Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

19 λεπτά πριν, takoulou είπε

Καλησπερα... Αυτο κανουν ολες οι εταιρειες... Και μετα οταν γινει επαναφορα στην κανονικοτητα θα παραμεινει εκει....

Από φίλο που έχει elpedison δεν έγινε το συγκεκριμένο (τουλάχιστον αυτό το μήνα που το κοίταξα).

Πάντως με τις τιμές που αγοράσαν το ρεύμα τους τελευταίους μήνες, θα έπρεπε να πιστώσουν και όχι να χρεώσουν (εφόσον δεν αλλάζανε τα όρια..).

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Όπως τα πρατήρια καυσίμων πάει το πράγμα παιδιά.. 

Ανεβαίνει η τιμή στα άκρα της Ανατολής, σε μια ώρα έχουν ανεβάσει όλοι γιατί τώρα αγοράσαμε δεν είχαμε αποθέματα..

Πέφτει η τιμή, δεν κατεβάζει κανείς γιατί εμείς είχαμε αγοράσει 9999999 τόνους ακριβά..

Κλασσικά Εικονογραφημένα...

• Like 5

Καλησπερα. Παροτι ημουν ετοιμος να κανω συμβολαιο με Ελιν, ειδα σημερα τις τιμες στην Protergia. Για εμενα που δεν καταναλωνω πανω απο 2000kwh, ( η τελευταια τετραμηνια μου ηταν 1151kwh) βλεπω οτι η τιμη ειναι 0.06396 την κιλοβατωρα .Αν βαλουμε και το παγιο 2.25ευρω το μηνα μας κανει τα εξης: 1151kwh x 0.06396 +2.25 x 4 = 82.6 ευρω. Με την Ελιν που δινει τιμη 0.085x 1151kwh =  97.8 ευρω. Υπαρχει μια διαφορα δηλαδη 15 ευρω. Παρολο που η Protergia εχει ρητρα ΟΤΣ σε σχεση με την Ελιν, παλι δεν ειναι πιο συμφερουσα? Μηπως δεν υπολογιζω κατι σωστα?

25 λεπτά πριν, James. είπε

εχει ρητρα ΟΤΣ σε σχεση με την Ελιν,

Μπορείς να υπολογίσεις πόση θα είναι η ρήτρα το τετράμηνο;;;;

Εγώ πάντως δεν μπορώ. Γτ κάθε μέρα είναι διαφορετική.

1 λεπτό πριν, bill999r είπε

Μπορείς να υπολογίσεις πόση θα είναι η ρήτρα το τετράμηνο;;;;

Εγώ πάντως δεν μπορώ. Γτ κάθε μέρα είναι διαφορετική.

Υπαρχει περιπτωση να ειναι πανω απο 15 ευρω στο τετραμηνο? Ποσο περιπου ειναι ο μηνας?

7 λεπτά πριν, James. είπε

Υπαρχει περιπτωση να ειναι πανω απο 15 ευρω στο τετραμηνο? Ποσο περιπου ειναι ο μηνας?

Κανείς δεν μπορεί να σου πει μιας και δεν ξέρουμε πόσο θα πάει στο μέλλον.

15 λεπτά πριν, James. είπε

Τωρα ποσο ειναι περιπου? Ωστε να εχω μια εικονα, μιας και ειμαι στην ΔΕΗ και δεν ξερω.

Και πάλι είναι η χρέωση είναι ανάλογη των ορίων κάθε προμηθευτή.

Πλέον όλοι έχουν πολύ μικρό περιθώριο της ΟΤΣ.

Οπότε κανένας δεν μπορεί να σου απαντήσει.

Αν θυμάμαι καλά σε προηγούμενο ποστ από λογαριασμό ΉΡΩΝ τον είχαν χρεώσει 20 ευρώ ΟΤΣ για ένα μήνα

35 λεπτά πριν, bill999r είπε

Και πάλι είναι η χρέωση είναι ανάλογη των ορίων κάθε προμηθευτή.

Πλέον όλοι έχουν πολύ μικρό περιθώριο της ΟΤΣ.

Οπότε κανένας δεν μπορεί να σου απαντήσει.

Αν θυμάμαι καλά σε προηγούμενο ποστ από λογαριασμό ΉΡΩΝ τον είχαν χρεώσει 20 ευρώ ΟΤΣ για ένα μήνα

Ακουγεται παρα πολυ μεγαλο ποσο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, James. είπε

Ακουγεται παρα πολυ μεγαλο ποσο.

Θα φτιάξεις ένα αρχείο excel. Θα βάλεις τη ΔΕΗ και τους 2-3 εναλλακτικούς που σε ενδιαφέρουν. Θα διαβάσεις πολύ προσεκτικά τους όρους και θα βάλεις τις χρεώσεις. Μετά θα προσπαθήσεις να μαντέψεις που θα κινηθεί η ΟΤΣ πχ για τα επόμενα δύο έτη. Καλό θα ήταν να έβαζες διάφορες τιμές. Αισιόδοξες και μη. Και μετά προσθαφαιρέσεις.

Προσωπικά μιας και δεν ήθελα να μπω στην ανασφάλεια της μαντεψιας, πήγα στο elpedison electricityhome night fixed. Υπολογίζω χοντρικά 0,025€ κέρδος την κιλοβατώρα

Επεξ/σία από liakjim

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, James. είπε

Τωρα ποσο ειναι περιπου? Ωστε να εχω μια εικονα, μιας και ειμαι στην ΔΕΗ και δεν ξερω.

Αυτό το μήνα η ΟΤΣ είναι πρωτοφανώς χαμηλά. Δηλαδή κινείται μεταξύ 25-30. Ίσως να σχετίζεται με τη διακοπή της βιομηχανικής παραγωγής λόγω της καραντίνας ή την τιμή του πετρελαίου, δεν ξέρω. Λογικά θα πρέπει για αυτό το μήνα να έχουμε πίστωση και όχι χρέωση.
Συνήθως πάντως η μέση ΟΤΣ κινείται γύρω στο 50-65€/ΜWh, εκτός των κρύων χειμερινών μηνών που αγγίζει και το 70. 
Πρακτικά, αυτό σημαίνει, αν πάρουμε το 60 για παράδειγμα, και το συμβόλαιό σου λέει ότι το πάνω όριο είναι 50, θα έχεις χρέωση που αντιστοιχεί σε 0.01€/ΚWh.
Αν είναι 70 για την περίοδο του λογαριασμού σου, τότε είναι (70-50)/1000, δηλαδή 0,02€/KWh κ.ο.κ.

Επεξ/σία από naive

12 λεπτά πριν, naive είπε

Πρακτικά, αυτό σημαίνει, αν πάρουμε το 60 για παράδειγμα, και το συμβόλαιό σου λέει ότι το πάνω όριο είναι 50, θα έχεις χρέωση που αντιστοιχεί σε 0.01€/ΚWh.
Αν είναι 70 για την περίοδο του λογαριασμού σου, τότε είναι (70-50)/1000, δηλαδή 0,02€/MWh κ.ο.κ.

kWh or MWh?

2 hours ago, James. said:

Καλησπερα. Παροτι ημουν ετοιμος να κανω συμβολαιο με Ελιν, ειδα σημερα τις τιμες στην Protergia. Για εμενα που δεν καταναλωνω πανω απο 2000kwh, ( η τελευταια τετραμηνια μου ηταν 1151kwh) βλεπω οτι η τιμη ειναι 0.06396 την κιλοβατωρα .Αν βαλουμε και το παγιο 2.25ευρω το μηνα μας κανει τα εξης: 1151kwh x 0.06396 +2.25 x 4 = 82.6 ευρω. Με την Ελιν που δινει τιμη 0.085x 1151kwh =  97.8 ευρω. Υπαρχει μια διαφορα δηλαδη 15 ευρω. Παρολο που η Protergia εχει ρητρα ΟΤΣ σε σχεση με την Ελιν, παλι δεν ειναι πιο συμφερουσα? Μηπως δεν υπολογιζω κατι σωστα?

10% εκπτωση αν πληρωσεις στην ωρα σου στην ΕΛΙΝ 88,91€ αρα 6,3 ευρω φθηνοτερα η Προτεργια. Και για καθε λιγοτερο που καταναλωνεις η ΕΛΙΝ θα συμφερει γιατι θα εχεις παγιο 2.25 ευρω στην αλλη. Οριακα τα 1100kw συμφερει η προτεργια. Επισης δες νυχτερινο, εκει με ΕΛΙΝ γλυτωνεις πολλα περισσοτερα και γλυτωνεις και τα εξτρα του δημοσιου 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...