Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, jasonas21 είπε

Οποτε αν της Ελιν η έκπτωση πέσει ακομα παρακάτω στο 5%

εννοεί οτι είναι παλιός και το 5% αφορά τις παλιές τιμές

2 ώρες πριν, Jason13 είπε

Απο 1/7 5% η εκπτωση. Ακόμα σώζεται.. Βεβαια το ανακοινωσαν το Μάρτιο στον λογαριασμο

έχεις το προηγούμενο πρόγραμμα ή προ Σεπτεμβρίου του 2020 ?

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλησπέρα. Είμαι κι εγώ στο πρόγραμμα της ΕΛΙΝ electricon οικιακό και διάβασα για την μείωση του ποσοστού έκπτωσης συνέπειας. Η κατανάλωσή μου κυμαίνεται γύρω στις 4.000 kwh το χρόνο και βάζοντας το νούμερο στο excel βλέπω ότι με τιμή kwh 0,09405 και υποθέτω έκπτωση συνέπειας 5%, το κέρδος μου με βάση την ΔΕΗ είναι στα 43,27€ το χρόνο. Αλλάζοντας την τιμή της kwh με το 0,085 που έχω στο συμβόλαιο το κέρδος αυξάνεται σε 81,64€ και διαπιστώνω ότι είναι από τα  υψηλότερα της λίστας. Υποθέτω ότι και αυτό το ποσό βγαίνει με έκπτωση συνέπειας 5%. Άρα με συμφέρει να παραμείνω, τουλάχιστον μέχρι να αλλάξει την τιμή της kwh (αν την αλλάξει). Σωστά δεν τα υπολογίζω ή κάνω κάποιο λάθος?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, prototypegr είπε

στο excel βλέπω ότι με τιμή kwh 0,09405 και υποθέτω έκπτωση συνέπειας 5%

σωστά (0,0990*0,95)

2 λεπτά πριν, prototypegr είπε

Αλλάζοντας την τιμή της kwh με το 0,085 που έχω στο συμβόλαιο το κέρδος αυξάνεται σε 81,64€ και διαπιστώνω ότι είναι από τα  υψηλότερα της λίστας. Υποθέτω ότι και αυτό το ποσό βγαίνει με έκπτωση συνέπειας 5%

όχι , είναι =0,095*0,9 δηλαδή με 10%

Αν το πάει με 5% ,θα γίνει 0,095*0,95=0.09025

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, korakios είπε

σωστά (0,0990*0,95)

όχι , είναι =0,095*0,9 δηλαδή με 10%

Αν το πάει με 5% ,θα γίνει 0,095*0,95=0.09025

Με μπέρδεψες. Εγώ που έχω τιμή 0,085 + 10% (προς το παρόν) έκπτωση συνέπειας, τι πρέπει να βάλω στο excel για να δω το κέρδος μου με τα σημερινά δεδομένα και τι όταν θα πάει η έκπτωση στο 5%?

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, korakios είπε

εννοεί οτι είναι παλιός και το 5% αφορά τις παλιές τιμές

έχεις το προηγούμενο πρόγραμμα ή προ Σεπτεμβρίου του 2020 ?

το προ Σεπτεμβριου 2020. Χωρις παγια και τιμες ΔΕΗ προ νδ 0,085 / 0,0661

Δημοσ.

Εγώ που έχω τιμή 0,085 + 10%

εννοείς αρχική τιμή 0,085 στην οποία μπαίνει έκπτωση επιπλέον 10% ? γιατί αλλιώς το έγραψες πριν

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, korakios είπε

εννοείς αρχική τιμή 0,085 στην οποία μπαίνει έκπτωση επιπλέον 10% ? γιατί αλλιώς το έγραψες πριν

Ναι, αυτό εννοώ. Μάλλον δεν το έγραψα σωστά και το κατάλαβες λάθος.

Δημοσ.

Ναι, αυτό εννοώ. Μάλλον δεν το έγραψα σωστά και το κατάλαβες λάθος.

Άρα πριν είχες 0,085*0,9=0,0765 τελική και τώρα που σου λέει η έκπτωση απο 10% σε 5% ,θα βάλεις

0,085*0,95=0,08075

@prototypegr για να είμαστε απόλυτοι ,προσθέτεις και τη χρέωση ΕΛΑΠΕ (+0,002) που έχει βάλει φέτος , δηλαδή 0,08275

Βασικά , όσοι τυχεροί είχαν τα (ακόμα πιο) παλιά της Ελιν & elpedison , δεν το κουνάνε

• Thanks 1
Δημοσ.

μπερδευτηκα με το που ισχυει η εκπτωση των 10% και που το 5%

46 λεπτά πριν, DownUNDERground είπε

Κι εσύ τί θα κερδίσεις με το να περιμένεις; Είσαι τώρα κάπου που είναι φθηνότερα;

την ολη διαδικασια αλλαγης, αν ειναι για 1 μηνα... εκτος αν δεν σκοπευει να αλλαξει η solar τιμες μεσα στους επομενους 1-2 μηνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, jasonas21 είπε

την ολη διαδικασια αλλαγης, αν ειναι για 1 μηνα... εκτος αν δεν σκοπευει να αλλαξει η solar τιμες μεσα στους επομενους 1-2 μηνες

άραξε καλύτερα στη ΔΕΗ , το πολύ πολύ ,βάλε το online και ρώτα εκεί

https://www.insomnia.gr/forums/topic/745862-δεη-myhome-onlineenter/

7 λεπτά πριν, jasonas21 είπε

μπερδευτηκα με το που ισχυει η εκπτωση των 10% και που το 5%

ή θα έχεις το προηγούμενο 0,085, ή το νέο 0,09405, τελικές

(edit +0,002 ΕΛΑΠΕ) ,

άσε τις εκπτώσεις.

Πιο απλό δε γίνεται ,

τώρα αν κάνεις υποθέσεις αν εκείνο , αν το άλλο ,δε θα σε βοηθήσει κανένας μιας και αφορά το μέλλον

Επεξ/σία από korakios
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, jasonas21 είπε

Μια αίτηση συμπληρώνεις και στέλνεις. Δε βλέπω καμια ταλαιπωρία.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, DownUNDERground είπε

Μια αίτηση συμπληρώνεις και στέλνεις. Δε βλέπω καμια ταλαιπωρία.

και να ζει στο άγχος αν ακριβύνει ? Καλύτερα να ξέρεις οτι πληρώνεις ακριβά (θα δείξει και μετά τον Αύγουστο) , παρά αυτή η ψυχική φθορά 🤣

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, jonkyr είπε

Προφανώς έχω ακόμη στα χέρια μου την προσφορά με τις προχθεσινές τιμές, αλλά νταξ... είναι θέμα χρόνου.

Στην θεση σου θα πηγαινα στη Ελιν μιας κι εχεις την προσφορα με τις προηγουμενες τιμες μιας και δεν εχεις δεσμευση και θα περιμενα να δω τι θα γινει μολις ξεκαθαρισει η κατασταση.

Αν δεις οτι εισαι οκ στο προγραμμα καθεσαι εκει που εισαι κι αν αργοτερα σε περιπτωση που δεις οτι αλλαζουν στην Ελιν τιποτα φευγεις χωρις κανενα πεναλτι και πας καπου αλλου.

Οσο το σκεφτεσαι στο τελος δεν θα κανεις τιποτα.Παρε μια αποφαση και τελος.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

κλα μλκια ακουστηκε ετσι οπως το ειπα 😛, αλλα εδω περιμενω 3 μερες τωρα το allazorevma, να μου στειλει τα χαρτια να υπογραψω και καλα με τις παλιες τιμες της Ελιν! Ξερει κανενας ποσες μερες παιρνει απο εκει?

οποτε η εκπτωση 10% θα μεινει για τους νεους και οι παλιοι με τις παλες τιμες θα πεσουν στο 5%?

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, HERTHAN είπε

Οσο το σκεφτεσαι στο τελος δεν θα κανεις τιποτα.Παρε μια αποφαση και τελος.

Χαχαχα καλα τα λες βρε, αλλα ειμαι στη δουλεια. Δεν εχω απειρο χρονο για να ασχοληθω με αυτο, ειδικα οταν δεν εχω ολα τα δεδομενα στα χερια μου. Μαλλον προς Σολαρ θα παω, αλλα θα αποφασισω το βραδυ.

Αλλα απο περιεργεια, θα σε ρωτησω: για ποιον λογο λες ΕΛΙΝ εσυ;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...