Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, jasonas21 είπε

@korakios καλα ναι το ξερω αυτο και δεν εχ σκοπω να καθυστερω πληρωμες αλλα λεω σε περιπτωση που.... μια φορα!

@Kzaxas λεω σε περιπτωση που εναν μηνα δεν εξοφλήσω μεχρι το deadline τι γινεται? εχει διακανονισμο? η Ελιν πχ εχει μεχρι ενα ποσο αν θυμαμαι καλα!

Σε αυτό δυστυχώς δεν ξέρω να σου απαντήσω

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Depeche3 είπε

Το fix ειναι μια υπηρεσια φιλε μου που αν θες την εχεις αν θες οχι , την εχει μεσα το συμβολαιο σου προφανως σε ενημερωνουν για την τιμη κ αν θες την ενεργοποιεις αν θες οχι , αν την ενεργοποιησεις δεν μπορουν να σου αλλαξουν την τιμη οπως κ την τιμη κιλοβατωρας στον λογαριασμο χωρις να σε ενημερωσουν οπως κανει τωρα η volton στους πελατες τις κ φυσικα ειναι ελευθεροι να φυγουν , αν ομως δεν την ενεργοποιησεις τοτε μπορουν να την αλλαξουν οποτε θελουν γιατι ειναι υπηρεσια . 

Ελπιζω να βοηθησα λιγο σε αυτο 

Να ξερετε οτι οι εταιριες σε αυτα ειναι πολυ προσεκτικες γιατι μπορει να χασουν κ την αδεια τους αν καπου παρανομησουν ή κ να φανε υπερογκα προστιμα ......

Εδω παντως δεν παρανομησαν πιστεψε με 

Κούρασε αυτό το επίμονο τροπάρι να δικαιολογείς αυθαιρεσίες. Στο τέλος θα πείσεις και τους πιο καλοπροαίρετους ότι γίνεται σκόπιμα.

Επεξ/σία από DownUNDERground
  • Like 5
Δημοσ.

Απο σπόντα είδα οτι η NRG άλλαξε τον τρόπο υπολογισμού ΟΤΣ

1,18 * (MCP + Αποκλίσεις)+ 0,011

και πλέον δεν αναφέρει οτι μπορεί να αλλάζει τους συντελεστές κατα βούληση

Βέβαια απο 0,008 τιμή συμβολαίου πήγε 0,011.

Αφορά όσους δεν έχουν ενεργοποιημένο το fixed

Σε ένα μέλος του ήρθε ο λογαριασμός και το γράφει ξεκάθαρα .

Είναι το plan B 😁

Edit: Τελικά και στο δικό μου το έγραφε (απο 15/05) ,αλλά σα μπούφος το είχα ξεχάσει (λόγο fixed)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, DownUNDERground είπε

Κούρασε αυτό το επίμονο τροπάρι να δικαιολογείς αυθαιρεσίες. Στο τέλος θα πείσεις και τους πιο καλοπροαίρετους ότι γίνεται σκόπιμα.

Επεξ/σία από Superbull76
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, doll είπε

Korakios είχες καμία απάντηση από το ΣτΚ?

όχι ακόμα δυστυχώς

1 λεπτό πριν, doll είπε

Επίσης είχες τίποτα από NRG σχετικά με το FIXED?

τι εννοείς ?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, korakios είπε

τι εννοείς ?

Δεν μίλησες καθόλου μαζί τους για την ενεργοποίηση του fixed στα 4 ευρώ?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, doll είπε

Δεν μίλησες καθόλου μαζί τους για την ενεργοποίηση του fixed στα 4 ευρώ?

Ναι και είναι στα 4Ε ,αλλά είναι 4Ε γιατί το ενεργοποίησα εγκαίρως .

Όμως

δε μου αρέσουν αυτά τα κόλπα και πχ μπορεί να ήθελα να μην το ενεργοποιήσω για Μάιο-Ιουνιο (δεν καίω σχεδόν τίποτα τότε) ή μπορεί και να έλειπα όλο το καλοκαίρι στην τελική.

Δε θα κάθομαι να μανουριάζω , τα εξήγησα στο chat ,είχαν άλλη άποψη , βαθμολόγησα άριστα τη συνομιλία (30 λεπτά είχαμε σε χαλαρά πλαίσια), έστειλα στο ΣτΚ

Επίσης αν δε χρειαζόταν το fix τους 6 μήνες και όχι τους 4 μήνες θα ζητήσω 8Ε πίσω

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά. Με πήραν από Elpedison για προσφορά. Τους είπα ότι έχω ΚΟΤ και μου είπαν ότι η έκπτωση αυτή είναι από το κράτος όχι από την ΔΕΗ και ότι θα ισχύει με Elpedison και θα έχω ακόμη πιο φθηνό ρεύμα. Βέβαια η διαφορά δεν πιστεύω να είναι μεγάλη. Εκεί που δελεάστικα πάντως είναι ότι αν περάσεις τις 1600kw δεν χάνεις λέει την επιδότηση του ΚΟΤ όπως συμβαίνει στην ΔΕΗ. Έχεις την έκτπωση μέχρι τις 1600 και μετά κανονική έκπτωση Elpedison. Επίσης δεν έχεις ρίτρα παραμόνο την δώρο εγγυηση των 50 ευρώ που πρέπει να επιστρέψεις. Ισχύουν αυτά ξέρει κανείς; Μέχρι τώρα όταν έλεγα ότι έχω κοινωνικό έλεγαν όκ άρα δεν σας συμφαίρει. Τώρα είναι πρώτη φορά που μου τα λένε αυτά και είπα να ρωτήσω. ξέρει κανείς να με κατατοπίσει?

Δημοσ.
Στις 15/6/2021 στις 11:30 ΜΜ, doll είπε

Το Ειδικό Τέλος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας μετονομάστηκε σε Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων. Το τέλος αυτό, προορίζεται για την πληρωμή των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Αποτελεί τη συνεισφορά όλων των πολιτών στην προώθηση της «πράσινης ενέργειας».

Το Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕTΜΕΑΡ) έχει καθοριστεί με το άρ. 40 του ν.2773/99 (ως Ειδικό Τέλος ΑΠΕ) και το άρθρο 143 του ν.4001/11.

Η χρέωση προκύπτει με τον παρακάτω τύπο

ΕΤΜΕΑΡ = Ενεργός Ενέργεια [kWh] x Μοναδιαία Χρέωση [€/kWh]

Η Μοναδιαία χρέωση που έχει οριστεί για όλους τους τύπους τιμολογίων είναι 0,017€/kWh

Χμμ, τώρα το είδα το είχα και στη ΔΕΗ σαν ΕΤΜΕΑΡ για αυτό μπερδεύτηκα!

4 ώρες πριν, korakios είπε

μή συμβολαίου πήγε 0,011

Απο σπόντα είδα οτι η NRG άλλαξε τον τρόπο υπολογισμού ΟΤΣ

1,18 * (MCP + Αποκλίσεις)+ 0,011

και πλέον δεν αναφέρει οτι μπορεί να αλλάζει τους συντελεστές κατα βούληση

Βέβαια απο 0,008 τιμή συμβολαίου πήγε 0,011.

Αφορά όσους δεν έχουν ενεργοποιημένο το fixed

Σε ένα μέλος του ήρθε ο λογαριασμός και το γράφει ξεκάθαρα .

Είναι το plan B 😁

Edit: Τελικά και στο δικό μου το έγραφε (απο 15/05) ,αλλά σα μπούφος το είχα ξεχάσει (λόγο fixed)

Τελικά με το fixed σώνεσαι από ότι έχω καταλάβει!

Ναι και είναι στα 4Ε ,αλλά είναι 4Ε γιατί το ενεργοποίησα εγκαίρως .

Όμως

δε μου αρέσουν αυτά τα κόλπα και πχ μπορεί να ήθελα να μην το ενεργοποιήσω για Μάιο-Ιουνιο (δεν καίω σχεδόν τίποτα τότε) ή μπορεί και να έλειπα όλο το καλοκαίρι στην τελική.

Δε θα κάθομαι να μανουριάζω , τα εξήγησα στο chat ,είχαν άλλη άποψη , βαθμολόγησα άριστα τη συνομιλία (30 λεπτά είχαμε σε χαλαρά πλαίσια), έστειλα στο ΣτΚ

Επίσης αν δε χρειαζόταν το fix τους 6 μήνες και όχι τους 4 μήνες θα ζητήσω 8Ε πίσω

Μπορεις να το κανεις on/off το fixed ?

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους, διαβάζω το νήμα εδώ και πάρα πολύ καιρό, σήμερα όμως θα χρειαστώ τα φώτα σας :)

Είμαι στον Ήρων, στο Up 1 Bonus (από ΔΕΗ Γ1Ν) εδώ και σχεδόν 1 χρόνο. Πάντα δίνω μέτρηση όταν το επιτρέπει η σελίδα τους, και επίσης δίνω και στο site του ΔΕΔΔΗΕ (παραδόξως σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα).

Το θέμα: Έρχεται 2η φορά σε εκκαθαριστικό λογαριασμό η χρέωση "Αναπροσαρμογή Εκκαθάρισης Αγοράς", οκ, γνωρίζω τι σημαίνει αυτό, τελικώς σε βάθος χρονου, συμφέρουν οικονομικά τέτοιου είδους πακέτα ή όσα δεν έχουν ΟΤΣ, έστω και με υψηλότερες χρεώσεις ανά Kwh; Έχω τσεκάρει τα excelόφυλλα, αλλά σε βάθος χρόνου θα ήταν καλοδεχούμενη η εμπειρία όσων είναι σε εναλλακτικό πάροχο για χρόνια.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Christoforos? είπε

Εκεί που δελεάστικα πάντως είναι ότι αν περάσεις τις 1600kw δεν χάνεις λέει την επιδότηση του ΚΟΤ όπως συμβαίνει στην ΔΕΗ. Έχεις την έκτπωση μέχρι τις 1600 και μετά κανονική έκπτωση Elpedison

Πρώτη φορά το ακούω , να το πάρεις γραπτώς μιας και το ΚΟΤ δεν εξαρτάται απο τον πάροχο και αν περάσεις το όριο το χάνεις

Βέβαια η διαφορά δεν πιστεύω να είναι μεγάλη

είναι όσο η διαφορά αρχική τιμής (χωρίς τυχών εκπτώσεις συνέπειας) μείον αρχική τιμή του πάροχου που είσαι

Έχεις την έκτπωση μέχρι τις 1600 και μετά κανονική έκπτωση Elpedison.

Πριν αλλάξουν τιμές ,η elpedison δεν έδινε έκπτωση συνέπειας σε ΚΟΤ. Να τα πάρεις γραπτώς

Επίσης δεν έχεις ρίτρα παραμόνο την δώρο εγγυηση των 50 ευρώ που πρέπει να επιστρέψεις.

οκ, λες για πρόγραμμα με ρήτρα αναπροσαρμογής τότε . Πρώτα να σιγουρευτείς οτι μπορείς να την υπολογίσεις

7 ώρες πριν, chmichael είπε

Τελικά με το fixed σώνεσαι από ότι έχω καταλάβει!

εξαρτάται, τώρα που το πήγαν 9,90/μήνα δεν είμαι σίγουρος. Εξαρτάται δηλαδή αν τα 9,90 είναι λιγότερα απο αυτά που θα πλήρωνες επιπλεόν σε ρήτρα

7 ώρες πριν, chmichael είπε

Μπορεις να το κανεις on/off το fixed ?

ναι , ανα μήνα

________________________________________________________________________________

6 λεπτά πριν, soterman είπε

συμφέρουν οικονομικά τέτοιου είδους πακέτα ή όσα δεν έχουν ΟΤΣ, έστω και με υψηλότερες χρεώσεις ανά Kwh;

βγάλε πχ απο Ιανουάριο την τελική μέση κιλοβατώρα να καταλάβεις.

Απο περιέργεια πόσο παραπάνω χρέωσαν σε πόσες κιλοβατώρες ?

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, korakios είπε

Εκεί που δελεάστικα πάντως είναι ότι αν περάσεις τις 1600kw δεν χάνεις λέει την επιδότηση του ΚΟΤ όπως συμβαίνει στην ΔΕΗ. Έχεις την έκτπωση μέχρι τις 1600 και μετά κανονική έκπτωση Elpedison

Δεν ισχύει και δεν πρόκειται κανείς προμηθευτής να σου πιστώνει 0,075 (ΚΟΤ Α) ή 0,045 (ΚΟΤ Β) αντί του ΔΕΔΔΗΕ...

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, MasterBlaster είπε

Δεν ισχύει και δεν πρόκειται κανείς προμηθευτής να σου πιστώνει 0,075 (ΚΟΤ Α) ή 0,045 (ΚΟΤ Β) αντί του ΔΕΔΔΗΕ...

καλή φάση , αλλά δεν είπα κάτι τέτοιο 😁 (κάπως έμπλεξες την παράθεση!)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...