Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Astra G

1.4 16V (90 Hp)

Κατανάλωση καυσίμου - Κύκλος εντός πόλης 9.6 λ./100 χλμ

Κατανάλωση καυσίμου - Κύκλος εκτός πόλης 5.7 λ./100 χλμ

βάρος 1120 κιλά

αυτο εχεις? εισαι Αθηνα?

Δημοσ.
Στις 21/2/2018 στις 9:17 ΜΜ, gia_nnis είπε

Astra G

1.4 16V (90 Hp)

Κατανάλωση καυσίμου - Κύκλος εντός πόλης 9.6 λ./100 χλμ

Κατανάλωση καυσίμου - Κύκλος εκτός πόλης 5.7 λ./100 χλμ

βάρος 1120 κιλά

αυτο εχεις? εισαι Αθηνα?

Νομίζω είναι η άλλη έκδοση με τους 75 ίππους όχι με 16v.

Στις 21/2/2018 στις 9:17 ΜΜ, gia_nnis είπε

Δημοσ.
12 ώρες πριν, koylis.ch είπε

Νομίζω είναι η άλλη έκδοση με τους 75 ίππους όχι με 16v.

Δεν υπάρχει τέτοια έκδοση, στο astra 1.4 του 2002 τουλάχιστον.

Δημοσ.
Στις 23/2/2018 στις 1:32 ΜΜ, Joshua21 είπε

Δεν υπάρχει τέτοια έκδοση, στο astra 1.4 του 2002 τουλάχιστον.

Το αμάξι δεν είναι δικό μου και δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω έψαξα στη άδεια δεν γράφει καν για ίππους ούτε kw απλώς έχω παρατηρήσει σε κάποια άλλα στο δρόμο γράφει πίσω 1400 16v εμένα δεν γράφει 16v για αυτό λέω μήπως αυτό που έχω είναι πιο φιμωμενα τα άλογα και δεν είναι το 90φεύγα ίππους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, koylis.ch είπε

Το αμάξι δεν είναι δικό μου και δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω έψαξα στη άδεια δεν γράφει καν για ίππους ούτε kw απλώς έχω παρατηρήσει σε κάποια άλλα στο δρόμο γράφει πίσω 1400 16v εμένα δεν γράφει 16v για αυτό λέω μήπως αυτό που έχω είναι πιο φιμωμενα τα άλογα και δεν είναι το 90φεύγα ίππους.

Για αυτό και εγώ που γνωρίζω σε ενημερώνω, μόνο μερικά από τα πρώτα Astra F(1991-1998) είχαν φορέσει 1400άρη με 75 άλογα.

Όσο για την άδεια, το μόνο που θα βρεις γραμμένο είναι ο τύπος του κινητήρα, ποτέ δεν γράφεται η ιπποδύναμη. Λογικά το δικό σου φοράει είτε X14XE είτε Z14XE, 90 ίππους έχουν και οι δύο.

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Για αυτό και εγώ που γνωρίζω σε ενημερώνω, μόνο μερικά από τα πρώτα Astra F(1991-1998) είχαν φορέσει 1400άρη με 75 άλογα.

Όσο για την άδεια, το μόνο που θα βρεις γραμμένο είναι ο τύπος του κινητήρα, ποτέ δεν γράφεται η ιπποδύναμη. Λογικά το δικό σου φοράει είτε X14XE είτε Z14XE, 90 ίππους έχουν και οι δύο.

Ε ρε κ έλεγα τι είναι τουτο Ναι εμένα είναι το Ζ14χε. 

Βγάζουμε συμπέρασμα τώρα θεωρείς είναι φυσιολογικό ή απλά ρώτησε ς για να δεις άλογα κτλ;

(Εάν έχεις όρεξη εξήγησε τι διαφορά έχουν ο Χ14χε με το Ζ  μια κ σε βλέπω διαβασμένο)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, koylis.ch είπε

Ε ρε κ έλεγα τι είναι τουτο Ναι εμένα είναι το Ζ14χε. 

Βγάζουμε συμπέρασμα τώρα θεωρείς είναι φυσιολογικό ή απλά ρώτησε ς για να δεις άλογα κτλ;

(Εάν έχεις όρεξη εξήγησε τι διαφορά έχουν ο Χ14χε με το Ζ  μια κ σε βλέπω διαβασμένο)

Κάπου μπερδεύτηκες, δεν θυμάμαι να ρώτησα κάπου κάτι, απλά σχολίασα κάτι που έγραψες και ήταν λανθασμένο.

Όσο για το τι θεωρώ εγώ φυσιολογικό, θα σου πω μόνο πως για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο το "μέσα σε πόλη το χειρότερο 8l" είναι εκτός πραγματικότητας. Εδώ ο ίδιος ο κατασκευαστής ανακοινώνει κατανάλωση εντός πόλης 9,6l/100km, σε πραγματικές συνθήκες το λογικό είναι να καταναλώνει τουλάχιστον 11. Το 13-14 δεν είναι σε καμία περίπτωση τόσο εξωπραγματικό όσο νομίζεις. Υπόψιν προσωπικά είχα στο παρελθόν Astra F με ecotec 1.400, και στην πόλη έκαιγε σχετικά πολύ.

Ο Z14XE είναι η βελτιωμένη/μεταγενέστερη έκδοση του X14XE, έχει βαλβίδα ανακυκλοφορίας καυσαερίων(ERG), είναι ηλεκτρόγκαζος, και αν και έχει ίδια ιπποδύναμη έχει ελαφρώς χαμηλότερη ροπή.

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, gia_nnis είπε

τα opel καινε..  και δεν τραβανε κιολας!  corsa d 1.2 & 1.4 για τα σκουπιδια!!!

Έχεις καμία βαριά περίσσευμα θα φτιάξω εκδήλωση στο facebook, "πάρε την βαριά σου κ έλα να σπάσουμε το opel μου"

1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Κάπου μπερδεύτηκες, δεν θυμάμαι να ρώτησα κάπου κάτι, απλά σχολίασα κάτι που έγραψες και ήταν λανθασμένο.

Όσο για το τι θεωρώ εγώ φυσιολογικό, θα σου πω μόνο πως για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο το "μέσα σε πόλη το χειρότερο 8l" είναι εκτός πραγματικότητας. Εδώ ο ίδιος ο κατασκευαστής ανακοινώνει κατανάλωση εντός πόλης 9,6l/100km, σε πραγματικές συνθήκες το λογικό είναι να καταναλώνει τουλάχιστον 11. Το 13-14 δεν είναι σε καμία περίπτωση τόσο εξωπραγματικό όσο νομίζεις. Υπόψιν προσωπικά είχα στο παρελθόν Astra F με ecotec 1.400, και στην πόλη έκαιγε σχετικά πολύ.

Ο Z14XE είναι η βελτιωμένη/μεταγενέστερη έκδοση του X14XE, έχει βαλβίδα ανακυκλοφορίας καυσαερίων(ERG), είναι ηλεκτρόγκαζος, και αν και έχει ίδια ιπποδύναμη έχει ελαφρώς χαμηλότερη ροπή.

Ευχαριστώ πολύ για την διευκρίνηση, δεν την ήξερα καν.

Κοίτα οι τιμές  που έχω πει παραπάνω είναι αποδεδειγμένες από εμένα τον ίδιο και να το γεμίζω εγώ μέχρι το ίδιο σημείο, παρά μόνο το 8 στην πόλη που του λέω να φτάσει τάπα 3 φορές και δεν το έχω κοιτάξει, τώρα τι λαλακιες γράφει το κάθε σιτε δεν ξέρω αλλά κ εδώ που το κοίταξα (που συμπληρώνεται από κόσμο, βέβαια θα μου πεις με τι ακρίβεια κ που ξέρεις τι λέει ο καθένας), βλέπω ένα μέσω όρο στα 8.5 Όχι 13 γι'αυτό μου φάνηκε κουλό.

Κ εκτός αυτού να ακούς 13 λίτρα για ένα 1400αρι είναι να τραβάς τους μαστούς σου, κ σας λέω με λογική κ οικονομική οδήγηση όχι με κόφτη κ παραλογισμούς

Screenshot_2018-02-25-17-58-02-217_com.android.chrome.png

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, koylis.ch είπε

Κοίτα οι τιμές  που έχω πει παραπάνω είναι αποδεδειγμένες από εμένα τον ίδιο και να το γεμίζω εγώ μέχρι το ίδιο σημείο, παρά μόνο το 8 στην πόλη που του λέω να φτάσει τάπα 3 φορές και δεν το έχω κοιτάξει, τώρα τι λαλακιες γράφει το κάθε σιτε δεν ξέρω αλλά κ εδώ που το κοίταξα (που συμπληρώνεται από κόσμο, βέβαια θα μου πεις με τι ακρίβεια κ που ξέρεις τι λέει ο καθένας), βλέπω ένα μέσω όρο στα 8.5 Όχι 13 γι'αυτό μου φάνηκε κουλό.

Κ εκτός αυτού να ακούς 13 λίτρα για ένα 1400αρι είναι να τραβάς τους μαστούς σου, κ σας λέω με λογική κ οικονομική οδήγηση όχι με κόφτη κ παραλογισμούς

Κάτσε να πάρουμε ένα ένα με τη σειρά ότι γράφεις(και ότι δεν γράφεις, γιατί όπως βλέπω τα νούμερα του κατασκευαστή δεν τα λαμβάνεις καθόλου υπόψιν).

Πρώτα από όλα ο τρόπος που μετράς κατανάλωση είναι λανθασμένος, όταν απλά βάζεις βενζίνη κατά προσέγγιση στο ίδιο σημείο που είχες βάλει και την προηγούμενη φορά είναι σίγουρο πως θα μετρήσεις λάθος. Ο μοναδικός τρόπος για να να πάρεις σχετικά ακριβή μέτρηση κατανάλωσης είναι να γεμίσεις πλήρως το ρεζερβουάρ, να μηδενίσεις τον μερικό χιλιομετρητή, να κάνεις τουλάχιστον 200-300 χλμ, να ξαναγεμίσεις πλήρως το ρεζερβουάρ, και μετά να κάνεις τις πράξεις σου.

Όσο για το site που μας δείχνεις, αναφέρεται σε μικτό κύκλο (combined Avg L/100km), και όχι σε κατανάλωσης πόλης, το μόνο κουλό που βλέπω είναι ότι προσπαθείς να συγκρίνεις ανόμοια μεγέθη.

Είναι δυνατόν αυτοί να έχουν κατανάλωση σε μικτό κύκλο 8,5 λίτρα και εσύ να είχες "μέσα σε πόλη το χειρότερο 8l"? Υπόψιν ο κατασκευαστής ανακοινώνει κατανάλωση σε μικτό κύκλο 7,6 λίτρα, οπότε το 8,5 που έχει μετρηθεί στην πραγματικότητα μου φαίνεται απόλυτα λογικό. Όπως απόλυτα λογικό μου φαίνεται το εργοστασιακό 9,6 στον κύκλο πόλης στην πραγματικότητα να γίνεται 12+

Σίγουρα έχεις κάνει λάθος στις παλιότερες μετρήσεις, δεν εξηγείται αλλιώς.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Κάτσε να πάρουμε ένα ένα με τη σειρά ότι γράφεις(και ότι δεν γράφεις, γιατί όπως βλέπω τα νούμερα του κατασκευαστή δεν τα λαμβάνεις καθόλου υπόψιν).

Πρώτα από όλα ο τρόπος που μετράς κατανάλωση είναι λανθασμένος, όταν απλά βάζεις βενζίνη κατά προσέγγιση στο ίδιο σημείο που είχες βάλει και την προηγούμενη φορά είναι σίγουρο πως θα μετρήσεις λάθος. Ο μοναδικός τρόπος για να να πάρεις σχετικά ακριβή μέτρηση κατανάλωσης είναι να γεμίσεις πλήρως το ρεζερβουάρ, να μηδενίσεις τον μερικό χιλιομετρητή, να κάνεις τουλάχιστον 200-300 χλμ, να ξαναγεμίσεις πλήρως το ρεζερβουάρ, και μετά να κάνεις τις πράξεις σου.

Όσο για το site που μας δείχνεις, αναφέρεται σε μικτό κύκλο (combined Avg L/100km), και όχι σε κατανάλωσης πόλης, το μόνο κουλό που βλέπω είναι ότι προσπαθείς να συγκρίνεις ανόμοια μεγέθη.

Είναι δυνατόν αυτοί να έχουν κατανάλωση σε μικτό κύκλο 8,5 λίτρα και εσύ να είχες "μέσα σε πόλη το χειρότερο 8l"? Υπόψιν ο κατασκευαστής ανακοινώνει κατανάλωση σε μικτό κύκλο 7,6 λίτρα, οπότε το 8,5 που έχει μετρηθεί στην πραγματικότητα μου φαίνεται απόλυτα λογικό. Όπως απόλυτα λογικό μου φαίνεται το εργοστασιακό 9,6 στον κύκλο πόλης στην πραγματικότητα να γίνεται 12+

Σίγουρα έχεις κάνει λάθος στις παλιότερες μετρήσεις, δεν εξηγείται αλλιώς.

Φίλε μου κάτσε να σου κάνω μια διευκρίνιση που μάλλον παραλήφθηκε,  όλες οι μετρήσεις που αναφέρω είναι με γέμισμα του ρεζερβουάρ σχεδόν στην τάπα κ το γεμιζα εγώ ο ίδιος, έχω μια μέτρηση ταξίδι με 110-130 και αιρκοντισιον με 6.1λ, και έχω 5 μετρήσεις σε επαρχιακή πόλη από 6.6-7.7 λίτρα όλα αυτά μέχρι τέλος Σεπτέμβρη(σου γράφω και για καιρό για το εάν επηρεάζει) γυρνάω Αθήνα με 6.3 λίτρα και κάνω Αθήνα 8.8λίτρα χωρίς να προσέχω κιόλα, (όλα αυτά με γέμισμα από εμένα τάπα), δεν το παίρνω ξανά το αμάξι! 

Και έρχομαι στο τώρα (πριν ένα μήνα), και με αναμμένο λαμπάκι σχεδόν στον πατο της βελόνας βάζω  περίπου 40 ευρώ και όλοι βγάζει 160χλμ και έχει ανάψει λαμπάκι από τα 140, λέω ρε δεν γίνεται αυτό πριν 3 μέρες έβαλα βενζίνη, πάω στον ίδιο το γεμίζω εγώ ο ίδιος πάλι 100αρα κι όλας, ελέγχω αέρα οδηγώ μέσα σε πόλη κύριος, κάνω 110 χλμ περίπου και πάω γεμίζω πάλι εγώ και παίρνει 13.8 λίτρα Ε λέω δεν παίζει μας δουλεύουν, πάω  δοκιμάζω το άλλο αμάξι το μεριβα 1600, τα ίδια περίπου λαμπάκι 40 ευρώ από τον ίδιο βενζιναδικο 245χλμ πάλι αναμμένο λαμπάκι, άρα λέω βενζίνη δεν είναι μιλάμε σχεδόν για διπλάσια απόσταση με την ίδια ποσότητα βενζίνης χοντρικά μιλάω. 

Άρα ο μόνος χοντροκομμένος τρόπος μέτρησης μου είναι του 40 ευρω που δεν το εκανα για να μετρήσω,  όλα τα άλλα είναι κομπλέ. Τώρα σκέψου από ταπα πάλι έχω κάνει 170 χλμ κ έχει φτάσει στη μέση. Τώρα δεν ξέρω φταίει ο καιρός που πίνει κάτι παραπάνω τι να πω . Κ σκέψου ο κατασκευαστής λέει 5.8 εγώ έχω πετύχει 6.1 στο 9.6 εντός πόλης άντε το 12 για μένα είναι λογικό το 13.8 δεν είναι με προσεχτική οδήγηση το τονίζω!

Και ειδικά όταν έχω δει Όχι σε Αθήνα αλλά σε επαρχιακή πόλη 7.5 από εμένα.κ μέσα στην Αθήνα 8.8 λίτρα.

Δημοσ.

Μια διευκρίνιση. Τα χιλιομετρα αυτα γίνονται σε πορεία ή το παίρνω το πρωί κάνω 2- 3- 5 χιλιομετρα, το μεσημέρι αλλά τοσα και πάει λέγοντας;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

να ασχολεισαι μονο με εντος.. οταν εντος εισαι ευχαριστημενος τοτε εκτος θα εισαι 2 φορες!

επειδη εχω αντιμετωπισει και γω θεμα με την καταναλωση εγω προτεινω για αρχη να το περασεις καυσαερια να δεις τι θα δειξει.. μπορει ο λ να ναι κατω απο 1 και γι αυτο το λογω να τσιμπαει βενζινη..

αν ειναι μια χαρα τα καυσαερια τοτε βρισκεις ενα βενζιναδικο εγκυρο ποιοτητα-ποσοτητα και κανεις δοκιμες με φουλαρισμα-στομιο..

να κανεις και τεστ με θερμοκρασια..

Επεξ/σία από gia_nnis

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...