Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας,

θα ηθελα να ρωτησω εαν το οικονομικοτερο και συμφερον πακετο της ΔΕΗ ειναι το online. Αυτην την στιγμη ειμαι στην ΔΕΗ με το "αοριστου" προγραμμα . Εχω τριφασικο με ετησια καταναλωση 5000-5500kWh.

Ευχαριστω εκ των προτερων.

ΜΦΧ,

Κωνσταντινος

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ekonkra είπε

Καλησπερα σας,

θα ηθελα να ρωτησω εαν το οικονομικοτερο και συμφερον πακετο της ΔΕΗ ειναι το online. Αυτην την στιγμη ειμαι στην ΔΕΗ με το "αοριστου" προγραμμα . Εχω τριφασικο με ετησια καταναλωση 5000-5500kWh.

Ευχαριστω εκ των προτερων.

ΜΦΧ,

Κωνσταντινος

πλέον ναι , βάλε και νυχτερινό αν δεν έχεις, συνέχεια εκεί αφού διαβάσεις τις τελευταίες σελίδες

Δημοσ.

Πάντως για εμένα, με αυτές τις τιμές χονδρικής, το καλύτερο που έχει να κάνει κάποιος που χρεώνεται ρήτρες είναι να σηκωθεί να φύγει άμεσα, εξοφλώντας την προηγούμενη εταιρία (το αν θα πληρώσει ή όχι ρήτρα αποχώρησης, εάν του επιβληθεί, ας το αποφασίσει ο καθένας μόνος του) και κατόπιν να κινηθεί με ΣΤΚ / ΡΑΕ και λοιπά 

Αυτή την στιγμή, μιλάμε για καπέλο 150€ / 1000 kwh, δηλαδή για ένα τυπικό σπίτι 150€ (ή τέλος πάντων σχεδόν τόσο) το δίμηνο 

Βλέποντας τους ρυθμούς με τους οποίους κινούνται οι παραπάνω, μέχρι να πάρεις απάντηση θα έχεις πληρώσει και εγώ δε ξέρω πόσα...

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε

Πάντως για εμένα, με αυτές τις τιμές χονδρικής, το καλύτερο που έχει να κάνει κάποιος που χρεώνεται ρήτρες είναι να σηκωθεί να φύγει άμεσα, εξοφλώντας την προηγούμενη εταιρία (το αν θα πληρώσει ή όχι ρήτρα αποχώρησης, εάν του επιβληθεί, ας το αποφασίσει ο καθένας μόνος του) και κατόπιν να κινηθεί με ΣΤΚ / ΡΑΕ και λοιπά 

το όλο θέμα με την αμφισβήτηση και την αναμονή είναι να φανεί η αδιαφορία του πάροχου στο ΣτΚ/ΡΑΕ για την ανάλυση του ποσού και να φανεί και το οτι δε γνώριζε ο πελάτης την κρυφή χρέωση

Καθώς και (όχι οτι δεν το ξέρει η ΡΑΕ) οτι βάζουν ρήτρα αποχώρησης σε κυμαινόμενα (μπας και ρίξουν καμια καμπάνα επιτέλους)

• Like 3
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, korakios είπε

πλέον ναι , βάλε και νυχτερινό αν δεν έχεις, συνέχεια εκεί αφού διαβάσεις τις τελευταίες σελίδες

Σε ευχαριστω πολυ για την αμμεση απαντηση.

Καλημερα.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, korakios είπε

το όλο θέμα με την αμφισβήτηση και την αναμονή είναι να φανεί η αδιαφορία του πάροχου στο ΣτΚ/ΡΑΕ για την ανάλυση του ποσού και να φανεί και το οτι δε γνώριζε ο πελάτης την κρυφή χρέωση

Καθώς και (όχι οτι δεν το ξέρει η ΡΑΕ) οτι βάζουν ρήτρα αποχώρησης σε κυμαινόμενα (μπας και ρίξουν καμια καμπάνα επιτέλους)

Δεν αντιλέγω, απλά το λέω ως άποψη / συμβουλή, ότι θεωρώ ότι κάθε μέρα που χάνεται στοιχίζει τόσο πολύ που κατά πάσα πιθανότητα αξίζει να φύγεις άμεσα, ακόμα και αν πληρώσεις ρήτρες κλπ 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, AristidisZ είπε

Δεν αντιλέγω, απλά το λέω ως άποψη / συμβουλή, ότι θεωρώ ότι κάθε μέρα που χάνεται στοιχίζει τόσο πολύ που κατά πάσα πιθανότητα αξίζει να φύγεις άμεσα, ακόμα και αν πληρώσεις ρήτρες κλπ 

δεν έχεις και άδικο με >0,20 χοντρική , εξαρτάται βέβαια και πόση κατανάλωση έχει κάποιος για το ~μισό μήνα αναμονής

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή ο λογαριασμός ήρθε φουσκωμένος υπάρχει κάποια εναλλακτική πρόταση για Γ22;

IMG-19040bdd9ddae5f374387d6b13932066-V~2.jpg

Επεξ/σία από geofak
  • Sad 3
Δημοσ.

Κρατάμε τους πίνακες για σύγκριση το 2021 😁

Spoiler

615895074_.png.50c3a0d3572c25c1bf7385f4972d936e.png

1955801612_.png.810582c65491f70dea03e6612ee84172.png

απο τα σύνολα καταλαβαίνουμε και οτι χαθήκανε και πολλά δις για τις ΑΠΕ

Παρακάτω για καταγγελίες

1218838180_.png.6504d2263128faa73a548f8e58848050.png

1308574619_.png.3b3e90ec0e94634291a713921139e1fa.png

944571331_.png.77700107f49dbe906bfaa549f150da64.png

3 λεπτά πριν, geofak είπε

Επειδή ο λογαριασμός ήρθε φουσκωμένος υπάρχει κάποια εναλλακτική πρόταση;

41 λεπτά πριν, korakios είπε

βάλε και νυχτερινό αν δεν έχεις, συνέχεια εκεί αφού διαβάσεις τις τελευταίες σελίδες

1 ώρα πριν, korakios είπε

Για τη ρήτρα αναπροσαρμογής ξεκινάς
Α) με το έντυπο αμφισβήτησης λογαριασμού (στο site του κάθε πάροχου είναι στα "χρήσιμα έγγραφα")
Ζητάς από την εταιρία γραπτώς μέσω email :
1.τι είναι η χρέωση αναπροσαρμογής, (ή ρήτρα ή πως αλλιώς την ονομάζουν)
2.την ανάλυση του ποσού πως προέκυψε ακριβώς
3. (σημαντικό) γιατί δεν ενημερώθηκες ποτέ γιαυτή πριν υπογράψεις καθώς επηρεάζει την πραγματική τιμή από τη διαφημιζόμενη

Αιτήσαι
1. επιστροφή όλου του ποσού της κρυφής χρέωσης
2. να φύγεις αζημίως (αν το συμβόλαιο προβλέπει ρήτρα αποχώρησης) μιας και το πρόγραμμα άλλη τελική χρέωση έχει από αυτό που σου παρουσίασαν

Β) Αν δεν απαντήσουν εντός 10 εργάσιμων ημερών στέλνεις έντυπο παραπόνου (στα "χρήσιμα έγγραφα" και αυτό)

Γ) Ανάλογα την αρνητική απάντηση (ή μη απάντηση ), τότε μόνο κάνεις αίτηση στο νέο πάροχο και
προχωράς σε καταγγελία στο ΣτΚ και όποτε βγει η απόφαση, παίρνεις μέρος ή όλο το ποσό

Μπορείς να κάνεις και εγγραφή στο https://my.rae.gr/ και να κάνεις αίτημα/παράπονο

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 19/10/2021 στις 10:38 ΠΜ, korakios είπε

γιατί δεν προσπάθησες να διεκδικήσεις τη ρήτρα αναπροσαρμογής ?

Δεν το έχω αφήσει.. απλά συνεχίζω την αμφισβήτηση και έχω κάνει και καταγγελία στο συνήγορο του καταναλωτή.

Το τελευταιο μου μηνυμα μεσω ΡΑΕ:

Καλημέρα σας,

Νομίζω ότι απλά κάνετε copy paste μια τυποποιημένη απάντηση.

Σήμερα 21/10/21/ ακόμα παραμένουν αναπάντητα τα αρχικά μου ερωτήματα:

1. Γιατί δεν ενημερώθηκα όταν έγινε η τηλεφωνική προσέγγιση από την εταιρεία σας ότι η τιμή που παρουσιάζεται(45% έκπτωση στηνkwh) είναι υπό προϋποθέσεις ; η κλήση είναι ηχογραφημένη για αυτό το λόγο, αν θέλετε μπορείτε να την παραθέσετε.
  2. Γιατί δεν ενημερώθηκα ότι θα δω μια εξτρά χρέωση στον επόμενο λογαριασμό μου ώστε να προσαρμόσω τις καταναλώσεις μου ;

Όπως γνωρίζεται από 13/10/21 έχει μεταφερθεί η παροχή μου στην ΔΕΗ. Στα πλαίσια του ότι θέλω να είμαι εντάξει στις υποχρεώσεις μου δήλωσα στην εφαρμογή σας τις καταναλώσεις μου ώστε να βγει εκκαθαριστικός και παράλληλα απενεργοποίησα την πάγια εντολή ώστε να καταχωρήσω καινούργια στην ΔΕΗ όπως μου ζητήθηκε .

Ανοίγοντας το εκκαθαριστικό λογαριασμό  είδα τα εξής :

1. Χρέωση, 26 ευρώ εγγύησης, δεδομένου ότι έχω αποχώρηση και έχοντας υπογράψει ήδη υπεύθυνη δήλωση ότι θα πληρώσω των εκκαθαριστικό λογαριασμό μου, η συγκεκριμένη χρέωση δεν μπορεί να γίνει δεκτή!! θα πληρωθείτε τον λογαριασμό μείον την εγγύηση. Παρακαλώ να γίνει άμεσα και η διόρθωση από μέρους σας(πιστωτικός λογαριασμός).
  2. Στον λογαριασμό αυτόν υπάρχει χρέωση «προσαύξηση σύμφωνα με άρθρο 8.8» έχει αναφερθεί αρκετές φορές από μέρους μου ότι αμφισβητώ τις εν λόγω χρεώσεις για τους παραπάνω λόγους που μέχρι και σήμερα δεν έχουν απαντηθεί από την εταιρεία σας. Ενώ σε όλους τους προηγούμενους λογαριασμούς εμφανιζόταν μια χρέωση Mwh και γινόταν αναγωγή στις καταναλώσεις μου, ο συγκεκριμένος λογαριασμός εμφανίζεται με χρέωση Kwh!! Όπως γίνεται ευκολά κατανοητό αυτό μπερδεύει τον καταναλωτή και είναι τελείως παραπλανητικό και παράλληλα δεν συμβαδίζει με το επισυναπτόμενο παράδειγμα σας. https://www.protergia.gr/sites/default/files/arthro8.8.pdf

image.png.0933a0d1e4dc8e2f15bd49ee7535ccc0.png

Αναμένω απαντήσεις στα ερώτημα μου.

Στην διάθεσή σας,

Επεξ/σία από 12mats
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, GnsP είπε

πωω, 31 λεπτα χρέωση είναι αυτό πιο πάνω;

που το είδες το 31 ? 0,229 είναι η προσαύξηση , πολλά είναι φυσικά αλλά αργότερα θα αναλυθεί αν χρειαστεί

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, 12mats είπε

Δεν το έχω αφήσει.. απλά συνεχίζω να την αμφισβήτηση και έχω κάνει και καταγγελία στο συνήγορο του καταναλωτή.

Το τελευταιο μου μηνυμα μεσω ΡΑΕ

απλά έτσι όπως τα αναφέρεις

(αναφορά στην απόφαση ΡΑΕ για κυμαινόμενα  και

Αναφορά σε κείμενο

Ενώ σε όλους τους προηγούμενους λογαριασμούς εμφανιζόταν μια χρέωση Mwh και γινόταν αναγωγή στις καταναλώσεις μου, ο συγκεκριμένος λογαριασμός εμφανίζεται με χρέωση Kwh!!

, θεωρεί κάποιος οτι μια χαρά ξέρεις για την ύπαρξη της ρήτρας )

βέβαια μπορείς να ισχυριστείς οτι τώρα τα έψαξες  , καλό είναι να φαίνεται άγνοια

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, geofak είπε

Επειδή ο λογαριασμός ήρθε φουσκωμένος υπάρχει κάποια εναλλακτική πρόταση για Γ22;

Spoiler

IMG-19040bdd9ddae5f374387d6b13932066-V~2.jpg

Μόνο watt and volt fixed.

@korakios στο excel γιατί έχεις χρέωση ισχύος 1;111.jpg.29c1b3e7a3497ff0a8110c8f0a317042.jpg

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...