Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

3 ώρες πριν, takoulou είπε

Σε ποια περιοχη είσαι; Σε ποια περιοχη του Δεδδηε ανήκεις.. Βάσει νόμου απαιτείται κάθε 14 χρόνια πιστοποιητικό ηλεκτρολόγος αν υπάρξει κάποια αλλαγή μέσα στο συστημα του Δεδδηε.. 

Φθιώτιδα περιοχή Λάμια το ιδιο έγινε και στο σπίτι που μένω αλλαγή παροχου και δεν μου ζητησαν ΥΔΕ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 ώρες πριν, rubadub είπε

Οποιαδήποτε κίνηση κάνει trigger το ΥΔΕ. Αλλαγή χρήστη, αλλαγή παρόχου, αναζήτηση ενεργού πιστοποιητικου στο site της ΔΕΗ. κάθε 14 χρόνια πρέπει να ανανεώνεται και ο ΔΕΔΔΗΕ (πλεόν) οφείλει να το έχει, η κατάθεση ευθύνη του χρήστη. Αυτό αναφέρει ξεκάθαρα και στην σχετική επιστολή που στέλνει. Το ότι δεν γινόταν μέχρι σχετικά πρόσφατα για τον όποιο λόγο, ή το ότι δεν ζητείται στην κατω βούταινα δεν λέει κάτι...

Μπες στο site της ΔΕΗ, εκεί που λέει αλλαγή προμηθευτή, να σου λυθεί η 'βεβαιότητα'.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, korakios είπε

όχι δε γνωρίζω , καλύτερα να ανοίξεις νέο θέμα . Σίγουρα πάντως θα θέλει χαρτιά κτλ , αλλαγές στη φορολόγηση και δε θα το συμφέρει κτλ . Επίσης σίγουρα θα φαίνεται οτι νοικιάζεις επαγγελματικό χώρο , ρώτα το λογιστή σου αν θα υπάρχει θέμα μιας και δε μπορεί να είναι η κύρια κατοικία σου. Ψάξτο πριν προχωρήσεις

16 ώρες πριν, nebtios είπε

Στο μισθωτηριο κλπ φαινεται οτι ειναι σαν κατοικια μισθωμενο και οχι ως επιχειρηση.

Τλπ. Θα ρωτησω και βλέπουμε.

Απαιτείται αρχικά άδεια αλλαγής χρήσης (πολεοδομία). Πρέπει να μην το απαγορεύει η οριζόντια ιδιοκτήσια (αν υπάρχει) , να βάλουν υπογραφή όλοι οι ιδιοκτήτες της οικοδομής και να είναι όλοι φορολογικά ενήμεροι. Μετά εκτός απ'την εφορία θα πρέπει να δηλωθεί σαν σπίτι αντί για επαγγελματικό χώρο και στον δήμο και στο κτηματολόγιο. Από κει και πέρα μπορείς να γυρίσεις το ρολόι σε οικιακό αλλά και πάλι τέτοιες εποχές δε σε συμφέρει να έχεις μόνο ημερήσιο μετρητή και όχι νυχτερινό.

Αν δε τα κάνετε όλα όπως πρέπει να γίνουν, θα πληρώνεις παραπάνω δημοτικά τέλη (είναι ακριβότερες οι επαγγελματικές κλίμακες απ'τις οικιακές) και παραπάνω ΥΚΩ (στα οικιακά μέχρι 1600kw πληρώνεις 0.00xx ενώ στο επαγγλματικό απ'τη 1η κιλοβατώρα ξεκινάς με 0.018). Για κοινωνικό τιμολόγιο δε δεν το συζητάω, δε θα μπορέσεις να βάλεις αν το δικαιούσαι. Ακόμα κι αν θες να πάρεις τίποτα άλλα επιδόματα που τραβάνε στοιχεία απ'τη παροχή της ΔΕΗ για το ακίνητο που μένεις, πάλι θα έχεις πρόβλημα.

11 ώρες πριν, vassilis211973 είπε

Σε παροχη που δεν εχει καθολου καταναλωση ερχεται εκκαθαριστικος απο watt and volt για περιοδο καταναλωσης 25/5-21/6 με πιστωτικο 37.75 το οποιο παιρνω.Στις 15/7 αλλαζω παροχο επιβεβαιωμενη ημερομηνια απο ΔΕΔΔΗΕ.Η συγκεκριμενη εταιρεια συνεχιζει και εκδιδει εναντι 12.62 ευρω για περιοδο 21/6-23/7 μονο δημοτικα τελη.Στη συνεχεια για την περιοδο 23/7-24/8 εκδιδεται καινουριος εναντι επισης μονο με δημοτικα τελη (επαναλαμβανω οτι εχω φυγει απο 15/7!!!!!!!!!!).

Το αποκορυφωμα ειναι οτο στις 2/9 εκδιδεται εκκαθαριστικος περιοδου 25/5-21/6 και εκει που γραφει χρεωσεις ηλεκτρικου ρευματος γραφει εκπτωση και μου χρεωνουν 18.53 και φυσικα τα απληρωτα προηγουμενα 12.63 συνολο 31.95.Την ιδια μερα (!!!!!!) νεος εκκαθαριστικος με απληρωτα τα 31.95 και ξανα στις χρεωσεις ηλεκτρικου ρευματος η λεξη εκπτωση και αλλα 18.42 ευρω συνολο 51.04 και περιοδος καταναλωσης 26/4-25/5 (!!!!!!!).Κι αλλος εκκαθαριστικος 2/9 περιοδου 12/3-26/4 (!!!!!!!) κι αλλα 18.30 με τον ιδιο τροπο φτασαμε συνολο 69.85.

Συνεχιζω:παλι 2/9 εκκαθαριστικος περιοδου 11/12/2020-12/3/2021 παλι εκπτωση 17.64 επι 4 μηνες φτανουμε συνολο 141.16 για να καταληξουμε στον τελικο λογαριασμο εκδοση επισης 2/9 με περιοδο 11/12/2020-15/7/2021 οπου μου αφαιρουνε καπου 50 ευρω και το τελικο ποσο πληρωμης ειναι 91.53 ευρω!!!!!!!!!

Πειτε μου τι μπορει να εχει γινει γιατι εχω τρελλαθει.Εκοψα παγια εντολη και δεν πληρωνω τιποτα αλλα το θεμα ειναι τι εχει γινει.Ειναι να τρελλαινεσαι.

Αμφισβητήσεις λογαριασμών έχεις κάνεις γραπτώς; Ή κάθεσαι και τους παίρνεις τηλέφωνα;

https://www.watt-volt.gr/exupiretisi-pelaton/fysiko-aerio/xrisima-entupa/entupa/

7 ώρες πριν, popopo είπε

Για νέα σύνδεση σε protergia σε διαμέρισμα στο οποίο έχει γίνει διακοπή από τον προηγούμενο ενοικιαστή, θα χρειαστώ και το συμφωνητικό ενοικίασης (ανάρτηση taxis) ή δεν το ζητάνε;

Επίσης, θα χρειαστεί να έχω τον τελευταίο λογαριασμό του προηγούμενου, ή αρκεί ο αριθμός παροχής;

https://www.aade.gr/polites/akinita/diloseis-misthosis-akiniton

Xρειάζεται να το συμφωνητικό ενοικίασης (στη 2η σελίδα αναγράφει τον αριθμό παροχής). Δε χρειάζεται λογαριασμός από τον προηγούμενο ενοικιαστή.

Επεξ/σία από ekrepali

Καλημέρα!!

Ξέρει κανείς με ποιο τροπο επικοινωνω γραπτα (mail) με την Protergia? Έχει φόρμα στο site τους αλλά αν αυτοί δεν απαντήσουν, πως θα αποδείξω εγώ ότι έστειλα κάτι???

Υπάρχει κάποιο mail ή σου στέλνει αντίγραφο η φόρμα αυτόματα???

Θέλω να τους ζητήσω επιστροφή της ρήτρας για το προηγούμενο δίμηνο, και αν πουν όχι να έχω γραπτά την αρνητική απάντηση για να προχωρήσω ή με συνήγορο ή με δικηγόρο.

Ευχαριστώ!!!

Χρειάζεται ΥΔΕ ακομα και αλλαγή παρόχουν  να κάνεις. Τα περασμένα Χριστούγγενα έφυγα απο ΔΕΗ και πήγα Προτέργεια. Η αίτηση στη προτέργεια καθηστέρησε 20 μερες και όταν τους πήρα τηλ. να τους ρωτήσω, μου είπαν οτι ο λόγος είναι οτι χρειάζεται ΥΔΕ. Φυσικά δεν έβγαλα ποτέ ΥΔΕ και μετά απο 1 εβδομάδα η αίτηση προχώρησε  και με πήγαν τελικά στη προτεγεια.΄Εχουν περάσει 9 μήνες απο τότε και δε με έχουν ενοχλήσει, εχω όμως υποψην μου να βγάλω ΥΔΕ

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όσον αφορά τις ΥΔΕ. Η νομοθεσία ρητά αναφέρει κάθε 14 χρόνια επανέλεγχο για κατοικίες. Σε πολλές περιοχές έχουν έρθει επιστολές χωρίς να γίνει κάποια αλλαγή. 

Επεξ/σία από @pnea1973
Λάθος διάρκεια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, john5757 είπε

Χρειάζεται ΥΔΕ ακομα και αλλαγή παρόχουν  να κάνεις. Τα περασμένα Χριστούγγενα έφυγα απο ΔΕΗ και πήγα Προτέργεια. Η αίτηση στη προτέργεια καθηστέρησε 20 μερες και όταν τους πήρα τηλ. να τους ρωτήσω, μου είπαν οτι ο λόγος είναι οτι χρειάζεται ΥΔΕ. Φυσικά δεν έβγαλα ποτέ ΥΔΕ και μετά απο 1 εβδομάδα η αίτηση προχώρησε  και με πήγαν τελικά στη προτεγεια.΄Εχουν περάσει 9 μήνες απο τότε και δε με έχουν ενοχλήσει, εχω όμως υποψην μου να βγάλω ΥΔΕ

Καλημέρα.. Να βγάλεις το ΥΔΕ.. Γιατί μπορεί ο Δεδδηε να σου κόψει το ρεύμα λόγω αυτου του θέματος.. Έχει το δικαίωμα.. 

6 λεπτά πριν, @pnea1973 είπε

Όσον αφορά τις ΥΔΕ. Η νομοθεσία ρητά αναφέρει κάθε 24 χρόνια επανέλεγχο για κατοικίες. Σε πολλές περιοχές έχουν έρθει επιστολές χωρίς να γίνει κάποια αλλαγή. 

Κάθε 14 χρόνια είναι.. 

"Πιστοποιητικό Ηλεκτρολόγου - ΥΔΕ -ttps://www.gvenergy.eu/πιστοποιητικό-ηλεκτρολόγου/?amp

Επεξ/σία από takoulou

7 λεπτά πριν, takoulou είπε

Καλημέρα.. Να βγάλεις το ΥΔΕ.. Γιατί μπορεί ο Δεδδηε να σου κόψει το ρεύμα λόγω αυτου του θέματος.. Έχει το δικαίωμα.. 

Κάθε 14 χρόνια είναι.. 

"Πιστοποιητικό Ηλεκτρολόγου - ΥΔΕ -ttps://www.gvenergy.eu/πιστοποιητικό-ηλεκτρολόγου/?amp

Ναι σωστά.. Εκ παραδρομής έγραψα 24...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, john5757 είπε

Τα περασμένα Χριστούγγενα έφυγα απο ΔΕΗ και πήγα Προτέργεια.

αλλαγή ονόματος ή όχι ?

1 ώρα πριν, john5757 είπε

Η αίτηση στη προτέργεια καθηστέρησε 20 μερες και όταν τους πήρα τηλ. να τους ρωτήσω, μου είπαν οτι ο λόγος είναι οτι χρειάζεται ΥΔΕ

δε χρειαζόταν για την αίτηση , κανονικά προχωρά απλά πρέπει να βγάλεις στο 6μηνο (edit: αν έχει λήξει φυσικά ) αλλιώς δε θα γινόταν ποτέ η μεταφορά. Απο ΔΕΔΔΗΕ καταρχάς σου έστειλαν επιστολή ?

Επεξ/σία από korakios

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@nebtiosΤο πιο βασικό ξέχασα να α αναφέρω. Δε μπορείς έτσι απλά να πάρεις στο όνομα σου μια επαγγελματική παροχή. Χρειάζεσαι ως δικαιολογητικά για τον πάροχο το μισθωτηριο επαγγελματικού χώρου, ΚΑΔ επαγγελματος και έναρξη επιτηδεύματος. Η θα τα κάνετε όλα λοιπόν σωστά γυρνώντας το σε οικιακο η μη μπλέκεις καθολου. Εννοείται μετά θα χρειαστείς και πιστοποιητικο ηλεκτρολόγου.

Επεξ/σία από ekrepali
  • Like 1

Διαβάζετε αυτά που γράφουν οι άλλοι η λέτε τα δικά σας !!!!!!

Στο site της ΔΕΗ, στο σημείο αλλαγή προμηθευτή, γράφει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι δεν χρειάζεται ΥΔΕ !!!!

1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε

Στο site της ΔΕΗ, στο σημείο αλλαγή προμηθευτή, γράφει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι δεν χρειάζεται ΥΔΕ !!!!

Εννοείται απλά δεν αναφέρουν το αυτονόητο ότι πρέπει το πιστοποιητικό να μην έχει λήξει.  Με ληγμένο πιστοποιητικό αν αλλάξεις πάροχο, κανονικά ζητάνε ΥΔΕ. Εκτός αν έχεις τύχη και περάσει έτσι.

33 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Εννοείται απλά δεν αναφέρουν το αυτονόητο ότι πρέπει το πιστοποιητικό να μην έχει λήξει.  Με ληγμένο πιστοποιητικό αν αλλάξεις πάροχο, κανονικά ζητάνε ΥΔΕ. Εκτός αν έχεις τύχη και περάσει έτσι.

Σου έχει τύχει ?

8 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Σου έχει τύχει ?

Να καταθέσω και εγώ την εμπειρία μου: ένας συνάδελφος ήθελε να αλλάξει το όνομα και του ζήτησε η ΔΕΗ ΥΔΕ. Αυτός απλώς άλλαξε πάροχο, κάνοντας παράλληλα και την αλλαγή ονόματος, συγκεκριμένα πήγε Πρωτέργια, η οποία το δέχτηκε και δεν του ζήτησε τίποτα περισσότερο. Αυτό συνέβη πριν 2-3 χρόνια. Προφανώς ξέφυγε και από ΔΕΔΔΗΕ, ή ίσως τώρα να είναι πιο "αυστηροί".

Η δική μου εμπειρία: αλλαγή ονόματος του συμβολαίου ΔΕΗ, στο πατρικό της γυναίκας μου: μας ζήτησαν ΥΔΕ. Πήγαμε βγάλαμε (πριν 3 χρόνια περίπου), αλλά το σπίτι ήταν άδειο, και επειδή είχα πληρώσει τους τελευταίους έναντι είχε πιστωτικό υπόλοιπο στο συμβόλαιο. Μας είπαν αν αλλάξετε τώρα το συμβόλαιο χάνετε και τα λεφτά, καλύτερα περιμένετε να εξαντληθεί το πιστωτικό υπόλοιπο σιγά σιγά με τους έναντι και τους εκκαθαριστικούς... Περιμέναμε για 2-3 χρόνια, αλλά στο μεταξύ δεν καταθέσαμε το ΥΔΕ στο ΔΕΔΔΗΕ. Μόλις εξαντλήθηκε το ποσό, ξαναπάμε στη ΔΕΗ για αλλαγή ονόματος, όλα καλά.. στέλνει και ο ΔΕΔΔΗΕ την επιστολή του για ΥΔΕ. Του στέλνουμε αυτό που είχαμε βγάλει πριν 3 χρόνια και μας λέει "χάσατε.. θέλω καινούργιο με ημερομηνία μεταγενέστερη της αίτησής σας για αλλαγή ονόματος". Ακλόνητο το κάθαρμα το γραφειοκρατικό δεν άκουγε τίποτα.. οπότε αναγκάστηκα και έβγαλα και 2ο..

Αυτά..

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...