Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mhristos είπε

Ερώτηση είναι δυνατόν η ΟΤΣ να έχει ανέβει τόσο πολύ 0,025-0,075 δηλαδή 300%;

ναι, εκτοξεύτηκε η χοντρική

Ζητάω από τον αντιπρόσωπο να γίνει αλλαγή συμβολαίου στο "my home" που είναι χωρίς ΟΤΣ και μου λέει ότι μπορεί να γίνει αλλά πρέπει να περιμένω την επόμενη εκκαθάριση τον Νοέμβριο. 

Ερώτηση είναι λογικό αυτό να πληρώνω τα κερατιάτικα τριών μηνών ακόμη;

αν θέλανε θα σε περνούσανε κατευθείαν όπως κάνανε στη protergia

Σκέφτομαι να πάω στην efaenergy στο fix power (προσφορά μέχρι 31/08) αλλά θα έχω πέναλντι  από τον Ήρων περίπου 70€ για 14 μήνες περίπου που σπάω το συμβόλαιο.

Ερώτηση είναι σωστή η σκέψη μου ή να περιμένω;

βάλτα κάτω να δεις τι σε συμφέρει . Αν φύγεις πάντως κάνε καταγγελία μήπως πάρεις μέρος της ρήτρας ή και όλο το ποσό ,όπως και τη ρήτρα αποχώρησης

2 ώρες πριν, coyote2 είπε

δε βλέπω που να πάμε πλέον....

για μικρές σχετικά καταναλώσεις το μπλέξιμο είναι μεγάλο. 

βάλε κατανάλωση στο excel και δες τι σε συμφέρει

2 ώρες πριν, coyote2 είπε

και πρέπει να μεγάλωσε και το

ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ

....

ποιο λες συγκεκριμένα ?

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, coyote2 είπε

Ε.Τ.Μ.Ε.Α.Ρ. (Ν.816 / 2014) 794 kWh x 0,01700 €/kWh = €13,50

α, τα λεφτά που φάγανε και συνεχίζουν να τρώνε λες

τόσο ήταν ,δεν ακρίβυνε

Δημοσ.

Καλησπέρα καταρχήν να πω ότι μέσα σε 3 μέρες από το φόρουμ έχω μάθει πολύ χρήσιμες πληροφορίες και σας ευχαριστώ. Κοιτάζω το excel με κοτ και ουσιαστικά δείχνει ότι συμφέρει το ΔΕΗ ονλαιν ή λάθος καταλαβαίνω; Επίσης έχει ρωτήσει κανείς για το fixed πρόγραμμα της εφα που τρέχει τώρα... Τηλεφωνικά μου είπαν σήμερα ότι δέχονται κοτ αλλά με υψηλότερο πάγιο δηλ. από 3,4 που είναι χωρίς κοτ ανεβαίνει στα 7 αλλά με χαμηλότερη κιλοβατώρα. Πώς μπορώ να υπολογίσω ποιο με συμφέρει; Τέλος να ρωτήσω αν η πάγια εντολή αποτελεί πρόβλημα καθώς ρωτώντας στην eurobank μου είπαν ότι χρεώνουν μόνο 40 λεπτά σε κάθε πληρωμή.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Mariannapost είπε

Τηλεφωνικά μου είπαν σήμερα ότι δέχονται κοτ αλλά με υψηλότερο πάγιο δηλ. από 3,4 που είναι χωρίς κοτ ανεβαίνει στα 7 αλλά με χαμηλότερη κιλοβατώρα.

ενδιαφέρον, νομίζω και κάποιος άλλος το είχε αναφέρει

5 λεπτά πριν, Mariannapost είπε

Πώς μπορώ να υπολογίσω ποιο με συμφέρει;

πες μου αν είναι τη χρέωση κιλοβατώρας χωρίς έκπτωση και το ποσοστό έκπτωσης συνέπειας

Αν μπορείς ρώτα και το αν η έκπτωση συνέπειας εφαρμόζεται και στην έκπτωση ΚΟΤ (χλωμό) ή όχι

Δημοσ.

Η τιμή kw χωρίς κοτ είναι 0,077 και πάγιο 3,40 και ουσιαστικά η τιμή της kw είναι η έκπτωση συνέπειας που λαμβάνεις αν πληρώνεις εμπροθεσμα.

Με κοτ για κοτ β2 ( αν και μου το είπε χονδρικά γιατί δεν ξέρω αν ανήκω σίγουρα σε αυτό καθώς τώρα θα το ενεργοποιήσω σαν μονογονεϊκή οικ) kw 0,032 και πάγιο 7. Ομοίως η τιμή της kw είναι η έκπτωση συνέπειας. Αυτά ελπίζω να ήμουν σαφής.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, mhristos είπε

Η απάντηση "ναι και υπομονή". Ζητάω από τον αντιπρόσωπο να γίνει αλλαγή συμβολαίου στο "my home" που είναι χωρίς ΟΤΣ και μου λέει ότι μπορεί να γίνει αλλά πρέπει να περιμένω την επόμενη εκκαθάριση τον Νοέμβριο. Ερώτηση είναι λογικό αυτό να πληρώνω τα κερατιάτικα τριών μηνών ακόμη;

Κατ'αρχάς το πρόγραμμα χωρίς ΟΤΣ λέγεται Only Home.

Προφανώς η αντιπρόσωπος που μίλησες δεν έχει την κατάλληλη εξουσιοδότηση στο σύστημα να αλλάξει το πρόγραμμα σου.  Το ίδιο γίνεται και στη τηλεφωνία όπου το τμήμα εξυπηρέτησης έχει περιορισμούς, ενώ τα τμήματα παραπόνων/ καταργήσεων παίζουν μπάλα.

Συμπλήρωσε λοιπόν αυτή τη φόρμα https://www.heron.gr/media/1xipudmv/έντυπο-υποβολής-αιτημάτων-παραπόνων.pdf

κύκλωσε στα παράπονα το 'Άλλο' και γράψε ότι θέλεις να πας αζημίως στο Οnly Home και ζήτα να σε καλέσει εκπρόσωπος απ'το τμήμα παραπόνων. Στο αέριο έτσι αλλάξαμε πρόγραμμα κι εγώ και ο @HERTHAN

Yπόψιν αργούν πολύ στην ανταπόκριση των αιτημάτων. Μπορεί να σε πάρουν, να μην προλάβεις να το σηκώσεις και μετά να μη σε ξανακαλέσουν. Επίσης μπορεί να συμφωνήσετε κάτι στο τηλέφωνο και να μπερδευτούν και σου στείλουν μετά άλλο πρόγραμμα στο email.  Διάβαζε τι υπογράφεις!

Τέλος επειδή όλο αυτή η διαδικασία μπορεί να πάρει κάνα μήνα... κοίτα αν στη περιοχή / πόλη που βρίσκεσαι υπάρχει φυσικό κατάστημα ΗΡΩΝ, μήπως και βγάλεις άκρη γρηγορότερα. Η επικοινωνία τους με τα κεντρικά γίνεται από ειδικό  κανάλι εξυπηρέτησης.

58 λεπτά πριν, Mariannapost είπε

Τηλεφωνικά μου είπαν σήμερα ότι δέχονται κοτ αλλά με υψηλότερο πάγιο δηλ. από 3,4 που είναι χωρίς κοτ ανεβαίνει στα 7 αλλά με χαμηλότερη κιλοβατώρα.

Eμένα κάτι δεν μου κολλάει εδώ πέρα. Πέρα απ'τη διαφορετική κιλοβατώρα και το πάγιο, προσέξτε μήπως πετάξουν καμιά ΟΤΣ μέσα στο πρόγραμμα.

Επεξ/σία από ekrepali
  • Like 3
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Mariannapost είπε

Με κοτ για κοτ β2 ( αν και μου το είπε χονδρικά γιατί δεν ξέρω αν ανήκω σίγουρα σε αυτό καθώς τώρα θα το ενεργοποιήσω σαν μονογονεϊκή οικ) kw 0,032 και πάγιο 7.

οκ, το διόρθωσα . Λογικά το πάγιο θα είναι με την έκπτωση συνέπειας στα 7€

είχα κάνει και λάθος μιας και δεν έβαζα έκπτωση συνέπειας σε κιλοβατώρες εντός ΚΟΤ μιας και το παλιό Γ1 δεν εφάρμοζε συνέπεια και έκανα κατα λάθος το ίδιο στα υπόλοιπα

• Like 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, korakios είπε

ρίξε μια ματιά και στο ΚΟΤ excel

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1KVaecdLpC3vZQtwZie4VKOqiLJCGyb-8-VvMxujN-Dw/edit?usp=sharing

παίζει ρόλο αν μένεις στα όρια ή τα ξεπερνάς ανα 4μηνο

αν δεν τα ξεπερνάς και δε χάνεις το ΚΟΤ εννοείται να μπεις σε πρόγραμμα με ΚΟΤ

Εμένα μου είπαν πως το πάγιο για ΚΟΤ είναι 7€ αντί για 3,9€, άρα νομίζω μπαίνει συνέπεια και εκεί. Βλέπω το διόρθωσες.
Βάλε αν θέλεις και το 0,50€ πάγιο στη ΔΕΗ σου έχει ξεφύγει μια γραμμή βλέπω.
Γενικά απ ότι βλέπω δεν συμφέρει κάτι πλέον πέρα του ΔΕΗ myHome Online. Καλά να πάθω αφού τα κοίταζα και δεν έκανα κίνηση τόσο καιρό.😛

Απορία, στη σελίδα του προγράμματος λέει ότι "δεν θα επιβαρύνεσαι με ρήτρα CO2" ενώ στις Συχνές Ερωτήσεις ότι "Εφαρμόζεται ρήτρα CO2"... Τι ισχύει;
Δεν μου αρέσει που έχει 24μηνη δέσμευση αλλά δεν υπολογίζω το "δώρο" οπότε και να σπάσω το συμβόλαιο μια η άλλη θα πάει.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, windserf2020 είπε

Βάλε αν θέλεις και το 0,50€ πάγιο στη ΔΕΗ σου έχει ξεφύγει μια γραμμή βλέπω.

σωστός ,ευχαριστώ :)

4 λεπτά πριν, windserf2020 είπε

Απορία, στη σελίδα του προγράμματος λέει ότι "δεν θα επιβαρύνεσαι με ρήτρα CO2" ενώ στις Συχνές Ερωτήσεις ότι "Εφαρμόζεται ρήτρα CO2"... Τι ισχύει;
Δεν μου αρέσει που έχει 24μηνη δέσμευση αλλά δεν υπολογίζω το "δώρο" οπότε και να σπάσω το συμβόλαιο μια η άλλη θα πάει.

https://www.insomnia.gr/forums/topic/745862-δεη-myhome-onlineenter/

Spoiler

καταργήθηκε η ρήτρα CO2 της ΔΕΗ

7 λεπτά πριν, windserf2020 είπε

Γενικά απ ότι βλέπω δεν συμφέρει κάτι πλέον πέρα του ΔΕΗ myHome Online. Καλά να πάθω αφού τα κοίταζα και δεν έκανα κίνηση τόσο καιρό.😛

αν μένεις στα όρια , ναι , αν τα ξεπερνάς αλλάζουν τα πράγματα :)

• Thanks 1
Δημοσ.

ΗΡΩΝικού πολέμου συνέχεια :

Πήρα αυτοματοποιημένο μήνυμα σε SMS από τον ΗΡΩΝ για ληξιπρόθεσμη οφειλή με απειλές για ανάθεση είσπραξης σε εξωτερικό συνεργάτη(!!!) ενώ εκκρεμεί η απαντησή τους σε γενόμενη διπλή καταγγελία μέσω ΡΑΕ που τους εστάλη από την Αρχή στις 26/7/21 και αφορά καταγγελία για αμφισβήτηση χρεώσεων από 22-4-2021 !!!

Φυσικά και τους το υπενθύμισα αλλά μάλλον ακόμα κάνουν τα μπάνια τους .....

• Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, BigJim34 είπε

ΗΡΩΝικού πολέμου συνέχεια :

Πήρα αυτοματοποιημένο μήνυμα σε SMS από τον ΗΡΩΝ για ληξιπρόθεσμη οφειλή με απειλές για ανάθεση είσπραξης σε εξωτερικό συνεργάτη(!!!) ενώ εκκρεμεί η απαντησή τους σε γενόμενη διπλή καταγγελία μέσω ΡΑΕ που τους εστάλη από την Αρχή στις 26/7/21 και αφορά καταγγελία για αμφισβήτηση χρεώσεων από 22-4-2021 !!!

Φυσικά και τους το υπενθύμισα αλλά μάλλον ακόμα κάνουν τα μπάνια τους .....

Πρωην πελατης του ηρων...λιγο πριν ληξει το συμβολαιο υπογραφω σε αλλο παροχο με πιο συμφερουσες τιμες,την ιδια περιοδο εκδοθηκε και εναντι λογαριασμος,αφου λοιπον θα εφευγα τον αφησα απληρωτο ωστε οταν βγει ο εκκαθαραστικος(σε λιγες ημερες)να γινει συμψηφησμος με την εγγυηση.Χωρις καμια ειδοποιηση και επικοινωνια και χωρις να εχουν εκδωσει ακομη εκκαθαριστικο αρχισε να με ενοχλει εισπρακτικη εταιρεια καθε 2 ημερες.Να σημειωσω οτι μεχρι τοτε ημουν παντα συνεπης στους λογαριασμους χωρις να εχω προγραμμα συνεπειας.Αυτη ειναι η πολιτικη τους...Ποτε ξανα σ'αυτους ακομη και δωρεαν

Δημοσ.
3 ώρες πριν, korakios είπε

σωστός ,ευχαριστώ :)

https://www.insomnia.gr/forums/topic/745862-δεη-myhome-onlineenter/

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

καταργήθηκε η ρήτρα CO2 της ΔΕΗ

αν μένεις στα όρια , ναι , αν τα ξεπερνάς αλλάζουν τα πράγματα :)

Ναι πάντα εντός ορίων λέμε.
Ύστερα από μεγαλύτερη μελέτη του excel για το ΚΟΤ νομίζω εντόπισα ένα σοβαρό λάθος στον τύπο.

Η έκπτωση ΚΟΤ μπαίνει και στο νυχτερινό σωστά;
Στο excel δεν έχει διαφορά στον υπολογισμό αν βάλεις 1000kwh ημέρας και 400 νύχτας ή αντίστροφα 400 ημέρας και 1000 νύχτας.
Έχεις βάλει μόνο το κελί της ημέρας στο τύπο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, elen46 είπε

Πρωην πελατης του ηρων...λιγο πριν ληξει το συμβολαιο υπογραφω σε αλλο παροχο με πιο συμφερουσες τιμες,την ιδια περιοδο εκδοθηκε και εναντι λογαριασμος,αφου λοιπον θα εφευγα τον αφησα απληρωτο ωστε οταν βγει ο εκκαθαραστικος(σε λιγες ημερες)να γινει συμψηφησμος με την εγγυηση.Χωρις καμια ειδοποιηση και επικοινωνια και χωρις να εχουν εκδωσει ακομη εκκαθαριστικο αρχισε να με ενοχλει εισπρακτικη εταιρεια καθε 2 ημερες.Να σημειωσω οτι μεχρι τοτε ημουν παντα συνεπης στους λογαριασμους χωρις να εχω προγραμμα συνεπειας.Αυτη ειναι η πολιτικη τους...Ποτε ξανα σ'αυτους ακομη και δωρεαν

Μαζί σου είμαι αλλά δυστυχώς ένας φεύγει δέκα πάνε ... είναι πολλά τα κοτσύφια!! Ένας γνωστός μου που τσίμπησε πρόσφατα με την δήθεν 45% έκπτωση συνέπειας επειδή είναι βλάκας αλλά και παπατζής τους πάει και πελάτες!! Παίρνει κι άλλους στον λαιμό του. Τι να πω ...καλά είπε ο Αϊνστάιν για την βλακεία και το σύμπαν.

Επεξ/σία από BigJim34
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler

1 ώρα πριν, windserf2020 είπε

Στο excel δεν έχει διαφορά στον υπολογισμό αν βάλεις 1000kwh ημέρας και 400 νύχτας ή αντίστροφα 400 ημέρας και 1000 νύχτας.

σωστά , έτσι είναι . Τα kw ΚΟΤ πάνε μέχρι το όριο και κοστολογούνται ως ημερήσια χρέωση μείον την έκπτωση

1 ώρα πριν, windserf2020 είπε

Έχεις βάλει μόνο το κελί της ημέρας στο τύπο.

όχι , έχω το άθροισμα εκτός ΚΟΤ ημέρας και νύχτας ξεχωριστά, συν τις κιλοβατώρες εντός ΚΟΤ

Συνέχεια περί ΚΟΤ και υπολογισμού εδώ αν είναι 
https://www.insomnia.gr/forums/topic/598241-κοινωνικο-τιμολογιο-δεη/page/80/

Επεξ/σία από korakios
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...