Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

37 λεπτά πριν, naive είπε

Για δοκίμασε να βγάλεις άκρη με τις χρεώσεις "άρθρου 8.8" της protergia 

Μα τα παναγίδια βόδια...😱

Ποιος φωστήρας το σκέφτηκε αυτό; 🤪

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλησπέρα, νέο "θύμα" της ΟΤΣ χρέωσης στην Protergia κι εγώ, στον τελευταίο εκκαθαριστικό λογαριασμό μου, με προσαύξηση του άρθρου 8.8 στο ύψος των 31,86€.

Screenshot_2020-02-17-12-06-05-950_cn.wps.xiaomi.abroad.lite.jpg

Screenshot_2020-02-17-12-07-49-274_cn.wps.xiaomi.abroad.lite.jpg

24 λεπτά πριν, giorgosvet είπε

Δηλαδή σχεδόν 2 λεπτά επιπλέον φέσι στη κιλοβατώρα.Ωραία! Πόσο τι μετράει την ΟΤΣ 55+18,56=73,56!. Αποκλείεται..

H protergia δεν εφαρμόζει μόνο τη διαφορά από την ΟΤΣ αλλά και πρόσθετες επιβαρύνσεις μέσω ενός αλγόριθμου που παρατίθεται στο άρθρο 8.8 των όρων τους.

Προσωπικά τον βρίσκω δύσκολο στην κατανόηση και εντελώς μη ελκυστικό.

http://www.protergia.gr/sites/default/files/typos_ypologismoy_4website.pdf

5 ώρες πριν, topmar είπε

Καλησπέρα, νέο "θύμα" της ΟΤΣ χρέωσης στην Protergia κι εγώ, στον τελευταίο εκκαθαριστικό λογαριασμό μου, με προσαύξηση του άρθρου 8.8 στο ύψος των 31,86€.

Screenshot_2020-02-17-12-06-05-950_cn.wps.xiaomi.abroad.lite.jpg

Screenshot_2020-02-17-12-07-49-274_cn.wps.xiaomi.abroad.lite.jpg

Δηλαδή, αν είχες ΔΕΗ, πόσο θα πληρώνεις ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για την περίοδο του λογαριασμού, η μέση ΟΤΣ ήταν 55,478. Ανεβάζω και το σχετικό αρχείο.

Αν δεν σας κλέβει, μιλάμε για εντελώς νέο κόλπο που απότι βλέπω χρεώνει σταθερά γύρω στα 2 λεπτά παραπάνω την KWh, επιπλέον της ΟΤΣ. Φανταστείτε δηλαδή να ανέβει και η ΟΤΣ.

Ξαναλέω, ζητήστε εγγράφως, αναλυτικά τον τρόπο υπολογισμού ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ λογαριασμό, μήπως βγάλετε άκρη για το τι πληρώνετε και αν το πληρώνετε βάσει του συμβολαίου σας 

ExAnte_SMP_2020_01_15-2020_02_07.xls

Επεξ/σία από naive
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε

Χμ, καλή ερώτηση. Ας το υπολογίσει κάποιος, με τις 1709 KWh μου το 4μηνο. 

6 ώρες πριν, giorgosvet είπε

Δηλαδή σχεδόν 2 λεπτά επιπλέον φέσι στη κιλοβατώρα.Ωραία! Πόσο τι μετράει την ΟΤΣ 55+18,56=73,56!. Αποκλείεται..

Ναι, όποια έκπτωση συμβολαίου έχω (-26%) στην τιμή της KWh, ουσιαστικά εκμηδενίζεται με αυτό το χαράτσι. Τι να πω.... 

1 ώρα πριν, naive είπε

Για την περίοδο του λογαριασμού, η μέση ΟΤΣ ήταν 55,478. Ανεβάζω και το σχετικό αρχείο.

Αν δεν σας κλέβει, μιλάμε για εντελώς νέο κόλπο που απότι βλέπω χρεώνει σταθερά γύρω στα 2 λεπτά παραπάνω την KWh, επιπλέον της ΟΤΣ. Φανταστείτε δηλαδή να ανέβει και η ΟΤΣ.

Ξαναλέω, ζητήστε εγγράφως, αναλυτικά τον τρόπο υπολογισμού ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ λογαριασμό, μήπως βγάλετε άκρη για το τι πληρώνετε και αν το πληρώνετε βάσει του συμβολαίου σας 

ExAnte_SMP_2020_01_15-2020_02_07.xls 131 kB · 2 downloads

Η περίοδος που κοιτάς είναι για τα δημοτικά τέλη μόνο φίλε μου. Η περίοδος 4μηνου κατανάλωσης είναι 4/10/2019 - 7/2/2020. Μπορείς να βρεις με το ίδιο Excel την μέση τιμή σε αυτή την περίοδο;; Σύμφωνα με το λογαριασμό, είναι 18,75€ πάνω από το όριο των 55€ του συμβολαίου, άρα πρέπει να βγάλεις αποτέλεσμα 73,75€/MWh ως μέση τιμή της περιόδου αυτής!! 

Βασικά όπως είδα και στο περίφημο άρθρο 8.8 και αν το κατάλαβα καλά, αν αγοράζει η εταιρεία το συγκεκριμένο διάστημα ρεύμα με μέση τιμή από 40 έως 55€, ισχύει μόνο ότι γράφει το συμβόλαιο, χωρίς έξτρα χρέωση.

Εάν αγοράζει με μέση τιμή άνω των 55€, πληρώνω το επιπλέον ποσό κόστους (πάνω από τα 55€) επί τα KWh της κατανάλωσης μου.

Εάν αγοράζει με μέση τιμή κάτω των 40€, θα έχω έκπτωση το ποσό κόστους (κάτω από τα 40€) επί τα KWh της κατανάλωσης μου.

Κι επειδή ΔΕΝ πρόκειται ποτέ να πέσει η μέση τιμή κάτω από 40€/KWh, μαντεύω τι θα γίνεται..... 

Από γρήγορη έρευνα, για όλο το 2019 η ΟΤΣ ήταν >55€ την MWh για το 87% του έτους, οπότε πάντα το χαράτσι προστίθεται (για τους εκκαθαριστικους του 2019). 

Για σύγκριση, μόλις είδα τον περσινό λογαριασμό μου στην ίδια περίοδο (2/10/2018 - 4/2/2019) στην ίδια εταιρεία, έχω μεν λιγότερες KWh (1430) αλλά καμία προσαύξηση και πλήρωσα μόνο το κόστος της κανονικής KWh + έκπτωση 26% που έχω.

Επεξ/σία από topmar
προσθήκη στοιχείων

Λεπον ημουν μεταξυ ΗΡΩΝ & Nrg για να φυγω απο την Volterra, λογω οτι η ΗΡΩΝ εχει 27 ευρω παγιο μονο για τον 1το χρονο και μετα παει 54 ειπα να βαλω την NRG επειδη εχει πιο χαμηλα το KW και δεν εχει αυξηση στο παγιο 57,60 το χρονο ή 45,60 κατω απο 1500kw το 4μηνο. Απο ΟΤΣ και περιεργες χρεωσεις εχουμε τιποτα παραλογα με την ΗΡΩΝ ή την NRG?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, topmar είπε

Χμ, καλή ερώτηση. Ας το υπολογίσει κάποιος, με τις 1709 KWh μου το 4μηνο. 

Ναι, όποια έκπτωση συμβολαίου έχω (-26%) στην τιμή της KWh, ουσιαστικά εκμηδενίζεται με αυτό το χαράτσι. Τι να πω.... 

Η περίοδος που κοιτάς είναι για τα δημοτικά τέλη μόνο φίλε μου. Η περίοδος 4μηνου κατανάλωσης είναι 4/10/2019 - 7/2/2020. Μπορείς να βρεις με το ίδιο Excel την μέση τιμή σε αυτή την περίοδο;; Σύμφωνα με το λογαριασμό, είναι 18,75€ πάνω από το όριο των 55€ του συμβολαίου, άρα πρέπει να βγάλεις αποτέλεσμα 73,75€/MWh ως μέση τιμή της περιόδου αυτής!! 

Βασικά όπως είδα και στο περίφημο άρθρο 8.8 και αν το κατάλαβα καλά, αν αγοράζει η εταιρεία το συγκεκριμένο διάστημα ρεύμα με μέση τιμή από 40 έως 55€, ισχύει μόνο ότι γράφει το συμβόλαιο, χωρίς έξτρα χρέωση.

Εάν αγοράζει με μέση τιμή άνω των 55€, πληρώνω το επιπλέον ποσό κόστους (πάνω από τα 55€) επί τα KWh της κατανάλωσης μου.

Εάν αγοράζει με μέση τιμή κάτω των 40€, θα έχω έκπτωση το ποσό κόστους (κάτω από τα 40€) επί τα KWh της κατανάλωσης μου.

Κι επειδή ΔΕΝ πρόκειται ποτέ να πέσει η μέση τιμή κάτω από 40€/KWh, μαντεύω τι θα γίνεται..... 

Από γρήγορη έρευνα, για όλο το 2019 η ΟΤΣ ήταν >55€ την MWh για το 87% του έτους, οπότε πάντα το χαράτσι προστίθεται (για τους εκκαθαριστικους του 2019). 

Για σύγκριση, μόλις είδα τον περσινό λογαριασμό μου στην ίδια περίοδο (2/10/2018 - 4/2/2019) στην ίδια εταιρεία, έχω μεν λιγότερες KWh (1430) αλλά καμία προσαύξηση και πλήρωσα μόνο το κόστος της κανονικής KWh + έκπτωση 26% που έχω.

58,564 ήταν η μέση ΟΤΣ για την περίοδο 4/10/2019 - 7/2/2020. Σου ανεβάζω το εξελόφυλλο. Μπορείς να το βρεις μόνος σου από εδώ www.admie.gr/leitoyrgia-dedomena/leitoyrgia-agoras-ilektrikis-energeias/anafores-dimosieyseis-agoras/ επιλέγοντας ΟΤΣ από τη λίστα και βάζοντας τις ημερομηνίες.
Δε δικαιολογείται η επιβάρυνση που έχεις με τίποτα από την ΟΤΣ. Δεν ξέρω τα υπόλοιπα ακαταλαβίστικα που έχει στο άρθρο 8.8 πώς συνεισφέρουν. Στείλε τους μήνυμα και ζήτησέ τους να σου δείξουν τις πράξεις που βγάζουν αυτό το αποτέλεσμα (όχι γενικότητες, συγκεκριμένα στο λογαριασμό σου). 
Επίσης, αν λες ότι πέρσι δεν είχες τέτοιες χρεώσεις, βεβαιώσου ότι στη σύμβαση που υπέγραψες (όχι στους όρους που έχουν τώρα στο site τους) υπάρχει το ίδιο άρθρο 8.8. Γιατί μπορεί να έχουν κάνει μονομερή τροποποίηση των όρων και να σε χρεώνουν διαφορετικά πράγματα από αυτά που έχεις υπογράψει.

ExAnte_SMP_2019_10_04-2020_02_07.xls

2 ώρες πριν, igano80 είπε

Λεπον ημουν μεταξυ ΗΡΩΝ & Nrg για να φυγω απο την Volterra, λογω οτι η ΗΡΩΝ εχει 27 ευρω παγιο μονο για τον 1το χρονο και μετα παει 54 ειπα να βαλω την NRG επειδη εχει πιο χαμηλα το KW και δεν εχει αυξηση στο παγιο 57,60 το χρονο ή 45,60 κατω απο 1500kw το 4μηνο. Απο ΟΤΣ και περιεργες χρεωσεις εχουμε τιποτα παραλογα με την ΗΡΩΝ ή την NRG?

Για NRG δεν ξέρω, αλλά για την ΗΡΩΝ, θα σου έλεγα να μη φύγεις από τη volterra. Εγώ έκανα το αντίστροφο, από την ΗΡΩΝ είχα χείριστη εμπειρία. 
Τι σύμβαση έχεις με τη volterra; Πόσο τιμή KWh και πόσο όριο ΟΤΣ;

Επεξ/σία από naive
  • Thanks 1

4 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Πάνω απο 180Ε μιας και δε θα είχε 0,11058 χρέωση αλλά θα ανέβαινε πάνω απο 2000κιλοβατ το τετράμηνο σίγουρα και θα πήγαινε 0,11936. 5% είναι η έκπτωση

2 ώρες πριν, igano80 είπε

Δε πας σε καμιά elpedison ή Ελιν που δεν έχουν ΟΤΣ καλύτερα?

7 ώρες πριν, korakios είπε

Πάνω απο 180Ε μιας και δε θα είχε 0,11058 χρέωση αλλά θα ανέβαινε πάνω απο 2000κιλοβατ το τετράμηνο σίγουρα και θα πήγαινε 0,11936. 5% είναι η έκπτωση

Δε πας σε καμιά elpedison ή Ελιν που δεν έχουν ΟΤΣ καλύτερα?

Η ELIN δεν χρεώνει ΟΤΣ, η  elpedison χρεώνει ,δες εδώ :https://www.elpedison.gr/files/1/EL%20003_3_06-19_ElectricityHome%20-%20NO%20PROMO_Oct_19.PDF 1.5 «ΟΤΣ» είναι η οριακή τιμή συστήματος, δηλαδή τιμή στην οποία εκκαθαρίζεται η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και είναι η τιμή που εισπράττουν όλοι όσοι εγχέουν ενέργεια στο ΕΣΜΗΕ και πληρώνουν όλοι όσοι ζητούν ενέργεια σε αυτό

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου φαίνεται ότι ο Χατζηδάκης πέτυχε να με κάνει να ψάξω να βρω εναλλακτικό πάροχο για ρεύμα.

Ωραίο κόλπο  και μπράβο του.

Επεξ/σία από papoys1

2 ώρες πριν, papoys1 είπε

Μου φαίνεται ότι ο Χατζηδάκης πέτυχε να με κάνει να ψάξω να βρω εναλλακτικό πάροχο για ρεύμα.

Καλημερα....Εσυ τι νομιζεις στους παροχους τα μεγαλα στελεχη δεν εχουν αυτες τις απολαβες...Μπορει και παραπανω... Απλα  στα μικρα στελεχη  στους παροχους  η αμοιβη ειναι  πολυ μικρη εν αντιθεσει στην ΔΕΗ αρκετα  πολυ μεγαλυτερη... Και στους παροχους  οι υπαλληλοι  δεν ειναι μονιμοι....

2 ώρες πριν, papoys1 είπε

Πάνε γυρεύοντας.

Spoiler

John Cena Wrestling GIF by WWE

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...