Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, elpaso1 είπε

Πάντως και εγώ έφτιαξα 2ο account επειδή υπήρχε ένας σοβαρός λόγος και δεν μου ζήτησε τίποτα. Το μόνο που έδωσα ήταν το κινητό τηλέφωνο, το οποίο είχα δωσει και στο 1ο λογαριασμό που έχω εδώ και χρόνια. Μέχρι στιγμής δεν έχω κάποιο θέμα. 

Έχεις ήδη συνδεθεί με τον 1ο λογαριασμό λόγω τηλεφώνου οπότε δεν υπήρχε λόγος να σου ζητήσει κάτι άλλο! ;)

• Απαντ. 92
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξέρω ότι είναι κατά 2 μηνών παλιό το θέμα, αλλά θέλω να πω την άποψη μου.

μόνο για μεγάλες αντοχές. ακολουθεί σεντόνι

Τι θα γίνει ρε μάγκες, θα πάει μακριά η βαλίτσα περί ιδιωτικότητας;

Μου προκαλεί εντύπωση που θεωρείται κοτσάνα αυτό

Αναφορά σε κείμενο

δεν έχω σκοπό να κάνω κάποια ανήθικη ή εγκληματική πράξη. Οι περισσότεροι τους ενοχλεί για αυτό το σκοπό

ενώ παράλληλα να παραβλέπονται κάτι άλλα μαργαριτάρια όπως

Αναφορά σε κείμενο

Για να κλείσω, αν είχες συνειδητά nickname το αληθές σου ονοματεπώνυμο, τοτε και το αρχικό σου σχολιο για το ηθικο/ανηθικο του facebook θα ειχε αξία, και μονο τοτε.

(που γράφτηκε δυστυχώς επανειλημμένα)

Αναφορά σε κείμενο

Eυτυχώς υπάρχουν και άνθρωποι που καταλαβαίνουν έχοντας στοιχειώδη λογική και δεν ακολουθούν την νόρμα σαν καλά προβατάκια με την νηπιακή λογική του τύπου

Αναφορά σε κείμενο

Eπίσης η ανοησία πολλών σε σχέση με το δεν έχω να κρύψω τίποτα, πρέπει να σκεφτούν πως ειδικά αν έχεις παιδιά και ανεβάζεις φωτογραφίες τα εκθέτεις σε άμμεσο κύνδινο έστω και αν δεν το καταλαβαίνεις λόγω ηλιθιότητας

λες και αξίζουν κάποιο έπαθλο για υπέρτατη τεκμηρίωση. Δεν αξίζουν έπαθλο, ούτε είναι υπέρτατη η αιτιολόγηση ακόμα κι αν μαζευτούν πολλοί για να φαίνεται πλειοψηφία.

Σοβαρά τώρα; Οι φωτογραφίες παιδιών σε δημόσια ιστοσελίδα τα εκθέτουν σε άμμεσο κίνδυνο και όχι ας πούμε με το να πηγαίνουν σχολείο όταν επικρατεί το bullying; Μήπως τα βάζουν σε κίνδυνο και οι παραδοσιακές φωτογραφίες ή τα βίντεο από τα παιδικά πάρτι όταν τα δείχνουν σε καλεσμένους στο σπίτι;

Είναι δυνατόν να συγκρίνεται στα αλήθεια το insomnia με το facebook; Δηλαδή πρέπει να σας πάρουν από το χεράκι και να σας εξηγήσουν το αυτονόητο, ότι στο ένα η νόρμα είναι το πραγματικό ονοματεπώνυμο ενώ στο άλλο όχι;

Το άλλο για νηπιακή λογική τι κουφό ήταν πάλι; Τι ακριβώς θέλετε να δείξετε όλοι εσείς που εμμέσως ενθαρρύνετε (αφού δεν αρνηθήκατε) αυτό το προσβλητικό κομμάτι; Ότι δεν πρέπει οι άλλοι ποτέ να φέρουν σαν επιχείρημα ότι τους νοιάζει η ιδιωτικότητα τους μόνο όταν έχουν κάτι να κρύψουν επειδή μόνο τα δικά σας υποκειμενικά κριτήρια έχουν σημασία;

Αν πιστεύετε λοιπόν ότι είστε πιο έξυπνοι, ψαγμένοι, ανώτεροι, γουατεβα τότε έχω 2 ερωτήσεις-παγίδες για εσάς

1) Όταν αγοράζετε αριθμό τηλεφώνου, όταν περνάτε τα σύνορα μιας χώρας, όταν τυγχάνει να σας σταματήσουν σεκιουριτι ή αστυνομία ή τροχαία, όταν κάνετε φορολογικές αιτήσεις ή ανοίγετε τραπεζικό λογαριασμό, όταν κάνετε εγγραφή στο δημόσιο γυμναστήριο της γειτονιάς ή όταν σας ζητήσει τα στοιχεία σας το δημόσιο νοσοκομείο, τότε τους δίνετε την πραγματική σας ταυτότητα/διαβατήριο/δίπλωμα ή όχι;

2) Θα παρατούσατε έστω και για λίγο το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα προκειμένου να σωθούν 100+ άνθρωποι (hint Paris Attacks '15, whatsapp, double hint  telegram) από την τρομοκρατία ή να τιμωρηθούν άλλες κακουργηματικές-εγκληματικές ενέργειες;

Αν γενικά απαντάτε με ναι στην ερώτηση 1, τότε θα πρέπει να κάνετε προσωπική ανασκόπηση του τι σημαίνουν αφηρημένες έννοιες όπως "ιδιωτικότητα", "ιδιωτικότητα απέναντι στην κυβέρνηση", "ανωνυμία μέσα στο πλήθος" και να αφήσετε στην άκρη πιθανές επικλήσεις στην αυθεντία, τα πιασάρικα food for thoughts, επιλεκτικές παραθέσεις που αποσκοπεύουν στην αντίφαση ή τα αξιολύπητα περί νηπιαγωγείου.

Δικαίωμα σας να θεωρείτε σημαντικό να φαίνεται ψευδώνυμο και μαύρη εικόνα στο social media προφιλ σας. Ακόμα μεγαλύτερο δικαίωμα σας να ταλαιπωρείστε με 15 ταινίες στις mobile-tablet κάμερες και να ξηλώνετε μικρόφωνα τόσο στα δικά σας gadgets όσο και σε φίλων/γειτόνων/κτλ για μεγιστοποίηση ιδιωτικότητας. Προσωπικά τον τύπο που δείχνει ψεύτικο όνομα και κρύβει το πρόσωπο στο προφιλ του facebook, τον βρίσκω αποκρουστικό. Ενώ όταν βγαίνω βόλτα με το αμόρε και θέλω αναμνηστική selfie ή επιθυμώ να φωτογραφίσω κάτι με το κινητό δεν θέλω να κάνω τη ζωή μου δυσκολότερη χωρίς ουσιαστικό λόγο.

Μην κάνετε το λάθος να τα παρερμηνεύσετε όλα αυτά που γράφω ως κατά της ιδιωτικότητας. Γιατί ειλικρινά θα γελάω μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Η άποψη μου είναι ότι η μανία για την ιδιωτικότητα είναι ώρες ώρες τρομακτικά υπερεκτιμημένη. Οι λόγοι για μένα είναι απλοί. Τα περισσότερα λογισμικά προγράμματα και διαδικτυακές κοινωνικές πλατφόρμες πλέον έχουν πολλά εργαλεία ώστε να μην μπορεί να βλέπει τι κάνετε κάθε μέρα η γειτόνισσα ή ο Τάκης από τα παλιά. Ακόμα και αν το χ πρόγραμμα δεν καλύπτει τις προσδοκίες κάποιου, υπάρχει το ψ πρόγραμμα που παρέχει καλύτερη ιδιωτικότητα εις βάρος άλλων υπηρεσιών.

Επίσης, απόλυτη κυριολεκτικά ιδιωτικότητα (με την μορφή ανωνυμίας όπως υπαινίσσεστε, απέναντι σε εταιρίες facebook κτλ) είναι έως αδύνατον να επιτευχθεί. Αν θέλω μπορώ να σας βρω εγώ, μπορεί το FBI, μπορεί η KGB, μπορεί η ISIS ή η τυχάρπαστη διαφημιστική είτε από τον τηλεφωνικό κατάλογο ή είτε μέσα από πιο μεγαλοφυείς μεθόδους αναζήτησεις. Ακόμα και στον Tor σας βρίσκουν (hint #OpPedoChat) αν τίθεται θέμα υψίστης σημασίας (στην καθομιλουμένη "αν γουστάρουν").

Τέλος δικαίωμα σας να θέλετε να κρύψετε το μάγουλο σας αντί το πουλί σας από τους αφρικανούς hackers. Όπως δικαίωμα μου ή του καθενός να λέμε "δεν έχω τίποτα να κρύψω" (αντί "η προαγωγή επωνυμίας μειώνει τις τάσεις για κακουργηματικές πράξεις") και ταυτόχρονα να θεωρούμε εξίσου σημαντικά τα θέματα αστυνόμευσης, εθνικής ασφάλειας και προστασίας του πολίτη όταν αυτά συγκρούονται με την ιδιωτικότητα του Μητσάρα του Μεγαλοπρεπή.

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...