Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 hour ago, danaos7 said:

Αυτό είχα και εγώ τα τελευταία 3 χρόνια ,έφαγα 2 κατακεφαλα (ότσ) και στανιαρα.προλαβα και άλλαξα πρόγραμμα 3 μέρες πριν λήξη ένα χωρίς ότσ.Ευρος κάτω από 70 δεν το βλέπω ούτε του χρόνου .άμα δεις τι γίνεται παγκόσμια και ευρωπαϊκά επίσης στην αγορά .Ο κόρακας με το εξελ θα σε σώσει.

Ναι, αν και είναι απλώς υποθέσεις, δε φαίνεται να βελτιώνονται τα πράματα τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του 2022. Είδα σήμερα ότι η μέση μηνιαία ΤΕΑ είναι 200€!

Το έχω δει το excel, αλλά φαντάζομαι τη σελίδα με ρήτρα δε θα πρέπει καν να την κοιτάμε. 

Πάω για ΔΕΗ online λοιπόν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, danaos7 είπε

Αυτό είχα και εγώ τα τελευταία 3 χρόνια ,έφαγα 2 κατακεφαλα (ότσ) και στανιαρα.προλαβα και άλλαξα πρόγραμμα 3 μέρες πριν λήξη ένα χωρίς ότσ

Ποσο μεγαλα ηταν τα κατακεφαλα? δωσε τιμες κιλοβατωρες κλπ αν θες.

14 minutes ago, Specs said:

Eπρεπε ηδη να εχεις φυγει,γιατι ηδη αρχισε και σου ροκανιζει τα 200e ...οσο και να σε ποναει οτι δεν θα ξαναπαρεις τετοιες τιμες μετα την φυγη απο Volterra.Αλλωστε αυτες οι τιμες ειναι ακυρωμενες απο το ΟΤΣ ηδη,θεωρητικες ειναι πια.

Ποσο μεγαλα ηταν τα κατακεφαλα? δωσε τιμες κιλοβατωρες κλπ αν θες.

Ναι ισχύει, καλά ήταν όσο κρατήσε.

Ήρθε 214€ σύνολο με 525 kWh και 133€ το ραβασάκι.

Screenshot_2021-11-01-09-21-39-219_com.google.android.apps.docs_1.jpg

4 ώρες πριν, kyanokranos είπε

βλέπετε κάποιο λόγο να μη γυρίσω στη ΔΕΗ?

κανέναν, επίσης τα όρια είναι πλασματικά , έστω στην απίθανη περίπτωση πέσει στα 70 η χοντρική πάλι θα έχεις ρήτρα με όριο 70

Α*ΤΕΑ+Β-70

απλά κάνε σήμερα αίτηση

• Like 1
  • Thanks 1

27 minutes ago, korakios said:

κανέναν, επίσης τα όρια είναι πλασματικά , έστω στην απίθανη περίπτωση πέσει στα 70 η χοντρική πάλι θα έχεις ρήτρα με όριο 70

Α*ΤΕΑ+Β-70

απλά κάνε σήμερα αίτηση

Σωστά, πλέον έχει αλλάξει και ο τύπος υπολογισμού. Μόλις έκανα αίτηση για το ΔΕΗ myHome online. Σας ευχαριστώ όλους!

5 λεπτά πριν, DownUNDERground είπε

Ήρθε η Δευτέρα και οι τιμές της ΔΕΗ παραμένουν ευτυχώς οι ίδιες για την ώρα. Ενημερωτικά...

Eννοεις οτι δεν αναιρεσαν την διαθεσιμοτητα των προγραμματων που ειναι μεχρι τελος του χρονου?

6 λεπτά πριν, DownUNDERground είπε

Ήρθε η Δευτέρα και οι τιμές της ΔΕΗ παραμένουν ευτυχώς οι ίδιες για την ώρα. Ενημερωτικά...

οι άλλοι πάροχοι απόγευμα κάνανε ενημέρωση τη σελίδα , σκέψου και οτι μιλάμε και για ΔΕΗ , πιο πιθανό αύριο (αν φυσικά γίνει οποιαδήποτε αλλαγή)

2 λεπτά πριν, Specs είπε

Eννοεις οτι δεν αναιρεσαν την διαθεσιμοτητα των προγραμματων που ειναι μεχρι τελος του χρονου?

ναι μιας και το έχουμε δει το σενάριο σε πολλούς πάροχους που καταργούν πρόγραμμα νωρίτερα

• Sad 2

2 λεπτά πριν, korakios είπε

οι άλλοι πάροχοι απόγευμα κάνανε ενημέρωση τη σελίδα , σκέψου και οτι μιλάμε και για ΔΕΗ , πιο πιθανό αύριο (αν φυσικά γίνει οποιαδήποτε αλλαγή)

ναι μιας και το έχουμε δει το σενάριο σε πολλούς πάροχους που καταργούν πρόγραμμα νωρίτερα

Οταν βρη χρονο ο υπαλληλος της ΔΕΗ(αν εχει εντολη) θα το αλλαξει...σε αντιθεση με τον υπαλληλο του ΔΕΔΔΗΕ που για να μην εχει το νου του να αλλαξει την ωρα του νυχτερινου στις 4 το ξημερωμα,το αλλαξε τρεις μερες πριν και οταν ειδα πως δεν ειχε ενεργοποιηθει το νυχτερινο μου 11,30 το βραδυ της Πεμπτης,φρικαρα μηπως ξαναχαλασε ο πομπος ακουστικης συχνοτητας τοπικα,καλεσα επι τοπου ,απαντησαν απο τα κεντρικα ΔΕΔΔΗΕ Αθηνα πως θα το δωσουν βλαβη και εχουν αγνοια.

Μετα στοιχηματισα με τη συζυγο πως καποιος τεμπελης το εκανε νωριτερα για να λειπει την ημερα εκεινη και ω του θαυματος με καλεσαν στις 11,55 απο τον τοπικο ΔΕΔΔΗΕ αγουροξυπνημενοι,να μου πουν οτι ειναι ετσι και να περιμενω ως τις 12... οπως και εγινε φυσικα!

Καλησπέρα στην παρέα.

Παρακολουθώ το θέμα απο την αρχή. Είμαι στην προτεργια και έχω κάνει νεα σύμβαση 1/6/2021.

Έχω χρέωση κάπου στις 500-1100Kwh το μήνα (ημέρα και νύχτα). Δίνω μετρήσεις κάθε μήνα και με έχει πεθάνει η ρήτρα.

9ος (800Kwh) Ρήτρα: 97.64€ Τελικός Λογαριασμός: 204€

8ος (1900Kwh) Ρήτρα: 202.60€  Τελικός Λογαριασμός: 475€

7ος (1000Kwh) Ρήτρα: 83.13€  Τελικός Λογαριασμός: 231€

Αν φύγω απο την προτέργια θα πρέπει να πληρώσω 90€.

Μη συμφέρει σε κάποια άλλη εταιρεία πχ ΔΕΗ myHome ONLINE ή να παραμείνω μέχρι να δω αν θα αλλάξουν λίγο τα πράγματα?

Ευχαριστώ

• Sad 1

1 λεπτό πριν, chris2000 είπε

Αν φύγω απο την προτέργια θα πρέπει να πληρώσω 90€.

και θα τα πάρεις πίσω μετά απο καταγγελία στο ΣτΚ ή ΡΑΕ μιας και δεν προβλέπεται ρήτρα αποχώρησης σε κυμαινόμενα. Επίσης η Προτέργια άλλαξε τον τύπο υπολογισμού , άρα μπορεί και να έχεις ειδοποίηση να φύγεις αζημίως

1 λεπτό πριν, chris2000 είπε

συμφέρει σε κάποια άλλη εταιρεία πχ ΔΕΗ myHome ONLINE ή να παραμείνω μέχρι να δω αν θα αλλάξουν λίγο τα πράγματα?

όχι κάτσε να φας και άλλες ρήτρες, είναι σοβαρή ερώτηση ?

2 λεπτά πριν, chris2000 είπε

9ος (800Kwh) Ρήτρα: 97.64€ Τελικός Λογαριασμός: 204€

8ος (1900Kwh) Ρήτρα: 202.60€  Τελικός Λογαριασμός: 475€

7ος (1000Kwh) Ρήτρα: 83.13€  Τελικός Λογαριασμός: 231€

και γιατί δεν έκανες καταγγελία απο τον 7ο

Αναφορά σε κείμενο

Για τη ρήτρα αναπροσαρμογής ξεκινάς
Α) με το έντυπο αμφισβήτησης λογαριασμού (στο site του κάθε πάροχου είναι στα "χρήσιμα έγγραφα")
Ζητάς από την εταιρία γραπτώς μέσω email :
1.τι είναι η χρέωση αναπροσαρμογής, (ή ρήτρα ή πως αλλιώς την ονομάζουν)
2.την ανάλυση του ποσού πως προέκυψε ακριβώς
3. (σημαντικό) γιατί δεν ενημερώθηκες ποτέ γιαυτή πριν υπογράψεις καθώς επηρεάζει την πραγματική τιμή από τη διαφημιζόμενη
Αιτήσαι
1. επιστροφή όλου του ποσού της κρυφής χρέωσης
2. να φύγεις αζημίως (αν το συμβόλαιο προβλέπει ρήτρα αποχώρησης) μιας και το πρόγραμμα άλλη τελική χρέωση έχει από αυτό που σου παρουσίασαν

Β) Αν δεν απαντήσουν εντός 10 εργάσιμων ημερών στέλνεις έντυπο παραπόνου (στα "χρήσιμα έγγραφα" και αυτό)

Γ) Ανάλογα την αρνητική απάντηση (ή μη απάντηση ), τότε μόνο κάνεις αίτηση στο νέο πάροχο και
προχωράς σε καταγγελία στο ΣτΚ και όποτε βγει η απόφαση, παίρνεις μέρος ή όλο το ποσό

Μπορείς να κάνεις και εγγραφή στο https://my.rae.gr/ και να κάνεις αίτημα/παράπονο

• Like 1

Παιδια ειμαι ακομα στην Ελιν (περιμενα να κατασταλλαξει λιγο η κατασταση). Με ετησια καταναλωση περιπου 4000 κιλοβατωρες (μονοφασικο, χωρις νυχτερινο μετρητη) προς τα που αξιζει να κινηθω λετε?

Μόλις τώρα, sansara είπε

Παιδια ειμαι ακομα στην Ελιν (περιμενα να κατασταλλαξει λιγο η κατασταση). Με ετησια καταναλωση περιπου 4000 κιλοβατωρες (μονοφασικο, χωρις νυχτερινο μετρητη) προς τα που αξιζει να κινηθω λετε?

δεν υπάρχει κάτι άλλο

διαβάζεις τις τελευταίες σελίδες πριν ρωτήσεις στο άλλο θέμα

Καλησπέρα σε όλους, είμαι το παληκάρι με το Fix του Ήρων! Έχω τεράστιο πρόβλημα μαζί τους και άκρη δεν φαίνεται να βγαίνει. Ο τελευταίος εκκαθαριστικός που έλαβα είναι 02.2021. Έκτοτε έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια με το ΔΕΔΔΗΕ καθώς προχώρησα σε μία επαύξηση (από 8 σε 11) και έχουν περαστεί 2 μετρήσεις του ΔΕΔΔΗΕ στο ντούκου. Με έχουν ταράξει στα έναντι (και με μικρές καταναλώσεις, κάπου 140-150kwh το μήνα). Σε σημερινή επικοινωνία μου με το ΔΕΔΔΗΕ έμαθα ότι έχει καταγράψει κανονικά τις μετρήσεις και κάπου χωλαίνει στον πάροχο το ζήτημα. Το θέμα είναι ότι περίμενα έναν εκκαθαριστικό για να δω αν θα χρεώσει ρήτρες και σε τί βαθμό, αλλά με τα νούμερα που υπολόγισα από τις μετρήσεις που μου έδωσε ο ΔΕΔΔΗΕ οι αθεόφοβοι του Ήρωνα (όταν δεήσουν να βγάλουν εκκαθαριστικό) θα με χρεώσουν τουλάχιστον 2500kwh!!! Σε επανελειμέννες κλήσεις και email μου προς τον Ήρωνα, επικαλούνται την παράγραφο Γ.6.3 στη σύμβαση (ότι μπορούν να βγάζουν έναντι μέχρι να πάρουν μετρήσεις από ΔΕΔΔΗΕ) αλλά ο ΔΕΔΔΗΕ έχει καταχωρήσει ενδείξεις (όπως προανέφερα μου τις έδωσε και τηλεφωνικώς). Από την πλευρά μου θα ζητήσω και γραπτή επικοινωνία από το ΔΕΔΔΗΕ αλλά επειδή δεν γίνεται να περιμένω τον Ήρων, ξέρουμε αν το ΔΕΗ My Home Online συνδυάζεται και με Φ.Α από ΔΕΗ μαζί με κάποια έκπτωση?

Συγνώμη για το μακροσκελές μήνυμά μου αλλά κάπου ήθελα να τα πω!! :) 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...