Yiannis87 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Πρόσφατα έτυχε να πιάσω και να δοκιμάσω το Surface Laptop της Microsoft, το οποίο, αν και από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας του μου έκανε εντύπωση, έμεινε μόνο ως εκεί, λόγω operating system. Βλέποντας το όμως από κοντά, μου άρεσε ακόμα πιο πολύ και το βρίσκω προσωπικά πιο όμορφο σε design από τα νέα mac (2016+) που κυκλοφορούν -έχω και εγώ τέτοιο (macbook 12). Αυτό το διάστημα λόγω φορμάτ κλπ, σκόπευα να κάνω αναβάθμιση/αλλαγή του μηχανήματός μου, αλλά πιάνοντας στα χέρια μου το surface laptop, ξεκίνησα να σκέφτομαι και αυτήν τη λύση... Θέλω να ακούσω γνώμες, ειδικά ίσως από κάποιους που έχουν κάνει μετάβαση από mac σε windows ή χρησιμοποιούν και τα 2 λειτουργικά. Εννοείται πως χρησιμοποιώ πλήρως το οικοσύστημα της apple, από iphone μέχρι airport. Μεγάλωσα βέβαια με windows (2000, xp, vista, 7), αλλά σταμάτησα στα 7 και τα τελευταία 3 χρόνια χρησιμοποιώ μόνο apple. (Ο υπολογιστής πέρα από τα κλασικά, θα χρησιμοποιηθεί και για έρευνα βιοτεχνολογίας). Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2018 από Yiannis87
onelonelystar Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 πάρε αυτό που σου αρέσει περισσότερο και πιστεύεις πως θα κάνεις καλύτερα τη δουλειά σου. και στα δυο laptop υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Το θέμα είναι τι σε βολεύει και τι σου αρέσει εσένα περισσότερο.
haHa Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Παντως, το surface laptop υστερει σε σχεση πχ με ενα dell xps 13 ή ενα hp spectre, τα οποιο ειναι δυνατοτερα και πιο φορητα. Απο την σειρα surface αξιζει το surface pro που λογω 2-in-1 σχεδιασμου, βολευει και για διαφορετικες χρησεις.
merkon Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Η αληθεια ειναι πως και εγω το σκεφτομουν για μεταβαση σε Surface laptop, βλεπω πως τα Windows εχουν βελτιωθει και εχουν ωριμασει παρα πολυ το τελευταιο διαστημα. Παρ' όλα αυτα δεν το εχω τολμησει ακομα, καθως εχω βολευτει με το Macbook Pro retina 15" 2014 που εχω (και το ειχα χρυσοπληρωσει τοτε) και το οποιο λογω υπαρξης εταιρικου υπολογιστη καθοταν σχεδον ολο αυτο το διαστημα. Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2018 από merkon
eklad Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Φίλε Yannis87, το μόνο ανησυχητικό που έχω διαβάσει για τα συγκεκριμένα μηχανήματα είναι ότι έχουν θέμα αξιοπιστίας, με πολλούς χρήστες να τα επιστρέφουν λόγω των προβλημάτων που παρατηρούνται. Ενδεικτικά, δες τα παρακάτω άρθρα: https://www.windowscentral.com/surface-book-2-wont-garner-consumer-reports-recomendation https://www.theverge.com/2017/8/14/16142490/microsoft-surface-consumer-reports-memo-return-rates https://www.reuters.com/article/us-microsoft-surface/microsoft-surface-devices-fail-on-reliability-consumer-reports-idUSKBN1AQ1EP Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2018 από eklad
γροσερισοπ Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 εγώ πάντως ειμουν και εγώ στο δίλημα για αγωρά του. αλλα τελευταια στιγμή κρατήθηκα. θέλμει τόλμη. και είμαι ψιλοεξαρτημένος από το οικοσύστημα δυστηχώς. τσιμπησα ενα 15άρι από ebay του 2015 στα 900€ με μπιντ και ηρέμησα.. (καλά εδώ μεσα ρίχνουβ τρελό σφάξιμο.)
Yiannis87 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Μάλλον και εγώ την απορριπτώ την ιδέα.. Τι εννοείς μπιντ και σφάξιμο? @γροσερισοπ @eklad αυτό που λες είναι για το surface book που αποσπάται η οθόνη ως τάμπλετ και όχι για το surface laptop που είναι ένα κανονικό λάπτοπ με σταθερή οθόνη όπως και τα μακ.
γροσερισοπ Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 12 hours ago, Yiannis87 said: Μάλλον και εγώ την απορριπτώ την ιδέα.. Τι εννοείς μπιντ και σφάξιμο? @γροσερισοπ @eklad αυτό που λες είναι για το surface book που αποσπάται η οθόνη ως τάμπλετ και όχι για το surface laptop που είναι ένα κανονικό λάπτοπ με σταθερή οθόνη όπως και τα μακ. ενωω οτι στα μεταχειρισμένα ελλάδα όλοι πουλάνε για χρυσό, ιμπέι μεταχερισιμένα υπαρχουν πολύ λογικές τιμές. 1
eklad Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Φϊλε Yannis87, εάν διαβάσεις το 3ο link θα δεις ότι με αφορμή τα προβλήματα που παρουσίασε η σειρά των Surface Books, το Consumer Reports δεν προτείνει γενικοτερα τη σειρά Surface, κάτι που ισχύει και για τα Surface Laptops. Δες και πάλι ενδεικτικά το παρακάτω link: https://www.consumerreports.org/laptop-computers/microsoft-surface-laptops-and-tablets-not-recommended-by-consumer-reports/ Η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα προβλήματα τα έχουν παρουσιάσει τα Surface Books. Εάν τώρα αυτό ισχύει στον ίδιο βαθμό και στο Surface Laptop δεν ξέρω, αλλά καλό είναι να το έχεις υπόψη σου γιατί είναι κρίμα να πάρεις καινούργιο μηχάνημα και να μπλέξεις με service κ.λπ.
kriosgr Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Μηχάνημα που τρέχει windows τι σόι αξιοπιστία να έχει;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα