Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα έχω το εξής πρόβλημα σε άστρα 2002 1400cc ενώ έχω πετύχει κατανάλωση σε εθνική με airc 6.2 l/100 km, και μέσα σε πόλη το χειρότερο 8l,

μου έβγαλε ξαφνικά ένα πρόβλημα σε μια ανηφόρα έμεινα από γκάζι, πατούσα για γκάζι και τίποτα δεν έσβησε, το αμάξι φουλαρισμενο. Το πήγα σε συνεργείο και μου έβγαλε εγκέφαλο, παίζει να φταίει αυτό που βλέπω καταναλώσεις 13-14 l με προσοχή,με αέρα στα λάστιχα κτλ.

Τι πιστεύετε είναι σχεδόν σίγουρο να ευθύνεται ο εγκέφαλος;

γιατί κ στο συνεργείο μου τα μασαγε και μπορει κ το πιο πιθανό,ξέρει κανείς;

Δημοσ.

Το λες με σιγουριά; σκέψου το πήγα σε κοντρόλ μοτο Πειραιώς με καλά σχόλια γενικά, αλλά κ εμένα μου στράβωσε όταν ρωτάω ένα μαστορι παίζει να φταίει αυτό(ο εγκέφαλος) για την κατανάλωση,κ Μου λέει Ε τόσο καίνε αυτά είναι φυσιολογικό, εάν είναι φυσιολογικό το 13 του λέω εάν είχα 3000 κυβικά θα ήθελα βυτίο απο πίσω;! Και δεν είπε τίποτα. Εσύ γιατί το λες όμως;

Δημοσ.

1.Πως μετράς την κατανάλωση ;

2. Πήγαινε να πάρεις και μια άλλη γνώμη από κάπου αλλού , χωρις να τους πεις τι σου είπαν στην Κοντρολ Μοτορς Πειραιως...

Δημοσ.

Το αμάξι δεν το κουνάω κ πολύ, στην αρχή έβαλα από Ρεζέρβα (αναμμένο λαμπάκι), 40€ 100άρα κιολα και έκανε 160χλμ μέχρι να ανάψει, έπαθα σοκ, μετά το γεμισα μέχρι τάπα παλι 100αρα, το γέμιζα Εγώ μέχρι πάνω, και πήγα ξανά στα 110 χλμ το γέμισα πάλι εγώ και πήρε 13,8 λίτρα έγινε αυτό με το συνεργείο δεν το γέμισα πάλι ο δείκτης πέφτει με τον ίδιο ρυθμό με πριν. 

Σκέφτηκα και την βενζίνη είναι αβιν εταιρικό κ 100αρα, πήγα με ένα 1600 μεριβα του έβαλα πάλι 40€ από Ρεζέρβα κανονική βενζίνη από τον ίδιο και μου έβγαλε 275 χλμ περίπου, και από οδήγηση τα ίδια πράγματα και με τα δύο αμάξια

οπότε απέκλεισα την βενζίνη εκτός κ  εάν είναι η 100αρα μάπα που δεν νομίζω!

Το αμάξι στο συνεργείο έβαλε πάνω το εργαλείο που έχουν για ανάγνωση βλαβών, (γιατί τότε που έμεινα μου άναψε το λαμπάκι), για να διαβάσει την ζημιά κ το είδε από εκεί ότι είναι εγκέφαλος!

Θα πάω κ αλλού το είδα στα υπόψιν, αλλά λέω μήπως υπάρχει κάποιος παθών ή που να γνωρίζει να μου πει εάν στέκει το ένα με το άλλο

Δημοσ.

Έχεις παρατηρήσει κάποια διαφορά στη λειτουργία του κινητήρα τώρα τελευταία ;

Πόσα χιλιόμετρα έχει το όχημα ;

Με βλάβη στον εγκέφαλο μπορει να έχει υπερκατανάλωση δεν είναι απίθανο.

Από τα 8 στα 13 θα πρέπει από πίσω να βγάζει κάργα άκαυτη ....

Ανάβει αυτή τη στιγμη το check engine  ( αφού όπως λέει έχει βλάβη ο εγκέφαλος);

Δημοσ.

82.000χλμ το αμάξι δεν το κουνάω γενικά και στα σερβις του κάθε χρόνο γιατί στα χλμ περνάει ο χρόνος, όχι δεν έχω παρατηρήσει κάτι ούτε στο κινητήρα ούτε να βγάζει απο πίσω τίποτα,η ένδειξη είχε ανάψει Και όσο δεν δουλεύει ήταν αναμένει μόλις το έβαλα σε ισιωμα μετά από 5 λεπτά πήρε κανονικά, έσβησε το λαμπάκι. Δεν άναψε ξανά πήγα το είδε, δεν έχουν  ανάψει έχει περάσει 15 μέρες έχω κάνει 200χλμ δεν ξανά είχα πρόβλημα ούτε λαμπάκι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως με μια βόλτα που έκανα στα οπελοφόρουμ είδα ότι δεν  είναι  και πολύ σπάνιο πρόβλημα στα Astra G o εγκέφαλος ....

Επεξ/σία από nik0laus
Δημοσ.
3 ώρες πριν, nik0laus είπε

Πάντως με μια βόλτα που έκανα στα οπελοφόρουμ είδα ότι δεν  είναι  και πολύ σπάνιο πρόβλημα στα Astra G o εγκέφαλος ....

Μπορείς να μου στείλεις κάποιο λινκ γιατί εχθές έψαχνα αλλά δεν βρήκα.

3 ώρες πριν, adi32 είπε

Μπορει να ειναι ο αισθητηρας Λ 

Δηλαδή να είναι τυχαίο ο εγκέφαλος με την κατανάλωση;

Αυτό θέλω να ξέρω μην το πάω 2 φορές συνεργείο, μην πάω να φτιάξω τον εγκέφαλο και συνεχίζεται η κατάσταση με την βενζίνη γιατί ευθύνεται κάτι άλλο κ μετά πηγαίνω πάλι

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, koylis.ch είπε

Αυτό θέλω να ξέρω μην το πάω 2 φορές συνεργείο, μην πάω να φτιάξω τον εγκέφαλο και συνεχίζεται η κατάσταση με την βενζίνη γιατί ευθύνεται κάτι άλλο κ μετά πηγαίνω πάλι

Όταν ένας μηχανικός με εμπειρία , με διαγνωστικό και επιτόπιο έλεγχο δε μπορεί να σου δώσει σαφές απάντηση είναι δύσκολο να σου πούμε με σιγουριά από ένα forum.. βρες κάποιον που να είναι εξειδικευμένος με Όπελ να σε σίγουρος. Μπορεί κάποιος να φάει 3 μέρες να λύσει ή όχι το πρόβλημα σου χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι κακός στην δουλειά του και κάποιος λόγο πείρας να στο βρει σε 1 ώρα .

• Like 1
Δημοσ.

πολλα μπορουν να αυξησουν την καταναλωση.ο εγκεφαλος ειναι απο τα σπανιοτερα.οποτε ξεκινα ελεγχο και αλλαγη στα φθηνα.κοιτα για καμια τρυπα σε κολλαρο αερα,μαφ ,ρυθμιστη πιεσης βενζινης,αιθητηρα στροφαλου-εκκεντροφορου κλπ......αν πας κατευθειαν για εγκεφαλο,τουλαχιστον ζητα εγγυηση οτι αν δεν ειναι αυτος που φταει,να τον παρει πισω.και εννοειται δεν θα αφησεις εκει τον παλιο,διοτι μετα,μπορει να ειναι οντως κατεστραμενος,αφου μπορει να γινει ντονερ χωρις να το μαθεις ποτε.....

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, koylis.ch είπε

http://www.opel-club.gr/vbulletin/archive/index.php/t-19685.html

• Thanks 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, dollyyy19 είπε

πολλα μπορουν να αυξησουν την καταναλωση.ο εγκεφαλος ειναι απο τα σπανιοτερα.οποτε ξεκινα ελεγχο και αλλαγη στα φθηνα.κοιτα για καμια τρυπα σε κολλαρο αερα,μαφ ,ρυθμιστη πιεσης βενζινης,αιθητηρα στροφαλου-εκκεντροφορου κλπ......αν πας κατευθειαν για εγκεφαλο,τουλαχιστον ζητα εγγυηση οτι αν δεν ειναι αυτος που φταει,να τον παρει πισω.και εννοειται δεν θα αφησεις εκει τον παλιο,διοτι μετα,μπορει να ειναι οντως κατεστραμενος,αφου μπορει να γινει ντονερ χωρις να το μαθεις ποτε.....

Ο εγκέφαλος μου έβγαλε έτσι κ αλλιώς βλάβη με άφησε σε μια ανηφόρα δεν άκουγε το αμάξι το γκάζι καθόλου.

10 ώρες πριν, meletis_m είπε

Στο διαγνωστικο που σου το συνδέσαν έβγαλε ακριβω; το κωδικο βλάβης;

Ναι έβαλε εκεί το διαγνωστικό και μου είπε έβγαλε εγκέφαλο το διάβασε όταν συνέδεσε το διαγνωστικό στο αμάξι!

13 ώρες πριν, aGka8l είπε

Όταν ένας μηχανικός με εμπειρία , με διαγνωστικό και επιτόπιο έλεγχο δε μπορεί να σου δώσει σαφές απάντηση είναι δύσκολο να σου πούμε με σιγουριά από ένα forum.. βρες κάποιον που να είναι εξειδικευμένος με Όπελ να σε σίγουρος. Μπορεί κάποιος να φάει 3 μέρες να λύσει ή όχι το πρόβλημα σου χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι κακός στην δουλειά του και κάποιος λόγο πείρας να στο βρει σε 1 ώρα .

Αυτό είναι το θέμα μου κ αυτό που μου απάντησες εσύ θεωρώ είναι το σωστό που πρέπει να μου πει κάθε επαγγελματίας!

Όταν τον ρωτάω στη Πειραιώς ευθύνεται ο εγκέφαλος που έχω αυξημένη κατανάλωση,Ε μου τα μασαγε Ε κ μπορεί Ε και μάλλον, κ ένα άλλο μαστορι που άκουγε εκεί μέσα, Μου λέει γιατί πόσο κατανάλωση έχει κ του λέω 13λίτρα στα 100,κ Μου λέει "Ε τόσα καίνε αυτά", τι τόσα καίει ρε μπαμια λέω από μέσα μου, είναι τώρα αυτό σοβαρό συνεργείο;!;

Δεν θέλω εδώ να κατηγορήσω κανέναν επαγγελματία την άποψη μου την έχω πάρει απλώς θέλω να ξέρω μήπως κάποιος έχει πάθει κάτι ανάλογο η γνωρίζει γενικά εάν είναι φυσιολογικό, δεν μπορώ να το πηγαίνω κάθε εβδομάδα συνεργείο το αμάξι. Κ τουλάχιστον αφού το πάω για εγκέφαλο κ φταίει κάτι άλλο που έχει αυξημένη κατανάλωση να ρίξει κ μια ματιά τι ευθύνεται να το διόρθωση και εάν όχι να το πάω άλλη μια, τώρα να το πάω να αλλάξει εγκέφαλο για την κατανάλωση δεν έκανε τίποτα το πάω ξανά δεύτερη φορά πειράζει κάνει δεν γίνεται τίποτα να το πάω κ τρίτη;!;! Κ τέταρτη; Το βλέπω λίγο ηλίθιο, γιατί αυτός μου άφησε να εννοηθεί ότι θα αλλάξει εγκέφαλο και όλα καλά κ όχι με σιγουριά, άρα μετά να το ξαναπάω, δεν μου είπε φερτο εδώ να φτιάξω εγκέφαλο κ να δω εάν έχει πουθενά αλλού θέμα, να τσεκάρω κτλ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...