Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, hurin είπε

Ναι, καθώς τα δημοτικά τέλη και λοιπές χρεώσεις είναι παντού ίδιες.

Τα δημοτικά τέλη είναι διαφορετικά σε κάθε Δήμο και εξαρτώνται και από τα τρτραγωνικα του σπιτιού. Επίσης είναι σταθερά και όχι ανάλογα με την κατανάλωση σου (συμμετέχουν λιγότερο στην τελική τιμή της κιλοβατώρας που βρίσκεις όσο μεγαλώνει η κατανάλωση) . Άρα με το να τα υπολογίζεις βάζεις έναν παράγοντα που μειώνει την αξία των συμπερασματων σου και τη συγκρισιμοτητα με τους άλλους 

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, naive είπε

Τα δημοτικά τέλη είναι διαφορετικά σε κάθε Δήμο και εξαρτώνται και από τα τρτραγωνικα του σπιτιού. Επίσης είναι σταθερά και όχι ανάλογα με την κατανάλωση σου (συμμετέχουν λιγότερο στην τελική τιμή της κιλοβατώρας που βρίσκεις όσο μεγαλώνει η κατανάλωση) . Άρα με το να τα υπολογίζεις βάζεις έναν παράγοντα που μειώνει την αξία των συμπερασματων σου και τη συγκρισιμοτητα με τους άλλους 

Η διαφορά στα δημοτικά τέλη σε χωριό της Μεσσηνίας με την Κηφισιά, δεν είναι ούτε 5% διαφορά.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, hurin είπε

Η διαφορά στα δημοτικά τέλη σε χωριό της Μεσσηνίας με την Κηφισιά, δεν είναι ούτε 5% διαφορά.

Κηφισιά είναι καλά. Αλλά ως προς τη διακύμανση βάλε 300% για να είσαι μέσα https://www.iefimerida.gr/news/465287/o-dimos-tis-attikis-poy-ehei-ta-hamilotera-dimotika-teli-ti-plironoyn-se-kathe-dimo-oi

Δημοσ.

Σαν αρκετούς συμφορουμίτες, έτσι κι εγώ θέλω να αλλάξω πάροχο. Το θέμα είναι το εξής, σε λίγο καιρό θα εγκαταστήσω φυσικό αέριο, επομένως θέλω να πάω σε πάροχο που να συνδυάζω ρεύμα-φυσικό αέριο.Δεν είμαι σίγουρος αν εν τέλει με συμφέρει να συνδυάσω και τα στην ΔΕΗ ή στην φυσικό αέριο Αττικής ή αλλιώς σε κάποιον ιδιώτη πάροχη (πχ Protergia). Κάπου θα χάσω και κάπου θα κερδίσω, ψάχνω για την βέλτιστη δυνατή λύση... Δεν χαλάω πολλές κιλοβατόρες μέσα στην ημέρα και το φυσικό αέριο θα το έχω για θέρμανση-κουζίνα-ζεστό νερό. Γνώμες-εμπειρίες;

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου ήρθε πέμπτος στη σειρά έναντι της ΔΕΗ. Στον τέταρτο έναντι που έπρεπε να είναι εκκαθαριστικος, πήρα τηλ το 11770 (29 λεπτά αναμονή συν ομιλία = 10 ευρουλακια) και του έδωσα τηλεφωνικά την μέτρηση. Το πλήρωσα κ εκείνο το έναντι υπό το φόβο μην γίνει καμία στραβή (πάντα πληρώνω) αν κ ο άνθρωπος με διαβεβαίωσε ότι αν υπάρχει διαφορά ,θα μου επιστραφεί το ποσό κ ότι ρεύμα κόβεται μετά από δύο διαδοχικές ειδοποιήσεις κ όχι κατευθείαν αν δεν πληρώσεις έναν λογαριασμό. Και μου είπε επίσης ότι μπορεί να αργήσει κ δύο κ τρεις μήνες να περάσει στο σύστημα η τηλεφωνική μου μέτρηση.

Τέλος πάντων, το θέμα μου είναι πως έχω πληρώσει κάθε έναντι αρκετά πάνω από 100 ευρώ ( ο τελευταίος 175!) Και ουσιαστικά έχω δώσει άνετα μια 500αρα για τέσσερις μήνες και είμαι σίγουρος πως δεν έχω κάψει πάνω από 2000 kWh.

Να μου πεις θα σου επιστραφούν. Να πω ότι έκανα να μου έρχεται μηνιαίος λογαριασμός με την ψευδαίσθηση ότι θα ελέγχω καλύτερα την κατανάλωσή μου,αλλά αυτό που βλέπω είναι ότι δίνω πολλά παραπάνω λεφτά που δεν έχω κ ας μου επιστραφούν όποτε αυτό γίνει. Δεν βλέπω το κέρδος δλδ κάπου αν είναι να πληρώνω κάθε μήνα πάνω από 150 ευρω. Δεν με βοηθάει να ελέγχω κάτι,αφού ο έναντι είναι μέτρηση ο,τι να ναι.

Υ.Γ χτες μου ήρθε κ πέμπτος κατά σειρά έναντι όπως ανέφερα κ στην αρχη! Δεν πληρώνω τπτ μέχρι να βγει ο εκκαθαριστικος. 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, DeineL Vian είπε

Μου ήρθε πέμπτος στη σειρά έναντι της ΔΕΗ. Στον τέταρτο έναντι που έπρεπε να είναι εκκαθαριστικος, πήρα τηλ το 11770 (29 λεπτά αναμονή συν ομιλία = 10 ευρουλακια) και του έδωσα τηλεφωνικά την μέτρηση. Το πλήρωσα κ εκείνο το έναντι υπό το φόβο μην γίνει καμία στραβή (πάντα πληρώνω) αν κ ο άνθρωπος με διαβεβαίωσε ότι αν υπάρχει διαφορά ,θα μου επιστραφεί το ποσό κ ότι ρεύμα κόβεται μετά από δύο διαδοχικές ειδοποιήσεις κ όχι κατευθείαν αν δεν πληρώσεις έναν λογαριασμό. Και μου είπε επίσης ότι μπορεί να αργήσει κ δύο κ τρεις μήνες να περάσει στο σύστημα η τηλεφωνική μου μέτρηση.

Τέλος πάντων, το θέμα μου είναι πως έχω πληρώσει κάθε έναντι αρκετά πάνω από 100 ευρώ ( ο τελευταίος 175!) Και ουσιαστικά έχω δώσει άνετα μια 500αρα για τέσσερις μήνες και είμαι σίγουρος πως δεν έχω κάψει πάνω από 2000 kWh.

Να μου πεις θα σου επιστραφούν. Να πω ότι έκανα να μου έρχεται μηνιαίος λογαριασμός με την ψευδαίσθηση ότι θα ελέγχω καλύτερα την κατανάλωσή μου,αλλά αυτό που βλέπω είναι ότι δίνω πολλά παραπάνω λεφτά που δεν έχω κ ας μου επιστραφούν όποτε αυτό γίνει. Δεν βλέπω το κέρδος δλδ κάπου αν είναι να πληρώνω κάθε μήνα πάνω από 150 ευρω. Δεν με βοηθάει να ελέγχω κάτι,αφού ο έναντι είναι μέτρηση ο,τι να ναι.

Υ.Γ χτες μου ήρθε κ πέμπτος κατά σειρά έναντι όπως ανέφερα κ στην αρχη! Δεν πληρώνω τπτ μέχρι να βγει ο εκκαθαριστικος. 

Εδιτ 

Επεξ/σία από greengr21
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ήρθε ο 1ος έναντι της ΕΛΙΝ.

1άτομο

68τετραγωνικά μονοφασικό με ελάχιστο θερμοσίφωνο, φούρνο 4-5 φορές τη βδομάδα

και όλα τα φώτα led.

Για 40ημέρες ΄+60ευρώ εγγύηση σύνολο 84ευρώ.Είμαι πολύ ευχαριστημένος

elin1.JPG

Επεξ/σία από greekfragma
Δημοσ.
10 ώρες πριν, DeineL Vian είπε

Καλημέρα... Έχει πρόσβαση η καταμέτρηση στον χώρο σου.. Έχει και άλλα τηλέφωνα για να δώσεις την μέτρηση σταθερά χωρίς κόστος..Να ξέρεις ότι θα πρέπει κάποιες φορές να  βλέπει και το ρολόι και ο καταμετρητής...

6 ώρες πριν, greekfragma είπε

1άτομο

και όλα τα φώτα led.

elin1.JPG

Θα περιμενεις να δεις και άλλους λογαριασμούς για α βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα..

Δημοσ.

Για πολλοστή φορά να αναφέρω ότι (για οικιακούς πελάτες) η καταμέτρηση ασχέτως παρόχου γίνεται από τον ΔΕΔΔΗΕ ανά τετράμηνο.. είτε μηναίο βάλεις είτε δίμηνο είτε δεν ξέρω γω τι.

Επίσης ο μετρητής θα πρέπει να είναι σε θέση που να υπαρχει πρόσβαση από τον καταμετρητή ανά πάσα στιγμή αλλιώς πολύ λογικό να έρθει έναντι ο λογαριασμός.. 

Όσο για τον φίλο με την ελιν, θα μας πεις την συνολική εμπειρία σου όταν κλείσεις χρόνο..

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Ο μετρητής είναι στην πυλωτη της πολυκατοικίας καθ'όλα προσβάσιμο. Πρώτη φορά έχω αυτό το θέμα. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, DeineL Vian είπε

Ο μετρητής είναι στην πυλωτη της πολυκατοικίας καθ'όλα προσβάσιμο. Πρώτη φορά έχω αυτό το θέμα. 

Οι υπόλοιποι τους ήρθαν κανονικά; Αν είναι σε οικοδομή δεν νοείται να μην μέτρησε μόνο το δικό σου.. 

Από την καταχώρηση ενδείξεων online δοκίμασες να βάλεις τις ημερομηνίες που λέει;

Δημοσ.
16 ώρες πριν, greekfragma είπε

1άτομο

και όλα τα φώτα led.

elin1.JPG

Μια χαρά είσαι ! Δεν έχει κρυφές χρεώσεις η Ελιν , απλά έχει το νου σου στις ΥΚΩ γιατί σε κάποιους ήρθε λάθος (φυσικά το διόρθωσαν) .

Δημοσ.
7 ώρες πριν, DeineL Vian είπε

Γεια σου... Έχεις κοιτάξεις να δεις αν έχουν εκδοθεί οι άλλοι λογαριασμοί στην πολυκατοικία σου; Για δες το...Σε ποια περιοχή είσαι;

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, takoulou είπε

Γεια σου... Έχεις κοιτάξεις να δεις αν έχουν εκδοθεί οι άλλοι λογαριασμοί στην πολυκατοικία σου; Για δες το...Σε ποια περιοχή είσαι;

Όχι δεν έχω δει τίποτε. Λογικά δεν μέτρησαν κανέναν. Είναι μερικοί που έχουν έντυπο λογαριασμό ακόμα .

Γλυφάδα

12 ώρες πριν, VirusX2gr είπε

Από την καταχώρηση ενδείξεων online δοκίμασες να βάλεις τις ημερομηνίες που λέει;

Δεν ξέρω αυτή την δυνατότητα! Δεν είχα ασχοληθεί ποτέ με τηλεφωνικές ή ονλαιν μετρήσεις γιατί πάντα μου περνάνε τα μέτρα 😁 θα το ψάξω ευχαριστώ!

Εντιτ: Δεν είναι ακόμη δυνατή η καταχώρηση της ένδειξης του μετρητή σας. Παρακαλούμε προσπαθήστε πάλι κατά το χρονικό διάστημα από 08/04/2020 έως 14/04/2020 .

Αυτό σημαίνει λογικά ότι έχουν ήδη πάρει την μέτρηση που τους έδωσα τηλεφωνικά?

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...