Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις τώρα, oykas2001 είπε

Που σου ήρθε; Γιατί εμένα μου κόψανε και την πρόσβαση στη σελίδα τους

Μου ήρθε με mail. Και εμένα μου είχαν κόψει την πρόσβαση στο mywatt αμέσως μόλις εγινε η ενεργοποίηση μου στον καινούριο πάροχο.

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλησπερα 

Μου ηρθε αυτο το καταπληκτικο : προσαυξηση συμφωνα με το αρθρο 8.8  στον τελευταιο λογαριασμο της protergia 

τι μπορω να κανω για αυτη τη χρεωση?

Στιγμιότυπο οθόνης 2021-11-10 033639.png

Protergia είμαι εδώ και πάρα πολύ καιρό και όλα πήγαιναν καλά μέχρι τον τελευταίο εκκαθαριστικό λογαριασμό δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει θα σας πώ όταν βγάλω άκρη 

57A23CEA-6A86-40C8-A269-415282A07DBA.png

38 λεπτά πριν, panthers83 είπε

Καλησπερα 

Μου ηρθε αυτο το καταπληκτικο : προσαυξηση συμφωνα με το αρθρο 8.8  στον τελευταιο λογαριασμο της protergia 

255€ Εμένα….πραγματικά δεν ξέρω την επόμενη απλα κοβω το ρευμα και παω στα κερακια Πιο οικονομικά θα μου βγαίνει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, panthers83 είπε

Καλησπερα 

Για ποια περίοδο μιλάμε? 

Θέλω να δω για την Πίστωση ταμείου. Εμενα τον οκτώμβριο  μου αφαίρεσαν 9.3 ευρώ αντι για 18.

Επεξ/σία από chris2000

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όπως θα έχετε καταλάβει είμαι σε διαδικασία αποχώρησης από τη Nova Energy, με το συμβόλαιο να λήγει σε ένα μήνα περίπου. Έχω δύο ερωτήσεις και ελπίζω να μπορέσετε να με βοηθήσετε:

1. Στο συμβόλαιο αναφέρει: "Ο Πελάτης υποχρεούται να γνωστοποιεί εγγράφως στον Προμηθευτή την πρόθεση αποχώρησης από την Εγκατάσταση το λιγότερο τριάντα (30) ημέρες πριν την επιθυμητή ημερομηνία αποχώρησης, εφόσον δεν επιθυμεί την τροποποίηση της παρούσης σύμβασης λόγω μετεγκατάστασης. Στην περίπτωση αυτή, η Σύμβαση Προμήθειας λύεται αυτοδικαίως κατά τον χρόνο που δηλώνεται στη γνωστοποίηση του Πελάτη. Σε περίπτωση που ο Πελάτης δεν προβεί εμπροθέσμως στην παραπάνω γνωστοποίηση, η Σύμβαση Προμήθειας θεωρείται ότι εξακολουθεί να ισχύει μέχρι να λάβει χώρα η παύση της εκπροσώπησης του μετρητή του Πελάτη και ο Πελάτης υποχρεούται να καταβάλει τα οφειλόμενα λόγω χρήσης αυτής ποσά μέχρι να λάβει χώρα η παύση εκπροσώπησης του Μετρητή."

Αν δεν ενημερώσω και προχωρήσω στη σύναψη συμβολαίου με άλλο πάροχο τι γίνεται? Το "γραπτώς" αναφέρεται σε email ή θέλουν φαξ (ελπίζω όχι γραπτή επιστολή)? Η εταιρεία δεν έχει απαντήσει στο ερώτημά μου και περιμένω εδώ και μέρες.

2. Πριν πάμε σε Nova Energy ήμασταν στη ΔΕΗ και η παροχή ήταν στο όνομά μου. Επειδή όμως το τηλέφωνο (Nova) ήταν στο όνομα της συζύγου και θέλαμε να επωφεληθούμε από το προνομιακό Nova Energy, κατά την αλλαγή άλλαξε και το όνομα χωρίς να έχουμε κάνει κάποια εξουσιοδότηση κλπ., απλά το νέο συμβόλαιο βγήκε στο όνομα της συζύγου.

Τώρα που θέλω να επιστρέψω στη ΔΕΗ μπορώ να κάνω τη διαδικασία στο όνομά μου ή χρειάζεται κάποια εξουσιοδότηση από τη σύζυγο?

Επεξ/σία από Geoponer

Καλημέρα. έχω οικιακό τιμολόγιο ΔΕΗ ΚΟΤ Β. Μήπως μπορείτε σας παρακαλώ να μου προτείνετε κάποιον άλλον πάροχο ή πρόγραμμα της ΔΕΗ για να πέσει το κόστος του ρεύματος? Στο 4μηνο δεν έχω περάσει τις 1500 κιλοβατώρες οπότε είχα την έκπτωση κανονικά. Αυτό που ανέβασε το κόστος του λογαριασμού όπως είδα είναι η ρήτρα αναπροσαρμογής που ήταν 70+ ευρώ!

6 λεπτά πριν, Christoforos? είπε

για να πέσει το κόστος του ρεύματος?

Oλοι τρεχουν πλεον για ΔΕΗ MyHome online...κλειδωμενη τιμη(αρα οχι ρητρα).

Λεπτομερειες στις προηγουμενες σελιδες που κλαιμε οι ομοιοπαθεις

15 λεπτά πριν, chris2000 είπε

Για ποια περίοδο μιλάμε? 

Θέλω να δω για την Πίστω ταμείου. Εμενα τον οκτώμβριο  μου αφαίρεσαν 9.3 ευρώ αντι για 18.

30/6 - 29/10 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Kostaras92 είπε

255€ Εμένα….πραγματικά δεν ξέρω την επόμενη απλα κοβω το ρευμα και παω στα κερακια Πιο οικονομικά θα μου βγαίνει

Oλοι τρεχουν πλεον για ΔΕΗ MyHome online...κλειδωμενη τιμη(αρα οχι ρητρα).

Λεπτομερειες στις προηγουμενες σελιδες που κλαιμε οι ομοιοπαθεις

Επεξ/σία από Specs

Βγήκε σήμερα ο μηνιαίος (εκκαθαριστικός με ένδειξη μετρητή) λογαριασμός που έχω για οικιακό fixed Ν στην Protergia που υπέγραψα τον Σεπτέμβρη. Όλα καλά περιέργως, ούτε ενημέρωση για αλλαγές/κατάργηση έχει μέσα ούτε έβαλαν χέρι στις τιμές. Τον βγάλαμε κι αυτόν τον μήνα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα,

εαν υπαρχει καποιος που εφυγε απο ζενιθ σε αλλο παροχο, ποσο καιρο εκανε να σας ερθει τελικος απο την ζενιθ; Σημερα συμπληρωνεται 1,5 μηνας σε αλλο παροχο και ακομα δεν εχει στειλει τελικο η ζενιθ

Επεξ/σία από VirusX2gr

25 λεπτά πριν, Mikalaras είπε

ούτε ενημέρωση για αλλαγές/κατάργηση έχει μέσα ούτε έβαλαν χέρι στις τιμές. Τον βγάλαμε κι αυτόν τον μήνα..

για 6 μήνες εν μπορούν να κάνουν κάτι

36 λεπτά πριν, Christoforos? είπε

Καλημέρα. έχω οικιακό τιμολόγιο ΔΕΗ ΚΟΤ Β

πας στο online

41 λεπτά πριν, Geoponer είπε

Έχω δύο ερωτήσεις και ελπίζω να μπορέσετε να με βοηθήσετε:

1. δεν κάνεις τίποτα

2. ας είναι η ΔΕΗ στο όνομα της συζύγου 

2 ώρες πριν, lefman07 είπε

Καλημέρα παιδιά. Για Γ22 τι προτείνετε; είμαι στην watt&volt  και απο τον Ιούλιο οι λογαριασμοί είναι στο Θεό. 

πλέον δεν παίζει τίποτα, δυστυχώς το άργησες πολύ

κάνε (€kwa+€παγιου+€ρήτρας)/kwπου έκαψες και πες πόσο βγαίνει

7 ώρες πριν, Kostaras92 είπε

δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει

Αναφορά σε κείμενο

Για τη ρήτρα αναπροσαρμογής ξεκινάς
Α) με το έντυπο αμφισβήτησης λογαριασμού (στο site του κάθε πάροχου είναι στα "χρήσιμα έγγραφα")
Ζητάς από την εταιρία γραπτώς μέσω email :
1.τι είναι η χρέωση αναπροσαρμογής, (ή ρήτρα ή πως αλλιώς την ονομάζουν)
2.την ανάλυση του ποσού πως προέκυψε ακριβώς
3. (σημαντικό) γιατί δεν ενημερώθηκες ποτέ γιαυτή πριν υπογράψεις καθώς επηρεάζει την πραγματική τιμή από τη διαφημιζόμενη
(ζητάς και τυχών τηλεφωνική ηχογράφηση της προσφοράς που έγινε ή και κοιτάτε email προσφοράς)
Αιτήσαι
1. επιστροφή όλου του ποσού της κρυφής χρέωσης
2. να φύγεις αζημίως (αν το συμβόλαιο προβλέπει ρήτρα αποχώρησης) μιας και το πρόγραμμα άλλη τελική χρέωση έχει από αυτό που σου παρουσίασαν

Β) Αν δεν απαντήσουν εντός 10 εργάσιμων ημερών στέλνεις έντυπο παραπόνου (στα "χρήσιμα έγγραφα" και αυτό)

Γ) Ανάλογα την αρνητική απάντηση (ή μη απάντηση ), τότε μόνο κάνεις αίτηση στο νέο πάροχο και
προχωράς σε καταγγελία στο ΣτΚ και όποτε βγει η απόφαση, παίρνεις μέρος ή όλο το ποσό

Μπορείς να κάνεις και εγγραφή στο https://my.rae.gr/ και να κάνεις αίτημα/παράπονο αν και ακόμα δε μου απάντησαν στο πως γίνεται η επίλυση και αν μπαίνει και ο ΣτΚ

7 ώρες πριν, panthers83 είπε

• Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, korakios είπε

για 6 μήνες εν μπορούν να κάνουν κάτι

Σωστό κι αυτό. Άρα σε 3-4 μήνες από τώρα να περιμένω την πρώτη ενημέρωση και σε 5 μήνες την εισαγωγή ρήτρας, υποθέτω.

Κι εκεί θα πρέπει να δώσω τα 70 ευρώ για πρόωρη αποχώρηση (αν φύγω, αν θα υπάρχει τότε εναλλακτική σταθερής χρέωσης). Εκτός αν μας κάνουν τη χάρη(!) να μας αφήνουν αζημίως όπως η Ελίν. Τουλάχιστον με καλύπτει για τους επόμενους μήνες που θα έχω υψηλή κατανάλωση. Περαστικά μας...

Επεξ/σία από Mikalaras

4 λεπτά πριν, Mikalaras είπε

Κι εκεί θα πρέπει να δώσω τα 70 ευρώ για πρόωρη αποχώρηση

όχι , 2 μήνες μπροστά θα έχεις ειδοποίηση αλλαγής γενικών όρων και φεύγεις αζημίως αν βάλουν ρήτρα

αν απλά αλλάξουν τιμές στα πάγια πχ , πληρώνεις και πάλι φεύγεις αζημίως

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...