Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, isay είπε

Tv Series : Black Mirror

Season 3  - Episode 1

Title : Nosedive

Και γενικά η σειρά τα σπάει (για σκεπτόμενους)

Είναι αυτό με τα likes;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, isay είπε

Το επιχείρημα-παραλληλισμός που παρέθεσες όπως και η αναγωγή ειναι αστοχα σε σχέση με αυτό που αρχικά έγραψες όπως και με αυτό που σου απαντησα. Απάντηση κουκουρουκου.

Στην περιπτωση των τηλεπ/κων παροχων, το ελληνικό κράτος επέβαλε με νόμο να δίνω αντίγραφο της ταυτοτητας μου αν θελώ να εχω τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, ενω στην περιπτωση του facebook δεν υπάρχει τετοια παραμετρος. Επισης δεν εχω το δώσει το δικαίωμα να δίνει τα προσωπικά μου στοιχεία (άρθρο 11 και μη αναγραφή σε καταλογους) και έτσι για την ενημέρωση σου, εχω ήδη κάνει 6 ενυπογραφες καταγγελίες για παραβίαση της διάταξης. Στο κάτω κάτω πάλι εχω το δικαίωμα να μην έχω τηλεφωνο, αν δεν θέλω να δώσω ταυτοτητα.

Το facebook απο την άλλη λεει  "take it or leave it" χωρίς καμια δικλείδα και σε καμια περιπτωση ως κρατικός εκπροσωπος.

Μπλέκεις λοιπον την ιδιωτικότητα, με το σεβασμό προσωπικών δεδομένων, και το βαθμό αναγκαιοτητας έκθεσης προσωπικών στοιχείων σε μη αναγκαία πράγματα. Είναι καθαρά προσωπικά τα κριτήρια. Η συντριπτική πλειοψηφία βάζει ό,τι σαβουρα phone εφαρμογή βρίσκει στο νετ, ακόμα κι αν γραφει ξεκαθαρα οτι θα εχει προσβαση στα contacts, sms, notes, gps, κλπ. Οι ιδιοι λοιπον οταν γκρινιάζουν οτι το facebook/insta/X τους ζητά ταυτοτητα, απλά δειχνουν την ασχετοσύνη τους και την "ψευδαισθηση" οτι αγωνίζονται για κάτι. Το ίδιο ισχύει και για αυτους που με κάποιο nickname υποστηρίζουν τις απαιτήσεις του facebook/gmail/κλπ

Για να κλείσω, αν είχες συνειδητά nickname το αληθές σου ονοματεπώνυμο, τοτε και το αρχικό σου σχολιο για το ηθικο/ανηθικο του facebook θα ειχε αξία, και μονο τοτε.

ΥΓ: Με ενοχλούν πολλά περισσότερα στην ελληνική πραγματικότητα, όπως πχ οτι πρεπει να δινω ταυτοτητα/εκαθθαριστικά στην τράπεζα

Στην περίπτωση των παροχων όταν υπογράφεις στο συμβόλαιο υπάρχει κάτω τικαρισμένο η επιλογή να μπορεί να στείλει τα στοιχεία σε τρίτους ή να επιλέξεις την άρνηση των στοιχειών σου σε τρίτους αν ΔΕΝ το αρνηθείς στην υπογραφή μια χαρά μπορεί να σε πάρει η διαφημιστική τηλέφωνο..πως ακριβός θα κάνεις μήνυση αφού έχεις δώσει συγκατάθεση; τώρα αν έχεις αρνηθεί τότε και τους κυνηγάς νομικά τότε καλά κάνεις.. Με εμένα βασικά τι ακριβός έχεις αντιπαράθεση; και εγώ πιστεύω ότι η ανάγκη να πάμε κόντρα στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ψευδαίσθηση.

Εγώ έχω τα αληθινά μου στοιχεία γιατί ακριβώς δεν έχω σκοπό να κάνω κάποια ανήθικη ή εγκληματική πράξη. Οι περισσότεροι τους ενοχλεί για αυτό το σκοπό και όχι για τα "προσωπικά τους στοιχεία" που μιλάμε για ένα ονοματεπώνυμο".

ΥΓ: στο Insomnia να σου θυμίσω δεν αναγράφει κάπου ότι πρέπει να έχω ονοματεπώνυμο υποχρεωτικά. το insomnia είναι ιντερνετικό forum τεχνολογιας και προσφερει και δυνατοτητα αγγελιων και το facebook είναι πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, νομίζω είναι λογικό να ζητάει διαφορετικά πράγματα.

ΥΓ2: σαν τεχνικός σε Τράπεζα η ταυτότητα είναι αναγκαία να την δίνεις όπως και το εκκαθαριστικό

Δημοσ.
1 ώρα πριν, hellghan είπε

Εγώ έχω τα αληθινά μου στοιχεία γιατί ακριβώς δεν έχω σκοπό να κάνω κάποια ανήθικη ή εγκληματική πράξη. Οι περισσότεροι τους ενοχλεί για αυτό το σκοπό και όχι για τα "προσωπικά τους στοιχεία" που μιλάμε για ένα ονοματεπώνυμο".

Περίμενα 6 σελίδες για να διαβάσω αυτή τη κοτσάνα. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκα.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, l337 είπε

Περίμενα 6 σελίδες για να διαβάσω αυτή τη κοτσάνα. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκα.

προφανώς το δικό μου σχόλιο σου φάνηκε ποιο κοτσάνα από το σχόλιο άλλου 3 σελίδες πίσω.

ο καθένας ότι θέλει κρατάει

Στις ‎21‎/‎2‎/‎2018 στις 2:10 ΜΜ, Qless είπε

Eυτυχώς υπάρχουν και άνθρωποι που καταλαβαίνουν έχοντας στοιχειώδη λογική και δεν ακολουθούν την νόρμα σαν καλά προβατάκια με την νηπιακή λογική του τύπου "τί έχω να κρύψω?"

Η απάντηση είναι απλή έχω να κρύψω ΤΑ ΠΑΝΤΑ από οποιονδήποτε γνωστό άγνωστο επιθυμώ ΕΓΩ, αυτό ονομάζεται ελευθερία βούλησης, αυτοδιάθεση και προσωπική ζωή, κάθε σοβαρός άνθρωπος έχει το δικαίωμα να είναι κοινωνικός ή αντικοινωνικός με όποιον και όποτε το επιθυμεί......

Μπορώ ν χρησιμοποιώ το fb για επικοινωνία με κάποιους αλλά συνάμα μπορεί να μην ΘΕΛΩ να  δεί το λογαρτιασμό μου η γκόμενα της οποίας έκρυψα ότι τα έχω και με μία παντρεμένη, να μη θέλω να με δουν κάτι απάλευτοι συμμαθητές μου που έχουμε να μιλήσουμε από τότε που τελείωσα το σχολείο, να μην θέλω να γνωρίζουν τίποτε παραπάνω για εμένα και τα ενδιαφέροντα μου στον επαγγελματικό μου χώρο, ούτε να πρέπει να απολογούμε σε κάθε παπάρα που δε γουστάρω στην ερ'ωτηση "γιατι δεν με κάνεις add?"

Eπίσης η ανοησία πολλών σε σχέση με το δεν έχω να κρύψω τίποτα, πρέπει να σκεφτούν πως ειδικά αν έχεις παιδιά και ανεβάζεις φωτογραφίες τα εκθέτεις σε άμμεσο κύνδινο έστω και αν δεν το καταλαβαίνεις λόγω ηλιθιότητας

• Like 1
Δημοσ.
23 ώρες πριν, hellghan είπε

Ποια ακριβός είναι η παράνομη τακτική; αλήθεια έχεις διαβάσει ποτέ σε τι συμφωνείς; η συλλογή πληροφοριών για διαφημιστικούς σκοπούς και αναβάθμιση της υπηρεσίας είναι απόλυτα νόμιμη και γίνεται παντού σχεδόν. και ποια δεδομένα μιλάς ακριβώς; το ονοματεπώνυμο μόνο σου ζητάει υποχρεωτικά. Για ποιο λόγο να χρησιμοποιήσεις το απόρρητο και το Ανθρώπινο Δικαίωμα σε μια πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί να σου προσφέρει το ακριβώς ΑΝΤΙΘΕΤΟ...

Εσύ διαβάζεις σε κάθε σελίδα την πολιτική απορρήτου ; Όχι, και κανείς δεν το κάνει, μιλάμε για 2,500+ λέξεις το λιγότερο, δηλαδή 10 λεπτά ανάγνωσης, δεν υπολογίζω καν τους όρους χρήσης της κάθε σελίδας. Επίσης το ότι γράφει πέντε πράγματα σε αυτές τις σελίδες δεν σημαίνει ότι μια εταιρία μπορεί να κάνει ότι γουστάρει απλά και μόνο επειδή σε έχει "ενημερώσει". Πιο συγκεκριμένα το FB έχει κατηγορηθεί επανειλημμένως για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων και την διαχείριση αυτών.

Προσωπικά έχω πάψει να ασχολούμαι με το ΦΒ εδώ και καιρό και διατηρώ λογαριασμό μόνο και μόνο διότι είμαι σε κάποιες ομαδικές συνομιλίες όπου αποτελούν τον μόνο τρόπο επικοινωνίας, δεν μπορούν να με αναγκάσουν να χρησιμοποιήσω το πραγματικό μου όνομα και να ζητήσουν αργότερα αντίγραφο ταυτότητας κλπ. ανεξάρτητα τον σκοπό τον οποίο δημιουργήθηκε το ΦΒ και κάθε ΦΒ.

Για όλους μας υπάρχουν πράγματα που δε θα θέλαμε να μοιραστούμε με άλλους ανθρώπους. Όχι απαραίτητα επειδή πρέπει να τα κρατήσουμε κρυφά, αλλά επειδή αποτελούν αποκλειστικά προσωπική μας υπόθεση. Υπάρχουν φορές που μπορεί να θες να παραμείνεις εντελώς «ανώνυμος». Και να νιώθεις ασφαλής ότι δεν υπάρχει κάποιος που ξέρει τα πάντα για τη ζωή σου ή είναι σε θέση να παρακολουθεί όλες σου τις δραστηριότητες.

Η απόφαση του Γερμανικού δικαστηρίου κινείτε προς την σωστή πλευρά.

• Like 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, genius_13 είπε

Εσύ διαβάζεις σε κάθε σελίδα την πολιτική απορρήτου ; Όχι, και κανείς δεν το κάνει, μιλάμε για 2,500+ λέξεις το λιγότερο, δηλαδή 10 λεπτά ανάγνωσης, δεν υπολογίζω καν τους όρους χρήσης της κάθε σελίδας. Επίσης το ότι γράφει πέντε πράγματα σε αυτές τις σελίδες δεν σημαίνει ότι μια εταιρία μπορεί να κάνει ότι γουστάρει απλά και μόνο επειδή σε έχει "ενημερώσει". Πιο συγκεκριμένα το FB έχει κατηγορηθεί επανειλημμένως για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων και την διαχείριση αυτών.

Προσωπικά έχω πάψει να ασχολούμαι με το ΦΒ εδώ και καιρό και διατηρώ λογαριασμό μόνο και μόνο διότι είμαι σε κάποιες ομαδικές συνομιλίες όπου αποτελούν τον μόνο τρόπο επικοινωνίας, δεν μπορούν να με αναγκάσουν να χρησιμοποιήσω το πραγματικό μου όνομα και να ζητήσουν αργότερα αντίγραφο ταυτότητας κλπ. ανεξάρτητα τον σκοπό τον οποίο δημιουργήθηκε το ΦΒ και κάθε ΦΒ.

Για όλους μας υπάρχουν πράγματα που δε θα θέλαμε να μοιραστούμε με άλλους ανθρώπους. Όχι απαραίτητα επειδή πρέπει να τα κρατήσουμε κρυφά, αλλά επειδή αποτελούν αποκλειστικά προσωπική μας υπόθεση. Υπάρχουν φορές που μπορεί να θες να παραμείνεις εντελώς «ανώνυμος». Και να νιώθεις ασφαλής ότι δεν υπάρχει κάποιος που ξέρει τα πάντα για τη ζωή σου ή είναι σε θέση να παρακολουθεί όλες σου τις δραστηριότητες.

Η απόφαση του Γερμανικού δικαστηρίου κινείτε προς την σωστή πλευρά.

Δεν διαβάζω ούτε εγώ αλλά ξέρω ότι η πολιτική απορρήτου έχει ότι χρειάζεται για να καλύπτεται η εταιρεία και όχι εγώ...στην υποχρεωτική υπόδειξη και εγώ είμαι εναντίων μιας και εγώ θεωρώ ότι δεν χρειάζεται, αλλά σε περιπτώσεις που βρεθεί χρήστης με περίεργο όνομα καλό θα ήταν να υπάρχει.. δεν ρωτάει το 100% των χρηστών και βρισκω φυσιολογικό να μην εμπιστευτεί κάποιος μια εταιρεία.

το facebook δεν καταγράφει τις κινήσεις σου αν θέλεις πραγματικά να είσαι <ανώνυμος> μπορείς να το κάνεις. το ψευδώνυμο όμως δεν προσφέρει ανωνυμότητα όπως και το πλήρες όνομα

Δημοσ.

Άμα ξεκινήσεις από το Υ.Γ. 2, καταλαβαίνεις ότι υπάρχει πρόβλημα νομίζω. Ο isay το κατάλαβε πάντως και δεν συνέχισε, αλλά εδώ είναι το Internet και σε κάποιον πρέπει να πω ότι έχει άδικο.

Θα βάλω και την άλλη ατάκα στην υπογραφή, να μην το λέω πολλές φορές. Those who would give up essential Liberty, to purchase a little temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety.

Κανένας δεν το θυμάται αυτό ; Σας έχουν πείσει όλους ότι πρέπει να κάνετε ότι χρειαστεί για να αισθάνεστε λίγο πιο ασφαλείς; Ωραία, η τρομοκρατία δουλεύει. Και δεν εννοώ τον ISIS, αλλά το δυτικό status quo.

Θέμα 1ο. Το Facebook δεν είναι ένα μαγαζί. Δεν κάνει ό,τι του γουστάρει. Το μέγεθος του είναι τέτοιο που απαιτεί κρατικό πλαίσιο λειτουργίας.

Θέμα 2ο. Το ότι κάποιος το ζητάει και εσύ επειδή το έχεις ανάγκη πας και υπογράφεις, δεν σημαίνει ότι ο πρώτος έχει κάθε δικαίωμα. Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι ο Μεφιστοφελής την είχε πατήσει επειδή κάλλιστα ο Φάουστ θα μπορούσε να καταγγείλει τους όρους του συμβολαίου ως καταχρηστικούς.

Αυτό που είναι ανησυχητικό είναι η μανία των συμπολιτών σου να σου επιβάλλει να δώσεις τα στοιχεία σου στον Overlord. Τέλειο. Mission Accomplised .

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Πάντως και εγώ έφτιαξα 2ο account επειδή υπήρχε ένας σοβαρός λόγος και δεν μου ζήτησε τίποτα. Το μόνο που έδωσα ήταν το κινητό τηλέφωνο, το οποίο είχα δωσει και στο 1ο λογαριασμό που έχω εδώ και χρόνια. Μέχρι στιγμής δεν έχω κάποιο θέμα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...