Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, ekrepali είπε

"Ξέχασε" να σου πει ότι έχει 80ευρώ ετήσιο πάγιο.

https://www.zenith.gr/electriki-energeia/stin-epicheirisi/power-business-free-1/

Επίσης βλέπω 0.11 χωρίς dual energy... αλλά ακόμα και 0.10 να σου έδωσαν, τα 2 προγράμματα που σου έγραψα πάνω συμφέρουν πολύ παραπάνω.

Με 10000kw κατανάλωση έχεις ετήσιο κόστος:

Zενίθ: (10000*0.1) + 79ετήσια συνδρομή = 1079

ΗΡΩΝ: (10000*0.0645) + 133πάγια = 788

ΕFA (10000*0.078) + 42 πάγια = 822

16000 έχω μόνο Μάιο -Αύγουστο!!! Αυτός με είπε για ένα παλιό πρόγραμμα . Θα τα δώ γραπτώς και μετά θα κάνω όποια κίνηση. Ευχαριστώ για τις προτάσεις, θα τις δω.

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Sheriff είπε

@ekrepali

Μπορεις να μου προτεινεις καποιο Γ1Ν με καταναλωση περιπου 4000+2000νυχτα;

με ολη την ερευνα που εχω κανει ως τωρα για 24 μηνες συμβολαιο παω για efa νομιζω

ty

Με τέτοια κατανάλωση ναι... πας για EFΑ. Μέχρι 30/9 είναι οι αιτήσεις.

Πριν κάνα 2 χρόνια η Ελίν είχε ένα φοβερό Γ23 με 0.085 μέρα, 0.066 νύχτα και 10% συνέπεια. Πάνε αυτό τέλος...

Δε μου λες το είχα πάντα απορία. Στο Γ23 (ή Γ1Ν όπως το λες)... πληρώνεις ΑΔΜΗΕ / ΔΕΔΔΗΕ για όλη τη κατανάλωση ή μόνο για το ημερήσιο;

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, alexx είπε

όπως κ να έχει έχει καλύτερη τιμή απο την w&v που είμαι τώρα,. Άν έχετε πρόχειρο κανά καλό πρόγραμμα για Γ21 πείτε. Ευχαριστώ.

δεν κατάλαβα οτι είναι επαγγελματικό

απο  μια πρόχειρη αναζήτηση 

https://www.insomnia.gr/search/?q=Γ21&item=669691&type=forums_topic&sortby=newest

Στις 8/9/2021 στις 7:57 ΜΜ, korakios είπε

Γ21 έχει πλέον ο Ηρών , η efaenergy και η weenergy

Γ22 μόνο η weenergy , ίσως δέχονται και οι υπόλοιπες ζητώντας προσφορά χωρίς ρήτρα

• Thanks 1
Δημοσ.

Με μια γρήγορη ματιά οι τιμές των προγραμμάτων χωρίς ΟΤΣ είναι στην καλύτερη σχεδόν 85% πάνω σε σχέση με την τιμή του προγράμματος που έχω τώρα και σκέφτομαι, έστω οτι επιλέγω προγραμμα χωρίς ΟΤΣ, αν αρχίσει να πέφτει η χονδρική εγω όχι μόνο δεν θα κερδίζω αλλά θα βγαίνω και χαμένος.

Έστω μηνιαία κατανάλωση 500kw, τώρα αν ΔΕΝ υπήρχε η ρήτρα θα πλήρωνα 500*0,058=29+4 πάγιο=33. Σε πρόγραμμα χωρίς ΟΤΣ η φτηνότερη τιμή που βλέπω  είναι 0,7744, θα πλήρωνα λοιπόν 500*0,07744=38,72+3,432 πάγιο=42,152. Διαφορά 9 ευρώ με μέτρια σχετικά κατανάλωση...

Για εσάς που είστε γνώστες ίσως ακουστεί χαζή η ερώτηση αλλά μπορεί να υπάρξει πρόβλεψη που θα πάει η ιστορία με την ΟΤΣ και την χονδρική τιμή και αν τελικά αξίζει να μπεί κάποιος σε τετοιου είδους προγράμματα;

(Βέβαια σε περίπτωση που δεν υπάρχει χρονική δέσμευση αλλάζεις ξανά πάροχο αλλά δεν με ενθουσιάζει ιδιαίτερα η ιδέα να μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία κάθε 3-4 μήνες.)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Με τέτοια κατανάλωση ναι... πας για EFΑ. Μέχρι 30/9 είναι οι αιτήσεις.

Πριν κάνα 2 χρόνια η Ελίν είχε ένα φοβερό Γ23 με 0.085 μέρα, 0.066 νύχτα και 10% συνέπεια. Πάνε αυτό τέλος...

Δε μου λες το είχα πάντα απορία. Στο Γ23 (ή Γ1Ν όπως το λες)... πληρώνεις ΑΔΜΗΕ / ΔΕΔΔΗΕ για όλη τη κατανάλωση ή μόνο για το ημερήσιο;

Αυτο ποιο ειναι;

Χρέωση Χρήσης Δικτύου Διανομής, ειναι μονο στο ημερήσιο.

Χρέωση Χρήσης Συστήματος και αυτο στο ημερας

Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων σε ολοκληρο

Επεξ/σία από Sheriff
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Sheriff είπε

Αυτο ποιο ειναι;

Χρέωση Χρήσης Δικτύου Διανομής, ειναι μονο στο ημερήσιο.

μιλάτε για το ίδιο θέμα ? εσύ μήπως λες για οικιακό επειδή είπες ( ΓΝ1)και ο ekrapali επαγγελματικό (Γ23)?

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, LuNaTiC είπε

Κανένα πρόγραμμα απο το Φυσικό Αέριο δεν αξίζει? απογοήτευση :) σε κάποιες άλλες σελίδες τα βγάζανε (πριν κανα μηνα δυο... πρωτα σε οικονομια)

αν εννοείς ρεύμα απο την εταιρία Φυσικό Αέριο , όχι ποτέ δεν άξιζε κανένα πρόγραμμά της μιας και έχει ρήτρα

επειδή είπες για ΚΟΤ κατέβασε και το παρακάτω, πειραματικό , excel

έχει ακόμα Solar και NRG με το fixed που και τα 2 έχουν καταργηθεί αλλά , ίσως δεχθούν.

(αν τυχών συμφέρουν)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1KVaecdLpC3vZQtwZie4VKOqiLJCGyb-8-VvMxujN-Dw/edit?usp=sharing

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ekrepali είπε

edit: Bασικό για το ΚΟΤ να υπάρχει νυχτερινός μετρητής αλλιώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κάνει υπέρβαση κατανάλωσης και να χάσει όλη την έκπτωση. Αν δεν έχει νυχτερινό μετρητή, αίτηση στον ΔΕΔΔΗΕ κάνα 40άρι κόστος και θα χρειαστεί και πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου αν έχει λήξει.

Επισης πολυ βασικο για το ΚΟΤ και το ξαναλαεω για πολλοστη φορα ωστε να το καταλαβουν οσοι ψαχνουν ειναι να κοιτανε την αρχικη τιμη της κιλοβατωρας του προγραμματος και οχι την τιμη μετα την εκπτωση.

Το ΚΟΤ αφαιρειται πρωτα απο την αρχικη τιμη και μετα μπαινει η οποια εκπτωση υπαρχει(κι αν υπαρχει).

Οποτε μεγαλη προσοχη σ'αυτο.

@korakiosαν θες βαλτο και στην αναρτηση με δικα σου λογια οπως θες εσυ.

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Giannis_Io είπε

Για εσάς που είστε γνώστες ίσως ακουστεί χαζή η ερώτηση αλλά μπορεί να υπάρξει πρόβλεψη που θα πάει η ιστορία με την ΟΤΣ και την χονδρική τιμή και αν τελικά αξίζει να μπεί κάποιος σε τετοιου είδους προγράμματα;

αν δεν γίνουν ριζικές αλλαγές δεν ξέρω.

Υπόψιν οτι είμαστε σε περίοδο χαμηλής κατανάλωσης και παραμείναν οι τιμές σε επίπεδα Αυγούστου , που σημαίνει απο Νοέμβριο πάμε για επιπλέον αύξηση (αν δεν αλλάξει κάτι)

μπορείς είτε να μπεις στο online της ΔΕΗ  προσωρινά (συνέχεια εκεί) και να "πατσίσεις" τη ρήτρα αποχώρησης εν μέρει με το δώρο των 30€

είτε να μπεις στη volterra μέχρι να στρώσει η κατάσταση

εξαρτάται φυσικά και απο την κατανάλωση που κάνεις ,πάντως μην παραμείνεις στο Γ1/ΓΝ1 (>0,15 τελική)

Επίσης πάντα να έχεις υπόψιν οτι όταν και το περισσότερο ρεύμα τότε συνήθως είναι και η χοντρική αυξημένη (δεν είναι μέσος όρος δηλαδή) και κλασσικά δεν ξέρω αν σου είπα

Διάβασε πρώτα την προτεινόμενη ανάρτηση (τέρμα πάνω) , και μετά κατέβασε το αντίστοιχο excel και βάλε ετήσιες κιλοβατώρες :)

1 λεπτό πριν, HERTHAN είπε

Οποτε μεγαλη προσοχη σ'αυτο.

@korakiosαν θες βαλτο και στην αναρτηση με δικα σου λογια οπως θες εσυ.

Δε μπορώ να την επεξεργαστώ μετά απο τόσο καιρό

δίνω το πειραματικό ΚΟΤ προς το παρών :)

• Like 3
Δημοσ.
3 hours ago, korakios said:

350399790_.png.f366b16cac31a07a4175b8ff5b7d3e8f.png

μετά βγήκε το smart που δεν είχε 25€ δώρο μετρητά αλλά κάρτα shell με χαμηλότερη κιλοβατώρα

μια χαρά ήταν με τα 4€ fixed, μετά τα μάμησαν

η λογική λέει ναι , αλλά πλέον ικανούς τους έχω να το κόψουν και να έρθει μηνιάτικο με ρήτρα αναπροσαρμογής  και να θέλουν και ρήτρα αποχώρησης . Θα δείξει

@cambo99 (o παππούς του save40%!) όλα καλά ?

μα το πήγαν 9,90€ σε όσους το ενεργοποίησαν μετά απο 5/6/21 😁

τώρα το εξαφάνισαν ,problem solved 😂

Είμαι σε αναμονή και εγώ! Για την ώρα το fixed ηταν πολύ καλύ λύση! Μπρος γκρεμός και πίσω ρεμα!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://energypress.gr/news/mitsotakis-dimioyrgeitai-tameio-150-ekat-eyro-gia-na-kalypsei-80-ton-ayxiseon-sto-reyma-ton

Έβαλε και ένα παράδειγμα αλλά θα αναλυθεί περισσότερο την επόμενη βδομάδα. 

Θα ισχύσει για τους μήνες Οκτώβριο έως Δεκέμβριο. 

s1_13.png

Επεξ/σία από Weiss
  • Like 1
Δημοσ.

Δηλαδή θα τα δίνουμε σε φόρους "Ταμείο ενεργειακής μετάβασης"

Άντε να το περάσουν και στις ρυθμιζόμενες να χαιρόμαστε ολοι παρέα ....

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Weiss είπε

https://energypress.gr/news/mitsotakis-dimioyrgeitai-tameio-150-ekat-eyro-gia-na-kalypsei-80-ton-ayxiseon-sto-reyma-ton

Έβαλε και ένα παράδειγμα αλλά θα αναλυθεί περισσότερο την επόμενη βδομάδα. 

s1_13.png

αρα οσοι αλλαξαμε σε fixed, την πατησαμε, καθως δεν θα υπαρχουν αυξησεις για να αποροφηθουν αλλα ουτε και θα μπορει να μειωθει η ορισμενη σταθερη τιμη του συμβολαιου ;

Δημοσ.

43 λεπτά πριν, korakios είπε

μιλάτε για το ίδιο θέμα ? εσύ μήπως λες για οικιακό επειδή είπες ( ΓΝ1)και ο ekrapali επαγγελματικό (Γ23)?

41 λεπτά πριν, Sheriff είπε

πιθανοτατα

Χαχα... μπέρδεψα τις ειδοποιήσεις νόμιζα ότι με τάγκαρε ο alex. Προσπερνάμε.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...