Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας. Μου έχει περάσει από το μυαλό η σκέψη να βάλω σε σταθερό (αν συναρμολογήσω) ασύρματη κάρτα δικτύου. Αλλά, δεν ξέρω για αυτές τίποτα. Όσοι γνωρίζετε, μπορείτε να μου πείτε αν αξίζει η αγορά τους ή όχι ?

Δημοσ.

Τι ακριβώς θέλεις να μάθεις? Πολύ γενικά, καταλαμβάνουν μια θύρα pci-e (πχ) και το αν αξίζει έχει να κάνει με το αν χρειάζεσαι ασύρματη σύνδεση. Αν έχεις τη δυνατότητα να συνδεθείς με καλώδιο, θα είναι πάντα πιο αποδοτική η σύνδεση (καλύτερη ταχύτητα και response times). Δεδομένα που είναι σημαντικά είναι πχ το πρότυπο ασύρματης δικτύωσης που υποστηρίζει η κάρτα (πχ 802.11ac είναι το πιο πρόσφατο) το οποίο χοντρικά ορίζει και τη μέγιστη ταχυτητα που μπορεί να επιτευχθεί.

Εναλλακτικά και για μεγαλύτερη ευελιξία, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια usb κάρτα με μια πιθανή μικρή επιβάρυνση της ταχύτητας.

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, konstantin79 είπε

και φυσικά θα πρέπει να υποστηρίζει το modem - router το πρωτοκολλο 802.11ac!

Σωστός αλλά ακόμα και αν δεν το υποστηρίζει, οι κάρτες έχουν backward compatibility, οπότε θα παίξει στο καλύτερο-διαθέσιμο-πρωτοκολλο που προσφέρει το router. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μακριά από usb αντάπτορα, αν θέλεις να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο (μιλώ εκ πείρας καθότι χρησιμοποιώ τέτοιους εδώ και χρόνια). Εκτός και αν θες να ταλαιπωρείσαι με αναίτιες αποσυνδέσεις/επανασυνδέσεις είτε από το δίκτυο είτε της ίδιας της συσκευής. 

Να πας σε μια pci-e κάρτα και φρόντισε, αν δεν έχει από το εργοστάσιο, να αγοράσεις και ένα καλώδιο επέκτασης της κεραίας (εκτός αν το pc σου είναι σε καλό σημείο). Επίσης, να κοιτάξεις να είναι σύγχρονη γιατί πολλά καταστήματα πουλάνε κάτι αρχαίες που τους έχουν ξεμείνει πχ με συμβατότητα Windows 7 (παίζουν σημαντικό ρόλο οι drivers).

Επεξ/σία από Undertaker25
  • Like 2
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Χαζη ερωτηση ισως αλλα εχεις σκεφτει να βαλεις Powerline; Ισως να εχεις καλυτερα αποτελεσματα και δεν θα εχεις και τα θεματα του WiFi (δυναμη σηματος, αποσυνδεσεις κτλ κτλ).

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Salvation81 είπε

Χαζη ερωτηση ισως αλλα εχεις σκεφτει να βαλεις Powerline; Ισως να εχεις καλυτερα αποτελεσματα και δεν θα εχεις και τα θεματα του WiFi (δυναμη σηματος, αποσυνδεσεις κτλ κτλ).

Powerline ? Έχει σχέση με οπτικές ίνες ?

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Γιώργος Γ. είπε

Powerline ? Έχει σχέση με οπτικές ίνες ?

Ενσυρματο σημα μεσω μπριζας......Χρησιμοποιει το δικτυο ρευματος του σπιτιου σου.....
Εκτος αν βεβαια θελεις να παιρνεις ασυρματο σημα απο γειτονα η απο κινητο πχ που ενταξει εκει ειπα πατατα :)

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Salvation81 είπε

Ενσυρματο σημα μεσω μπριζας......Χρησιμοποιει το δικτυο ρευματος του σπιτιου σου.....
Εκτος αν βεβαια θελεις να παιρνεις ασυρματο σημα απο γειτονα η απο κινητο πχ που ενταξει εκει ειπα πατατα :)

Η όλη υπόθεση είναι: Το ρούτερ είναι στο σαλόνι, και το δωμάτιό μου είναι πάνω. Και, δεν υπάρχει τηλεφωνική γραμμή πάνω. Βέβαια, το δωμάτιό μου είναι ακριβώς πάνω από το σαλόνι, και, συγκεκριμένα, το ρούτερ.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Γιώργος Γ. είπε

Η όλη υπόθεση είναι: Το ρούτερ είναι στο σαλόνι, και το δωμάτιό μου είναι πάνω. Και, δεν υπάρχει τηλεφωνική γραμμή πάνω. Βέβαια, το δωμάτιό μου είναι ακριβώς πάνω από το σαλόνι, και, συγκεκριμένα, το ρούτερ.

Σε αυτη την περιπτωση και τα 2 σε βολευουν, απλα οπως ειπα το Powerline ισως να σε βολεψει καλυτερα.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Salvation81 είπε

Σε αυτη την περιπτωση και τα 2 σε βολευουν, απλα οπως ειπα το Powerline ισως να σε βολεψει καλυτερα.

Το κόστος πρέπει να είναι όσο λιγότερο γίνεται. Οπότε, θα πάω με κάρτα. Εσύ έχεις να προτείνεις καμία ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

Μεχρι 40ε θα ελεγα αυτην :

https://www.skroutz.gr/s/8168020/D-Link-DWA-582.html

Εγώ σκεφτόμουν την wdn4800 της TP-LINK. 

Επίσης, αυτήν που μου πρότεινες την είδα κι εγώ. Το ρούτερ μας δεν εκπέμπει σε αυτή τη συχνότητα. Μόνο σε πρότυπα b,g, και n (IEEE 802.11). 

Edit: Άσε αυτά που είπα με τα πρότυπα. Λάθος μου. Μπέρδεψα τις πληροφορίες του προϊόντος με κάτι που αναφέρει αυτός που σχολίασε το προϊόν.

Επεξ/σία από Γιώργος Γ.
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Γιώργος Γ. είπε

Εγώ σκεφτόμουν την wdn4800 της TP-LINK. 

Επίσης, αυτήν που μου πρότεινες την είδα κι εγώ. Το ρούτερ μας δεν εκπέμπει σε αυτή τη συχνότητα. Μόνο σε πρότυπα b,g, και n (IEEE 802.11). 

Edit: Άσε αυτά που είπα με τα πρότυπα. Λάθος μου. Μπέρδεψα τις πληροφορίες του προϊόντος με κάτι που αναφέρει αυτός που σχολίασε το προϊόν.

Ακομα και αν το Router σου δεν υποστηριζει 802.11ac ειναι καλο να εχεις μια καρτα που θα δουλεψει και με πιο νεο ρουτερ (χωρια το οτι μπορει να εχει πιο δυνατες κεραιες).

TP-Link εχει καλα προιοντα στην επανω σειρα τους (ακριβη) αλλα στα οικονομικα οσα εχω δουλεψει ηταν ετσι και ετσι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...