Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

έχω κάποια video 1080p σε διάφορα format που θέλω να τα μετατρέψω σε 720p για να μειωθεί το μέγεθος αρχείου

ο στόχος μου είναι να διατηρηθεί η αναλογία ποιότητας εικόνας στο βαθμό που αυτό είναι εφικό δηλαδή να μην φαίνεται μεγάλη διαφορά μεταξύ του παλιού και του νέου αρχείου όταν και τα δύο προβάλλονται σε διαστάσεις 720p (τις διαστάσεις του νέου αρχείου δηλαδή)

τι workflow, προγράμματα, ρυθμίσεις προτείνετε για να το πετύχω αυτό; να θέσω μέγεθος αρχείου ή bitrate; και πόσο;

ευχαριστώ

Δημοσ.

Δώσε στοιχεία από τα 1080 αρχεία πρώτα για να δούμε πως είναι και πες μας σε τι μεγέθη περίπου τα θέλεις. Τα βίντεο είναι από κάμερα/κινητό;

Κατέβασε το mediainfo, στήστο και στην πρώτη εκτέλεση που θα σου ζητήσει κάποιες ρυθμίσεις άλλαξε την προβολή σε κείμενο. Μετά φόρτωσε ένα βίντεο και κάνε copy όλα τα στοιχεία και επικόλληση σε επόμενο μήνυμα.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

όχι δεν είναι video από κάμερα ή κινητό, είναι μόνο rips αλλά δεν ξέρω που θα βοηθήσει ένα media info, τα αρχεία είναι πολλά και σε διάφορα format

ας τα πάρουμε ένα, ένα, αν τα ομαδοποιήσω η πρώτη ομάδα που βλέπω σε μερικούς φακέλους είναι πχ:

format: mp4/avc/aac - bitrate: 4.6 έως και 12.3 kb/s - filesize 1.5 έως και 5.43 GB

για το τελικό filesize δεν ξέρω, το αποτέλεσμα που θέλω είναι να είναι κοντά σε αυτό που βλέπω όταν παίζουν τα 1080p αρχεία σε 720p player

ξέρω, ξέρω, πόσο κοντά δηλαδή(;), είναι θέμα προτίμησης, ξέρω

αλλά αυτό θα το δω αφού πρώτα καταλήξουμε σε πρόγραμμα, δοκιμάσουμε κάποιες μετατροπές και δούμε τι γίνεται αλλιώς δεν έχω ιδέα

με ένα 55-65% του original filesize θα ήμουν υπερευχαριστημένος αλλά δεν ξέρω πόσο θα πέσει η αναλογία ποιότητας

δεν ξέρω δηλαδή πόση διαφορά θα χει ένα νέο 720p αρχείο με 60% filesize σε σχέση με ένα νέο 720p αρχείο με 100% του original filesize

αυτό που με απασχολεί είναι  και η επιλογή του προγράμματος γιατί γνωρίζω ότι ακόμη και πιο industrial προγράμματα δίνουν πολύ διαφορετικά αποτελέσματα ακόμη και στις ίδιες εργασίες λόγω των μικρών διαφορών που έχουν οι coder/decoder τους

εγώ έχω χάσει επαφή τελευταία οπότε θέλω βοήθεια σε αυτό

(πωπω η απόσταση των παραγράφων είναι πολύ μεγάλη με το νέο forum, τα post βγαίνουν τεράστια)

Επεξ/σία από teoepi2
Δημοσ.
6 hours ago, teoepi2 said:

όχι δεν είναι video από κάμερα ή κινητό, είναι μόνο rips αλλά δεν ξέρω που θα βοηθήσει ένα media info, τα αρχεία είναι πολλά και σε διάφορα format

ας τα πάρουμε ένα, ένα, αν τα ομαδοποιήσω η πρώτη ομάδα που βλέπω σε μερικούς φακέλους είναι πχ:

format: mp4/avc/aac - bitrate: 4.6 έως και 12.3 kb/s - filesize 1.5 έως και 5.43 GB

για το τελικό filesize δεν ξέρω, το αποτέλεσμα που θέλω είναι να είναι κοντά σε αυτό που βλέπω όταν παίζουν τα 1080p αρχεία σε 720p player

ξέρω, ξέρω, πόσο κοντά δηλαδή(;), είναι θέμα προτίμησης, ξέρω

αλλά αυτό θα το δω αφού πρώτα καταλήξουμε σε πρόγραμμα, δοκιμάσουμε κάποιες μετατροπές και δούμε τι γίνεται αλλιώς δεν έχω ιδέα

με ένα 55-65% του original filesize θα ήμουν υπερευχαριστημένος αλλά δεν ξέρω πόσο θα πέσει η αναλογία ποιότητας

δεν ξέρω δηλαδή πόση διαφορά θα χει ένα νέο 720p αρχείο με 60% filesize σε σχέση με ένα νέο 720p αρχείο με 100% του original filesize

αυτό που με απασχολεί είναι  και η επιλογή του προγράμματος γιατί γνωρίζω ότι ακόμη και πιο industrial προγράμματα δίνουν πολύ διαφορετικά αποτελέσματα ακόμη και στις ίδιες εργασίες λόγω των μικρών διαφορών που έχουν οι coder/decoder τους

εγώ έχω χάσει επαφή τελευταία οπότε θέλω βοήθεια σε αυτό

(πωπω η απόσταση των παραγράφων είναι πολύ μεγάλη με το νέο forum, τα post βγαίνουν τεράστια)

1920χ1080=2.071.600
1280χ720=921.600

Δηλαδή, το 720 είναι περίπου το μισό απ' το 1080. Άρα Θεωρητικά, το μισό bitrate (και κατά συνέπεια ο όγκος) θα είναι οκ.
Σαφώς και οι encoders έχουν διαφορές αλλά όχι μεγάλες. Το 2pass και το variable bitrate, παίζουν μεγαλύτερο ρόλο.
Το να το κάνεις όμως 720, έχει νόημα αν το παίζεις σε 720 οθόνη. Αν μιλάμε για οθόνη 1080 και πάνω και εφόσον τα bitrates είναι της τάξης που λες, θα μπορούσες να κάνεις re-encode στο μισό bitrate κρατώντας την ανάλυση στα 1080. Πιστεύω ότι θα΄έχεις καλύτερο αποτέλεσμα, αρκεί να χρησιμοποιήσεις έναν καλό, για μικρά bitrates, encoder (π.χ. handbrake).

ΥΓ 1. Φαντάζομαι εννοείς 12.3 Mb/s

ΥΓ 2. Όπως και στο Word, άλλο enter, άλλο shift+enter. ;)

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, teoepi2 είπε

όχι δεν είναι video από κάμερα ή κινητό, είναι μόνο rips

Από αυτό και μόνο έχω να σου προτείνω ένα και μόνο πράγμα.
Άσε να κάνει άλλος τη δουλειά και κατέβασε τα ξανά στα 720p κάπου στο 1gb (yts ;) ). Ποιο γρήγορα  θα τα έχεις και χωρίς να ταλαιπωρηθείς καθόλου γιατί αν μπλέξεις με re-encoding και δοκιμές θα φας καμιά εβδομάδα μόνο για να αποφασίεις το πρόγραμμα και τα settings συν πόσο χρόνο θα χρειαστεί το καθένα rip (1,5-2 ώρες είναι φυσιολογικά για το καθένα).

7 ώρες πριν, teoepi2 είπε

Η απάντηση σε αυτό έρχεται από τον che

1 ώρα πριν, CheOnWeb είπε

shift+enter. ;)

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, CheOnWeb είπε

1920χ1080=2.071.600, 1280χ720=921.600
Δηλαδή, το 720 είναι περίπου το μισό απ' το 1080. Άρα Θεωρητικά, το μισό bitrate (και κατά συνέπεια ο όγκος) θα είναι οκ.

όχι τόσο χαμηλά, αυτό που λες συμβαίνει όταν έχεις το source και κόψεις σε 1080p και 720p
τότε το 720p θα έχει αναλογία ποιότητας αντίστοιχη με την αναλογία μεγέθους αρχείου δηλαδή περίπου όπως τα λες συν ένα περιθώριο ασφαλείας 5% ας πούμε

όταν κάνεις από το ήδη κομμένο 1080p ξανά σε 720p πρέπει να πας ακόμη πιο πάνω, αυτό είναι σίγουρο
*η πρώτη περίπτωση μας ενδιαφέρει, δηλαδή προβολή σε 720p διαστάσεις, τι διαφορετικό θα έλεγες για εκεί;

10 ώρες πριν, micos000 είπε

Άσε να κάνει άλλος τη δουλειά και κατέβασε τα ξανά στα 720p κάπου στο 1gb (yts ;) ). Ποιο γρήγορα  θα τα έχεις και χωρίς να ταλαιπωρηθείς καθόλου γιατί αν μπλέξεις με re-encoding και δοκιμές θα φας καμιά εβδομάδα μόνο για να αποφασίεις το πρόγραμμα και τα settings συν πόσο χρόνο θα χρειαστεί το καθένα rip (1,5-2 ώρες είναι φυσιολογικά για το καθένα).

*ώπα, δεν εννοούσα movie rips, εννοούσα πως έχουν κοπεί (rip) ήδη μια φορά δηλαδή δεν έχω το source (άλλο κατάλαβα πως ρωτούσες...καμμία επαφή :P)
αν υπήρχαν τα αρχεία έτοιμα να τα κατεβάσω δεν θα το συζητούσαμε, εννοείται
καλά, για αυτό άνοιξα το θέμα, για να μου προτείνετε ρυθμίσεις και να αποφύγω όλες αυτές τις δοκιμές και μετά αν χρειαστούν μια, δυο δοκιμές για το filesize συν ένα καπέλο ασφαλείας για διαφορετικά αρχεία, αυτό δεν είναι πρόβλημα

υγ: κι όμως πάλι τεράστια μου φαίνονται
υγ: και sry για την καθυστέρηση, ήμουν έξω όλη μέρα, μόλις γύρισα και πάω κατευθείαν για ύπνο δεν την παλεύω

Επεξ/σία από teoepi2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

όχι. scale=-1:720  είναι πλάτος : ύψος.

το 720 σημαίνει κανε το ύψος 720 και το -1 σημαίνει άλλαξε το πλάτος έτσι ώστε να διατηρείτε η aspect ratio. Άμα θες να το κάνεις 720p

Επεξ/σία από ajaxmonkey4hire
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι 720p ταινίες είναι 1280 σε μήκος και όσο πάει, βάση αναλογίας, στο ύψος. Σχεδόν καμία ταινία δεν έχει 720 ή 1080 κατακόρυφη ανάλυση εκτός τις imax που είναι καθαρές 16:9 και όσες γυρίστηκαν με ψηφιακή κάμερα. Οι αναλογία στις κινηματογραφικές ταινίες είναι 21:9 συνήθως οπότε το ύψος τους είναι κάπου στα 548 pixels (1280/21*9).

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.

εγώ σου απάντησα νομίζοντας ότι θέλεις να τα χρησιμοποιήσεις για το διαδίκτυο (vimeo, youtube, facebook...) όπου συνηθίζετε το 480p, 720p, 1080p αν εσύ τα χρειάζεσαι για άλλο σκοπό αλλάζει φυσικά η κατάσταση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...