Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

συγγνωμη αν εχει απαντηθει, αλλα δεν το εχω εντοπισει πουθενα.

με την solar εχει κανεις εμπειρια να μας την μεταφερει ;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, skiace είπε

συγγνωμη αν εχει απαντηθει, αλλα δεν το εχω εντοπισει πουθενα.

με την solar εχει κανεις εμπειρια να μας την μεταφερει ;

Η γενική εικόνα είναι πάρα πολύ καλή μέχρι στιγμής.Αμεση επικοινωνία και εξυπηρέτηση, αναλυτικός λογαριασμός, καταχώρηση ενδείξεων στο site, συνδιασμός Κοτ.

• Like 2
Δημοσ.

Για αύριο Τετάρτη αναμένεται και πάλι σημαντικά αυξημένη ζήτηση στα επίπεδα των 10.000 μεγαβάτ και περαιτέρω αύξηση της τιμής χονδρικής ηλεκτρικής ενέργειας (σύμφωνα με το δελτίο του Χρηματιστηρίου Ενέργειας για την προημερήσια αγορά) στα 185,59 ευρώ ανά μεγαβατώρα κατά μέσο όρο, ενώ η μέγιστη τιμή διαμορφώνεται στα 205 ευρώ.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, argimeg είπε

Καλησπέρα,

Είναι λογικό ρε παιδιά αυτό;

image.png.86415576734c2b6f4913bd93935ce574.png

ΤΙ έχεις συμφωνήσει ?

Πάντως, πιο ακριβά από ΔΕΗ, βγαίνει.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, argimeg είπε

Καλησπέρα,

Είναι λογικό ρε παιδιά αυτό;

image.png.86415576734c2b6f4913bd93935ce574.png

ποια περίοδο και ποιο πρόγραμμα είναι ?

άσχετο ,

https://www.watt-volt.gr/wattvolt-enimerosi/

αυτό λέω να το στείλω στη ΡΑΕ

Αναφορά σε κείμενο

Σε συνέχεια της αύξησης του κόστους, όλοι οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας έχουν προβεί σε ανατιμήσεις των τιμολογίων τους κατά τους τελευταίους μήνες. Η WATT+VOLT, αντιθέτως, κατέβαλλε, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, σημαντικές προσπάθειες να απορροφήσει την αύξηση, μη προβαίνοντας σε ανάλογες ενέργειες. Το ιδιαιτέρως υψηλό τρέχον επίπεδο του κόστους ενέργειας, ωστόσο, το οποίο δεν ήταν δυνατόν να προβλεφθεί κατά το χρόνο της σύναψης της εμπορικής μας συμφωνίας, έχει υπερβεί τα όρια απορρόφησης εκ μέρους μας. Ως εκ τούτου, από 23/8/2021 θα ενεργοποιηθεί το Άρθρο 6.3 της μεταξύ ημών υπογραφείσας Σύμβασης Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας, σύμφωνα με το οποίο χρεώνεται Ρήτρα Αναπροσαρμογής Κόστους βάσει της διακύμανσης των μεγεθών της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

και προμοτάρουν το Zero για πρόγραμμα και καλά χωρίς ρήτρα !

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, korakios είπε

ποια περίοδο και ποιο πρόγραμμα είναι ?

Το όνομα του προγράμματος δεν το θυμάμαι, αλλά παρακάτω θα δείτε τον όρο της σύμβασης για το ΟΤΣ. Απλά δεν έχω δέσμευση και έχω εγγυημένη τιμή kWh 0,064 αφού βέβαια έχω προπληρώσει 59€ για να έχω αυτήν την τιμή στην kWh. Αυτό είναι για 32 ημέρες.

Έχω εδώ και δύο εβδομάδες που έχω στείλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να πάω στον ΗΡΩΝ στο Only Home που είναι χωρίς ΟΤΣ αλλά παιδιά τέτοια σταρχιδίστικη αντιμετώπιση πρώτη φορά έχω συναντήσει. Τους πήρα δύο φορές από τότε, τους έστειλα και e-mail, σαν να μην θέλουν να κάνουμε συμβόλαιο. Και έχω και αέριο μέσα. Με πήραν μια φορά τηλ και δεν το πρόλαβα. Με e-mail δεν επικοινωνούν δεν καταλαβαίνω.

«Οι Χρεώσεις Προμήθειας ενδέχεται να αναπροσαρμοστούν βάσει της Ρήτρας Κόστους Προμήθειας (ΟΤΣ, ΛΠ, ΜΜΚΘΣΣ, απώλειες). Οι Χρεώσεις Προμήθειας θα υπολογίζονται ειδικότερα ως εξής: Αν το άθροισμα (Ι) της μέσης ΟΤΣ, (ΙΙ) των μέσων μοναδιαίων χρεώσεων για τους ΛΠ, και (ΙΙΙ) της μέσης χρέωσης ΜΜΚΘΣΣ κατά την Περίοδο Κατανάλωσης, με τα (Ι) έως και (ΙΙΙ) προσαυξημένα κατά τον εκάστοτε ισχύοντα συντελεστή απωλειών δικτύου (εφεξής το «Μέσο Προσαυξημένο Άθροισμα») κυμαίνεται εντός των ορίων 35 και 45 €/ΜWh, δεν θα πραγματοποιείται αύξηση ή μείωση των Χρεώσεων Προμήθειας. Αν το Μέσο Προσαυξημένο Άθροισμα κατά την Περίοδο Κατανάλωσης είναι κάτω του ορίου των 35 €/ΜWh, οι Χρεώσεις Προμήθειας θα μειώνονται κατά τη διαφορά των 35 €/ΜWh με το Μέσο Προσαυξημένο Άθροισμα. Αν το Μέσο Προσαυξημένο Άθροισμα κατά την Περίοδο Κατανάλωσης είναι άνω του ορίου των 45 €/ΜWh, οι Χρεώσεις Προμήθειας θα αυξάνονται κατά τη διαφορά του Μέσου Προσαυξημένου Αθροίσματος με το όριο των 45€/MWh.

Έτσι που τα έχουν κάνει θα παρακαλάμε να πάμε πίσω στην ΔΕΗ. Ότι κέρδισα ένα χρόνο από την ΔΕΗ τα δίνω τώρα μαζεμένα λόγω ΟΤΣ.

Δημοσ.

Λοιπόν στο θέμα μας, λογικά έχει αλλάξει και έχει βάλει και το ΕΛΑΠΕ στη ρήτρα (οτι να'ναι)

Αναφορά σε κείμενο

6.3 Αν το άθροισμα (Ι) της μέσης ΤΕΑ, (ΙΙ) των μέσων μοναδιαίων χρεώσεων για τους ΛΠ, (ΙΙΙ) της μέσης χρέωσης ΜΜΚΘΣΣ, (IV) της μέσης χρέωσης Μηχανισμού Αποζημίωσης Ευελιξίας και (V) της Μέσης Χρέωσης ΕΛΑΠΕ κατά την Περίοδο Κατανάλωσης, με τα (Ι) έως και (IV) προσαυξημένα κατά τον εκάστοτε ισχύοντα συντελεστή Απωλειών Δικτύου (εφεξής το «Μέσο Προσαυξημένο Άθροισμα») κυμαίνεται εντός των ορίων 35 και 45€/ΜWh

1,1343 συντελεστή Απωλειών Δικτύου

ΜΜΚΘΣΣ έχουν καταργηθει , ΕΛΑΠΕ 0,002 αλλά δεν το βάζω, τα προσθέτει όλα άρα μιλάμε για το σύνολο

(1,1343*(MCP - 45)/1000 = 65,09/800= 0,0813625

1,1343*(MCP-45)=81,3625

MPC-45=71,73

MCP=116,73 ή 118,73 με ΕΛΑΠΕ!!!!

α-π-ο-κ-λ-ε-ι-ε-τα-ι ...

Ιούλιο ήταν 101,85

Επειδή δείχνεις οτι ήξερες τι είναι ρήτρα αναπροσαρμογής και μάλλον σου έχει έρθει αρκετές φορές , δεν ξέρω πόσο εύκολο θα είναι να κάνεις τη διαδικασία για καταγγελία

Σίγουρα όμως μπορείς να ζητήσεις ανάλυση απο που βγαίνει και λογικά αφού δεν πάρεις σαφή απάντηση να κάνεις καταγγελία για όλες τις ρήτρες στο ΣτΚ και κάποια στιγμή να πάρεις τα λεφτά

Δημοσ.

Σε αυτήν την #$%#% χώρα δεν ξέρεις από που θα σου έρθει. Άντε να κάνεις οικογενειακό προγραμματισμό κάτω από αυτές τις συνθήκες. 

• Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, argimeg είπε

Έχω εδώ και δύο εβδομάδες που έχω στείλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να πάω στον ΗΡΩΝ στο Only Home που είναι χωρίς ΟΤΣ

τα excel τα είδες ? σε συμφέρει δηλαδή ο Ηρών ???

16 λεπτά πριν, argimeg είπε

Με e-mail δεν επικοινωνούν δεν καταλαβαίνω.

και εγώ είχα κάνει αίτηση για αέριο ,αλλά δεν απαντάνε 😁

Μόλις τώρα, argimeg είπε

Σε αυτήν την #$%#% χώρα δεν ξέρεις από που θα σου έρθει. Άντε να κάνεις οικογενειακό προγραμματισμό κάτω από αυτές τις συνθήκες. 

με ρήτρα αναπροσαρμογής δεν νομίζω να γινόταν ποτέ προγραμματισμός

0,1454 σου βγήκε τελική . Δηλαδή για σήμερα που έφτασε 0,185 πόσο θα χρεώναν? 50 λεπτά ?!!!!

Διάβασε το sticky , κατέβασε το αντίστοιχο excel και βάλε ετήσιες κιλοβατώρες :)

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, korakios είπε

τα excel τα είδες ? σε συμφέρει δηλαδή ο Ηρών ???

με ρήτρα αναπροσαρμογής δεν νομίζω να γινόταν ποτέ προγραμματισμός

Nαι το είδα και με συμφέρει γιατί θα κάνω το διπλό αέριο (νέα σύνδεση)-ρεύμα οπότε θα έχω παραπάνω έκπτωση στο αέριο και το ρεύμα είναι πιο σταθερό από watt and wolt χωρίς ΟΤΣ.

Ναι οκ να έχει φίλε μου κάποια διαφορά αλλά αυτό το πράγμα ξεφεύγει από τα όρια. Αν δηλαδή συμφωνήσουν να αγοράσουν αυτοί το ρεύμα 200 εγώ πόσα θα τους πληρώσω; Είναι δυνατόν ρε σεις αυτά τα καραγκιοζηλήκια. Ότι γουστάρουν δηλαδη θα πουλάνε οι μεν της χονδρικής και εμείς θα πληρώνουμε τους δεν επειδή δεν μπορούνε να τα βρούνε και να αγοράσουν φθηνότερα το ρεύμα. Ναι είναι νόμος προσφοράς και ζήτησης αλλά είναι και κοινωνικό αγαθό. Εδώ δεν θα πρέπει να επέμβει η πολιτεία και να βάλει ένα φρένο και στους δυο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

9 λεπτά πριν, argimeg είπε

Nαι το είδα και με συμφέρει γιατί θα κάνω το διπλό αέριο (νέα σύνδεση)-ρεύμα οπότε θα έχω παραπάνω έκπτωση στο αέριο και το ρεύμα είναι πιο σταθερό από watt and wolt χωρίς ΟΤΣ.

Έχεις υπολογίσει ότι το άεριο από watt and wolt σε συμφέρει ή το λες απλά βασιζόμενος στη διπλή έκπτωση; Δες το παρακάτω τόπικ. Οι περισσότεροι αναφέρουν ότι συνήθως να τα έχεις και τα δύο στον ίδιο πάροχο ΔΕ συμφέρει και μπορεί η και καλά διπλή έκπτωση να καταλήγει μη συμφέρουσα.

Επεξ/σία από DownUNDERground
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, DownUNDERground είπε

Έχεις υπολογίσει ότι το άεριο από watt and wolt σε συμφέρει ή το λες απλά βασιζόμενος στη διπλή έκπτωση; Δες το παρακάτω τόπικ. Οι περισσότεροι αναφέρουν ότι συνήθως να τα έχεις και τα δύο στον ίδιο πάροχο ΔΕ συμφέρει και μπορεί η και καλά διπλή έκπτωση να καταλήγει μη συμφέρουσα.

Όχι δεν το έχω υπολογίσει είναι η αλήθεια γιατί δεν έχω και δεδομένα από αέριο για να υπολογίσω, τώρα θα βάλω. Απλά έφαγα τον παπά με την διπλή έκπτωση. Δεν έχω κάνει ακόμα συμβόλαιο οπότε μπορώ να κάνω πίσω. Έχεις καμιά πρόταση ή τέλος πάντων πως μπορώ να υπολογίσω την κατανάλωση που θα έχω στο αέριο για να δω αν με συμφέρει;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...