Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες μπορεί κάποιος να αναφέρει ποια προγράμματα - αυτή την περίοδο - δεν έχουν ΟΤΣ;

@korakios, πίστευα ότι δεν είναι πολλά. Τώρα αν είναι τόσο μεγάλος κόπος οκ... sorry.

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, giorgos_76 είπε

Καλησπέρα σε όλους, Είμαι 2 χρόνια στην Ελιν με 10% έκπτωση συνέπειας και μηδενικό ΟΤΣ...Σήμερα μου ήρθε email, ότι αναπροσαρμόζονται οι τιμές με 5% έκπτωση συνέπειας...

Δεν πρόσεξες καλά. Αρχικά στους λογαριασμούς του Απριλίου ενημέρωσαν ότι από 1/7 μειώνεται η έκπτωση από 10% σε 5%. Αυτή ήταν η 1η αλλαγή. Η σημερινή αλλαγή αλλάζει την αρχική τιμή προμήθειας από 0.085 σε 0.099 το ημερήσιο και από 0.0661 σε 0.07897 το νυχτερινό.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Green Dragon είπε

Παίδες μπορεί κάποιος να αναφέρει ποια προγράμματα - αυτή την περίοδο - δεν έχουν ΟΤΣ;

@korakios, πίστευα ότι δεν είναι πολλά. Τώρα αν είναι τόσο μεγάλος κόπος οκ... sorry.

Γελάω γιατί κάνω copy-paste συνέχεια :

"Διάβασε το sticky , κατέβασε το αντίστοιχο excel και βάλε ετήσιες κιλοβατώρες :)"

Δηλαδή δες τα προγράμματα στο excel 😁

Επεξ/σία από korakios
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, korakios είπε

Γελάω γιατί κάνω copy-paste συνέχεια :

"Διάβασε το sticky , κατέβασε το αντίστοιχο excel και βάλε ετήσιες κιλοβατώρες :)"

Δηλαδή δες τα προγράμματα στο excel 😁

Έχεις δίκιο...σε καταλαβαίνω και σε ευχαριστώ πολύ!

• Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, korakios είπε

Αντί να αφήσουν το Γ1 στην ησυχία του μιας και αυτό έχει το μεγαλύτερο ποσοστό , πάνε και βάζουνε ρήτρα στο συγκεκριμένο....

Μήπως γι' αυτό ακριβώς το κάνουν;😉

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, DownUNDERground είπε

Μήπως γι' αυτό ακριβώς το κάνουν;😉

Ελπίζω πως όχι , ίσως γιατί τα Γ1,ΓΝ1 δεν έχουν δέσμευση , αλλά πάλι δε δικαιολογείται

Θα μπορούσαν να βγάλουν νέο πρόγραμμα που να είχε ρήτρα

Δημοσ.
8 ώρες πριν, korakios είπε

MasterBlaster όλο το μπερδεύω , η ΤΕΑ με τι αντιστοιχεί ? Με το

ΑΓΟΡΑ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΕΝΔΟΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΓΟΡΑ ή με το σύνολο

Μεσοσταθμική Τιμή Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας στο Διασυνδεδεμένο Σύστημα

Βάζω το πρώτο (επόμενης μέρας μιας και το ίδιο έβαλα στο προηγούμενο παράδειγμα)

(1,18*86,798+13-50)/1000= 0,06542 προσαύξηση

αλλά για να λέει

Καλημέρα κορακιε,

Η ΤΕΑ είναι η αγορά επόμενης ημέρας. Οπότε στον πίνακα του ΑΔΜΗΕ δεν την βρίσκεις. Ο ΑΔΜΗΕ βάζει μέσο όρο ΤΕΑ και ενδοημερησια που ουσία είναι το κόστος (προ απωλειών ,ΛΠ και αποκλίσεων). Για να βρεις ΤΕΑ πρέπει να πας στο site του ΕΝΕΧ

Έμενα πάντως μου κάνει εντύπωση το γεγονός πως η Protergia έβγαλε αυτήν την περίοδο το Fixed ενώ πέρσι είχε το Genius που ήταν ένα ακριβό πρόγραμμα σε μια φθηνή αγορά...Για μένα στηρίξτε τις εταιρίες που σας στήριξαν και όχι αυτές που εποφθαλμιούν. Επίσης κάνετε λίγο υπομονή γιατί σε λίγο όλα τα προγράμματα ρεύματος θα αλλάξουν για όλους τους παρόχους με οδηγία ΡΑΕ. 

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, giorgos_76 είπε

Καλησπέρα σε όλους, Είμαι 2 χρόνια στην Ελιν με 10% έκπτωση συνέπειας και μηδενικό ΟΤΣ...Σήμερα μου ήρθε email, ότι αναπροσαρμόζονται οι τιμές με 5% έκπτωση συνέπειας...

Υπάρχει κάποια καλύτερη εταιρία να πάω ;;;...Αυτές που ξεχώρισα είναι η Protergia και η Volton..Και οι 2 έχουν πάνω κάτω 0,05 ημερήσιο και 0,035 νυχτερινό, αλλά έχουν και ΟΤΣ...

Έχω μεγάλη κατανάλωση το χειμώνα λόγω αντλίας θερμότητας...Αξίζει να πάω σε κάποια απο αυτές τις 2, ή να μείνω Ελιν ;;

Και σε μένα ήρθε χθες το email. Τελικά κατέληξες τί είναι καλύτερο ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 19/7/2021 στις 10:19 ΜΜ, korakios είπε

χοντρική + προμήθεια με όριο μέγιστης τιμής

Πολύ σωστά. Αλλά όλα τα παιδιά που "σπούδασαν" marketing και άλλες σαχλαμάρες δεν θα έχουν δουλειά. (οι 8 στις 10 "δουλειές" σήμερα είναι παντελώς άχρηστες)

1 ώρα πριν, MasterBlaster είπε

Επίσης κάνετε λίγο υπομονή γιατί σε λίγο όλα τα προγράμματα ρεύματος θα αλλάξουν για όλους τους παρόχους με οδηγία ΡΑΕ. 

Έχεις μήπως περισσότερες πληροφορίες?????

Επεξ/σία από MessengerOfGood
Δημοσ.
9 ώρες πριν, korakios είπε

@Green Dragon

Πάμε μια ακόμα φορά για το φυσικό αέριο (ρεύμα)

https://aerioattikis.blob.core.windows.net/wp-uploads/2021/06/HR_MainPricelist_ExtraServices_v5_6.pdf

Για Ιούνιο

https://www.admie.gr/sites/default/files/attached-files/type-file/2021/07/202106-Mesostathmiki_Timi_Agoras_Hlektrikhs_energeias_sto_Diasyndedemeno_Systima_v1.pdf

(1,1343*(86,798+10,839)-40)/1000=~0,07075 προσαύξηση

Τελική τιμή κιλοβατώρας = 0,05450+0,07075 = 0,12525

Μπορείς να αντικαταστήσεις τα νούμερα 86,798 & 10,839 απο άλλους μήνες ή δες και το προηγούμενο έτος

https://www.admie.gr/agora/enimerotika-deltia/mesostathmiki-timi-agoras

επίσης μην ξεχνάς οτι το περισσότερο ρεύμα το καίμε σχεδόν πάντα όταν υπάρχει και γενικότερη ζήτηση , δηλαδή όταν η χοντρική του ρεύματος αυξάνεται

είναι χαοτικό γενικά μιας και απο τα

"Αποτελέσματα Aγοράς Επόμενης Ημέρας"

https://www.enexgroup.gr/el/markets-publications-el-day-ahead-market

δε βρίσκω τρόπο να τραβήξει κάποιος την περίοδο κατανάλωσης (και χρέωσης)

άρα το μόνο που απομένει είναι απο

https://www.admie.gr/agora/enimerotika-deltia/mesostathmiki-timi-agoras

και να κάνει τις πράξεις να δει στο περίπου

Φαίνετια ότι το καλοκαίρι θα πληρώσουμε παραπάνω

Πρέπει να δω που θα πάω. Με το πάγιο περνάει στα ακριβότερα...

Ετσι κι αλλιως αν θέλω να φύγω λογικά δε πληρώνω. Αυτοί αλλάξανε τα όρια . Τους έστειλα σήμερα εμαιλ για να το επιβεβαιώσω 

to 30% θα έχει μεσα το πάγιο ή δε θα το έχει?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

H Έκπτωση Ανταγωνιστικών Χρεώσεων 5% της elin είναι είδη ενσωματωμένη στην τιμή;

Επεξ/σία από newlynx
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εμενα μια απο τα ιδια. Μου ρθε το mail της ΕΛΙΝ χτες, και απο σημερα ψαχνομαι να αλλαξω εταιρια.

Μια διευκρινηση, μας εβαλαν και ΟΤΣ η απλα ανεβηκε η τιμη της κιλοβατωρας?

Επεξ/σία από James.
Δημοσ.

Μίλησα και εγώ με Protergia και μου είπαν ότι ισχύει κανονικά το οικιακό fixed. Πρώτη φορά στενοχωριέμαι που δε γίνεται 2 και 3 χρόνια συμβόλαιο. 🤣

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, alexiko είπε

Μίλησα και εγώ με Protergia και μου είπαν ότι ισχύει κανονικά το οικιακό fixed. Πρώτη φορά στενοχωριέμαι που δε γίνεται 2 και 3 χρόνια συμβόλαιο. 🤣

μόλις μίλησα και εγώ και ενώ είμαι ήδη πελάτης τους με ρήτρα προσαύξησης δέχτηκαν να κάνω το fixed

Επεξ/σία από tasos_87
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...