Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παράνομη την πολιτική του Facebook, σύμφωνα με την οποία οι χρήστες οφείλουν να εγγράφονται με το πραγματικό τους όνομα, έκρινε γερμανικό δικαστήριο στο Βερολίνο.

Βάσει της απόφασης, θα πρέπει να επιτρέπεται στους χρήστες να εγγράφονται με ψευδώνυμα, καθώς σε αντίθετη περίπτωση η πολιτική του κοινωνικού δικτύου αντίκειται στον νόμο για την προστασία του απορρήτου, ο οποίος ισχύει στη χώρα εδώ και μια δεκαετία. Η απόφαση δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα από τη Γερμανική Ένωση Οργανώσεων Καταναλωτών (VZBV) η οποία είχε καταθέσει τη μήνυση.

Σύμφωνα με την VZBV, η πολιτική καταγραφής των πραγματικών ονομάτων αποτελούσε μια παρελκυστική πρακτική ώστε η πλατφόρμα να αποσπάσει τη συναίνεση των χρηστών, για να κοινοποιεί την ταυτότητά τους. Το δικαστήριο απεφάνθη επίσης ότι το Facebook δεν παρέχει σαφείς επιλογές στους χρήστες και σε άλλες προεπιλεγμένες ρυθμίσεις, όπως την κοινοποίησή της τοποθεσίας τους στα chat.

Σύμφωνα με τη VZBV, το δικαστήριο απάλλαξε το Facebook για την κατηγορία περί παραπλανητικού ισχυρισμού για τη δωρεάν χρήση της υπηρεσίας επειδή, όπως υποστήριζε η ένωση, «οι καταναλωτές πληρώνουν με τα δεδομένα τους». Επίσης, απαλλάχθηκε σε διάφορα άλλα θέματα ιδιωτικού απορρήτου και η VZBV σκοπεύει να κάνει έφεση.

Έφεση θα καταθέσει και το κοινωνικό δίκτυο, το οποίο πάντως δηλώνει πως έχει δρομολογήσει αρκετές αλλαγές σε θέματα προστασίας του απορρήτου, ώστε να προσαρμοστεί στο νέο ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο που θα τεθεί σε ισχύ σε λίγους μήνες.

The Verge

Δείτε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 92
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Περιμένω την εφαρμογή του νόμου στην Ελλάδα. Οι χρηστες :

Μάκης Xd

Ντινακι Μωρακι

Μαρία Σμαιλ

Λίτσα Χοτ και

Θαν Ος

Θα γελάσουν πολύ...

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νωρίς το θυμήθηκαν, αν είναι δυνατό το facebook να ζητά ταυτότητα για ταυτοποίηση ονόματος….

βέβαια όχι ότι έχει σημασία μια και τα tag πάνε σύννεφο με ή χωρίς την έγκριση του καθενός.

Επεξ/σία από Havik
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Havik είπε

Νωρίς το θυμήθηκαν, αν είναι δυνατό το facebook να ζητά ταυτότητα για ταυτοποίηση ονόματος….

βέβαια όχι ότι έχει σημασία μια και τα tag πάνε σύννεφο με ή χωρίς την έγκριση του καθενός.

Υπάρχει permission, που λες οτι δεν θέλω να ταγκάρομαι χωρίς έγκριση. Δηλαδή σε ταγκάρει, αλλά δεν το βλέπει κανείς αν δεν το εγκρίνεις. Μετά από τόσα χρόνια δεν ξέρουν βασικές ρυθμίσεις του fb :P

Επεξ/σία από Retromaniac
  • Like 4
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Retromaniac είπε

Υπάρχει permission, που λες οτι δεν θέλω να ταγκάρομαι χωρίς έγκριση. Μετά από τόσα χρόνια δεν ξέρουν βασικές ρυθμίσεις του fb :P

Δεν το ήξερα, δεν το χρησιμοποιώ, αλλά με ξένισε πολύ όταν άκουσα από διαφορετικά άτομα να τους ζητά ταυτότητα.

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, PeterMay είπε

Περιμένω την εφαρμογή του νόμου στην Ελλάδα. Οι χρηστες :

Μάκης Xd

Ντινακι Μωρακι

Μαρία Σμαιλ

Λίτσα Χοτ και

Θαν Ος

Θα γελάσουν πολύ...

Ξέχασες το Λάκης γοριλακης :D

Δημοσ.

Εμενα περα απο το αληθινο ονομα μου ζήτησε Αφμ ταυτότητα διευθυνση μόνιμης κατοικίας. Και ακομα  λεει κάντε υπομονή μεχρι να εξεταστούν τα αρχεία που τους εστειλα. Εννοειτε εστειλα κολοχαρτα χρησιμοποιημένα 

Δημοσ.

Εμένα δεν με άφηνε να κάνω login και μου ζήταγε φωτογραφία ταυτότητας ή διαβατηρίου γιατί έλεγε ότι απαγορεύεται η μη χρήση του αληθινού ονόματος! Με ποια δικαιοδοσία;

Και γιατί με άφησε να βάλω ένα εντελώς άσχετο δεν ξέρω. Παπαριές.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μα γιατί βρε παιδιά, τί έχουν τα ψευδώνυμα;

-Κόνι και Άμα Γουστάρεις

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Πάντως δεν ξέρω γιατί κάποιος να θέλει να μπαίνει ανώνυμα στο fb; Ποια η ουσία; Μόνο αν θέλει να κάνει κάτι παράνομο. Δεν είναι όπως τα φόρουμ.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Retromaniac είπε

Πάντως δεν ξέρω γιατί κάποιος να θέλει να μπαίνει ανώνυμα στο fb; Ποια η ουσία; Μόνο αν θέλει να κάνει κάτι παράνομο. Δεν είναι όπως τα φόρουμ.

Είναι δικαίωμα του καθενός να βάζει ότι θέλει. Πάντα γινόταν αυτό. Σε mirc, icq κλπ κλπ. Τι είναι το fbook, μπάτσος;

Επεξ/σία από tolstoy
  • Like 10

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...