Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

6 λεπτά πριν, korakios είπε

Προφανώς νομίζεις οτι  η ΔΕΗ πουλά ρεύμα σε τιμές λιανικης

Έστω, θα ήθελα μια πειστική εξήγηση πώς γίνεται ο έμπορος να πουλά φτηνότερα από τον ίδιο τον παραγωγό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

15 λεπτά πριν, turbat0s είπε

Έστω, θα ήθελα μια πειστική εξήγηση πώς γίνεται ο έμπορος να πουλά φτηνότερα από τον ίδιο τον παραγωγό.

Το έσβησα το σχόλιο, μην αγχώνεσαι!  Αλλά αφού έχεις απορία

Έστω οτι παράγω πατάτες με κόστος 30 λεπτά και τις πουλάω λιανική 1Ε. Έρχεσαι εσύ και μου λες θέλω ένα τόνο πατάτες ,πόσο μου τις αφήνεις? 50 λεπτά η πατάτα βγαίνει.

Αν εσύ θες να την πουλάς 70 λεπτά δε με ενδιαφέρει γιατί ήδη έχω μια πελατεία που την αγοράζει 1Ε και εσένα που την πήρες 50 λεπτά χωρίς να μπλέκω στη διαδικασία να πάω να την πουλήσω στην αγορά.

Ο έμπορος δηλαδή αγοράζει χονδρική απο τον παραγωγό και πουλά λιανική , ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.....

3 ώρες πριν, korakios είπε

Γιατί, σε χαλά το 80άρι το χρόνο ?!Εμένα όχι πάντως!

Ναι με χαλάει γιατί δεν διάβασες τι έκανε  η watt&volt έχωσε έμμεση αύξηση μέσω ΟΤΣ , κατέβασε τα όρια ουδέτερης χρέωσης από 45-60 σε 35-45 κοινώς αυτόν τον μήνα μπορεί να μου χώσει 10-15 ευρώ στο κεφάλι και ας λέει ότι έχει φτηνότερη τιμή kw/h ενώ έχει πάγιο και ΟΤΣ που η ΔΕΗ δεν έχει. Αν θες να δεις αν σε συμφέρει θα αθροίσεις όλες τις χρεώσεις πάγιο και ΟΤΣ και μετά θα μου βγάλεις νέα τιμή kw/h που θα ειναι η πραγματική και όχι τα παραμύθια της Χαλιμάς που λένε όλοι οι εναλλακτικοί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, george1551 είπε

Ναι με χαλάει γιατί δεν διάβασες τι έκανε  η watt&volt έχωσε έμμεση αύξηση μέσω ΟΤΣ , κατέβασε τα όρια ουδέτερης χρέωσης από 45-60 σε 35-45 κοινώς αυτόν τον μήνα μπορεί να μου χώσει 10-15 ευρώ στο κεφάλι και ας λέει ότι έχει φτηνότερη τιμή kw/h ενώ έχει πάγιο και ΟΤΣ που η ΔΕΗ δεν έχει. Αν θες να δεις αν σε συμφέρει θα αθροίσεις όλες τις χρεώσεις πάγιο και ΟΤΣ και μετά θα μου βγάλεις νέα τιμή kw/h που θα ειναι η πραγματική και όχι τα παραμύθια της Χαλιμάς που λένε όλοι οι εναλλακτικοί.

Διάβασα αλλά περιμένω να ανέβει λογαριασμός πρώτα να δούμε ακριβώς. Αλλά αν διαβάσεις τα σχόλιά μου εδώ πάντα προτείνω ΕΛΙΝ (ή elpedison fixed) που δεν έχει ΟΤΣ και ας βγαίνει σε περιπτώσεις ακριβότερη απο άλλον πάροχο που έχει ΟΤΣ.

EDIT: Να προσθέσω οτι είμαι παθών της ΟΤΣ απο Ζενιθ αλλά πάλι ευχαριστημένος είμαι γιατί και πάλι πιο φθηνά μου βγήκε απο ΔΕΗ. Φυσικά με το που λήξει το συμβόλαιο θα αλλάξω (όχι ΔΕΗ φυσικά)

Επεξ/σία από korakios
  • Like 2

2 λεπτά πριν, korakios είπε

Διάβασα αλλά περιμένω να ανέβει λογαριασμός πρώτα να δούμε ακριβώς. Αλλά αν διαβάσεις τα σχόλιά μου εδώ πάντα προτείνω ΕΛΙΝ (ή elpedison fixed) που δεν έχει ΟΤΣ και ας βγαίνει σε περιπτώσεις ακριβότερη απο άλλον πάροχο που έχει ΟΤΣ.

σωστότατος καλύτερα να πληρώσω λίγο παραπάνω και να είμαι σίγουρος

30 λεπτά πριν, korakios είπε

Έστω οτι παράγω πατάτες με κόστος 30 λεπτά και τις πουλάω λιανική 1Ε. Έρχεσαι εσύ και μου λες θέλω ένα τόνο πατάτες ,πόσο μου τις αφήνεις? 50 λεπτά η πατάτα βγαίνει.

Αν εσύ θες να την πουλάς 70 λεπτά δε με ενδιαφέρει γιατί ήδη έχω μια πελατεία που την αγοράζει 1Ε και εσένα που την πήρες 50 λεπτά χωρίς να μπλέκω στη διαδικασία να πάω να την πουλήσω στην αγορά.

Ο έμπορος δηλαδή αγοράζει χονδρική απο τον παραγωγό και πουλά λιανική , ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.....

Ναι αλλά εσύ την επιπλέον πατάτα την πουλάς 0,50€ στον χονδρέμπορο διότι έχεις μόνο 1 φορτηγό και δεν μπορείς να τη διαθέσεις στην λαϊκή (αλλιώς θα το έκανες με 1€) και θα σου χαλάσει.

Η ΔΕΗ για ποιό λόγο να πουλήσει φτηνότερα στον ανταγωνιστή ο οποίος θα της περιορίσει την πίτα?

7 λεπτά πριν, turbat0s είπε

Ναι αλλά εσύ την επιπλέον πατάτα την πουλάς 0,50€ στον χονδρέμπορο διότι έχεις μόνο 1 φορτηγό και δεν μπορείς να τη διαθέσεις στην λαϊκή (αλλιώς θα το έκανες με 1€) και θα σου χαλάσει.

Η ΔΕΗ για ποιό λόγο να πουλήσει φτηνότερα στον ανταγωνιστή ο οποίος θα της περιορίσει την πίτα?

Δεν ξέρω αλλά δεν ασχολούμαι μιας και κοιτάω την τσέπη μου.

• Like 1

39 λεπτά πριν, turbat0s είπε

Αναφορά σε κείμενο

Οπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η κατάργηση των δημοπρασιών ρεύματος ΝΟΜΕ - με τις οποίες οι ανταγωνιστές της ΔΕΗ αγόραζαν ρεύμα σε τιμή χαμηλότερη του κόστους - είναι ένα από τα βασικά μέτρα για την εξυγίανση της επιχείρησης που έχει ανακοινώσει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης και για το οποίο προηγήθηκε διαβούλευση με τη ΡΑΕ και τους αρμόδιους φορείς.
Υπενθυμίζεται ότι οι δημοπρασίες ρεύματος ΝΟΜΕ θεσπίστηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2016 (ν. 4389/2016) στο πλαίσιο της συμφωνίας που έκανε τότε η κυβέρνηση για να περιορίσει το μερίδιο της ΔΕΗ στην αγορά από το 90% στο 50% με μηδενικό οικονομικό αντάλλαγμα. Εκτιμάται ότι εξαιτίας των ΝΟΜΕ η ΔΕΗ είχε ζημίες της τάξης των 600 εκατ. ευρώ τα τελευταία 3,5 χρόνια προς όφελος των ανταγωνιστών της.

To Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισπεύδει τις απαραίτητες ενέργειες για τη λειτουργία νωρίτερα από τον Ιούνιο του 2020 της Ενεργειακής Χρηματοπιστωτικής Αγοράς στην οποία, αρχικά, θα μπορούν να διαπραγματεύονται συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης με χρηματικό διακανονισμό. Επιπροσθέτως, το ΥΠΕΝ επεξεργάζεται πρόσθετη δέσμη μέτρων με στόχο τη βελτίωση του πλαισίου λειτουργίας της λιανικής αγοράς ηλεκτρισμού, την ενίσχυση του ανταγωνισμού και εν τέλει την υιοθέτηση πιο αποδοτικών και αποτελεσματικών εμπορικών πολιτικών για τον καταναλωτή.

https://www.e-nomothesia.gr/law-news/katargese-katargese-tes-demoprasias-reymatos-tis-16-10-2019.html

• Thanks 1

37 λεπτά πριν, turbat0s είπε

Το παράδειγμα είναι υπεραπλουστευμένο.
Η ΔΕΗ παραγωγός είναι διαφορετικός φορέας από την ΔΕΗ προμηθευτή. Όλοι οι παραγωγοί δίνουν στο ΛΑΓΗΕ, το ρεύμα μπαίνει σε ένα "κουβά" από όπου όλοι μετά οι προμηθευτές το αγοράζουν χοντρική και το πουλάνε στους καταναλωτές λιανική. Δεν πουλάει η μία εταιρεία στην άλλη απευθείας.
Το πραγματικό ερώτημα είναι πώς καταφέρνει η ΔΕΗ, εφόσον είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός και συνεπώς έχει τα περισσότερα κέρδη από την πώληση χονδρικής, να μη μπορεί να είναι περισσότερο ανταγωνιστική σε σχέση με τους υπόλοιπους προμηθευτές στη λιανική πώληση. 
Δεν είμαι σίγουρος ότι ξέρω την απάντηση, πάντως απόσο γνωρίζω και μόνη της που ήταν η ΔΕΗ πάλι μέσα έμπαινε. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εκτιμώ ότι "έμπαινε μέσα" διότι την υποχρέωναν να διατηρεί πλεονάζον προσωπικό, να πουλάει κάτω του κόστους σε επιφανείς επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας, και δωρεάν υπηρεσίες στην πολιτική και οικονομική ελίτ.

Επεξ/σία από turbat0s
  • Like 2

41 λεπτά πριν, naive είπε

Το παράδειγμα είναι υπεραπλουστευμένο.
Η ΔΕΗ παραγωγός είναι διαφορετικός φορέας από την ΔΕΗ προμηθευτή. Όλοι οι παραγωγοί δίνουν στο ΛΑΓΗΕ, το ρεύμα μπαίνει σε ένα "κουβά" από όπου όλοι μετά οι προμηθευτές το αγοράζουν χοντρική και το πουλάνε στους καταναλωτές λιανική. Δεν πουλάει η μία εταιρεία στην άλλη απευθείας.
Το πραγματικό ερώτημα είναι πώς καταφέρνει η ΔΕΗ, εφόσον είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός και συνεπώς έχει τα περισσότερα κέρδη από την πώληση χονδρικής, να μη μπορεί να είναι περισσότερο ανταγωνιστική σε σχέση με τους υπόλοιπους προμηθευτές στη λιανική πώληση. 
Δεν είμαι σίγουρος ότι ξέρω την απάντηση, πάντως απόσο γνωρίζω και μόνη της που ήταν η ΔΕΗ πάλι μέσα έμπαινε. 

Το 2014 ήταν κερδοφόρα.

8 λεπτά πριν, turbat0s είπε

Εκτιμώ ότι "έμπαινε μέσα" διότι την υποχρέωναν να διατηρεί πλεονάζον προσωπικό, να πουλάει κάτω του κόστους σε επιφανείς επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας, και δωρεάν υπηρεσίες στην πολιτική και οικονομική ελίτ.

Το 2014 ήταν κερδοφόρα.

• Like 1

14 ώρες πριν, george1551 είπε

Δεν είναι μόνο η ΟΤΣ. Είναι και άλλα πράγματα που έχουν οι περισσότεροι, ΛΠ2, ΛΠ3, ΜΣΘΜ κτλ

Τα λένε στους όρους χρήσης.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...