Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

8 λεπτά πριν, korakios είπε

............

Σαν αντίδραση δεν έχεις τίποτε άλλο να κάνεις απο το να φύγεις αζημίως

Υπάρχει κάποιος χρονικό όριο φυγής χωρίς ζημία;

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

2 λεπτά πριν, Joe22 είπε

Υπάρχει κάποιος χρονικό όριο φυγής χωρίς ζημία;

Ευχαριστώ

σύμφωνα με το άρθρο 21 που σου γράφει, 

30 μέρες απο την ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού-ειδοποίησης

• Thanks 1

@korakios Καλησπέρα επειδή κάναμε την ίδια μέρα αίτηση στη Volterra θα ήθελα να σε ρωτήσω αν έχεις λάβει τον πρώτο σου λογαριασμό. Εγώ παρόλο που είχα καταχωρήσει στην εφαρμογή τις καταναλώσεις μου στις 14/10 όπως μου ζητήθηκε μέσω viber δεν έχω λάβει τίποτα ακόμη. Πότε θα πρέπει να τον περιμένω? Επιπλέον δεν μου έχει έρθει και ο τελικός λογαριασμός απο την ελίν που ήμουν πριν.

1 λεπτό πριν, d300s είπε

@korakios Καλησπέρα επειδή κάναμε την ίδια μέρα αίτηση στη Volterra θα ήθελα να σε ρωτήσω αν έχεις λάβει τον πρώτο σου λογαριασμό. Εγώ παρόλο που είχα καταχωρήσει στην εφαρμογή τις καταναλώσεις μου στις 14/10 όπως μου ζητήθηκε μέσω viber δεν έχω λάβει τίποτα ακόμη. Πότε θα πρέπει να τον περιμένω? Επιπλέον δεν μου έχει έρθει και ο τελικός λογαριασμός απο την ελίν που ήμουν πριν.

26/10 μου ήρθε μέσω mail απο [email protected] (2 βασικά με διαφορά μισής ώρας!)

το volterra_μου έχει αναφερθεί οτι δε δουλεύει εδώ και μέρες (αναβάθμιση ή φούντο 😁)

Μήπως για κάποιο λόγο δεν είναι δηλωμένα τα στοιχεία επικοινωνίας στο σύστημα έκδοσης λογαριασμών ? Πάρε ένα τηλ να δεις τι γίνεται , τα spam φαντάζομαι τα τσέκαρες μήπως κατέληξε εκεί

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

λοιπόοον, αναφορικά με το αίτημα αμφισβήτησης στην φυσικό αέριο για το λογαριασμό με την ΟΤΣ και το αίτημα για μη χρέωση ρήτρας για την αλλαγή παρόχου. Μου απαντάνε 

Σε συνέχεια του ηλεκτρονικού σας μηνύματος προς τη Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στη παροχή Ηλεκτρικού Ρεύματος με αριθμό ΧΧΧΧ πραγματοποιήθηκε αλλαγή προγράμματος στις 01/07/2021, από το Ρεύμα Οικιακό Νυχτερινό 24/7 στο Ρεύμα Οικιακό Νυχτερινό Maxi 50.

Συγκεκριμένα, τα προγράμματα προσφέρουν:

·        Ρεύμα Οικιακό Νυχτερινό 24/7
o   μηνιαίο πάγιο 4,50€/30 ημέρες
o   τιμή ενέργειας 0,06590€/kWh
o   ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΕΑ  (Προσαρμογή σύμφωνα με το άρθρο 10.1) υπολογίζεται ξεχωριστά, με όρια 40€/MWh έως 55€/MWh.

·        Ρεύμα Οικιακό Νυχτερινό Maxi 50
o   μηνιαίο πάγιο 4,50€/30 ημέρες
o   τιμή ενέργειας ημέρας 0,10900€/kWh
o   τιμή ενέργειας νύχτας 0,0785€/kWh
o   έκπτωση συνέπειας 50%  στη κατανάλωση με την εμπρόθεσμη εξόφληση των λογαριασμών
o   ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΕΑ  (Προσαρμογή σύμφωνα με το άρθρο 10.1) υπολογίζεται ξεχωριστά, με όρια 30€/MWh έως 40€/MWh.

Πρόγραμμα
Τιμή Ενέργειας Ημέρας
Τιμή Ενέργειας Νύχτας
Πάγιο
Έκπτωση Συνέπειας
Όρια ΤΕΑ
Ρεύμα Οικιακό Νυχτερινό 24/7
0,06590€/kWh
0,06590€/kWh
4,50€/30 ημέρες
-
40€/MWh - 55€/MWh
Ρεύμα Οικιακό Νυχτερινό Maxi 50
0,10900€/kWh
0,0785€/kWh
4,50€/30 ημέρες
50%
30€/MWh - 40€/MWh

Αναφορικά με την ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΕΑ – ΛΠ (Οριακή Τιμή Συστήματος – Προσαρμογή σύμφωνα με το άρθρο 10.1 της σύμβασης προμήθειας), θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το κόστος προμήθειας διαμορφώνεται από το πλαίσιο προσφοράς – ζήτησης Ηλεκτρικής Ενέργειας. Η Τ.Ε.Α. είναι η τιμή, στην οποία εκκαθαρίζεται η αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας. Δηλαδή, η τιμή που εισπράττουν όλοι όσοι εγχέουν ενέργεια στο Σύστημα και πληρώνουν όλοι όσοι ζητούν ενέργεια από το Σύστημα.

Η ενεργοποίηση της σχετικής ρήτρας προκύπτει σε μεγάλες αυξομειώσεις του κόστους προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και εφαρμόζεται σε όλους τους λογαριασμούς Χαμηλής Τάσης (ΧΤ) πελατών, μετά τους πρώτους 6 μήνες από την έναρξη της εκπροσώπησης από την Εταιρεία μας, για τους οποίους δεν υπάρχει σχετική χρέωση.

Άρα σαν γενικός τύπος είναι:

Μέσο Προσαυξημένο (€/ MWh) Άθροισμα = ( Σταθμισμένος Μ.Ο. Τ.Ε.Α. + Μοναδ . Χρεώσεις ΛΠ + Χρέωση ΜΜΚΘΣΣ) * (Συντελεστής Απωλειών Δικτύου)

Όπου:

·        ΤΕΑ Τιμή Εκκαθάρισης Αγοράς: ΤΕΑ (€/MWh), προκύπτει από τον σταθμισμένο μέσο όρο των ωριαίων τιμών ΤΕΑ (Ωριαίες τιμές Η.Ε. για την Αγοράς της Επόμενης Ημέρας σε €/MWh), με στάθμιση βάσει των ωριαίων τιμών του όγκου δηλώσεων Χ.Τ. του συστήματος συνολικά σε MWh, για μια δεδομένη περίοδο κατανάλωσης (αντικαθιστά την Ο.Τ.Σ.)
·        Μοναδ. Χρεώσεις ΛΠ λογαριασμοί προσαυξήσεων, λογαριασμοί προσαυξήσεων, που τηρεί στο λογιστικό του σύστημα ο Διαχειριστής του Συστήματος Μεταφοράς και αφορούν τις προσαυξήσεις α) για τις Απώλειες του Συστήματος (ΛΠ -1), β) Ισχύος Εξισορρόπησης και γ) Οικονομικής Ουδετερότητας.
·        Χρέωση ΜΜΚΘΣΣ Χρέωση Κόστους Θερμικών Συμβατικών Σταθμών που από 01/01/2020 θα είναι Μηδενική
·        Ο Συντελεστής Απωλειών Δικτύου (α) από 01/07/2021 είναι 1,1371 (13,71%), καθώς επικαιροποιείται κάθε χρόνο με σχετική απόφαση της Ρ.Α.Ε (ΡΑΕ 248/2021) και αναφέρεται:
o   Στις τεχνικές απώλειες π.χ. απώλειες ισχύος και ενέργειας σε γραμμές μεταφοράς (άρα μείωση της αποδοτικότητας).
o   Στις μη τεχνικές απώλειες π.χ. φαινόμενα ρευματοκλοπής.

Η διακύμανση της Τ.Ε.Α. & των Λ.Π. είναι διαθέσιμη στα site του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας (https://www.enexgroup.gr/el/markets-publications-el-day-ahead-market) & Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς
(https://www.admie.gr/agora/statistika-agoras/dedomena?process%5B%5D=10447&data_type%5B%5D=10444&since=&until=&op=%CE%A5%CF%80%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AE), ενώ στην ιστοσελίδα μας https://www.fysikoaerioellados.gr/company/chrisima-eggrafa/ υπάρχουν διαθέσιμα παραδείγματα υπολογισμού της ρήτρας.

Στα πλαίσια της βέλτιστης συνεργασίας μας, υπάρχει η δυνατότητα να επανέλθετε στο πρόγραμμα Ρεύμα Οικιακό Νυχτερινό 24/7 στη σύνδεσή σας αζημίως, με 24μηνη δέσμευση. Προς διευκόλυνσή σας, επισυνάπτονται τα αντίγραφα των συμβάσεων προμήθειας της σύνδεσή σας.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινήσεις.
Με εκτίμηση,

Εγώ σκέφτομαι να μην απαντήσω τίποτα και με το που χρεώσουν την ρήτρα να κάνω καταγγελία στην ΡΑΕ. Θεωρώ οτι η μη απάντηση δεν αποτελεί και αποδοχή της πρότασης 

Επεξ/σία από marmagia
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, marmagia είπε

Εγώ σκέφτομαι να μην απαντήσω τίποτα και με το που χρεώσουν την ρήτρα να κάνω καταγγελία στην ΡΑΕ. Θεωρώ οτι η μη απάντηση δεν αποτελεί και αποδοχή της πρότασης 

συμπλήρωσε το έντυπο παραπόνου και αναφέρεις οτι

δεν έγινε ανάλυση του ποσού με τις αντίστοιχες μαθηματικές πράξεις ,

δεν απαντήθηκε το ερώτημα γιατί δεν ενημερώθηκες για την ύπαρξη αυτής της χρέωσης , αδυνατείς να τις κατανοήσεις και να τις επαληθεύσεις  , ποτέ δε θα υπέγραφες αν ήξερες την κρυφή αυτή χρέωση

Στα πλαίσια της βέλτιστης συνεργασίας μας, υπάρχει η δυνατότητα να επανέλθετε στο πρόγραμμα Ρεύμα Οικιακό Νυχτερινό 24/7 στη σύνδεσή σας αζημίως, με 24μηνη δέσμευση. Προς διευκόλυνσή σας, επισυνάπτονται τα αντίγραφα των συμβάσεων προμήθειας της σύνδεσή σας.

τρέχοντας 😂

Η ενεργοποίηση της σχετικής ρήτρας προκύπτει σε μεγάλες αυξομειώσεις του κόστους προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και εφαρμόζεται σε όλους τους λογαριασμούς Χαμηλής Τάσης (ΧΤ) πελατών, μετά τους πρώτους 6 μήνες από την έναρξη της εκπροσώπησης από την Εταιρεία μας, για τους οποίους δεν υπάρχει σχετική χρέωση.

άσχετο , έχει καταργηθεί αυτό ,είναι απίστευτοι

Επεξ/σία από korakios
λινκ

Όπως με ενημέρωσαν από τη ΔΕΗ, η αλλαγή μου έγινε στις 4/11/21, χθες με παίρναν από την watt για να μου προτείνουν πρόγραμμα (το zero βασικά) και αφού αρνήθηκα ευγενικά (με πολλή υπομονή είναι η αλήθεια-μέχρι και επιταγή για μάρκετ μου έδινε), το κλείσαμε. Από κείνη τη στιγμή, διακόπηκε και η πρόσβαση μου στο mywatt πρόγραμμα και σελίδα τους, τον τελικό λογαριασμό που θα μου τον στείλουν;;;;;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, korakios είπε

ναι , είναι πιστωτικό , άρα είτε με κάποιο τρόπο μέσω τράπεζας ακυρώνεις τη 2η πληρωμή είτε θα αφαιρεθεί στον επόμενο, ίσως μπορεί και η we να σου επιστρέψει

Μα λέω ότι μου το επιστρέφει ήδη από αυτόν το λογαριασμό. Αφού είναι υπολογισμένο το μείον του προηγούμενου. Μου το αφαίρεσε κανονικά (δες εικόνα). 

Επεξ/σία από 1comment

1 λεπτό πριν, oykas2001 είπε

Από κείνη τη στιγμή, διακόπηκε και η πρόσβαση μου στο mywatt πρόγραμμα και σελίδα τους, τον τελικό λογαριασμό που θα μου τον στείλουν;;;;;;

αυτό είναι μεγάλη πατάτα που κάνουν όλοι , να κόβουνε την καρτέλα δηλαδή. Τώρα απλά θα στενεις email μια στο τόσο

2 λεπτά πριν, oykas2001 είπε

χθες με παίρναν από την watt για να μου προτείνουν πρόγραμμα (το zero βασικά)

γιατί δεν τους ρώταγες πόσο βγαίνει η κιλοβατώρα να δεις τι θα σου έλεγαν ? (παίζει και να στο έκλειναν😂)

2 λεπτά πριν, oykas2001 είπε

Όπως με ενημέρωσαν από τη ΔΕΗ, η αλλαγή μου έγινε στις 4/11/21, χθες με παίρναν από την watt για να μου προτείνουν πρόγραμμα (το zero βασικά) και αφού αρνήθηκα ευγενικά (με πολλή υπομονή είναι η αλήθεια-μέχρι και επιταγή για μάρκετ μου έδινε), το κλείσαμε. Από κείνη τη στιγμή, διακόπηκε και η πρόσβαση μου στο mywatt πρόγραμμα και σελίδα τους, τον τελικό λογαριασμό που θα μου τον στείλουν;;;;;;

Εγώ έφυγα από watt στις 28/9, λογαριασμός από αυτούς μου ήρθε στις 4/10. 

8 ώρες πριν, DownUNDERground είπε

Εντωμεταξύ σήμερα εξαφανίστηκε ο τελευταίος λογαριασμός όπου φαινόταν η χρέωση. @ababa641 φαντάζομαι και σε σένα.

Σε μένα υπάρχει κανονικά αλλά δεν έχουν ανεβάσει ακόμη το αρχείο.

Πάντως μου είχε συμβεί κι εμένα αυτό σε προηγούμενο λογαριασμό και δεν είχε κάποια απόκλιση όταν ξανα εμφανίστηκε...

• Like 1

Μόλις τώρα, korakios είπε

αυτό είναι μεγάλη πατάτα που κάνουν όλοι , να κόβουνε την καρτέλα δηλαδή. Τώρα απλά θα στενεις email μια στο τόσο

γιατί δεν τους ρώταγες πόσο βγαίνει η κιλοβατώρα να δεις τι θα σου έλεγαν ? (παίζει και να στο έκλειναν😂)

το ρώτησα φυσικά, γιατί μου έλεγε βγάνει στην τιμή χονδρικής  λέω οκ, πόσο είμαι με την τιμή χονδρικής; Ε, να τον περασμένο μήνα βγήκε 0,15€, μετά λίγο παραπάνω, λέω το Σεπτέμβριο, τώρα λέω πόσο είναι; Ε δε ξέρω, λέγω ξέρω εγώ, 0,23 και ανεβαίνουμε, μετά με είπε για τα μάρκετ, οπότε δεν το τραβήξαμε άλλο.

Όταν λες μέηλ, εννοείς να τους στέλνω εγώ για να μου στείλουν το λογαριασμό;

1 λεπτό πριν, 1comment είπε

Μα λέω ότι μου το επιστρέφει ήδη από αυτόν το λογαριασμό. Αφού είναι υπολογισμένο το μείον του προηγούμενου. Μου το αφαίρεσε κανονικά (δες εικόνα). 

πόσα έβαλες ρε μαν , μου θύμισες το ανέκδοτο με τον παπαγάλο και το Χριστό 😁

δε σου έχει επιστρέψει τίποτα (επιστροφή = λεφτά στην τσέπη σου) , στην ορολογία κολλήσαμε

απλά θα τα πατσίσεις σε επόμενο λογαριασμό

1 λεπτό πριν, Giannis_Io είπε

Εγώ έφυγα από watt στις 28/9, λογαριασμός από αυτούς μου ήρθε στις 4/10. 

Που σου ήρθε; Γιατί εμένα μου κόψανε και την πρόσβαση στη σελίδα τους

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...