Joshua21 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2018 14 ώρες πριν, koylis.ch είπε Φίλε μου κάτσε να σου κάνω μια διευκρίνιση που μάλλον παραλήφθηκε, όλες οι μετρήσεις που αναφέρω είναι με γέμισμα του ρεζερβουάρ σχεδόν στην τάπα κ το γεμιζα εγώ ο ίδιος, έχω μια μέτρηση ταξίδι με 110-130 και αιρκοντισιον με 6.1λ, και έχω 5 μετρήσεις σε επαρχιακή πόλη από 6.6-7.7 λίτρα όλα αυτά μέχρι τέλος Σεπτέμβρη(σου γράφω και για καιρό για το εάν επηρεάζει) γυρνάω Αθήνα με 6.3 λίτρα και κάνω Αθήνα 8.8λίτρα χωρίς να προσέχω κιόλα, (όλα αυτά με γέμισμα από εμένα τάπα), δεν το παίρνω ξανά το αμάξι! Και έρχομαι στο τώρα (πριν ένα μήνα), και με αναμμένο λαμπάκι σχεδόν στον πατο της βελόνας βάζω περίπου 40 ευρώ και όλοι βγάζει 160χλμ και έχει ανάψει λαμπάκι από τα 140, λέω ρε δεν γίνεται αυτό πριν 3 μέρες έβαλα βενζίνη, πάω στον ίδιο το γεμίζω εγώ ο ίδιος πάλι 100αρα κι όλας, ελέγχω αέρα οδηγώ μέσα σε πόλη κύριος, κάνω 110 χλμ περίπου και πάω γεμίζω πάλι εγώ και παίρνει 13.8 λίτρα Ε λέω δεν παίζει μας δουλεύουν, πάω δοκιμάζω το άλλο αμάξι το μεριβα 1600, τα ίδια περίπου λαμπάκι 40 ευρώ από τον ίδιο βενζιναδικο 245χλμ πάλι αναμμένο λαμπάκι, άρα λέω βενζίνη δεν είναι μιλάμε σχεδόν για διπλάσια απόσταση με την ίδια ποσότητα βενζίνης χοντρικά μιλάω. Άρα ο μόνος χοντροκομμένος τρόπος μέτρησης μου είναι του 40 ευρω που δεν το εκανα για να μετρήσω, όλα τα άλλα είναι κομπλέ. Τώρα σκέψου από ταπα πάλι έχω κάνει 170 χλμ κ έχει φτάσει στη μέση. Τώρα δεν ξέρω φταίει ο καιρός που πίνει κάτι παραπάνω τι να πω . Κ σκέψου ο κατασκευαστής λέει 5.8 εγώ έχω πετύχει 6.1 στο 9.6 εντός πόλης άντε το 12 για μένα είναι λογικό το 13.8 δεν είναι με προσεχτική οδήγηση το τονίζω! Και ειδικά όταν έχω δει Όχι σε Αθήνα αλλά σε επαρχιακή πόλη 7.5 από εμένα.κ μέσα στην Αθήνα 8.8 λίτρα. Φίλε μου τα 13.8 λίτρα για 110 χιλιόμετρα βγαίνουν περίπου 12.5l/100km και όχι 13.8, το οποίο είναι πολύ κοντά στα 12. Όχι μόνο δεν κάνεις σωστές μετρήσεις, αλλά κάνεις και λάθος υπολογισμούς. Είναι ευρέως γνωστό ότι οι εργοστασιακές καταναλώσεις είναι υπεραισιόδοξες, και μάλιστα όχι τόσο οι εκτός αλλά οι εντός πόλης. Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους η πραγματική κατανάλωση στην πόλη είναι κατά μέσο όρο 26% πάνω από την εργοστασιακή. Εσύ προσωπικά δηλώνεις ότι πετύχαινες κατανάλωση σε πόλη 25% κάτω από την εργοστασιακή, ε σίγουρα κάτι δεν είναι σωστό. Είτε έχεις κάνει λάθη σε μετρήσεις/πράξεις, είτε οδηγείς μόνο σε λεωφόρους τις ώρες μη αιχμής, είτε είσαι πρωταθλητής στην οικονομική οδήγηση. 2 1
fotis_tsour Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Καλησπερα παιδια..μολις αγορασα ενα opel astra g του 2001..παρατηρησα οτι με 20 ευρω βενζινη κανει 100 χιλιομετρα..πηγα σε ηλεκτρολογο γιατι ηθελα να κανω και ενα ελεγχο..μου λεει αισθητηρα λ...λαμπακι check engine δεν αναβει ομως..γινεται αυτο;;η φταιει ας πουμε τα μπεκ και βγαζει σφαλμα ο λ;;
turbat0s Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 6 λεπτά πριν, fotis_tsour είπε Καλησπερα παιδια..μολις αγορασα ενα opel astra g του 2001..παρατηρησα οτι με 20 ευρω βενζινη κανει 100 χιλιομετρα..πηγα σε ηλεκτρολογο γιατι ηθελα να κανω και ενα ελεγχο..μου λεει αισθητηρα λ...λαμπακι check engine δεν αναβει ομως..γινεται αυτο;;η φταιει ας πουμε τα μπεκ και βγαζει σφαλμα ο λ;; Πολλά θα μπορούσε να είναι. Το λαμπάκι μπορεί να είναι καμένο ή να το έβγαλε ο προηγούμενος για να σε "κοιμήσει". Μέτρα ξανά την κατανάλωση σωστά (σε λίτρα και όχι σε ευρώ) 3-4 φορές και μετά ξεκίνα τα μαστόρια.
fotis_tsour Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Μόλις τώρα, turbat0s είπε Πολλά θα μπορούσε να είναι. Το λαμπάκι μπορεί να είναι καμένο ή να το έβγαλε ο προηγούμενος για να σε "κοιμήσει". Μέτρα ξανά την κατανάλωση σωστά (σε λίτρα και όχι σε ευρώ) 3-4 φορές και μετά ξεκίνα τα μαστόρια. Καταρχας ευχαριστω για τη γρηγορη ανταποκριση σου..το εχω ενα μηνα κοντα..το εχω μετρησει...με 11.8 λιτρα 100 χιλιομετρα..το λαμπακι check engine αναβει οταν βαζω μπρος το αμαξι αλλα σβηνει..σκεφτηκα αυτο που λες εσυ...απο το διαγνωστικο θα δει ο ηλεκτρολογος αν ηθελε ν με κοιμησει;
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 19 λεπτά πριν, fotis_tsour είπε παρατηρησα οτι με 20 ευρω βενζινη κανει 100 χιλιομετρα 4 λεπτά πριν, fotis_tsour είπε με 11.8 λιτρα 100 χιλιομετρα 1400 κυβικά είναι? αν ναι καίει πάρα πολύ
turbat0s Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, fotis_tsour είπε Καταρχας ευχαριστω για τη γρηγορη ανταποκριση σου..το εχω ενα μηνα κοντα..το εχω μετρησει...με 11.8 λιτρα 100 χιλιομετρα..το λαμπακι check engine αναβει οταν βαζω μπρος το αμαξι αλλα σβηνει..σκεφτηκα αυτο που λες εσυ...απο το διαγνωστικο θα δει ο ηλεκτρολογος αν ηθελε ν με κοιμησει; 12 λίτρα είναι πολλά άλλα όχι και ακατόρθωτα για αυτοκίνητο 20ετίας. Εξαρτάται βέβαια και από τις οδηγικές συνθήκες, αν τα χλμ τα γράφει ανεβοκατεβαίνοντας την Αλεξάνδρας τότε είναι θα έλεγα φυσιολογικό. Αν κινείται σε ανοιχτούς ξεκούραστους δρόμους και γράφει 12άρια, τότε ναι θέλει ψάξιμο.
fotis_tsour Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 6 λεπτά πριν, turbat0s είπε 12 λίτρα είναι πολλά άλλα όχι και ακατόρθωτα για αυτοκίνητο 20ετίας. Εξαρτάται βέβαια και από τις οδηγικές συνθήκες, αν τα χλμ τα γράφει ανεβοκατεβαίνοντας την Αλεξάνδρας τότε είναι θα έλεγα φυσιολογικό. Αν κινείται σε ανοιχτούς ξεκούραστους δρόμους και γράφει 12άρια, τότε ναι θέλει ψάξιμο. Ναι φιλε 1400..και κανω τα χιλιομετρα σε εθνικη χαλαρα...απλα κολλαω γιατι βγαζει σφαλμα ο λ χωρις να αναβει το check engine..υποψιν ο προηγουμενος εχει αλλαξει λ...μηπως τον αλλαξε χωρις να φταιει;;και βγαζει πλουσιο μειγμα και δειχνει προβλημα ο λ επειδη δε μπορει να το ρυθμισει;
turbat0s Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, fotis_tsour είπε Ναι φιλε 1400..και κανω τα χιλιομετρα σε εθνικη χαλαρα...απλα κολλαω γιατι βγαζει σφαλμα ο λ Τους δικαίως ψάχνεσαι, αν εμπιστεύεσαι το μάστορα ξεκίνα με λ.
fotis_tsour Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Μόλις τώρα, turbat0s είπε Τους δικαίως ψάχνεσαι, αν εμπιστεύεσαι το μάστορα ξεκίνα με λ. Δε μου τον αλλαζει λεει γιατι ειναι ηδη αλλαγμενος και ισως αναβει απο κακη ποιοτητας βενζινης...να ειναι μηχανολογικη ζημια παιζει;;μπεκ πχ;;το αμαξι δε μπερδευει ουτε ρεταρει..απλα καιει πολυ...
Ukforthemoment Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 σερβις εχεις κάνει;Μπουζι;Φιλτρο αέρα;Τι λάστιχα ,διασταση,φοράει;
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 16 λεπτά πριν, turbat0s είπε 12 λίτρα είναι πολλά άλλα όχι και ακατόρθωτα για αυτοκίνητο 20ετίας. Δε νομίζω, εγώ έχω και ένα BMW e46 1.6 του 2001 που είναι 1,5 τόνο και δεν καίει τόσο, έχω γύρω στα 9.5 με 10.5 εντός πόλης
fotis_tsour Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 4 λεπτά πριν, Xacti είπε Δε νομίζω, εγώ έχω και ένα BMW e46 1.6 του 2001 που είναι 1,5 τόνο και δεν καίει τόσο, έχω γύρω στα 9.5 με 10.5 εντός πόλης λαδια εχω αλλαξει μονο..οχι φιλτρο αερα..τα μπουζι ειναι καλα ειπε ο μηχανικος..τα λαστιχα ειναι το εργοστασιακο μεγεθος...φαντασου εσυ 9.5 εντος και εγω 11 εκτος πολης.ευχαριστω για το ενδιαφερον σας
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Μόλις τώρα, fotis_tsour είπε λαδια εχω αλλαξει μονο..οχι φιλτρο αερα..τα μπουζι ειναι καλα ειπε ο μηχανικος..τα λαστιχα ειναι το εργοστασιακο μεγεθος...φαντασου εσυ 9.5 εντος και εγω 11 εκτος πολης.ευχαριστω για το ενδιαφερον σας Είσαι νέος οδηγός? μήπως έχεις βαρύ πόδι? μήπως σε κλέβει ο βενζινάς?
fotis_tsour Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Μόλις τώρα, Xacti είπε Είσαι νέος οδηγός? μήπως έχεις βαρύ πόδι? μήπως σε κλέβει ο βενζινάς? Εχω βαλει 5 6 φορες απο διαφορετικα βενζιναδικα..δεν ειμαι καινουριος..απλα τωρα πηρα δικο μου...το αμαξι ειναι παραμελημενο..1500 το πηρα...δεν ειχα απαιτηση να ειναι καλο αλλα θελω ν το φτιαξω..θα μου κλεισει το σπιτι
Ukforthemoment Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Μπορεί να μην μετράς σωστά.Δεν μετράνε με € αλλα με λίτρα.Γεμίζεις ,κάνεις 200χλμ πχ και ξαναγεμίζεις.Τότε θα δεις πόσα λίτρα καις;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα