iliasnet Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Υπάρχουν οι έξεις κατηγορίες jpeg 1 Jpeg (jpg, jpeg, jpe) 2 Jpeg 2000 (jpf, jpx, jp2, j2c, j2k, jpc) 3 Jpeg Stereo (jps) Τις οποίες τις έχω δεί σε διάφορα προγράμματα την 3 την βρήκα στο Photoshop Ποια κατηγορία είναι η καλλίτερη για έγγραφα με φωτογραφίες και κείμενο από scanner για αποθήκευση; Εγώ χρησιμοποιώ την 1 η οποία, απο ότι ξέρω είναι απο τις πρώτες που έχουν βγεί Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2018 από iliasnet
XPHSTOS_ Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 Καμία από αυτές. Για κείμενο καλύτερο είναι το PNG. το οποίο αν συμπιεστεί (TinyPNG ή κάποιο άλλο tool) είναι πολύ μικρότερο σε μέγεθος από το JPG και με πάρα πολύ καλή αναγνωσιμότητα.
iliasnet Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 οκ για κείμενο αλλα μιλάω για κείμενο με φωτογραφία
micos000 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 Μείνε στο jpeg. Τα υπόλοιπα δεν είναι σίγουρο αν υποστηρίζονται παντού. 1
jardan Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 11 ώρες πριν, iliasnet είπε 1 Jpeg (jpg, jpeg, jpe) Είναι η πιο σύνηθες μορφή συμπιεσμένου αρχείου φωτογραφίας. Η ποιότητα της εικόνας πέφτει όσο το μέγεθος μικραίνει. 11 ώρες πριν, iliasnet είπε 2 Jpeg 2000 (jpf, jpx, jp2, j2c, j2k, jpc) Είναι η μορφή που δημιουργήθηκε για να κάνει συμπίεση της εικόνας χωρίς να χάνει σε ποιότητα. Δυστυχώς δεν το υποστηρίζουν όλοι. Το σκεπτικό είναι για να αποθηκεύεις εικόνες, καθότι όταν την αποσυμπιέσεις επιστρέφει στην αρχική ποιότητα χωρίς να έχεις χάσει πληροφορίες. 11 ώρες πριν, iliasnet είπε 3 Jpeg Stereo (jps) είναι για τρισδιάστατες εικόνες. Εφόσον θες απλά να βάλεις μία εικόνα σε κείμενο (π.χ. σαν πίνακα), θα σου πρότεινα είτε να χρησιμοποιήσεις jpeg ή png (το οποίο επίσης είναι συμπιεσμένη μορφή εικόνας). Αν το θες για εκτύπωση Α4, τότε και τα δύο είναι μια χαρά, αλλά αν το θες για μεγαλύτερο, τότε νομίζω το pngθα σου προσφέρει καλύτερη ποιότητα σε μικρότερο μέγεθος, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις την αυθεντική μη συμπιεσμένη εικόνα για την μετατροπή, (π.χ. raw φορμά) αν μετατρέψεις jpeg σε png δεν θα κερδίσεις σε κάτι. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα