Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, tolstoy είπε

Εμένα δεν με άφηνε να κάνω login και μου ζήταγε φωτογραφία ταυτότητας ή διαβατηρίου γιατί έλεγε ότι απαγορεύεται η μη χρήση του αληθινού ονόματος! Με ποια δικαιοδοσία;

Και γιατί με άφησε να βάλω ένα εντελώς άσχετο δεν ξέρω. Παπαριές.

Εβγαλες ακρη ?γτ και μενα δν με αφήνει εδω κ 6 μηνες 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, tolstoy είπε

Είναι δικαίωμα του καθενός να βάζει ότι θέλει. Πάντα γινόταν αυτό. Σε mirc, icq κλπ κλπ. Τι είναι το fbook, μπάτσος;

Φυσικά και ΔΕΝ ειναι. Είναι μια υπηρεσία που άμα θες αποδέχεσαι τους όρους της. Από την στιγμή που οι όροι της δεν είναι παράνομοι για την νομοθεσία του κράτους που διαμένεις, σημαίνει ότι δεν είναι δικαίωμα σου. Αν πιστεύεις ότι ειναι, δεν χρησιμοποιείς την υπηρεσία. Αν καίγεσαι να τη χρησιμοποιήσεις ανώνυμα τότε πας δικαστικώς όπως κάνανε και αυτοί. Πρόσεξε δεν λέω ότι ΕΓΩ διαφωνώ μαζί σου. Σου εξηγώ ότι νομικά στην χώρα που είσαι αυτή την στιγμή δεν είναι παράνομο να σου ζητάει ταυτοπροσωπεια.

Αλλά περα από το νομικό κομματι. Στο Facebook γιατί να θέλεις να κάνεις κάτι τέτοιο; Δεν είναι όπως τα άλλα social που μιλάς με αγνώστους. Εκεί είσαι μόνο με γνωστούς. Οπότε γιατί να θέλεις να είσαι ανώνυμος;

Επεξ/σία από Retromaniac
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Gparion είπε

Εβγαλες ακρη ?γτ και μενα δν με αφήνει εδω κ 6 μηνες 

Μια φίλη μου είχε αρκετά χρόνια το όνομα της στα αγγλικά αντί για ελληνικά. Και κάποια στιγμή της κλείνουν τον λογαριασμό γιατί νόμιζαν ότι δεν είναι πραγματικο το όνομα και της ζητούσαν φωτογραφία ταυτότητας για να ανοίξει ξανά. Έχει ενάμιση χρόνο που έστειλε την φωτογραφία κ ακόμα δεν έχει πάρει έγκριση! Πάει ο λογαριασμός..... 

Αναγκάστηκε να ανοίξει νέο με το όνομα της με ελληνικούς χαρακτήρες. 

Εμένα προσωπικά δεν θα μου άρεσε να αντικατασταθουν τα ονόματα στο Facebook με ψευδώνυμα.... Έχουμε γεμίσει παντού ψεύτικες φωτογραφίες και ψευδώνυμα. Δεν ξέρουμε ποιος είναι τι! 

Επεξ/σία από lek88
  • Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Retromaniac είπε

Πάντως δεν ξέρω γιατί κάποιος να θέλει να μπαίνει ανώνυμα στο fb; Ποια η ουσία; Μόνο αν θέλει να κάνει κάτι παράνομο. Δεν είναι όπως τα φόρουμ.

Είναι ακριβώς όπως τα forum. 

Ο καθένας θέλει να λέει ό,τι θέλει και να κάνει ό,τι θέλει κρυμμένος πίσω από την ανωνυμία του.

• Like 2
Δημοσ.

Τελικά έκανα καινούργιο λογαριασμό με λογοπαίγνιο. Και είναι να απορεί κανείς πως δέχτηκε αυτό. 

Μην ξεχνάμε ότι κάποιοι (εγώ) δεν θέλουν να ανακαλυφθούν από παλιούς γνωστούς, φίλους, παρέες, συγγενείς, σχέσεις κλπ. Είναι πολύ απλό, κατανοητό και μία λογική ανάγκη κάποιου. 

Καταλαβαίνω ότι ο καθένας στο μαγαζί του κάνει ό,τι θέλει και δεν θα κάτσει να ανεχτεί τύπους σαν κι εμένα που θέλουν να κάνουν το δικό τους τρελό (αν και το κάνω συνήθως :) ), αλλά εδώ μιλάμε για κάτι διαφορετικό και η απόφαση του γερμανικού Αρείου πάγου το επιβεβαιώνει. Άλλωστε καμία απ' τις παλαιότερες φόρμες επικοινωνίας (irc, icq κι ένα σωρό άλλα) δεν απαιτούσαν ονοματεπώνυμο. 

Ένα τελευταίο. Ο ίδιος ο Ζακ, παραδέχτηκε ότι το φμπουκ πλέον είναι ουσιαστικά κυβερνητικός οργανισμός με την συναίνεση του να ελέγχεται από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. Άρα πλέον δεν έχουμε να κάνουμε απλά με μια εταιρεία. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άλλο ένα παράδειγμα άγνοιας των δυνατότητων του facebook :P . Κάνε accept τους συγγενείς και βάλε τους σε restricted ή acquaintance ή ότι group θες. Κάνε τους και unfollow να μην βλέπεις τι βλακειες κάνουν και σου γυρίζουν τα έντερα. Οποτε δεν θα παρεξηγηθουν ότι δεν τους έχεις κάνει accept, αλλα στην ουσία ούτε βλέπουν, ούτε βλέπεις τι κάνουν. Ούτε ξέρουν ποιοι ειναι οι φίλοι σου. Στην ουσία ειναι σαν να μην τους έχεις κάνει ποτε accept.

Επίσης αυτο που λες για το Γερμανικό δικαστήριο, συμφωνώ. Αφού βγήκε εκει παράνομο να μην μπορείς να έχεις ανώνυμο account, το fb πρέπει να δεχθεί ή να αποχωρήσει από την Γερμανία. Στην Ελλάδα όμως συνεχίζει και ειναι νόμιμος ο όρος.

Πάντως για μένα καλυτερα να ειναι επώνυμο. Το facebook ειναι ήδη και μπορεί να γίνει πολυ καλύτερο εργαλείο εξαπάτησης και σεξουαλικων εγκληματων.

Το fb δεν ειναι ούτε icq, ούτε irc. Στο fb ο κακοβουλος χρήστης εχει την δυνατότητα να δει όλη την ζωή σου αν του επιτρέψεις να σε ξεγελάσει. Σίγουρα δεν θα ήθελες να το κάνει αυτο στο παιδί σου.

Όσον αφορά αυτο που λες για κυβερνητκο εργαλείο, ποτε το παραδέχτηκε; έχεις κάποιο link;

Και κατι τελευταίο. Δεν υπάρχει κάποιος από πίσω που κάθεται και εγκρίνει τα ονόματα την στιγμή που δημιουργούνται. Πως θα ήταν δυνατόν κατι τέτοιο; Κάποιος αλγόριθμος όμως θα βγάλει το account σου σε μια λίστα με πιθανά ψεύτικα ονόματα, ώστε να γίνει έλεγχος και τοτε πιθανών  να κοπεί.

1 ώρα πριν, Coul είπε

Είναι ακριβώς όπως τα forum. 

Ο καθένας θέλει να λέει ό,τι θέλει και να κάνει ό,τι θέλει κρυμμένος πίσω από την ανωνυμία του.

Εννοώ ότι στο fb μπαίνεις για να βρεις τους φίλους σου, σε αντίθεση με τα forum που μπαίνεις για άλλους λογους. Οποτε γιατί να θες να είσαι ανώνυμος;

Επεξ/σία από Retromaniac
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, micos000 είπε

Το... "γιατί έτσι γουστάρω!" δεν παίζει;

Εφόσον δεν είναι παράνομο στην χώρα μας να υπάρχει ταυτοποίηση όχι. Οπότε έχεις 2 επιλογές, είτε δεν χρησιμοποιείς fb είτε πας δικαστικά στα Ελληνικά δικαστήρια και τους λέει ότι γουστάρεις την ανωνυμία. Ακόμη καλύτερα πήγαινε στα Ευρωπαϊκά και κάνε το για όλη την Ευρώπη.

Δημοσ.

Οπότε, παίρνω την κουρτίνα ένα (από "Το Μεγάλο Παζάρι" με τον Θάνο Μικρούτσικο). :)

33 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

δεν χρησιμοποιείς fb

και όποιος με ρωτήσει θα του λέω "...ντεν έχω fb καρντιά μου!" (για όποιον θυμάται την διαφήμιση) ;)

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, Retromaniac είπε

Πάντως δεν ξέρω γιατί κάποιος να θέλει να μπαίνει ανώνυμα στο fb; Ποια η ουσία; Μόνο αν θέλει να κάνει κάτι παράνομο. Δεν είναι όπως τα φόρουμ.

Γιατί πολλοί που ξέρω δεν γουστάρουν άλλες εφαρμογές για επικοινωνία και έτσι τρώω στην μάπα το messenger εδώ και χρόνια.

Επίσης για να ακολουθώ κάποια event που ανακοινώνονται μόνο εκεί, δίχως λογαριασμό θα έπρεπε να βασιστώ σε τρίτους.

Γενικά πολλοί οι λόγοι και όχι πάντα δόλιοι...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, LongTom είπε

Γιατί πολλοί που ξέρω δεν γουστάρουν άλλες εφαρμογές για επικοινωνία και έτσι τρώω στην μάπα το messenger εδώ και χρόνια.

Πες τα φίλε μου. Με ανάγκασαν να κάνω fb το οποίο το ανοίγω μια φορά τον χρόνο και μόνο από ανάγκη. Αν μου το κλειδώσουν δε θα ξανασχοληθώ.

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.
9 ώρες πριν, lek88 είπε

Μια φίλη μου είχε αρκετά χρόνια το όνομα της στα αγγλικά αντί για ελληνικά. Και κάποια στιγμή της κλείνουν τον λογαριασμό γιατί νόμιζαν ότι δεν είναι πραγματικο το όνομα και της ζητούσαν φωτογραφία ταυτότητας για να ανοίξει ξανά. Έχει ενάμιση χρόνο που έστειλε την φωτογραφία κ ακόμα δεν έχει πάρει έγκριση! Πάει ο λογαριασμός..... 

Αναγκάστηκε να ανοίξει νέο με το όνομα της με ελληνικούς χαρακτήρες. 

Εμένα προσωπικά δεν θα μου άρεσε να αντικατασταθουν τα ονόματα στο Facebook με ψευδώνυμα.... Έχουμε γεμίσει παντού ψεύτικες φωτογραφίες και ψευδώνυμα. Δεν ξέρουμε ποιος είναι τι! 

και γιατι να ξερεις μεσο του φβ ποιος ειναι τι? εφορια ειναι? η αστυνομια?  τοσο φακελωμα πως το αντεχετε? 

• Like 2
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Retromaniac είπε

Φυσικά και ΔΕΝ ειναι. Είναι μια υπηρεσία που άμα θες αποδέχεσαι τους όρους της. Από την στιγμή που οι όροι της δεν είναι παράνομοι για την νομοθεσία του κράτους που διαμένεις, σημαίνει ότι δεν είναι δικαίωμα σου. Αν πιστεύεις ότι ειναι, δεν χρησιμοποιείς την υπηρεσία. Αν καίγεσαι να τη χρησιμοποιήσεις ανώνυμα τότε πας δικαστικώς όπως κάνανε και αυτοί. Πρόσεξε δεν λέω ότι ΕΓΩ διαφωνώ μαζί σου. Σου εξηγώ ότι νομικά στην χώρα που είσαι αυτή την στιγμή δεν είναι παράνομο να σου ζητάει ταυτοπροσωπεια.

Αλλά περα από το νομικό κομματι. Στο Facebook γιατί να θέλεις να κάνεις κάτι τέτοιο; Δεν είναι όπως τα άλλα social που μιλάς με αγνώστους. Εκεί είσαι μόνο με γνωστούς. Οπότε γιατί να θέλεις να είσαι ανώνυμος;

ΔΕΝ είσαι μόνο με γνωστούς. Ακριβώς για αυτό το λόγο επιλέγεις ψευδώνυμο. Γιατί το ψευδώνυμο θα το αναγνωρίσουν οι φίλοι και οι γνωστοί σου. Δεν θα το αναγνωρίσει όμως ο HR που σου πήρε συνέντευξη και θέλει να σε ψάξει. Ή οποιοσδήποτε άλλος άκυρος δε γουστάρεις να δώσεις λογαριασμό για το ποιος είσαι και τι κάνεις.

• Like 1
Δημοσ.

το fb είναι σελίδα κοινωνικής δικτύωσης στον δρόμο όταν μιλάς λες ψευδώνυμο; ανωνυμία από την στιγμή που είμαστε στην ψηφιακή εποχή δεν υπάρχει

• Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...