Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, korakios είπε

βρες το μαθηματικό τύπο υπολογισμού ρήτρας της elpedison

edit @Eki_13

https://www.elpedison.gr/files/1/Terms/Electricity_July_21/Παράδειγμα τρόπου υπολογισμού της αναπροσαρμογής.pdf

x = α*(TEA+ Μέση Μοναδιαία Χρέωση ΛΠ1 + ΛΠ2+ ΛΠ3 – Ανώτερο όριο διακύμανσης) +β

 Συντελεστής α: 1,1371
 Συντελεστής β: 0,005
 Όρια διακύμανσης Μηνιαίου Μεγέθους Αναφοράς: Li=0,030 €/kWh - Lu=0,045 €/kWh

ο Ιούλιος έκλεισε

https://www.admie.gr/sites/default/files/attached-files/type-file/2021/08/202107-Mesostathmiki_Timi_Agoras_Hlektrikhs_energeias_sto_Diasyndedemeno_Systima_v1_2.pdf

104,702 αλλά ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί πχ η ΔΕΗ αναφέρει 101,86

το αφήνουμε 100άρι στρόγγυλο

χ=1,1371*(100+ 8,467 - 45) + 5= 77,16

επομένως πολλαπλασιάζεις τις κιλοβατώρες (μέρας και νύχτας ) που έκαψες με 0,07716

Τα νούμερα τα βλέπεις εδώ

https://www.admie.gr/agora/enimerotika-deltia/mesostathmiki-timi-agoras

και βλέπεις αν σε συμφέρει με ρήτρα (δεν)

Τώρα είναι κατανοητό ευχαριστώ.

Βέβαια σημασία έχει και το μέσο όρο του έτους που φαντάζομαι δύσκολο να είναι 100. Μέχρι στιγμής είναι 70, νομίζω το μέγιστο να πάει 80. Σωστά?

Στα περίπου πάνω 0.05343 η kw.  Συν ένα πάγιο 4,5 Ε. Ακόμα κι έτσι Βέβαια όπως το βλέπω είναι πιο φθηνό από ΔΕΗ στον χειρότερο μήνα από άποψη ΤΕΑ. Χάνω κάτι; 

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Eki_13 είπε

Βέβαια σημασία έχει και το μέσο όρο του έτους που φαντάζομαι δύσκολο να είναι 100. Μέχρι στιγμής είναι 70, νομίζω το μέγιστο να πάει 80. Σωστά?

άγνωστο πόσο θα είναι , αλλά ο μέσος όρος δεν παίζει ρόλο μιας και το περισσότερο ρεύμα το καις όταν η χοντρική αυξάνεται

9 λεπτά πριν, Eki_13 είπε

Στα περίπου πάνω 0.05343 η kw.  Συν ένα πάγιο 4,5 Ε. Ακόμα κι έτσι Βέβαια όπως το βλέπω είναι πιο φθηνό από ΔΕΗ στον χειρότερο μήνα από άποψη ΤΕΑ. Χάνω κάτι; 

ναι την πρόσθεση . Αν στο καλύτερο σενάριο προσθέτεις 0,05343 στην αρχική τιμή κιλοβατώρας πόσο πάει η τελική?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, korakios είπε

άγνωστο πόσο θα είναι , αλλά ο μέσος όρος δεν παίζει ρόλο μιας και το περισσότερο ρεύμα το καις όταν η χοντρική αυξάνεται

ναι την πρόσθεση . Αν στο καλύτερο σενάριο προσθέτεις 0,05343 στην αρχική τιμή κιλοβατώρας πόσο πάει η τελική?

0,0545 / 0,03925

Άρα 0.10793 / 0,9268. Ναι για 80 βγαίνει λίγο πιο ακριβό. Το 2020 βέβαια έκλεισε μέση 46. Το θέμα είναι που θα παγιοποιηθει 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Eki_13 είπε

0,0545 / 0,03925

Άρα 0.10793 / 0,9268. Ναι για 80 βγαίνει λίγο πιο ακριβό.

δεν πάει έτσι στο νυχτερινό.

Αν έκαψες πχ 80ημερήσιες 20νυχτερινές τότε πάει

αρχική τιμή + ρήτρα*0,8 ημέρας

αρχική τιμή + ρήτρα*0,2 νύχτας

6 λεπτά πριν, Eki_13 είπε

Το 2020 βέβαια έκλεισε μέση 46. Το θέμα είναι που θα παγιοποιηθει 

δεν υπάρχει περίπτωση να παγιωθεί , Χειμώνα και καλοκαίρι πάντα θα αυξάνεται ,όποτε δηλαδή υπάρχει ζήτηση

επίσης ,μην κοιτάς τη μέση τιμή ,αλλά την περίοδο που καις το περισσότερο ρεύμα

Μιας και είσαι αποφασισμένος για πρόγραμμα με ρήτρα , κράτα ιστορικό τουλάχιστον να καταλάβεις τι ακριβώς πληρώνεις, καλή επιτυχία :)

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, korakios είπε

δεν πάει έτσι στο νυχτερινό.

Αν έκαψες πχ 80ημερήσιες 20νυχτερινές τότε πάει

αρχική τιμή + ρήτρα*0,8 ημέρας

αρχική τιμή + ρήτρα*0,2 νύχτας

δεν υπάρχει περίπτωση να παγιωθεί , Χειμώνα και καλοκαίρι πάντα θα αυξάνεται ,όποτε δηλαδή υπάρχει ζήτηση

επίσης ,μην κοιτάς τη μέση τιμή ,αλλά την περίοδο που καις το περισσότερο ρεύμα

Μιας και είσαι αποφασισμένος για πρόγραμμα με ρήτρα , κράτα ιστορικό τουλάχιστον να καταλάβεις τι ακριβώς πληρώνεις, καλή επιτυχία :)

Μπα δε το έχω αποφασίσει απλά προσπαθώ να καταλάβω πόση είναι η διαφορά τελικά. Γιατί απ ότι φαίνεται τα fixed πάνε όλα προς κατάργηση σιγά σιγά.

Με μπέρδεψες με το νυκτερινο

Η ΟΤΣ δε παει στις συνολικές κιλοβατορες άσχετα με ημερήσιο νυχτερινο; 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Eki_13 είπε

Η ΟΤΣ δε παει στις συνολικές κιλοβατορες άσχετα με ημερήσιο νυχτερινο; 

ναι , στο σύνολο . Εσύ το πρόσθεσες και στα 2 

31 λεπτά πριν, Eki_13 είπε

0,0545 / 0,03925

Άρα 0.10793 / 0,9268.

αν η κιλοβατώρα μέρας νύχτας είχε 1 και 0,5 με επιβάρυνση 0,4 δεν πάνε

1,4 και 0,9 ,αλλά στην περίπτωση που έκαιγες 50% νυχτερινές και 50% ημερήσιες σε σχέση με τη συνολική , θα πήγαινε 0,4*50%

δηλαδή

1,2 και 0,7

4 λεπτά πριν, Eki_13 είπε

Γιατί απ ότι φαίνεται τα fixed πάνε όλα προς κατάργηση σιγά σιγά.

και στην περίπτωση να καταργηθούν δε σε εμποδίζει σήμερα να μπεις σε κάποιο πρόγραμμα με σταθερή τιμολόγηση .

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι έχω και αυτονομο για αέριο και ψάχνω να δω σε double play τι συμφέρει κιόλας. Μπλεξαμε. Τώρα τα είχα elpedison 

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Eki_13 είπε

Το θέμα είναι ότι έχω και αυτονομο για αέριο και ψάχνω να δω σε double play τι συμφέρει κιόλας. Μπλεξαμε. Τώρα τα είχα elpedison 

σπάνια συμφέρει double

https://www.insomnia.gr/forums/topic/759172-πάροχοι-φυσικού-αερίου-και-οικονομικά-πακέτα/page/30/

Δημοσ.

Είναι λίγο ασαφές αυτό το post... θα με βοηθούσε αν κάποιος απαντούσε πότε εκδίδονται οι έναντι ιστορικά. Αρχές, μέσα ή τέλη του μήνα; Είμαι νέος πελάτης δεν έχω πάρει ακόμα λογαριασμό. Στο myHeron δοκίμασα να βάλω τα στοιχεία μου και λέει ότι δεν υφίσταται πελάτης με τα στοιχεία μου.

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Είναι λίγο ασαφές αυτό το post... θα με βοηθούσε αν κάποιος απαντούσε πότε εκδίδονται οι έναντι ιστορικά. Αρχές, μέσα ή τέλη του μήνα; Είμαι νέος πελάτης δεν έχω πάρει ακόμα λογαριασμό. Στο myHeron δοκίμασα να βάλω τα στοιχεία μου και λέει ότι δεν υφίσταται πελάτης με τα στοιχεία μου.

εξαρταται σε τι κυκλο τιμολογει η καθε εταιρεια.

η προτεργια και η βολτερα για παραδειγμα τιμολογουν στα μεσα + καθε μηνα (εφοσον βεβαια καταχωρω ενδειξη).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, skiace είπε

εξαρταται σε τι κυκλο τιμολογει η καθε εταιρεια.

η προτεργια και η βολτερα για παραδειγμα τιμολογουν στα μεσα + καθε μηνα (εφοσον βεβαια καταχωρω ενδειξη).

Το ξέρω. Ρωτάω συγκεκριμένα κάθε πότε τιμολογεί ο ΉΡΩΝ. Οι λογαριασμοί που εκδώθηκαν πρόσφατα στον χρήστη στη προηγούμενη σελίδα δεν είναι ενδεικτικοί. Αν κάποιος είναι καιρό πελάτης ας απαντήσει.

Επεξ/σία από ekrepali
Δημοσ.
Μόλις τώρα, ekrepali είπε

Το ξέρω. Ρωτάω συγκεκριμένα κάθε πότε τιμολογεί ο ΉΡΩΝ.

Θα παρεις τον παροχο σου και θα το ρωτήσεις ποτε  θα σου βγαλει τον λογαριασμό... Για κάθε πελατη νομίζω είναι διαφορετικα και σε άλλη ημερομηνία.. 

Δημοσ.

Θα ηθελα να ρωτησω,εαν καποιος το εχει ψαξει,οι τιμες που βγαζει το energycost της ΡΑΕ για τα προγραμματα,ανταποκρινονται στις πραγματικες χρεωσεις του καθενος ή απλα πλησιαζουν τις τιμες?Επισης φανταζομαι οι ρυθμιζομενες χρεωσεις ειναι εκτος ετσι?

Δημοσ.

καλημερα επειδη εχω μπλεξει λιγο μια βοηθεια..

Ειμαι στην elpedison καιω τον μηνα απο 400 εως 600 kwh και ξαφνικα εκει που πληρωνα τον μηνα 100-150 μου σκαει ενας λογαριασμος 280 παιρνω τηλ και μου λεει πως ειναι η ρητρα αυξανομαινει και κατι τετοια ...

Θελω να αλλαξω παροχο διοτι δεν γινεται αυτο καθως καθε μηνα βαζω τις kwh να εχω ας το πουμε κατι σταθερο, επισης μολις εβαλα και αεριο που θα μου προτειναται να παω ?

Δημοσ.

Όποιος είναι πελάτης του Ήρων και γνωρίζει πότε εκδίδονται οι έναντι βάσει ιστορικού ας απαντήσει.

Δε με νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι πάροχοι, ούτε έχω χρόνο να πάρω τον Ήρων αύριο.

Συγκεκριμένο πράγμα ρωτάω... άμα δε γνωρίζετε την απάντηση, προσπεράστε.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...