Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Να ρωτησω...μπορω να κανω αιτηση και να εχω ρευμα στο ονομα μου απο ιδιωτικη εταιρεια..χωρις να το δουλευω..αλλα να πληρωνω κανονικα τα παγια απλα να φαινεται κανονικα οτι εχω ρευμα ειμαι στο συστημα;το εχει κανείς ετσι;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

3 λεπτά πριν, liakjim είπε

το excel το έχουμε η πρέπει να φτιάχνουμε λογαριασμό? 😋

Μόλις τώρα, enrique19 είπε

Να ρωτησω...μπορω να κανω αιτηση και να εχω ρευμα στο ονομα μου απο ιδιωτικη εταιρεια..χωρις να το δουλευω..αλλα να πληρωνω κανονικα τα παγια απλα να φαινεται κανονικα οτι εχω ρευμα ειμαι στο συστημα;το εχει κανείς ετσι;

για να έχεις ρεύμα στο σύστημα θες αρ. μετρητή

• Like 1

13 ώρες πριν, Fallen333 είπε

Ποιός Αμπράμοβιτς, προεδράρα έχουμε! 
Μόλις πήρα τηλ στην SOLAR και με διαβεβαίωσαν οτι όσοι έχουμε FIXED πρόγραμμα, ΔΕΝ αλλάζει τίποτα, παραμένουμε με σταθερή χρέωση 0,08950 - 10% έκπτωση συνέπειας. 
ΑΝ τυχόν αλλάξει κάτι, θα μας ειδοποιήσει η εταιρεία 2 μήνες πρίν. 
Στην συζήτηση πάνω αναφέρθηκε οτι προχθές αγόρασαν χονδρική με τιμή 0,19Ε/kwh, οπότε φανταστείτε πόσο θα πάει η kwh στην λιανική! 
Κάνουμε τον σταυρό μας που βρέθηκε αυτός ο καλός Φλωρινιώτης και μας έσωσε, πετάει η ομαδάρα!! :lol:

@Kzaxas, με διαβεβαίωσαν τηλεφωνικά οτι δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα εμείς, συνεχίζουμε με το ίδιο πρόγραμμα και ΑΝ συμβεί κάτι, θα μας ειδοποιήσουν 2 μήνες νωρίτερα!

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, ekrepali είπε

Το είχα δει κι εγώ... ήταν έναντι έντυπο που έλεγε Γ21, Γ22 σε μπλε κουτάκια... κι έλεγε fix, χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής. Πιο πολύ σαν promo ήταν παρά επίσημοι ειδικοί όροι, αλλά από κάτω είχε πεδίο για υπογραφή.

Έτσι είναι. Είχε ένα φυλλάδιο με γενικούς όρους και ένα σαν προσπέκτους με τους ειδικους όρους που ήθελε υπογραφή  κανονικά και ισχύουν αυτοί οι όροι.

Υποψιάζομαι ότι επειδή δεν υπάρχει πλεον αυτό το προγραμμα ότι του φορτώσανε αλλο με ρήτρες και κυμαινόμενο και θα είπαν άμα το δει το ειδε.

Επεξ/σία από Funny__boy
  • Like 1

13 ώρες πριν, MasterBlaster είπε

Και όταν ο καλός Φλωρινιώτης αναγκαστεί να αλλάξει τιμή θα πας αλλού μιας και δεν υπάρχει δείγμα Loyalty στην αγορά...μπορεί να του ρίξεις και κανά δύο μπινελίκια! 

3-4 παιδιά εδώ μέσα είμαστε από τον Φλεβάρη στην SOLAR, τότε ήταν η πιο άγνωστη εταιρεία της αγοράς, μας κορόϊδευαν μερικοί φίλοι-συμφορουμίτες στα πλαίσια της παρείστικης πλάκας, "ποιός Σουμπάσης?", "ο Σαλαμπάσης", "ο Φλωρινιώτης" κλπ και τότε είχαμε "χωριστεί" σε 2 "ομαδάρες", στους ΕΛΤΑρες και στους SOLARες. 3η φθηνότερη επιλογή τότε ήταν η ΕΛΙΝ την οποία επέλεγαν οι περισσότεροι λόγω "ονόματος" και "σοβαρότητας" και αμέσως μετά βγήκε το γνωστό nrg. 
Οι ΕΛΤΑρες δεν ξέρω τί έγιναν, αν διαλύθηκαν ή αν συνεχίζει κανονικά το πρόγραμμα τους, η ΕΛΙΝ με αντίστοιχο πρόγραμμα και τα ίδια χαρακτηριστικά με το δικό μας στην SOLAR, είναι γνωστό πως συμπεριφέρθηκε -και μάλιστα αναδρομικά- στους πελάτες της. Τα ίδια έκαναν και οι υπόλοιπες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένου και της ΔΕΗ με την ρήτρα αναπροσαρμογής στα Γ1/Γ1Ν. 
Το 6μηνο πέρασε, μπήκαμε ήδη στον 8ο μήνα και δεν άλλαξε τίποτα, συνεχίζουμε με το ίδιο καθεστώς την στιγμή που όλοι οι πάροχοι "έσπασαν" το 6μηνο. 
Και μόνο που τιμά (προς το παρόν) τα συμβόλαια με τους πελάτες του, και μόνο που γλυτώσαμε 2 μήνες παραπάνω σε σχέση με τους υπόλοιπους, και μόνο που μας επιβεβαιώνουν τηλεφωνικά οτι θα μας ενημερώσουν νωρίτερα σε περίπτωση που πάει κάτι στραβά, για μένα τουλάχιστον προσωπικά ο "μικρός" και "άγνωστος" Φλωρινιώτης απέδειξε στην αγορά της ενέργειας οτι φορά παντελόνια και οπότε χαίρει μεγάλης εκτίμησης!  ;)

• Like 4

29 λεπτά πριν, Fallen333 είπε

@Kzaxas, με διαβεβαίωσαν τηλεφωνικά οτι δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα εμείς, συνεχίζουμε με το ίδιο πρόγραμμα και ΑΝ συμβεί κάτι, θα μας ειδοποιήσουν 2 μήνες νωρίτερα!

Αυτό το 2 μήνες νωρίτερα φοβάμαι 😁.

Πέρα από την πλάκα εύχομαι να την βγάλουμε καθαρή αν και γύρω μας γίνεται της κακομοίρας.

• Like 2

5 λεπτά πριν, Kzaxas είπε

Αυτό το 2 μήνες νωρίτερα φοβάμαι 😁.

Πέρα από την πλάκα εύχομαι να την βγάλουμε καθαρή αν και γύρω μας γίνεται της κακομοίρας.

Ρώτησα το παλικάρι "πώς θα την βγάλετε τώρα που σας βάζουμε μέσα με αυτό το παλιό πρόγραμμα?" και με είπε οτι είμαστε λίγοι σχετικά, οι περισσότεροι διάλεξαν το πρόγραμμα με την χαμηλότερη κιλοβατώρα που είχε όμως ΟΤΣ (εμείς τότε ψάχναμε χωρίς ΟΤΣ και ας είχε ακριβότερη kwh) και οτι με τα νέα προγράμματα που θα βγάλουν μέσα στο ΠΣΚ θα προσπαθήσουν να απορροφήσουν την όλη χασούρα (προχθές ψώνισαν χονδρική με 0,19Ε/kwh!!!).

7 ώρες πριν, korakios είπε

να σε ρωτήσω , πήρες προσφορά και σου το δώσανε ? Ξέρεις αν το βάλει στο site να το βάλω στο excel ?

Στο τηλέφωνο με είπανε για 0,115Ε/kwh και 9Ε/μήνα πάγιο αλλά λεπτομέρειες από βδομάδα γιατί μέσα στο ΠΣΚ θα φτιάξουν το site τους με τα νέα προγράμματα βάσει των σημερινών τιμών.

• Like 2

8 ώρες πριν, Fallen333 είπε

Ρώτησα το παλικάρι "πώς θα την βγάλετε τώρα που σας βάζουμε μέσα με αυτό το παλιό πρόγραμμα?" και με είπε οτι είμαστε λίγοι σχετικά, οι περισσότεροι διάλεξαν το πρόγραμμα με την χαμηλότερη κιλοβατώρα που είχε όμως ΟΤΣ (εμείς τότε ψάχναμε χωρίς ΟΤΣ και ας είχε ακριβότερη kwh) και οτι με τα νέα προγράμματα που θα βγάλουν μέσα στο ΠΣΚ θα προσπαθήσουν να απορροφήσουν την όλη χασούρα (προχθές ψώνισαν χονδρική με 0,19Ε/kwh!!!).

Αυτό λέγεται Σταυροειδής Επιδότηση και είναι παράνομο...just saying

12 λεπτά πριν, MasterBlaster είπε

Αυτό λέγεται Σταυροειδής Επιδότηση και είναι παράνομο...just saying

Δηλαδή αν εγώ έχω ένα μαγαζί του στυλ "φάτε όσο θέλετε με 15€" και οι 2 πελάτες με βάζουν μέσα αλλά επειδή βγάζω κέρδος από τους υπόλοιπους 50 συνεχίζω την προσφορά, κάνω "σταυροειδή επιδότηση" ; 

μη γράφουμε ότι θέλουμε...

16 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Δηλαδή αν εγώ έχω ένα μαγαζί του στυλ "φάτε όσο θέλετε με 15€" και οι 2 πελάτες με βάζουν μέσα αλλά επειδή βγάζω κέρδος από τους υπόλοιπους 50 συνεχίζω την προσφορά, κάνω "σταυροειδή επιδότηση" ; 

μη γράφουμε ότι θέλουμε...

Δεν γράφω ότι θέλω, γράφω ότι ξέρω. Ωραία η παρομοίωση με την Ταβέρνα πάντως. Μπορείς να βρεις και παράδειγμα με καφενείο αν το σκεφτείς λίγο

6 λεπτά πριν, MasterBlaster είπε

Δεν γράφω ότι θέλω, γράφω ότι ξέρω. Ωραία η παρομοίωση με την Ταβέρνα πάντως. Μπορείς να βρεις και παράδειγμα με καφενείο αν το σκεφτείς λίγο

Μα αυτό που γράφεις είναι δική σου ερμηνεία, τι να κάνουμε τώρα

Είπαν το πολύ λογικό, έχουμε 100 πελάτες που μας φέρνουν κέρδος και επιλέγουμε σαν πολιτική μας να μην αναπροσαρμόζουμε τα τιμολόγια στους 5 πελάτες που έχουμε χασούρα 

Είναι προσφιλής τακτική αυτή στον επιχειρηματικό χώρο, αν θες μπορώ να σου φέρω και παραδείγματα εκτός του χώρου εστίασης, μπας και το καταλάβεις 

• Like 1

Μόλις τώρα, AristidisZ είπε

Μα αυτό που γράφεις είναι δική σου ερμηνεία, τι να κάνουμε τώρα

Είπαν το πολύ λογικό, έχουμε 100 πελάτες που μας φέρνουν κέρδος και επιλέγουμε σαν πολιτική μας να μην αναπροσαρμόζουμε τα τιμολόγια στους 5 πελάτες που έχουμε χασούρα 

Είναι προσφιλής τακτική αυτή στον επιχειρηματικό χώρο, αν θες μπορώ να σου φέρω και παραδείγματα εκτός του χώρου εστίασης, μπας και το καταλάβεις 

Ναι αμέ, να μου δώσεις...

Μέχρι τότε διάβασε το Παράρτημα ΙΙ, Άρθρο 2β του Κώδικα μπας και καταλάβεις και εσύ...(και αν δεν καταλάβεις στείλε και ένα ερώτημα στο [email protected] μήπως και σου δώσουν να καταλάβεις αυτοί)

β. Τα τιμολόγια να μη δημιουργούν διακρίσεις μεταξύ καταναλωτών της ίδιας κατηγορίας και με ανάλογα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά, και να αποφεύγονται οι άμεσες ή έμμεσες σταυροειδείς επιδοτήσεις μεταξύ καταναλωτών.

Με άλλα λόγια δεν μπορείς να έχεις ένα χαρτοφυλάκιο από πελάτες με τα ίδια χαρακτηριστικά και της ίδιας κατηγορίας και να επιδοτείς τους μισούς με τιμή κάτω του κόστους για να τα παίρνεις από τους υπόλοιπους.

Μπας και καταλάβεις...

3 λεπτά πριν, MasterBlaster είπε

Ναι αμέ, να μου δώσεις...

Μέχρι τότε διάβασε το Παράρτημα ΙΙ, Άρθρο 2β του Κώδικα μπας και καταλάβεις και εσύ...(και αν δεν καταλάβεις στείλε και ένα ερώτημα στο [email protected] μήπως και σου δώσουν να καταλάβεις αυτοί)

β. Τα τιμολόγια να μη δημιουργούν διακρίσεις μεταξύ καταναλωτών της ίδιας κατηγορίας και με ανάλογα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά, και να αποφεύγονται οι άμεσες ή έμμεσες σταυροειδείς επιδοτήσεις μεταξύ καταναλωτών.

Με άλλα λόγια δεν μπορείς να έχεις ένα χαρτοφυλάκιο από πελάτες με τα ίδια χαρακτηριστικά και της ίδιας κατηγορίας και να επιδοτείς τους μισούς με τιμή κάτω του κόστους για να τα παίρνεις από τους υπόλοιπους.

Μπας και καταλάβεις...

Mάλιστα 

Δηλαδή αν εγώ είμαι ξενοδοχείο και έχω π.χ. συμβόλαιο με τoν τάδε ταξιδιωτικό πράκτορα για να δίνω 20 δωμάτιά μου 50€ για 3 μήνες κάθε χρονιά για τα επόμενα 10 χρόνια, πρέπει για μια δεκαετία να δίνω το δωμάτιό μου 50€ σε όλους για να μη κάνω σταυροειδή επιδότηση 

Το παράρτημα ΙΙ μήπως έχει κάνα παραθυράκι περί προωθητικών ενεργειών που ισχύουν για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα ; 

Λέω εγώ τώρα...

9 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Mάλιστα 

Δηλαδή αν εγώ είμαι ξενοδοχείο και έχω π.χ. συμβόλαιο με τoν τάδε ταξιδιωτικό πράκτορα για να δίνω 20 δωμάτιά μου 50€ για 3 μήνες κάθε χρονιά για τα επόμενα 10 χρόνια, πρέπει για μια δεκαετία να δίνω το δωμάτιό μου 50€ σε όλους για να μη κάνω σταυροειδή επιδότηση 

Το παράρτημα ΙΙ μήπως έχει κάνα παραθυράκι περί προωθητικών ενεργειών που ισχύουν για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα ; 

Λέω εγώ τώρα...

Μην συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια. Άσε στην άκρη Ξενοδοχεία, Ταβέρνες, Μασατζίδικα.

Όταν κοστολογείς οικονομικά προγράμματα ρεύματος δεν μπορείς να συνυπολογίσεις στο κόστος σου χασούρα από μία συγκεκριμένη κατηγορία πελατών που τους πουλούσες τιμολόγια κάτω του κόστους. Είναι τόσο απλό. 

12 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Αυτό είναι κόστος πωλήσεων και συνυπολογίζεται στην κοστολόγηση του προγράμματος :) 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...