Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler

Eίναι σίγουρα αυτά που λέω ως προς τη σύμβαση με τον πάροχο. Μισθωτήριο επαγγελματικού χώρου, ΚΑΔ, έναρξη επιτηδεύματος, είναι υποχρεωτικά δικαιολογητικά παντού για αίτηση επαγγελματικού ρεύματος. Το επάγγελμα και η ΚΑΔ αναγράφονται στη σύμβαση.

111.jpg.f05da32ede590ffbb798cd94e1c19bb8.jpg

Πρόπερσι μάλιστα στην Ελίν σε κάθε σελίδα της σύμβασης που υπέγραψα, μού ζήτησαν να βάλω και σφραγίδα του καταστήματος.

@nebtios

Επεξ/σία από ekrepali
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

τι γίνεται με τα προγράμματα με fix τιμή (χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής).

Μόνο σε εμένα δεν εμφανίζονται με την διαδικασία της online αίτησης ή κάνω κάπου λάθος;

Για παράδειγμα δεν μου εμφανίζεται το ηρων only home ή το protergia οικιακό fix......επαναλαμβάνω ότι τα χαρακτηριστικά του μπορώ να τα δω αλλά η online αίτηση δεν μου τα εμφανίζει ως επιλογές.

1 ώρα πριν, tempo είπε

τι γίνεται με τα προγράμματα με fix τιμή (χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής).

Μόνο σε εμένα δεν εμφανίζονται με την διαδικασία της online αίτησης ή κάνω κάπου λάθος;

Για παράδειγμα δεν μου εμφανίζεται το ηρων only home ή το protergia οικιακό fix......επαναλαμβάνω ότι τα χαρακτηριστικά του μπορώ να τα δω αλλά η online αίτηση δεν μου τα εμφανίζει ως επιλογές.

Protergia fix τηλεφωνικώς.

Ήρων κι εγώ πριν 1.5 μήνα παρόμοια φάση. Πήγα να κάνω online αίτηση για το Οnly Βusiness για να πάρω και το δώρο αλλά δεν υπήρχε διαθέσιμο. Τελικά πήγα σε κατάστημα και ολοκληρώθηκε η μετάβαση σε 2 μέρες. Χωρίς το δώρο εννοείται.

Επειδή χάνω λίγο τη μπάλα με τα πακέτα (όσον αφορά εταιρίες), είμαι ανάμεσα σε ηρων και elpedison? Ποια θεωρείτε πιο αξιόπιστη συνολικά? Τιμές κλπ μόλις αποφασίσω πάροχο θα δω και προγράμματα. Και σε θέματα διακοπών κλπ τι συμπεριφορές έχουμε? 

7 λεπτά πριν, jimis_vts είπε

Επειδή χάνω λίγο τη μπάλα με τα πακέτα (όσον αφορά εταιρίες), είμαι ανάμεσα σε ηρων και elpedison? Ποια θεωρείτε πιο αξιόπιστη συνολικά? Τιμές κλπ μόλις αποφασίσω πάροχο θα δω και προγράμματα. Και σε θέματα διακοπών κλπ τι συμπεριφορές έχουμε? 

Τζιμάκο με έκανες και γέλασα!!! Είσαι εντελώς λάθος. Δεν δίνεις τα ωραία σου λεφτά επειδή για κάποιους δικούς σου λόγους ξεχώρισες αυτές τις δύο εταιρείες. Πρώτα κοιτάς την τσέπη σου δεν είναι θέμα αξιοπιστίας. Τι πάει να πει αξιοπιστία στους παρόχους; Από την κατανάλωση σου και τα προγράμματα ξεκινάς. Και τι σχέση έχουν οι διακοπές (ρεύματος;) με τους παρόχους; Αδιάβαστο σε "κόβω".

29 λεπτά πριν, jimis_vts είπε

Διάβασε την προτεινόμενη ανάρτηση (τέρμα πάνω) , κατέβασε το αντίστοιχο excel και βάλε ετήσιες κιλοβατώρες :)

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, BigJim34 είπε

Τζιμάκο με έκανες και γέλασα!!! Είσαι εντελώς λάθος. Δεν δίνεις τα ωραία σου λεφτά επειδή για κάποιους δικούς σου λόγους ξεχώρισες αυτές τις δύο εταιρείες. Πρώτα κοιτάς την τσέπη σου δεν είναι θέμα αξιοπιστίας. Τι πάει να πει αξιοπιστία στους παρόχους; Από την κατανάλωση σου και τα προγράμματα ξεκινάς. Και τι σχέση έχουν οι διακοπές (ρεύματος;) με τους παρόχους; Αδιάβαστο σε "κόβω".

Το πήγα σε σύγκριση με τις εμπειρίες μου στους παρόχους τηλεφωνίας κακές δυστυχώς. Αν ήξερα δεν θα ρώταγα και όντως είμαι αδιάβαστος. Φαντάζομαι όμως ότι όταν υπάρχουν 10 πάροχοι κάποιοι θα έχουν κάνει και κουτσουκέλες. Διακοπές ρεύματος εννοώ. Καταναλώσεις γύρω στις 1300 χειμώνα 4μηνο και 1800+ καλοκαίρι.. 

Επεξ/σία από jimis_vts

23 ώρες πριν, ekrepali είπε

Απαιτείται αρχικά άδεια αλλαγής χρήσης (πολεοδομία). Πρέπει να μην το απαγορεύει η οριζόντια ιδιοκτήσια (αν υπάρχει) , να βάλουν υπογραφή όλοι οι ιδιοκτήτες της οικοδομής και να είναι όλοι φορολογικά ενήμεροι. Μετά εκτός απ'την εφορία θα πρέπει να δηλωθεί σαν σπίτι αντί για επαγγελματικό χώρο και στον δήμο και στο κτηματολόγιο. Από κει και πέρα μπορείς να γυρίσεις το ρολόι σε οικιακό αλλά και πάλι τέτοιες εποχές δε σε συμφέρει να έχεις μόνο ημερήσιο μετρητή και όχι νυχτερινό.

Αν δε τα κάνετε όλα όπως πρέπει να γίνουν, θα πληρώνεις παραπάνω δημοτικά τέλη (είναι ακριβότερες οι επαγγελματικές κλίμακες απ'τις οικιακές) και παραπάνω ΥΚΩ (στα οικιακά μέχρι 1600kw πληρώνεις 0.00xx ενώ στο επαγγλματικό απ'τη 1η κιλοβατώρα ξεκινάς με 0.018). Για κοινωνικό τιμολόγιο δε δεν το συζητάω, δε θα μπορέσεις να βάλεις αν το δικαιούσαι. Ακόμα κι αν θες να πάρεις τίποτα άλλα επιδόματα που τραβάνε στοιχεία απ'τη παροχή της ΔΕΗ για το ακίνητο που μένεις, πάλι θα έχεις πρόβλημα.

Αμφισβητήσεις λογαριασμών έχεις κάνεις γραπτώς; Ή κάθεσαι και τους παίρνεις τηλέφωνα;

https://www.watt-volt.gr/exupiretisi-pelaton/fysiko-aerio/xrisima-entupa/entupa/

https://www.aade.gr/polites/akinita/diloseis-misthosis-akiniton

Xρειάζεται να το συμφωνητικό ενοικίασης (στη 2η σελίδα αναγράφει τον αριθμό παροχής). Δε χρειάζεται λογαριασμός από τον προηγούμενο ενοικιαστή.

Τους εστειλα και γραπτά αλλά προσπαθώ να καταλάβω και ισως να με βοηθησει καποιος απο εσας στο τι ονειρο μπορει να ειδαν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα.Με τις αυξησεις που γινονται  στο ρευμα λογω ΟΤΣ υπαρχει η δυνατοτητα να σπασουμε το συμβολαιο; Στους λογαριασμους της ζενιθ δεν αναγραφει κατι τετοιο.

Απο την εμπειρια σας τα πακετα χωρις ρητρα ΟΤΣ αποτελουν σοφη επιλογη; Μπορουν να συνδιαστουν με αναλογα πακετα φυσικου αεριου; Ενδιαφερομαι για το protergia home fixed

Επεξ/σία από 731001

Εχω διαβασει 20 σελιδες και εχω καταλαβει οτι ειμαστε ερμαια των εταιρειων αν δεν ψαχνουμε τα ψιλα πραγματα. Πρεπει να ξοδευω προσωπικο χρονο για να βλεπω καθε φορα τι με χρεωνουν,ποσο ανεβηκε η οτσ κτλ; Η κυβερνηση κοιμαται; Φορεις να τοης ελεγχουν δεν υπαρχουν; 

16 λεπτά πριν, 731001 είπε

Εχω διαβασει 20 σελιδες και εχω καταλαβει οτι ειμαστε ερμαια των εταιρειων αν δεν ψαχνουμε τα ψιλα πραγματα. Πρεπει να ξοδευω προσωπικο χρονο για να βλεπω καθε φορα τι με χρεωνουν,ποσο ανεβηκε η οτσ κτλ; Η κυβερνηση κοιμαται; Φορεις να τοης ελεγχουν δεν υπαρχουν; 

Σου έχουν κάνει κάτι παράνομο ?

• Confused 4

1 ώρα πριν, 731001 είπε

Καλημερα.Με τις αυξησεις που γινονται  στο ρευμα λογω ΟΤΣ υπαρχει η δυνατοτητα να σπασουμε το συμβολαιο; Στους λογαριασμους της ζενιθ δεν αναγραφει κατι τετοιο.

Δύσκολο αν δεν έγινε τροποποίηση των όρων . Μπορείς να τα βάλεις κάτω και να δεις αν σε συμφέρει να πληρώσεις τη ρήτρα αποχώρησης και να φύγεις . Φυσικά μπορείς να κάνεις και καταγγελία

1. Ζητάς την επιστροφή του ποσού της ρήτρας μιας και δε γνώριζες την επιβάρυνση , τηλεφωνικώς και μπορείς να αναφέρεις (όχι με εκβιαστικό τόνο , ήρεμα και κοφτά ) , αν δε βγάλεις άκρη , ότι θα ήθελες ένα email επικοινωνίας για να έχεις γραπτή απάντηση για τις περεταίρω νόμιμες ενέργειες που επιθυμείς

Αν δεν ψαρώσουν

2. Ζητάς απο την εταιρία γραπτώς μέσω email τι είναι η χρέωση αναπροσαρμογής, την ανάλυση του ποσού (πως προέκυψε ακριβώς) και γιατί δεν ενημερώθηκες ποτέ γιαυτή πριν υπογράψεις , επιστροφή όλου του ποσού και να φύγεις αζημίως (αν το συμβόλαιο προβλέπει ρήτρα αποχώρησης) μιας και το πρόγραμμα άλλη τελική χρέωση έχει από αυτό που σου παρουσίασαν

3. Ανάλογα και την απάντηση (ή και τη μη απάντηση) κάνεις καταγγελία στο ΣτΚ και όποτε βγει η απόφαση, παίρνεις μέρος ή όλο το ποσό

Υπόψιν οτι ο ΣτΚ καθυστερεί , τρίμηνο χαλαρά

1 ώρα πριν, 731001 είπε

Απο την εμπειρια σας τα πακετα χωρις ρητρα ΟΤΣ αποτελουν σοφη επιλογη;

Πλέον μονόδρομος

1 ώρα πριν, 731001 είπε

Μπορουν να συνδιαστουν με αναλογα πακετα φυσικου αεριου;

συνήθως δε συμφέρει dual , δες και το θέμα φυσικού αερίου , πλέον είναι λίγες (2) οι επιλογές

1 ώρα πριν, 731001 είπε

Ενδιαφερομαι για το protergia home fixed

Διάβασε την προτεινόμενη ανάρτηση (τέρμα πάνω) , κατέβασε το αντίστοιχο excel και βάλε ετήσιες κιλοβατώρες :)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...