Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις τώρα, k_w_t είπε

Οχι υπηρχε απο πριν το ΚΟΤ πριν κανω την αιτηση.

Το ΚΟΤ που υπήρχε από πριν αφορούσε το παλιό πάροχο. Όταν κάνεις αλλαγή παρόχου αλλάζει το τελευταίο ψηφίο της παροχής πχ από 02 γίνεται 03 και χρειάζεται να ξανακάνεις αίτηση.

Συνεπώς αυτή τη στιγμή είσαι χωρίς ΚΟΤ στο πρόγραμμα που έχεις υπογράψει EFA Power Fix.

Aν ενεργοποιήσεις το ΚΟΤ (κάνοντας αίτηση στο ΗΔΙΚΑ με το νέο αριθμό παροχής), θα πας αυτόματα στο πρόγραμμα Power KOT με 7 ευρώ πάγιο και ρήτρα αναπροσαρμογής.

Αυτό που θα κάνεις αρχικά είναι να στείλεις mail... άποψη μου είναι να βάλεις και την EFA και τη Volton στους παραλήπτες.

"Είμαι πελάτης στο Efa Fix Power Home και θέλω να ενεργοποιήσω το KOT. Θα συνεχίσω κανονικά να τιμολογούμαι στο Fix Power Home (μείον την έκπτωση ΚΟΤ) χωρίς αναπροσαρμογής ή θα με πάτε αυτόματα στο πρόγραμμα Power KOT (αντίστοιχο του Volton KOT) με 7 ευρώ πάγιο και ρήτρα αναπροσαρμογής; Αν ισχύει το 2ο, γιατί δε με ενημερώσετε πριν υπογράψω τη σύμβαση (το έμαθα από άλλο πελάτη σας). Αν δε μπορείτε να μου παρέχετε ΚΟΤ σε σταθερό πρόγραμμα, έχω το δικαίωμα να αλλάξω πάροχο αζημίως χωρίς να πληρώσω ρήτρα αποδέσμευσης;"

Αν δε σου απαντήσουν σε 10 μέρες, στέλνεις ακριβώς το ίδιο στο MyRae (εκεί μπορείς να επιλέξεις μόνο Volton).

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Το ΚΟΤ που υπήρχε από πριν αφορούσε το παλιό πάροχο. Όταν κάνεις αλλαγή παρόχου αλλάζει το τελευταίο ψηφίο της παροχής πχ από 02 γίνεται 03 και χρειάζεται να ξανακάνεις αίτηση.

Συνεπώς αυτή τη στιγμή είσαι χωρίς ΚΟΤ στο πρόγραμμα που έχεις υπογράψει EFA Power Fix.

Aν ενεργοποιήσεις το ΚΟΤ (κάνοντας αίτηση στο ΗΔΙΚΑ με το νέο αριθμό παροχής), θα πας αυτόματα στο πρόγραμμα Power KOT με 7 ευρώ πάγιο και ρήτρα αναπροσαρμογής.

Αυτό που θα κάνεις αρχικά είναι να στείλεις mail... άποψη μου είναι να βάλεις και την EFA και τη Volton στους παραλήπτες.

"Είμαι πελάτης στο Efa Fix Power Home και θέλω να ενεργοποιήσω το KOT. Θα συνεχίσω κανονικά να τιμολογούμαι στο Fix Power Home (μείον την έκπτωση ΚΟΤ) χωρίς αναπροσαρμογής ή θα με πάτε αυτόματα στο πρόγραμμα Power KOT (αντίστοιχο του Volton KOT) με 7 ευρώ πάγιο και ρήτρα αναπροσαρμογής; Αν ισχύει το 2ο, γιατί δε με ενημερώσετε πριν υπογράψω τη σύμβαση (το έμαθα από άλλο πελάτη σας). Αν δε μπορείτε να μου παρέχετε ΚΟΤ σε σταθερό πρόγραμμα, έχω το δικαίωμα να αλλάξω πάροχο αζημίως χωρίς να πληρώσω ρήτρα αποδέσμευσης;"

Αν δε σου απαντήσουν σε 10 μέρες, στέλνεις ακριβώς το ίδιο στο MyRae (εκεί μπορείς να επιλέξεις μόνο Volton).

Να το κανω αμεσα ή να περιμενω να μου στειλουν λογαριασμο πρωτα ?

Με τις τρεχουσες τιμες τι με συμφερει ?

Να μην μπω στο KOΤ και να κρατησω το fixed ή ΚΟΤ στο Power KOT της Volton ?

Επεξ/σία από k_w_t

14 λεπτά πριν, k_w_t είπε

EDIT: Διαβαζα παλι την συνομηλια στο viber με την πωλητρια . Μου γραφει βλεπω οτι εχεις ΚΟΤ ναι την απανταω . Να μπεις να το ξανακανεις μου λεει. Της απαντησα οτι το ειχα κανει 15/9 και εχει εγκριθει.

Η αιτηση στην ΕΦΑ εγινε 25/9

Έχει αλλάξει το τελευταίο ψηφίο της παροχής, οπότε δεν ισχύει το ΚΟΤ όσο καιρό είναι EFA.

Kράτα τις συνομιλίες σαν αποδεικτικό ότι δε σε ενημέρωσαν πως το ΚΟΤ εφαρμόζεται σε άλλο πρόγραμμα με ρήτρα αναπροσαρμογής.

1 λεπτό πριν, k_w_t είπε

Να το κανω αμεσα ή να περιμενω να μου στειλουν λογαριασμο πρωτα ?

Μη κάνεις νέα αίτηση ΚΟΤ... θα πληρώσεις παραπάνω στο νέο πρόγραμμα που θα σε βάλουν συγκριτικά με το Fix Power Home χωρίς ΚΟΤ.

Το email να το στείλεις άμεσα... στόχος σου είναι να πάρεις το δικαίωμα αποχώρησης αζημίως ώστε να πας ΔΕΗ MyHomeOnline, το μοναδικό φτηνό σταθερό πρόγραμμα με ΚΟΤ που έχει απομείνει.

• Like 2

2 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Το email να το στείλεις άμεσα... στόχος σου είναι να πάρεις το δικαίωμα αποχώρησης αζημίως ώστε να πας ΔΕΗ MyHomeOnline, το μοναδικό φτηνό σταθερό πρόγραμμα με ΚΟΤ που έχει απομείνει.

αν ισχύει το 50% ? θα μου πεις αυτά είναι προσκοπικά  και άντε βγάλε άκρη μετά αν χρεώνουν παραπάνω ρήτρα ή βάζουν τη μισή επιδότηση

• Like 1

7 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Έχει αλλάξει το τελευταίο ψηφίο της παροχής, οπότε δεν ισχύει το ΚΟΤ όσο καιρό είναι EFA.

Kράτα τις συνομιλίες σαν αποδεικτικό ότι δε σε ενημέρωσαν πως το ΚΟΤ εφαρμόζεται σε άλλο πρόγραμμα με ρήτρα αναπροσαρμογής.

Μη κάνεις νέα αίτηση ΚΟΤ... θα πληρώσεις παραπάνω στο νέο πρόγραμμα που θα σε βάλουν συγκριτικά με το Fix Power Home χωρίς ΚΟΤ.

Κανω μεγαλες καταναλωσεις (δεν υπαρχει κεντρικη θερμανση στο σπιτι) και μερικες φορες περνάω το οριο του ΚΟΤ.

Οπoτε το  fixed της EΦΑ θα βγαινει πιο φτηνα λογικα... 

4 λεπτά πριν, korakios είπε

αν ισχύει το 50% ? θα μου πεις αυτά είναι προσκοπικά  και άντε βγάλε άκρη μετά αν χρεώνουν παραπάνω ρήτρα ή βάζουν τη μισή επιδότηση

Μάλλον τη κυβερνητική επιδότηση εννοούν και τη πασάρουν σαν δική τους έκπτωση. Σιγά μην απορροφήσουν τη ρήτρα.

Για μένα η λύση είναι αυτή που ανέφερα παραπάνω

Αν δε καταφέρει να βγάλει άκρη, η 2η λύση είναι να ενεργοποιήσει το ΚΟΤ ώστε να πάει στο Power KOT που έχει ρήτρα αναπροσαρμογής, όπου σ'αυτή τη περίπτωση αν πάρει γραπτή απάντηση ότι πλέον βρίσκεται σ'αυτό το πρόγραμμα μπορεί να φύγει αζημίως χωρίς παρακάλια καθώς δεν προβλέπεται τέλος πρόωρης αποδέσμευσης στα κυμαινόμενα.

1 λεπτό πριν, k_w_t είπε

Κανω μεγαλες καταναλωσεις (δεν υπαρχει κεντρικη θερμανση στο σπιτι) και μερικες φορες περνάω το οριο του ΚΟΤ.

Οπoτε το  fixed της EΦΑ θα βγαινει πιο φτηνα λογικα... 

Αν κάνεις υπέρβαση κατανάλωσης, εννοείται σε συμφέρει να κάτσεις... είναι πιο φτηνό το Fixed της Efa απ'τη ΔΕΗ.

Υπόψιν όμως μόλις κλείσει το 6μηνο, έχουν το δικαίωμα να κάνουν αναπροσαρμογή τιμής... αυτό ισχύει σε όλους.

• Like 1

3 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Μάλλον τη κυβερνητική επιδότηση εννοούν και τη πασάρουν σαν δική τους έκπτωση. Σιγά μην απορροφήσουν τη ρήτρα.

Για μένα η λύση είναι αυτή που ανέφερα παραπάνω

Αν δε καταφέρει να βγάλει άκρη, η 2η λύση είναι να ενεργοποιήσει το ΚΟΤ ώστε να πάει στο Power KOT που έχει ρήτρα αναπροσαρμογής, όπου σ'αυτή τη περίπτωση αν πάρει γραπτή απάντηση ότι πλέον βρίσκεται σ'αυτό το πρόγραμμα μπορεί να φύγει αζημίως χωρίς παρακάλια καθώς δεν προβλέπεται τέλος πρόωρης αποδέσμευσης στα κυμαινόμενα.

Αν κάνεις υπέρβαση κατανάλωσης, εννοείται σε συμφέρει να κάτσεις... είναι πιο φτηνό το Fixed της Efa απ'τη ΔΕΗ.

Υπόψιν όμως μόλις κλείσει το 6μηνο, έχουν το δικαίωμα να κάνουν αναπροσαρμογή τιμής... αυτό ισχύει σε όλους.

Σε 6 μηνες κανω καταγγελια και φευγω ομως χωρις ρητρα αφου αλλαξαν την τιμη ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, k_w_t είπε

Δεν εχω ενεργοποησει απο μονος μου τιποτα . 

To KOT ηταν απο πριν και στον προηγουμενο παροχο.

Και το ανεφερα κανονικα στην υπαλληλο που μου εκανε την αιτηση και το ειδε αυτο οταν της  εστειλα λογαριασμο απο τον προηγουμενο παροχο.

Τωρα τι πρεπει να κανω ?

Να σπασω το συμβολαιο αφου δεν με εχουν ενημερωσει για μεταπηδηση ?

Κανω καταγγελια ?

Οι τύποι δεν υπάρχουν. Κάνουν ότι γουστάρουν, έστησαν μια παγίδα και πέσαμε μέσα. Σήμερα απάντησαν στην ΡΑΕ, μου έχει επιλογή για αποδοχή και κλείσιμο η προσθήκη νέου σχολίου.

Ενεργοποιήθηκα στην ΔΕΗ ευτυχώς.

Η απάντηση που έδωσαν μέσω ΡΑΕ:

Σε συνέχεια του αιτήματος σας και κατόπιν ελέγχου που έγινε με τον αρμόδιο συνεργάτη θα θέλαμε να σας αναφέρουμε ότι σχετικά με την ρήτρα προσαρμογής σας ενημέρωσαν ότι η χρέωση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο 50% της στα Κοινωνικά τιμολόγια αφορά πολιτική της εταιρείας και όχι κάποια κυβερνητική απόφαση.
Επιπλέον, για την καταχώρηση ενδείξεων  η ενημέρωση που λάβατε είναι ότι στο προσεχές μέλλον είναι μία δυνατότητα που θα έχουμε ως εταιρεία. 
Τέλος, όσον αφορά τη βεβαίωση οφειλής , στις 05/11/2021 σας προωθήθηκε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετική καρτέλα οφειλής. 

Παραμένουμε στη διάθεσή σας. 

Απ ότι έχω καταλάβει η ΡΑΕ δεν κάνει τίποτα απολύτως

Επεξ/σία από Decano

2 ώρες πριν, k_w_t είπε

Σε 6 μηνες κανω καταγγελια και φευγω ομως χωρις ρητρα αφου αλλαξαν την τιμη ?

Αν αλλάξουν τιμή θα σε ειδοποιήσουν στο λογαριασμό που ακολουθεί τη τροποποίηση...

Τη πας μακριά τη βαλίτσα, ίσως θα πρέπει να σκεφτείς το ενδεχόμενο να κερδίσεις από τώρα την αζημίως αποχώρηση όπως σου είπα το μεσημέρι. Διότι ναι μεν έχεις όφελος 0.02 στη προμήθεια συγκριτικά με ΔΕΗ αν κάνεις υπέρβαση κατανάλωσης, αλλά σε περιόδους που είσαι εντός ΚΟΤ θα μπορούσες στη ΔΕΗ να έχεις μεγαλύτερ όφελος... μη ξεχνάς ότι το ΚΟΤ δεν αφορά μόνο τη τιμή προμήθειας αλλά γλυτώνεις όλα τα ΥΚΩ (ενώ στο ΚΟΤ-Α γλυτώνεις και τις χρεώσεις ΑΔΜΗΕ / ΔΕΔΔΗΕ).  Οπότε πρέπει να βάλεις κάτω τις καταλώσεις σου ανά τετράμηνο τα τελευταία χρόνια, να δεις πότε κάνεις υπέρβαση και πότε όχι, και να δεις τι σε συμφέρει.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτός είναι ο ΗΡΩΝ:

Παιρνω τηλ την περασμένη Πέμπτη  να ρωτήσω ποτέ λήγει το συμβόλαιο μου. Ααα έληξε μου λένε 9/9 αλλά σας το ανανεώσαμε. Γιατί τους λέω χωρίς τη συναίνεση μου; Για να μην χρεωθείτε κανονική τιμή βασικού προγράμματος. 24/7 νυχτερινό το πρόγραμμα. Καταγγελία ΡΑΕ το ίδιο βράδυ. Επικοινωνία τηλεφωνική σήμερα από ΗΡΩΝ ζητώντας συγγνώμη και με παρακλήσεις να κλείσω την καταγγελία.

Mail  από ΡΑΕ λόγο αργότερα για την καταγγελία: Καλησπέρα σας,
πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική  επικοινωνία με τον κο ……. όπου ενημερώθηκε ότι η εταιρεία μας προέβη στην ικανοποίηση των αιτημάτων του και του παρείχαμε και  σχετική γραπτή  ενημέρωση η οποία επισυνάπτεται.
Παραμένουμε στη διάθεση του κου ……. για όποια επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνηση ζητηθεί.

και καπάκια μειλ από ΗΡΩΝ για τις υπόλοιπες 3 παροχές μου:

Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας και του αιτήματός σας αναφορικά  με τις υπ΄ αριθμ. 32307559 02 , 3 32316742 02, 3 32307558 02 παροχές  οι οποίες εκπροσωπούνται από  την εταιρεία μας «ΗΡΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ » σας ενημερώνουμε ότι η εταιρεία μας έχει προβεί στις απαραίτητες  ενέργειες για τη μη χρεώση  ρήτρας πρόωρης αποχώρησης σε περίπτωση που επιλέξετε  να αποχωρήσετε ενωρίτερα της διάρκειας του εμπορικού σας προγράμματος.

Ετσι για να σφίγγουν κάποιοι κ…οι

Επεξ/σία από geodimis
  • Like 2

Είμαι σε σκέψη, αλλαγής από ΔΕΗ σε άλλο πάροχο, μετά από 40 χρόνια.

Θα βάλω και το Φυσικό Αέριο αν συμφέρει.

Τι ερωτήσεις θα τους κάνω? Τι θα ζητήσω? Έχει κάποιες παγίδες?

Είμαι άσχετος με το θέμα εναλλακτικός πάροχος, και θα ήθελα κάποιες συμβουλές.

• Confused 1
  • Sad 2

1 λεπτό πριν, PGP737ng είπε

Τώρα που γυρνάνε όλοι ΔΕΗ εσύ αποφάσισες να φύγεις;;;

Εδώ δες.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 minutes ago, PGP737ng said:

Μείνε εκεί που είσαι και ενεργοποίησε κάποιο προγραμμα διαφορετικό από το Γ1. Εγώ φεύγω από την φυσικό αεριο να πάω ΔΕΗ για τον πολύ απλό λόγο ότι στον τελευταίο ΜΗΝΙΑΙΟ λογαριασμό 29€ ήταν το κόστος του ρεύματος που έκαψα, 47€ αν δεν κάνω λάθος η ρήτρα αναπροσαρμογής και 8 ευρώ η κρατική επιδότηση. Πιο μεγάλο ποσό η ρήτρα παρά το ρεύμα. Και μην ξεχνάς ότι η φυσικό αεριο δεν έχει σταθερά προγράμματα, είναι όλα κυμαινομενα.

τα συμπεράσματα δικά σου:

B7E0E4A1-9517-4721-88CE-3FF2C64ABB2B.jpeg

Επεξ/σία από marmagia
  • Like 2

1 ώρα πριν, ekrepali είπε

Αν αλλάξουν τιμή θα σε ειδοποιήσουν στο λογαριασμό που ακολουθεί τη τροποποίηση...

Τη πας μακριά τη βαλίτσα, ίσως θα πρέπει να σκεφτείς το ενδεχόμενο να κερδίσεις από τώρα την αζημίως αποχώρηση όπως σου είπα το μεσημέρι. Διότι ναι μεν έχεις όφελος 0.02 στη προμήθεια συγκριτικά με ΔΕΗ αν κάνεις υπέρβαση κατανάλωσης, αλλά σε περιόδους που είσαι εντός ΚΟΤ θα μπορούσες στη ΔΕΗ να έχεις μεγαλύτερ όφελος... μη ξεχνάς ότι το ΚΟΤ δεν αφορά μόνο τη τιμή προμήθειας αλλά γλυτώνεις όλα τα ΥΚΩ (ενώ στο ΚΟΤ-Α γλυτώνεις και τις χρεώσεις ΑΔΜΗΕ / ΔΕΔΔΗΕ).  Οπότε πρέπει να βάλεις κάτω τις καταλώσεις σου ανά τετράμηνο τα τελευταία χρόνια, να δεις πότε κάνεις υπέρβαση και πότε όχι, και να δεις τι σε συμφέρει.

Απο οτι ειδα σε προηγουμενο λογαριασμο (Elpedison) ΥΚΩ πληρωνα κανονικα με ΚΟΤ-Β

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...