Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

5 minutes ago, korakios said:

σωστά

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθειά σου και στα δύο θέματα! Ότι και να πω είναι λίγο, δεν θα έβγαζα άκρη με το χάος..

Βλέπω οτι ο  Ήρων παίρνει μικρό προβάδισμα (~50Ευρώ/έτος) για καταναλώσεις >9611Kwh/έτος αλλά θα πάω για την NRG αφού βγαίνουν παρόμοια και υπάρχει περίπτωση να γλυτώσω περισσότερα αν έχω μικρότερη κατανάλωση.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, sotthes είπε

Βλέπω οτι ο  Ήρων παίρνει μικρό προβάδισμα (~50Ευρώ/έτος) για καταναλώσεις >9611Kwh/έτος αλλά θα πάω για την NRG αφού βγαίνουν παρόμοια και υπάρχει περίπτωση να γλυτώσω περισσότερα αν έχω μικρότερη κατανάλωση.

το πρόβλημα είναι οτι εχουν κυμαινόμενο πάγιο , αν πατήσεις στο κελί του παγίου για κάθε πρόγραμμα θα δεις πως κυμαίνεται , ειδικά της NRG πάει και 50€/μήνα πάγιο

Δηλαδή αν έχεις μεγάλες αποκλίσεις στην κατανάλωση ανα μήνα ,τότε το excel δε βοηθά μιας και παίρνει τη μέση τιμή. Παίξε με την ετήσια κατανάλωση να καταλάβεις

στον Ηρών θα έχεις 50€ δώρο αν κάνεις online εγγραφή ,αλλά άγνωστο πότε θα σου απαντήσουν

στην NRG 25€ σε καύσιμα + 2000 πόντους (πλύσιμο μέσα έξω και περισσεύουν)  + πόντοι/€ κατανάλωσης

• Like 2

Καλησπέρα. Να ρωτήσω μήπως γνωρίζεται. Εγινε συμβόλαιο με την ελιν και είμαι πελάτης τους απο 18/08/2021 χωρίς να εχω ενεργοποιήσει την πάγια εντολή. Στις 29/09/2021 εκδόθηκε ο πρώτος λογαριασμός χωρίς να έχουν εγγύηση μέσα τον οποίον τον πλήρωσα εμπρόθεσμα. Σήμερα εκδόθηκε  ο δεύτερος λογαριασμός και έχουν μέσα και το ποσό της εγγύησης. Το ζήτημα είναι ότι έχω κάνει ενέργειες για να πάω στη ΔΕΗ ΗΟΜΕ ΟΝ LINE.

1) Υπάρχει τρόπος να πληρώσω τον λογαριασμό χωρίς την εγγύση?

2) Εαν οχι και πληρώσω τελικά ολο τον λογαριασμό μαζί με την εγγύηση επειδή στο τέλος θα κάνει να παίρνω χρήματα πίσω θα μου τα δώσουν η θα κάνουν τους κινέζους?

3) Προτείνεται κάποια άλλη λύση στην συγκεκριμένη περίπτωση?

Ευχαριστώ.

2 λεπτά πριν, >-Nosakos<- είπε

Τι φάση με την Ρήτρα ΟΤΣ στην Volton? Αισθάνομαι σαν να έφαγα τρελή σκαρπαζιά.

πολύ λίγη είναι κιόλας , μάλλον δεν είχε απο Οκτ κατανάλωση ?

Αναφορά σε κείμενο

Για τη ρήτρα αναπροσαρμογής ξεκινάς
Α) με το έντυπο αμφισβήτησης λογαριασμού (στο site του κάθε πάροχου είναι στα "χρήσιμα έγγραφα")
Ζητάς από την εταιρία γραπτώς μέσω email :
1.τι είναι η χρέωση αναπροσαρμογής, (ή ρήτρα ή πως αλλιώς την ονομάζουν)
2.την ανάλυση του ποσού πως προέκυψε ακριβώς
3. (σημαντικό) γιατί δεν ενημερώθηκες ποτέ γιαυτή πριν υπογράψεις καθώς επηρεάζει την πραγματική τιμή από τη διαφημιζόμενη
Αιτήσαι
1. επιστροφή όλου του ποσού της κρυφής χρέωσης
2. να φύγεις αζημίως (αν το συμβόλαιο προβλέπει ρήτρα αποχώρησης) μιας και το πρόγραμμα άλλη τελική χρέωση έχει από αυτό που σου παρουσίασαν

Β) Αν δεν απαντήσουν εντός 10 εργάσιμων ημερών στέλνεις έντυπο παραπόνου (στα "χρήσιμα έγγραφα" και αυτό)

Γ) Ανάλογα την αρνητική απάντηση (ή μη απάντηση ), τότε μόνο κάνεις αίτηση στο νέο πάροχο και
προχωράς σε καταγγελία στο ΣτΚ και όποτε βγει η απόφαση, παίρνεις μέρος ή όλο το ποσό

Μπορείς να κάνεις και εγγραφή στο https://my.rae.gr/ και να κάνεις αίτημα/παράπονο αν και ακόμα δε μου απάντησαν στο πως γίνεται η επίλυση και αν μπαίνει και ο ΣτΚ

και κοιτάς για ότι απέμεινε εκεί διαβάζοντας αρκετές τελευταίες σελίδες αυτή τη φορά

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, korakios είπε

πολύ λίγη είναι κιόλας , μάλλον δεν είχε απο Οκτ κατανάλωση ?

Ήταν άδειο το σπίτι για 3 βδομάδες...

11 λεπτά πριν, korakios είπε

Άρα, αυτό θα συμβαίνει, από δω και πέρα, κάθε μήνα? Και πάμε σε ΔΕΗ myhome online με fixed?

Επεξ/σία από >-Nosakos<-

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, >-Nosakos<- είπε

Αρα, αυτό θα συμβαίνει, απο δω και πέρα, κάθε μήνα

ήδη συμβαίνει κανα χρόνο+ , μπορεί τώρα να το παρατήρησες

Ήταν άδειο το σπίτι για 3 βδομάδες...

αν έχει περίοδο κατανάλωσης απο Οκτ σου χρωστάνε και άλλη πίστωση ΤΕΜ με 0,06€/kw για κάποιες απο τις 300 κιλοβατώρες

Και πάμε σε ΔΕΗ myhome online?

ναι, στο άλλο θέμα

Αν κάνεις αμφισβήτηση και καταγγελία ενημέρωσε εδώ να βοηθήσεις τους υπόλοιπους

Επεξ/σία από korakios
  • Thanks 1

12 λεπτά πριν, korakios είπε

ήδη συμβαίνει κανα χρόνο+ , μπορεί τώρα να το παρατήρησες

Τον Ιούλιο άλλαξα απο ΔΕΗ σε Volton και μέχρι στιγμής πλήρωνα γύρω στα 25ε/μήνα.

12 λεπτά πριν, korakios είπε

αν έχει περίοδο κατανάλωσης απο Οκτ σου χρωστάνε και άλλη πίστωση ΤΕΜ με 0,06€/kw για κάποιες απο τις 300 κιλοβατώρες

Αν δεις το έχουν προσθέσει και αυτό στον λογαριασμό.

Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Σκέφτομαι σοβαρά να προχωρήσω σε αμφισβήτηση, μπας και καταφέρω να φύγω στη ΔΕΗ χωρίς να πληρώσω κάποια αποζημίωση αποδέσμευσης.

2 λεπτά πριν, >-Nosakos<- είπε

χωρίς να πληρώσω κάποια αποζημίωση αποδέσμευσης.

αυτό είναι εύκολο μιας και η ΡΑΕ ήδη έχει βγάλει απόφαση για τη μη εφαρμογή ρήτρας σε κυμαινόμενα , και ο ΣτΚ ήδη έχει δημοσιεύσει απόφαση υπερ καταναλωτή (νομίζω κατά της Volton ήτανε!)

4 λεπτά πριν, >-Nosakos<- είπε

Αν δεις το έχουν προσθέσει και αυτό στον λογαριασμό.

που? 0,03 βλέπω όχι 0,06

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, korakios είπε

ναι , για ΟΤΣ συγκεκριμένα , έστω οτι ο λογαριασμός είναι καθαρός , ούτε ειδοποίηση ούτε ρήτρα ούτε αύξηση , ρίσκο είναι να κάθεσαι πάντως

πότε βγαίνει ?

Εγω παλι θα ελεγα να περιμενει, το κερδος απο την ελλειψη ΟΤΣ εχει ηδη βγει και ειναι μεγαλο. Στο κατω κατω Ισως να μην εμφανιστει τελικα, δεν το ξερω 100%. Η τελικη αποφαση φυσικα θα ειναι του @DownUNDERground

Επεξ/σία από jonkyr
  • Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...