Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

7 ώρες πριν, gia_nnis είπε

Δεν εχω διαβασει το θεμα..

Με 300κιλ/2 μηνες αξιζει να παω σε ιδιωτικη εταιρια???

Το ξαναειπαμε και πριν..

Εαν δεν κανεις πανω απο 2000kw/4μηνο και πληρωνεις εγκαιρα την ΔΕΗ ωστε να εχεις την εκπτωση συνεπειας 15% δεν συμφερει να φυγεις.

Εαν καις πανω απο 2000kw/4μηνο πας σε εναλλακτικο με χρεωση νυχτερινου ολο το 24ωρο...

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

4 ώρες πριν, k_w_t είπε

Το ξαναειπαμε και πριν..

Εαν δεν κανεις πανω απο 2000kw/4μηνο και πληρωνεις εγκαιρα την ΔΕΗ ωστε να εχεις την εκπτωση συνεπειας 15% δεν συμφερει να φυγεις.

Εαν καις πανω απο 2000kw/4μηνο πας σε εναλλακτικο με χρεωση νυχτερινου ολο το 24ωρο...

11 ώρες πριν, alkis13 είπε

Καλα μη νομιζεις 2-3 ατομα προσπαθησαν και εδωσαν απαντηση, μετα εγινε καφενειο, για το μακρύ και το κοντό του καθένα.

Από όσο έχω καταλάβει, στις 600 κιλοβατώρες το 4μηνο θα δινεις με δεη 51€(καθαρη αξια ρευματος με υπολογισμενη τη συνεπεια πληρωμης 15% ) και σε καποιο ιδιωτη λιγότερα, αλλα θα εχεις καποιο εξτρα παγιο ή η τιμή μπορεί να είναι με μικρή διαφορά (αντί 51 να δινεις 48€).

Με αυτο ομως:
Μπορει να χρειαστεις ενεργειακο πιστοποιητικό

Εαν κατι γινει και δε πληρωσεις, ακουγεται πως οι ιδιωτικες εταιρίες θα σου κοψουν το ρευμα πιο γρηγορα απο την ΔΕΗ (δεν ξερω κατα ποσο ισχυει και ποιος παροχος ειναι πιο ανεκτικος).

Πολλες εταιριες δινουν ποντους σε διαφορες καρτες, οπου μετα τους εξαργηρώνεις (έμμεσο κερδος).

Θα παρεις επιστροφη της εγγυησης που ειχες δωσει στη δεη, και στο νεο παροχο αν το βαλεις με καρτα ή παγια πληρωμη δεν θα δωσεις εγγυηση. Βεβαια σε περιπτωση που ξαναγυρισεις στη  δεη θα ειναι 130€ η εγγυηση και τζουζει λιγο.

Εχε υποψιν σου οτι την αλλαγη την υπολογιζεις ανα ετος (δηλαδη με τα ποσα kWh εχεις καψει το χρονο) γιατι με 2μηνο 4μηνο στο λογαριασμο, λιγο δυσκολο να βγαλεις ακρη.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Και ενα off topic, ως γνωστο χαρακτηριστικό των αναπτυσσόμενων λαών (εμάς δηλαδή) ειναι το τα ξερω ολα. Ακουστηκε το ονομα πΟΤΕ και τι μαυρο χαλι που ηταν και πόσο ακριβός. Εαν κοιτάξουμε λιγο παλαιότερα απο τα 45€ το διμηνο, θα βρει κανεις οτι η υπηρχε χρεωση με την κλήση, δηλαδή έκανες μια κλήση και μιλούσες όση ώρα ήθελες και χρεωνόσουν λίγο. Αυτό ήταν εποχές πριν internet, και το κόστος της τηλεφωνίας ήταν μικρό. Φυσικό βεβαια, καθώς ήταν μια νεα τεχνολογια, όπου ήθελε να γίνει αρεστή και τελικώς απαραίτητη στο ευρύ καταναλωτικό κοινό, ώστε σήμερα να μην μπορεί κάποιος χωρίς αυτή. Και με το ιντερνετ ίδια ιστορία.

Ότι και να λέμε, όπως και να κράζουμε και να βγάζουμε χολή, αυτό είναι. Ας ξεκινήσουμε με το "να μην θελουμε το κακο του γείτονα" και μετά θα μπορέσουμε να πάμε σε άλλα ιδανικά, όπως σωστή οργάνωση, αξιοκρατία και ευημερία. Είναι λίγο γελοίο, αυτός (εμεις στο 100%) που κλέβει το φπα, αυτός που ζητάει να μη του κόψουν απόδειξη για έκπτωση, αυτός που παρκάρει όπου να ναι γιατί μπορεί, να κράζει τον υπάλληλο της ΔΕΚΟ. Απλά τον ζηλεύει.

Εδω εχουμε πιο πολλους παπαδες απο γιατρους, οι φοροι στο τσιγαρο δεν πανε στα ογκολογικα και θελουμε και ΒΑΠΕ και ηλιακη ενεργεια. :P

Ευχαριστω για τις απαντησεις και που με απαλλαξατε να διαβασω το θεμα..

Με πηραν απο μια εταιρεια (κεν) αν ακουσα και καταλαβα καλα.. Μου ειπε για 5.5 η κιλ και δωρεαν αλλαγη ονοματος αξιας 140ευρω.

Του ειπε για τις λιγες κιλ. και οτι η διαφορα θα ειναι πολυ μικρη.. και μου κανει απο την στιγμη που εσεις δεν θα κανετε τιποτα γιατι να μην γλιτωνετε αυτα τα ελαχιστα ευρω.

7 ώρες πριν, gia_nnis είπε

Ευχαριστω για τις απαντησεις και που με απαλλαξατε να διαβασω το θεμα..

Με πηραν απο μια εταιρεια (κεν) αν ακουσα και καταλαβα καλα.. Μου ειπε για 5.5 η κιλ και δωρεαν αλλαγη ονοματος αξιας 140ευρω.

Του ειπε για τις λιγες κιλ. και οτι η διαφορα θα ειναι πολυ μικρη.. και μου κανει απο την στιγμη που εσεις δεν θα κανετε τιποτα γιατι να μην γλιτωνετε αυτα τα ελαχιστα ευρω.

Καλησπερα... Στην αλλαγη του ονοματος θα χρειαστεις μπορει και το πιστοποιητικο ηλεκτρολογου... Δεν ειναι αυτο δωρεαν...

• Like 1

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Τα δεδομένα έψουν ως εξής:

Δικαιούμαι (και έχω) ΚΟΤ, αλλά σε ~2 μήνες θα μετακομίσω σε σπίτι (ενοίκιο) όπου ο ιδιοκτήτης έχει Protergia.

Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να γίνει αλλαγή στο όνομά μου.

Από εκεί και πέρα, γνωρίζει κανείς αν γίνεται και τι συνεπάγεται να γυρίσω στη ΔΕΗ, αν η Protergia έχει ΚΟΤ, και τι με συμφέρει γενικότερα;

Επισκέπτης
10 λεπτά πριν, phanispal είπε

Δικαιούμαι (και έχω) ΚΟΤ, αλλά σε ~2 μήνες θα μετακομίσω σε σπίτι (ενοίκιο) όπου ο ιδιοκτήτης έχει Protergia.

Από εκεί και πέρα, γνωρίζει κανείς αν γίνεται και τι συνεπάγεται να γυρίσω στη ΔΕΗ, αν η Protergia έχει ΚΟΤ, και τι με συμφέρει γενικότερα;

ολοι οι παροχοι ειναι υποχρεωμενοι να προσφερουν το ΚΟΤ βασει νομου,πελατης protergia με ΚΟΤ Α

2 ώρες πριν, phanispal είπε

https://www.protergia.gr/sites/default/files/koinoniko_oikiako_timologio_-_timologio_ypiresion_allileggyis_-_eyalotoi_pelates_fev18.pdf

4 ώρες πριν, phanispal είπε

Σε αλλαγη απο ΔΕΗ σε ELPEDISON δεν εκανα τιποτα και το ΚΟΤ συνεχιστηκε κανονικα..

Παει βαση του ΑΦΜ .

• Thanks 1

ΣΕΑπό όσο λιγο το εχω ψάξει, για μικρή οικογένεια χωρις μεγάλες καταναλώσεις, δεν αξίζει το μπλέξιμο με εναλλακτικούς.

Για μονοκατοικίες, σπιτια με 100+ τετραγωνικά που χωρις ηλικιακό, φυσικό αέριο, καίνε χειμώνα καλοκαίρι φουλ τα κλιματιστικά, ψιλοαξιζει αφου γινει ενδελεχής μελέτη των λογαριασμών του τελευταίου έτους.

Κατά τα άλλα γράφτηκαν πολλοί αστικοί μύθοι για τις ΑΠΕ.

Spoiler

Χωρίς διασύνδεση με βαρβάτο εργοστάσιο βάσης, το παραπανίσσιο ρευμα ΔΕΝ αποθηκεύεται.

Η απροσδόκητη κι ευμετάβλητη φυση του ανέμου, δεν ειναι καθόλου ιδανική πηγή ενέργειας για μικρά μη διασυνδεμένα με το ηπειρωτικό δίκτυο νησιά. Και η εγκατάσταση, συντηρηση, διασύνδεση και ιδίως προσαρμογή του δικτύου για να αντέχει τις (υπερ)παραγω ρεύμα οπότε μου την φυσηξει.

Οι τακτικές ριπές με τα 7-8-9 μποφόρ στα νησιά, ΔΕΝ είναι ιδανικές συνθήκες για τις ανεμογεννήτριες. 

Τα φωτοβολταϊκά είναι σαφώς προτιμότερη μέθοδος ηλεκτροπαραγωγής για το δίκτυο και την αποφυγή ακριβών βλαβών, επιπλέον δαπανηρών επενδύσεων.  Με τα δικά τους κουσούρια κι αυτά, ειδικά σε μικρά νησάκια που το μόνο που πουλάνε είναι φυσική ομορφιά και θέα.

Όσο για την κακιά ΔΕΗ, την έχουν ρημάξει οι κλίκες των κομματικών στρατών και οι κλίκες των ημετέρων.

Από την μία οι εκ των έσω κλίκες την "υπερασπίζονται" απαξιώνοντας και ξεφτιλιζοντας την/δαιμονοποιοντας την στον μεσο πολίτη γιατι προσπαθούν με καθε κοστος να διατηρήσουν τα εξόφθαλμα προνόμια τους.

Από την άλλη οι κλίκες των βυσματωμενων "επιχειρηματιών" που προσπαθούν να αρπάξουν κοψοχρονιά την δημόσια περιουσία για φραγκοδιφραγκα, αγοράζοντας ρευμα κι εγκαταστάσεις από την κακιά ΔΕΗ κατω από το κόστος, για να το μεταπωλησουν σχεδόν στην ιδια τιμή με την ΔΕΗ και χωρις να πληρώνουν για το δικτυο, τις συντηρησεις, κλπ, κι από πανω να το παίξουν επαναστάτες κατά των κρατικοδίαιτων και των βρωμικων πηγών ενέργειας.

Λιγνίτη, λιθάνθρακα καινε πολλές ευρωπαϊκές χώρες οχι μόνο από τα ορυχεία τους αλλά εισαγουν κιολας, ακόμη και η Γερμανία.

Απλά εκεί κάνουν κι επενδύσεις στα εργοστάσια, στις υψηκαμινους ωστε να περιορίζουν την ρύπανση. Εδω δεητζηδες/κυβερνηση προτιμούν να πληρωνουν προστιμα. Αν ξαφνικά επενδύσουν σε εκσυγχρονισμό των εργοστασίων με δημόσια δαπανη πολύ φοβάμαι θα ειναι για να τα πουλησουν μπιρ παρά, ετοιμα σε κανένα βυσματικό επιχειρηματία.

Την εξαγορά του Γερμανού από τον ΟΤΕ, θυμάται κανεις; Και το ότι πουληθηκε πακέτο αμεσως μετά;

Τέλος οι γέροι και οι τεχνοφοβικοι που γεμίζουν τα γκισέ αναιτια ταλαιπωροντας τον εαυτό τους κιβολους τους άλλους δεν είναι πρόβλημα που φταίει η ΔΕΗ. Απλά ο γεράκος έτσι εχει μάθει και δεν λεει να ξεμαθει. Ποια πάγια πληρωμή, ποια ηλεκτρονική συναλλαγή; Αυτά εινα του διαόλου.

• Like 1

Στις 20/3/2019 στις 7:59 ΜΜ, k_w_t είπε

Παει και το 15% της εκπτωσης συνεπειας στην ΔΕΗ...

Απο 1 Απριλιου στο 10%

Και η δικαιολογία είναι πως ήταν προτιμότερη η μείωση της έκπτωσης παρά η επιβολή αυξήσεων ώστε να μην υπάρξει χασουρα λόγω των προστίμων που αφορούν αυτούς ρύπους.

Ωστόσο εγώ θα παραθέσω κάποια αντικειμενικά στοιχεία κ ο νοων νοειτω.

Τα μνημόνια που με τόση ευκολία υπέγραψαν τα διάφορα κυβερνώντα κόμματα προσβλέπουν την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας κ την μείωση του ποσοστού της ΔΕΗ στην αγορά στο 49% έως το 2020.

Αυτό όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε δεν θα γίνει για κανένα λόγο καθώς η ΔΕΗ όχι μόνο συνεχίζει να έχει το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς αλλά το τελευταίο διάστημα αύξησε το ποσοστό της στο 80% στο μερίδιο που κατέχει στην αγορά.

Επιπλέον βάσει των μνημονίων πωλούνται υποχρεωτικά δύο λιγνιτικες μονάδες μέσω διαγωνισμού.

Στον διαγωνισμό λοιπόν αυτό οι 2 από τους 6 συνολικά ενδιαφερόμενους είναι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ( Ήρων) και ο Όμιλος ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ( Protergia).

Θέλετε να βάλουμε στοίχημα σε ποιους θα μοιραστούν οι μονάδες;

Ενώ λοιπόν οι εναλλακτικοί παρέχουν ακριβότερες υπηρεσίες από τη ΔΕΗ ή στην καλύτερη στην ίδια τιμή το κράτος αναγκάζει τη ΔΕΗ να γίνει λιγότερο ανταγωνιστική μήπως κ οι εναλλακτικοί αυξήσουν το μερίδιο τούς.

Οι δε εναλλακτικοί εδώ κ αρκετό καιρό μιλάνε για την κατάργηση του 15% από τη ΔΕΗ για να προσελκύσουν κόσμο, και να που έγινε..... Προφήτες;;;;

Το σενάριο το ανέφερα κ σε προηγούμενο ποστ ( προφήτης κ εγώ γαρ) ότι στόχος είναι η υποβάθμιση της ΔΕΗ, ώστε οι παίκτες που θα μείνουν να αρχίσουν το ανάλογο καρτέλ των εταιριών κινητής τηλεφωνίας χωρίς έλεγχο.

Δυστυχώς το παιχνίδι είναι συμφωνημένο κ εμείς οι θεατές. 

Αυτά τα αναφέρω εντελως ενημερωτικά κ σαν τροφή για σκέψη.

• Like 6

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...