Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, σκεφτομαι να δηλωσω συμμετοχη για ερασμους και θελω να μου απαντηθουν αν γινεται καποιες αποριες απο καποιους που εχουν παει η απλα ξερουν κατι παραπανω.

Καταρχας αν ξερει καποιος για το αν πρεπει να εχεις περασει ολα τα μαθηματα του 1ου ετους η απλα καποιο ποσοστο. Επισης εαν ξερετε αν υπαρχει η δυνατοτητα να μεινεις σε καποια εστια η που μπορω να το μαθω αυτο. Ποιες χωρες θα επρεπε να προτιμησω και τι τιμες πεζουν σε χωρες οπως ισπανια, λετωνια, τσεχια.

Ευχαριστω

Δημοσ.

Πριν 5 χρονια ημουν Τσεχια

Θα σου προτεινα να επιλεξεις τετοιες χωρες, Τσεχια, Πολωνια κυριως, 

Εχουν φτηνη ζωη, πολυ καλα οργανωμενο ESN, και ειναι στην κεντρικη Ευρωπη, αρα θα μπορεις να ταξιδεψεις ευκολα γυρω γυρω...

Το τι απαιτει το καθε τμημα θα το μαθεις απο τη γραμματεια.

Δημοσ.

Συνήθως πρέπει να έχεις περάσει όλα τα μαθήματα του 1ου έτους. Για να δεις τις συμφωνιες σου πρέπει να μπεις στην σελίδα δι-ιδρυματικων συμφωνιων της σχολης σου. Περι εστίες κλπ, αφού έχεις βρει που θες να πας το κοιτάς με το εκεί πανεπιστήμιο (συνήθως σου λένε στο site τι επιλογές έχεις). Προτιμότερες οι κεντρικές/ανατολικές χώρες, φτηνή ζωή και πολύ ωραία ταξιδάκια γύρω-γύρω. Καλη τύχη! 

Στις 20/2/2018 στις 8:09 ΜΜ, Ntinaras είπε

Πριν 5 χρονια ημουν Τσεχια

Θα σου προτεινα να επιλεξεις τετοιες χωρες, Τσεχια, Πολωνια κυριως, 

Εχουν φτηνη ζωη, πολυ καλα οργανωμενο ESN, και ειναι στην κεντρικη Ευρωπη, αρα θα μπορεις να ταξιδεψεις ευκολα γυρω γυρω...

Το τι απαιτει το καθε τμημα θα το μαθεις απο τη γραμματεια.

Τσεχία πόσα περίπου χρειαζόσουν το μήνα θυμάσαι? 

Δημοσ.

Είναι αναλογως τη χώρα βέβαια γιατι στην Ισλανδία ήταν 1000 ευρώ το νοίκι στην εστία και άλλα 1000 δεν σου έφταναν για να ζήσεις ούτε με ρύζι. Επίσης Δανία 700 στην εστία με δικό σου μπανιο και άλλα τόσα για να βγεί ο μήνας. Στη Λιουμπλιάνα ομως στη Σλοβενία απο τα 500 που δινει το Ερασμους σου μενουν να βάζεις και στην ακρη κανα δυο κατοσταρικα με ολα πληρωμένα

Δημοσ.
Στις 20.2.2018 στις 7:25 ΜΜ, greekmonsteren123 είπε

Καλησπερα, σκεφτομαι να δηλωσω συμμετοχη για ερασμους και θελω να μου απαντηθουν αν γινεται καποιες αποριες απο καποιους που εχουν παει η απλα ξερουν κατι παραπανω.

Καταρχας αν ξερει καποιος για το αν πρεπει να εχεις περασει ολα τα μαθηματα του 1ου ετους η απλα καποιο ποσοστο. Επισης εαν ξερετε αν υπαρχει η δυνατοτητα να μεινεις σε καποια εστια η που μπορω να το μαθω αυτο. Ποιες χωρες θα επρεπε να προτιμησω και τι τιμες πεζουν σε χωρες οπως ισπανια, λετωνια, τσεχια.

Ευχαριστω

Erasmus+ ειναι για δουλεια. Erasmus ειναι για σπουδες. Στο δευτερο στη δικη μας σχολη νομιζω ηταν τα 3/4 των μαθηματων του 1ου ετους (αλλα εχουμε 16). 

Επισκέπτης
Δημοσ.
Στις 20/2/2018 στις 6:25 ΜΜ, greekmonsteren123 είπε

Ευχαριστω

Καταρχας αν ξερει καποιος για το αν πρεπει να εχεις περασει ολα τα μαθηματα του 1ου ετους η απλα καποιο ποσοστο

Ναι πρέπει. Όσοι είναι 1ο έτος δεν μπορούν να δηλώσουν για εράσμους.

Επισης εαν ξερετε αν υπαρχει η δυνατοτητα να μεινεις σε καποια εστια η που μπορω να το μαθω αυτο

Φυσικά και μπορείς. Πήγαινε στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου που θες να σπουδάσεις στο εξωτερικό, και αν δεν βρεις κάτι, επικοινώνησε μαζί τους.

Ποιες χωρες θα επρεπε να προτιμησω και τι τιμες πεζουν σε χωρες οπως ισπανια, λετωνια, τσεχια.

Ισπανία θεωρώ δεν θα είναι τόσο ακριβά όσο μια χώρα της βόρειας Ευρώπης, αλλά δεν έχει τόση σημασία αυτό. Πχ Λεττονία που λες είναι στο βορρά αλλά είναι αρκετά φθηνά, όπως και η Τσεχία. Γενικότερα νομίζω παίρνεις 500 ευρώ το μήνα επιχορήγηση για Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΒ κτλ, 400 για Ολλανδία, Βέλιγο κτλ, και 300 για χώρες όπως οι δύο που ανέφερες, οι υπόλοιπες της Βαλτικής, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σλοβακία κτλ.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Πόσοι έχετε παρακολουθήσει σπουδές με το Erasmus;

Αν πάνε όλα καλά μέχρι να τελειώσω την σχολή πιστεύω θα καταφέρω να πάω ένα 6μηνο.
Σίγουρα φαντάζομαι θα είναι και γαμ... τις εμπειρίες αν είσαι κοινωνικός και δεν κλειστείς στην εστία, πιστεύετε σε ένα βιογραφικό δίνει συν?

ΥΓ Κυρίως έκανα αίτηση για να εξασκήσω τα αγγλικά μου που τα έχω ξεχάσει και προφανώς για τον όλο "χαβαλέ" ο οποίος πιθανόν να εκλείψει λόγω covid. Αλλά θα ήθελα να ακούσω γνώμες και εμπειρίες.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ace Of Spades είπε

Πόσοι έχετε παρακολουθήσει σπουδές με το Erasmus;

Αν πάνε όλα καλά μέχρι να τελειώσω την σχολή πιστεύω θα καταφέρω να πάω ένα 6μηνο.
Σίγουρα φαντάζομαι θα είναι και γαμ... τις εμπειρίες αν είσαι κοινωνικός και δεν κλειστείς στην εστία, πιστεύετε σε ένα βιογραφικό δίνει συν?

ΥΓ Κυρίως έκανα αίτηση για να εξασκήσω τα αγγλικά μου που τα έχω ξεχάσει και προφανώς για τον όλο "χαβαλέ" ο οποίος πιθανόν να εκλείψει λόγω covid. Αλλά θα ήθελα να ακούσω γνώμες και εμπειρίες.

Αν ειναι για πρακτική ή πτυχιακή ισως να εχει καποια αξια στο βιογραφικό. Αλλιως χλωμο, έκτος αν μιλάμε για καμια αίτηση σε μεταπτυχιακό. Το ερασμους είναι πρωτα πολιτισμική εμπειρία και μετά ακαδημαϊκή. Είναι καλή εμπειρία κ ίσως μοναδική, οπότε για μενα αξίζει να πας με τα χίλια. 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...