Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημερα στην παρεα.εχω ενα προβλημα και θα ηθελα την γνωμη σας σε ενα προβλημα που αντιμετωπιζω.εχω ενα σπιτακι στο χωριο το οποιο δεν εχει τηλεφωνικη συνδεση.το προβλημα μου ειναι οτι στο σημειο που βρισκεται δεν εχει ουτε σημα κινητης.σε μια γωνια εχει μια σχετικη ληψη αλλα ειναι 2g.το θεμα ειναι οτι σε ενα ταρατσακι που εχει το σπιτι και βρισκεται σε αποσταση 5 περιπου μετρων απο το δωματιο εχει σημα 3g.αυτο που θελω λοιπον ειναι να μου πειτε αν υπαρχει καποια κεραια που να δουλευει σαν repeater για παραδειγμα ωστε να το παει λιγο παραπερα η να ενισχυει το σημα της κινητης.αν δεν υπαρχει κατι τετοιο τι μπορω να κανω για να παρω σημα?εξωτερικη κεραια που να συνδεεται σε 3g-4g ρουτερ?με το αναλογο μηκος καλωδιου βεβαια.ειμαι ανοιχτος στις προτασεις σας.

Δημοσ.

Καλώδιο σε κεραία = απώλειες, καλύτερα βάλε καλώδιο στο USB και βγάλτο έξω, υπάρχουν επεκτάσεις μέχρι και 20 μέτρα αν θυμάμαι καλά (μέχρι 5 χωρίς τσίπ αλλά στα 15-20μ έχει τσιπ). Όσο πιο μακρύ το καλώδιο παίζει βέβαια να έχεις και θέματα (να μην φτάνει το ρεύμα κτλπ) άρα όσο το δυνατόν πιο κοντό καλώδιο πάρε και ήλπιζε να μην σου κάνει νερά.

Εναλλακτικά μπορείς να πάρεις ένα 3G modem με WiFi και να το βάλεις σε κανένα στεγανό κουτί έξω εκεί που πιάνει και να πας εκεί καλώδιο μόνο για τροφοδοσία. Το σήμα μετά στον υπολογιστή με WiFi.

PS: Έχεις κανένα ρούτερ απο αυτά τα παλιά του ΟΤΕ? (108ns)

ps2: Υπάρχει και repeater για 3g αλλά κάνει κάμποσα και μετά έχω την εντύπωση οτι είναι και μεγαλύτερη φασαρία. Αν δηλαδή δεν το θες το σήμα και για άλλους λόγους το repeater καλύτερα θα έλεγα άστο.

Δημοσ.

usb δεν παιζει.σκεφτομουν να βαλω αυτο το simplefi της wind ναι παρω ενα 3g-4g ρουτερ και να κανω τη δουλεια μου.

γυρω στα 5 μετρα καλωδιο περιπου θα χρειαστω.για αυτη την αποσταση γινεται ολο αυτο.τοσο μεγαλες απωλειες εχει?τα repeater που δειχνεις ειναι συμβατα για ελλαδα?

σε τι συχνοτητες παιζουν οι παροχοι?το ρουτερ του οτε που δειχνεις δεν το εχω.3g Μοντεμ εχω αλλα δεν νομιζω να εχει καλυψη στο σπιτι αν το βγαλω εκει εξω.ηδη αν το εχω στον πανω οροφο το σημα ειναι οριακο στο ισογειο.το θεμα ειναι οτι θα υπαρχουν και αλλοι που θα κανουν χρηση του σηματος οποτε πρεπει να υπαρχει καλυψη.τα repeaters αυτα κανουν και για voice η ειναι μονο data?καλυψη μ`ενδιαφερει να εχω σε wind και vodafone λογω συνδεσεων στα κινητα και σε περιπτωση που δεν παιξει το repeater και δουλεψει κεραια καλυψη σε wind.

με συγχωρεις αν γινομαι κουραστικος

Δημοσ.

Το simplefi δίνει WiFi άρα μόνο καλώδιο ρεύμα πας έξω, σε στεγανό κουτί κτλπ και είσαι κομπλέ απο net.

Το καλώδιο για κεραία που λέω είναι αυτό: λινκ και δεν ξέρω αν και πως το κουμπώνεις στο κάθε μόντεμ, συνήθως έχουν βύσμα αλλιώς θέλει κόλλημα. Αυτά τα καλώδια έχουν πολλές απώλειες, δεν θα τα πρότεινα για αυτόν τον σκοπό (το ανεβάζω για να μην μπερδέψουμε το καλώδιο κεραίας με το καλώδιο usb).

Repeater 3G δεν έχω βάλει ποτέ, δεν ξέρω αν δουλεύουν (σωστά) κτλπ. Στα χαρτιά αν κάνουν αυτό που λένε πρέπει να είσαι οκ.

Συχνότητες. Λογικά τις 2100 θες εσύ, είναι για 3G, απο το εκεί περνάνε και data και φωνή άρα αν πιάνει απάνω θεωρητικά θα είσαι οκ και κάτω, στην πράξη όμως δεν έχω ιδέα...

PS. Πες παίρνεις το repeater, απάνω στην ταράτσα σε ποια κεραία θα σημαδέψεις; Της Wind ή της Voda? Στο λέω γιατί αν δεν είναι στην ίδια κατεύθυνση και οι 2 δεν νομίζω να πιάνεις και τις 2 εταιρίες με ένα repeater, εκτός και αν βάλεις omni αλλά αυτές δεν έχουν το κέρδος των κατευθυντικών.... :( Είναι μπερδεμένο πράγμα η εγκατάσταση γενικά και πιάνει κάμποσο...

Δημοσ.

για κεραια δε νομιζω να χρειαζεται να σημαδεψω καπου αφου αν την βγαλω στο ταρατσακι θα εχει σημα κανονικα.στο σπιτι μεσα δεν εχω εξω εχει σημα.σκεφτομουν να βγαλω τις κεραιες απο το ρουτερ και να βιδωσω τις εξωτερικες.το repeater θα βολευε σε περιπτωση που μεταφερει και voice ωστε να γινεται και χρηση των κινητων στο σπιτι.

ποιες συχνοτητες παιζουν στο 4g να δω τι μπορω να κανω και για αυτο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άρα λες για omni (σαν αυτήν: link ) και μέσα και έξω. Μέσα οκ οτι και να έχει το kit του repeater το αφήνεις, έξω μια σαν την προηγούμενη. Αν πιάνουν 3G απάνω ναι, πρέπει να στο φέρνει μέσα.

Δεν είναι και το καλύτερο να βάλεις κεραία απο 2.4 σε 2.1, θα έχεις απώλειες.... Κανονικά πρέπει να βάλεις κεραία σχεδιασμένη για την συχνότητα που θα χρησιμοποιήσεις.

Το repeater σε 3G μεταφέρει και ήχο και δεδομένα, το 3G μεταφέρει και τα 2, το 4G είναι που είναι μόνο για δεδομένα. Αν δηλαδή πας για 3G repeater πρέπει να είσαι ΟΚ.

Συχνότητες:

2G: GSM 900MHz (Β8) | GSM 1800MHz (Β3)
    3G: UMTS 2100MHz (Β1)
    4G: LTE 800MHz (B20) | LTE 1800MHz (B3) | LTE 2600MHz (B7)

Επεξ/σία από nikos903
Δημοσ.

μηπως γνωριζεις τι πως λεγεται ο ακροδεκτης για την εξωτερικη κεραια της συσκευης?

θελω να δοκιμασω πρωτα κατι αλλο πριν παω σε ακριβοτερες λυσεις

WP_20180222_10_53_50_Pro.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

FME female? Δεν είμαι σίγουρος... Ψάξτο σαν εξωτερική κεραία για το r206.

Βέβαια για να πας στα 5 μέτρα καλώδιο πρέπει να πας απο FME-m σε SMA και εκεί να βάλεις επέκταση και μετά να πας σε κεραία 2100. Αν δεν βρεις βέβαια 5μετρη έτοιμη αυτό.

Επεξ/σία από nikos903
Δημοσ.

για 5 μέτρα καλωδίου κεραίας  ακόμη και με  το καλύτερο θα έχει τεράστιες απώλειες... και ότι gain  θα σου δίνει η κεραία θα το χάνεις στο καλώδιο..... αλλώστε αυτός είναι ο λόγος που πλέον  όλες οι κεραίες wifi έχουν ενσωματωμένο το πομποδέκτη και απλά βγάζουν lan έξοδο που μπορεί να τρέξει για 10δες μέτρα...

Δημοσ.

Στο δίκτυο της wind είσαι;;

Να πω κάτι κουλό μήπως και είσαι τυχερός όπως κι εγώ...

Αυτό το vodafone R206 απ ότι βλέπω είναι μόνο για 3g.

Δοκίμασε να βάλεις την sim σου σε συσκευή που να υποστηρίζει 4g και δεν αν έχεις σήμα...

Και εγώ παρόμοιο θέμα με το δικό σου είχα, με wind δεν πιάνω καθόλου 3g αλλά 4g πιάνω σχεδόν καμπάνα και έχω εξαιρετικές ταχύτητες στην μέση του πουθενά

Δεν ξέρω τι πρόγραμμα έχεις αλλά βεβαιώσου πως είναι ενεργοποιημένο το 4g στον αριθμό σου, σε περίπτωση ειδικά που έχεις τίποτα στυλ καρτοσύνδεσης - on the go

Δημοσ.

εχω δοκιμασει με κινητο που υποστηριζει 4g αλλα τα ιδια.το προβλημα ειναι οτι το σπιτι ειναι πετροχτιστο και μιλαμε για πετρα παχους 40 εκατοστα.οποτε δεν περναει τιποτα.ειναι και ολα τα υπολοιπα γυρω γυρω με πετρα βουνα γυρω γυρω οποτε καταλαβαινεις.αν παμε 20 μετρα παραπερα εχει σημα κανονικα.και στο ταρατσακι που ειναι σχετικα ψηλα και ελευθερο απο εμποδια

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...