Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Είναι που δεν θα απαντούσες, Acrobatis7...

Λοιπόν, πάμε άλλη μία (όχι για σένα, προφανώς, καθώς για να καταλάβει ο άνθρωπος πρέπει να μπορεί και, πρωτίστως, να θέλει):

Αγαπητά μέλη,

Ο χρήστης @Acrobatis7 γράφει όλες αυτές τις -θαυμαστές- ασυναρτησίες επειδή τιμωρήθηκε για αναδημοσίευση προσωπικών δεδομένων άλλου χρήστη (φωτογραφία, όνομα, αριθμό τραπεζικού λογαριασμού).

Επομένως, χρησιμοποιώντας τον εν λόγω χρήστη ως παράδειγμα, να ξεκαθαρίσουμε σε σχέση με το θέμα της είδησης, ότι:

Η συγκεκριμένη συμπεριφορά ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι απολύτως απαράδεκτη στο insomnia, καθώς -μεταξύ άλλων- είναι και παράνομη. Το πώς πρέπει να ενεργούν τα μέλη εφόσον κρίνουν, λ.χ., ότι έχουν εξαπατηθεί ή έχουν θιγεί τα συμφέροντά τους κτλ. το έχουμε εξηγήσει πάμπολλες φορές: Προσφυγή στις ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ.

Αυτό το θέμα, δηλαδή η δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων πρέπει να καταστεί σαφές ότι ΔΕΝ επηρρεάζεται από την απόφαση του Αρείου Πάγου και, προφανώς, η στάση του insomnia (και κάθε υπεύθυνης ιστοσελίδας) δεν πρόκειται να αλλάξει σε όσα ίσχυαν μέχρι τώρα.

Τα εξηγώ αυτά γιατί μέλη όπως ο Acrobatis7 (που με έβαλε στη συζήτηση αναφερόμενος ειδικά και προσωπικά σε εμένα, επιχειρώντας να συνδέσει την απολύτως απαράδεκτη συμπεριφορά του με την απόφαση του Αρείου Πάγου) έχουν την παντελώς λανθασμένη εντύπωση πως η απόφαση αυτή είναι ένα είδους "πάσο" το οποίο θα τους επιτρέπει στο εφεξής να κάνουν "ό,τι θέλουν" αφού η ιστοδελίδα και ο ιδιοκτήτης της "δεν έχουν ευθύνη πλέον".

Πρόκειται για μια εξόχως επιφανειακή και παντελώς εσφαλμένη ανάγνωση της απόφασης. Η απόφαση αναφέρει ρητά ότι δεν υφίσταται προληπτική ευθύνη της ιστοσελίδας και των κατά νόμο υπευθύνων. Το οποίο -όπως ήδη εξήγησα- σημαίνει ότι εφόσον δεν έχει υπάρξει έγγραφη -αποδείξιμη- ενημέρωση ότι η σελίδα φιλοξενεί περιεχόμενο το οποίο παραβιάζει την κείμενη νομοθεσία, η σελίδα δεν φέρει ευθύνη.

Όμως, από τη στιγμή που η ιστοσελίδα ενημερωθείοφείλει να πράξει τα δέοντα. Εναλλακτικά, αδιαφορεί και καθίσταται συνυπεύθυνη -και εγκαλλούμενη- σε τυχόν αγωγές, μηνύσεις κτλ.

Δεν αλλάζει κάτι η απόφαση του Αρείου Πάγου. Διευκρινίζει απλά, το απολύτως λογικό, δηλαδή ότι αν δεν ενημερωθούμε, δεν ευθυνόμαστε. ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ, δηλαδή, όπως αναφέρει η απόφαση.

Στο θέμα της ελευθερίας του λόγου:

Η κριτική είναι απολύτως θεμιτή. Σημασία, όμως, έχει και ο τρόπος που ασκείται η κριτική. Επειδή, λοιπόν, ορισμένοι αρέσκονται να αφήνουν να αιωρούνται υπονοούμενα, κριτική γινόταν, γίνεται και θα συνεχίσει να γίνεται ακόμη και σε "χορηγούς". Πανεύκολα μπορεί να βρει κανείς θέματα όπου ασκείται κριτική σε μεγάλες εταιρίες ηλεκτρονικών ειδών (που έχουν διαφημιστεί στο insomnia κατ' επανάληψη).

Παρεμβαίνουν οι συντονιστές όταν κάποιοι, πάνω στον -δίκαιο ή άδικο- εκνευρισμό τους αρχίζουν να γράφουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς, μεταξύ άλλων. Υπάρχει μια ευκολία, λ.χ., στη χρήση του χαρακτηρισμού "απατεώνας" ή -επί το νεοελληνικότερο- "λαμόγιο". Οι χαρακτηρισμοί αυτοί, διαγράφονταν, διαγράφονται και θα συνεχίσουν να διαγράφονται. Όχι επειδή απευθύνονται σε "χορηγούς", όπως -από άγνοια, ελπίζω- επιμένουν ορισμένοι, αλλά επειδή εκθέτουν τόσο το συντάκτη όσο και την ιστοσελίδα σε αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση. Πράγμα το οποίο εσάς μπορεί να μη σας απασχολεί, αλλά το insomnia δεν θέλει να έχει δικαστικές περιπέτειες επειδή κάποιοι έχουν αυτές τις εκφράσεις για καραμέλα.

Και εδώ, η απόφαση του Αρείου Πάγου δεν αλλάζει τίποτε, πέραν του ότι το insomnia -και η κάθε ιστοσελίδα που φιλοξενεί απόψεις μελών της- δεν έχει ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ευθύνη για τη δημοσίευση αυτών των χαρακτηρισμών. Απο τη στιγμή που θα ενημερωθεί, όμως, ΠΑΥΕΙ να ισχύει η πρόνοια περί ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ευθύνης.

Εν ολίγοις, δεν αλλάζει τίποτε η απόφαση του Αρείου Πάγου, πέραν του ότι δεν φταίει το insomnia αν εύχεστε καρκίνους στην εταιρία που δεν σας άλλαξε το laptop ή σας χρέωσε μεταφορικά, μέχρι να ενημερωθούμε γι' αυτό. Μετά, ισχύουν όλα όπως και πριν.

• Like 8
Δημοσ.

Δηλαδή όσα μου έχουν σβήσει οι διαχειριστές είχαν μέσα την λέξη απατεώνας; Δεν νομίζω. Θα έλεγα καλύτερα ότι σβήνονται όσα δεν συμφωνούν με την διαχειριστική παρέα.

Για δες το και πες μου εάν θες.

• Super Moderators
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, orck είπε

Δηλαδή όσα μου έχουν σβήσει οι διαχειριστές είχαν μέσα την λέξη απατεώνας; Δεν νομίζω. Θα έλεγα καλύτερα ότι σβήνονται όσα δεν συμφωνούν με την διαχειριστική παρέα.

Για δες το και πες μου εάν θες.

Τι θέλεις να σου πω;

Προφανώς και όλα όσα σου έχουμε σβήσει δεν είναι επειδή περιέχουν υβριστικούς ή συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς.

Αυτό, τι σχέση έχει με το θέμα μας;

Απαντώ: καμία. Απλά, κατά πάγια τακτική σου, βρήκες συζήτηση που έχει να κάνει και με συντονιστικές αποφάσεις, και μπήκες να διαμαρτυρηθείς για άσχετα πράγματα με αυτά στα οποία αναφέρεται η απόφαση του Αρείου Πάγου.

Από εκεί και πέρα, επειδή (ελπίζω να είναι προφανές, αλλά πολλά ελπίζω ότι είναι προφανή και καθημερινά διαψεύδονται οι ελπίδες μου) δεν πρόκειται να καθίσω να συζητήσω αποφάσεις δικές μου ή άλλων συντονιστών, για όποιες αντιρρήσεις έχεις για συγκεκριμένες συντονιστικές ενέργειες, απευθύνεσαι στο διαχειριστή ή σε κάποιο εκ των αρμοδίων συντονιστών.

Θα σε παρακαλέσω, όμως, επειδή ήδη γράφεις τελείως άσχετα πράγματα (με αποκορύφωμα την επική αποστροφή για το γκέι πέσιμο που σκιάχτηκες και δεν πήγες για καφέ) να μείνεις όσο μπορείς στο θέμα.

Γιατί μετά, θα έρθει κάποια αναφορά, θα σβηστεί κάποιο μήνυμα και θα βρεθείς πάλι παραπονούμενος...

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Snoob είπε

Τι θέλεις να σου πω;

Προφανώς και όλα όσα σου έχουμε σβήσει δεν είναι επειδή περιέχουν υβριστικούς ή συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς.

Αυτό, τι σχέση έχει με το θέμα μας;

Απαντώ: καμία. Απλά, κατά πάγια τακτική σου, βρήκες συζήτηση που έχει να κάνει και με συντονιστικές αποφάσεις, και μπήκες να διαμαρτυρηθείς για άσχετα πράγματα με αυτά στα οποία αναφέρεται η απόφαση του Αρείου Πάγου.

Από εκεί και πέρα, επειδή (ελπίζω να είναι προφανές, αλλά πολλά ελπίζω ότι είναι προφανή και καθημερινά διαψεύδονται οι ελπίδες μου) δεν πρόκειται να καθίσω να συζητήσω αποφάσεις δικές μου ή άλλων συντονιστών, για όποιες αντιρρήσεις έχεις για συγκεκριμένες συντονιστικές ενέργειες, απευθύνεσαι στο διαχειριστή ή σε κάποιο εκ των αρμοδίων συντονιστών.

Θα σε παρακαλέσω, όμως, επειδή ήδη γράφεις τελείως άσχετα πράγματα (με αποκορύφωμα την επική αποστροφή για το γκέι πέσιμο που σκιάχτηκες και δεν πήγες για καφέ) να μείνεις όσο μπορείς στο θέμα.

Γιατί μετά, θα έρθει κάποια αναφορά, θα σβηστεί κάποιο μήνυμα και θα βρεθείς πάλι παραπονούμενος...

Συμφωνούμε στο ότι καθημερινά διαψεύδονται οι ελπίδες μας. Ο καθένας από διαφορετική οπτική γωνία.

Μου αρέσει πολύ που εσύ μένεις πάντα στο θέμα και δεν ξεφεύγεις ποτε. Οκ καταλαβαίνω άνθρωπος είσαι και εσύ και λογικό είναι να ξεφεύγεις όπως κάνω και εγώ αλλά εγώ τουλάχιστον δεν έχω ένα ύφος θεού στον λογο μου.

Αποχωρώ από τον καβγά επιπέδου δημοτικού.

• Super Moderators
Δημοσ.

Επειδή όταν κάποιος ξοδεύει χρόνο για να απαντήσει σοβαρά πάλι δεν αρέσει σε μερικούς (ή δεν γίνεται κατανοητό), επιστρέφω στο δικό μου στυλ που -όπως βλέπω- γίνεται άμεσα κατανοητό: η σουπίτσα περιμένει ζεστή και λαχταριστή! :)

PS - σοβαρή απάντηση: Πάντως είναι παρήγορο το γεγονός πως ανάμεσα σε χιλιάδες χρήστες που κάνουν καθημερινά login στο insomnia, οι "αγανακτισμένοι" είναι 2-3-5-10! 

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, billdanos είπε

PS - σοβαρή απάντηση: Πάντως είναι παρήγορο το γεγονός πως ανάμεσα σε χιλιάδες χρήστες που κάνουν καθημερινά login στο insomnia, οι "αγανακτισμένοι" είναι 2-3-5-10! 

Ή απλά αποδεχτηκαν οτι δεν μπορούν να αλλάξουν κάτι,ή βαριούνται να ασχοληθούν.

• Super Moderators
Δημοσ.
8 minutes ago, suffocater said:

Ή απλά αποδεχτηκαν οτι δεν μπορούν να αλλάξουν κάτι,ή βαριούνται να ασχοληθούν.

Αυτό είναι απλά μια υπόθεση. Εγώ σχολιάζω απλά τα στατιστικά. Πάντα ακούγονται περισσότερο οι "φωνές" που αντιδρούν σε σχέση με αυτές των άλλων που δεν έχουν προβλημα. :)

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, billdanos είπε

Αυτό είναι απλά μια υπόθεση. Εγώ σχολιάζω απλά τα στατιστικά. Πάντα ακούγονται περισσότερο οι "φωνές" που αντιδρούν σε σχέση με αυτές των άλλων που δεν έχουν προβλημα. :)

Στατιστικο δεν ειναι αυτο το πραγμα. Ειναι σαν να πας να κανεις ερευνα σε ενα γυμναστηριο για το ποσοι καπνιζουν.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
18 minutes ago, Ntinaras said:

Στατιστικο δεν ειναι αυτο το πραγμα. Ειναι σαν να πας να κανεις ερευνα σε ενα γυμναστηριο για το ποσοι καπνιζουν.

Εξαρτάται από το ποιος είναι ο σκοπός της έρευνας. Αν ο καπνιστής είναι της άποψης "εμένα έτσι μου αρέσει" και βρίσκεται σε άρνηση, δεν ασχολείσαι μαζί του μιας και είναι χαμένος χρόνος. Το να προσέξεις τους ευχαριστημένους πελάτες σου είναι πολύ πιο σημαντικό και οι παρατηρήσεις αυτών των ανθρώπων είναι οι πιο χρήσιμες. Όλα αυτά βέβαια προϋποθέτουν και την ανάλογη ...πρόθεση/προδιάθεση. :) 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Snoob είπε

Ο χρήστης @Acrobatis7 γράφει όλες αυτές τις -θαυμαστές- ασυναρτησίες επειδή τιμωρήθηκε για αναδημοσίευση προσωπικών δεδομένων άλλου χρήστη (φωτογραφία, όνομα, αριθμό τραπεζικού λογαριασμού).

Λίγο άσχετο με το νήμα, αλλά από περιέργεια, ο έτερος χρήστης που φέρεται να εξαπάτησε τον Ακροβάτη τιμωρήθηκε?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, billdanos είπε

Τα "στατιστικά"..

Υπάρχει κάπου στο forum βήμα κριτικής και διαμαρτυρίας για τους χρήστες; Μπορώ να ανοίξω νήμα με μοναδικό λόγο την κριτική μου στις πολιτικές του φόρουμ ή σε κινήσεις moderators τις οποίες έκρινα άδικες;

Είναι συγκεκριμένα τα καθεστώτα τα οποία δε δίνουν βήμα στον λαό τους και μετά διαφημίζουν το πόσο ευχαριστημένος και ευγνόμων είναι προς αυτούς.

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
10 minutes ago, Έλεος said:

Τα "στατιστικά"..

Υπάρχει κάπου στο forum βήμα κριτικής και διαμαρτυρίας για τους χρήστες; Μπορώ να ανοίξω νήμα με μοναδικό λόγο την κριτική μου στις πολιτικές του φόρουμ ή σε κινήσεις moderators τις οποίες έκρινα άδικες;

Είναι συγκεκριμένα τα καθεστώτα τα οποία δε δίνουν βήμα στον λαό τους και μετά διαφημίζουν το πόσο ευχαριστημένος και ευγνόμων είναι προς αυτούς.

Το internet είναι τεράστιο και ο καθένας βρίσκει τις ιστοσελίδες που τον ικανοποιούν. Δεν χρειάζεται να καταπιέζεσαι μέσα στο αυταρχικό insomnia! :) 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, billdanos είπε

Το internet είναι τεράστιο και ο καθένας βρίσκει τις ιστοσελίδες που τον ικανοποιούν. Δεν χρειάζεται να καταπιέζεσαι μέσα στο αυταρχικό insomnia! :) 

Οντως.
Κατι που φυσικα δεν αναιρεί αυτό που εγραψε περι βήματος,ώστε να εξάγεις "στατιστικά".
Οπως και οταν δε βρισκεις κάτι που σε ικανοποιεί στο 100%,αλλα ειναι το μεγαλύτερο ποσοστο ικανοποίησης απ τις αλλες επιλογές,δε σημαινει οτι δεν έχεις παράπονα απ την επιλογή που σε ικανοποιεί παραπάνω απ τις αλλες.

• Super Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, suffocater said:

Οντως.
Κατι που φυσικα δεν αναιρεί αυτό που εγραψε περι βήματος,ώστε να εξάγεις "στατιστικά".
Οπως και οταν δε βρισκεις κάτι που σε ικανοποιεί στο 100%,αλλα ειναι το μεγαλύτερο ποσοστο ικανοποίησης απ τις αλλες επιλογές,δε σημαινει οτι δεν έχεις παράπονα απ την επιλογή που σε ικανοποιεί παραπάνω απ τις αλλες.

Επαναλαμβάνω: όταν δεν σου αρέσει κάτι, δεν το επιλέγεις. 

Όταν έχεις κάποιο πρόβλημα έχεις συγκεκριμένες επιλογές για να το αναφέρεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως ταυτόχρονα το αίτημά σου θα ικανοποιηθεί. 

Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά όλα αυτά τα χρόνια που είμαι εδω μέσα, είναι πως οι περισσότερες "γκρίνιες" (και δεν αναφέρομαι στις αναφορές προβλημάτων), προέρχονται από άτομα που κατά καιρούς έχουν λάβει κάποιου είδους προειδοποίησης (είτε για σοβαρό λόγο, είτε απλά για ...σαχλαμάρες οι οποίες όμως δεν θα μπορούσαν να παραμείνουν online) και νιώθουν σα να τους μάλωσε κάποιος χωρίς λόγο και ψάχνουν μετά με μανία να "ανταποδώσουν". 

Δεν χρειάζεται να το παίρνετε τόσο προσωπικά. Εγώ -για παράδειγμα- μπορεί να λάβω ένα μήνυμα με ευχές για καρκίνους και ψόφους (είτε για μένα είτε για όλη την οικογένεια) και μετά από 1-2 μέρες να μη θυμάμαι καν ποιος μου το είχε στείλει... Οι εμμονές είναι το πρόβλημα και όχι ένας στιγμιαίος εκνευρισμός (ακόμη και ...απαράδεκτος)! :) 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...