Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

13 λεπτά πριν, johnfl21 είπε

Αυτό σημαίνει ότι δεν έχεις δεσμεύσει καμία τιμή, ότι αύξηση προκύπτει θα τη δεχθείς 

Μην λετε οτι ναναι χωρις να γνωριζετε. Μπορεις να διαλεξεις χαμηλη τιμη/kwh υπογραφοντας συμβολαιο για 2 χρονια πχ ή να διαλεξεις λιγο υψηλοτερη τιμη/kwh κανοντας συμβολαιο αοριστου. 

Οποτε αν σου αλλαξει χρεωσεις ή δεις κατι που δε σου αρεσει τους χαιρετας και πας στον επομενο. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 minutes ago, johnfl21 said:

Γιατί η ΔΕΗ σε ενημερώνει? 

είναι όρος στο συμβόλαιο για τα αορίστου, εδώ από volterra  

image.png.b35912eec2d6661771a7bfcc7f5ffa7a.png

Επεξ/σία από Dark_son20

1 ώρα πριν, johnykim είπε

Καλημέρα. Επειδή θέλω να υπολογίσω τις τιμές στη kWh για τον κάθε πάροχο, αλλά δεν γράφουν το ποσοστό του ΦΠΑ, ισχύει το 6% αυτή τη στιγμή σύμφωνα με το παρακάτω link;

https://www.kathimerini.gr/1022884/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/meiwsh-fpa-se-estiash-trofima-hlektriko-reyma-kai-fysiko-aerio

Ισχύει για όλους

• Thanks 1

τηλεφώνησα στην protergia και μου είπε ότι για όλους τους πελάτεσ η μέση τιμή της MWh τον μήνα Δεκέμβριο ήταν 85..Ισχύει κάτι τέτοιο και πόσο είναι το όριο της ΟΤΣ στην protergia ;;Αν αφαιρέσω τα 18,84 βγαίνει περιπου 65...Λογικό αυτό, αλλά στην ΑΔΜΗΕ που μπήκα δεν βλέπω για τον Δεκέμβριο 85 μέση τιμή..Άντε βγάλε άκρη..

33 λεπτά πριν, giorgos_76 είπε

τηλεφώνησα στην protergia και μου είπε ότι για όλους τους πελάτεσ η μέση τιμή της MWh τον μήνα Δεκέμβριο ήταν 85..Ισχύει κάτι τέτοιο και πόσο είναι το όριο της ΟΤΣ στην protergia ;;Αν αφαιρέσω τα 18,84 βγαίνει περιπου 65...Λογικό αυτό, αλλά στην ΑΔΜΗΕ που μπήκα δεν βλέπω για τον Δεκέμβριο 85 μέση τιμή..Άντε βγάλε άκρη..

Σε νησιά που δεν υπάρχει ΑΔΜΗΕ βάζουν ρήτρα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, giorgos_76 είπε

ΟΧΙ, δεν ισχύει. 85 δεν έχει φτάσει ποτέ η ΟΤΣ. 

Η μέση τιμή ΟΤΣ για το διάστημα τιμολόγησης του λογαριασμού σου (24/11/2019 - 28/12/2019) είναι 58,725

Σου βάζω το σχετικό αρχείο δεδομένων, και έχω κάνει και τον υπολογισμό της μέσης τιμής (το κίτρινο κελί)
Για να το βρεις και μόνος σου, πας εδώ: http://www.admie.gr/leitoyrgia-dedomena/leitoyrgia-agoras-ilektrikis-energeias/anafores-dimosieyseis-agoras/

Από τη drop down list επιλέγεις το τρίτο (ΟΤΣ (ΗΕΠ) €/MWH [Greek Time])

από κάτω βάζεις τις ημερομηνίες του λογαριασμού

πατάς "Δημιουργία Αναφοράς" και κατεβαίνει το εξελόφυλλο που σου έστειλα.

Ζήτησέ τους γραπτώς τον τρόπο υπολογισμού και την πηγή για τον ισχυρισμό τους ότι ήταν 85. 

Αν σου έχουν χρεώσει έτσι 6 μήνες επί 20€ όπως λες, μιλάμε για σκάνδαλο. 
Επικοινώνησε και ενημέρωσέ μας, έχει πολύ ενδιαφέρον.

ExAnte_SMP_2019_11_24-2019_12_28.xls

1 ώρα πριν, guzel είπε

Σε νησιά που δεν υπάρχει ΑΔΜΗΕ βάζουν ρήτρα;

τι σχέση έχει το ένα με το άλλο; Και πώς δεν υπάρχει ΑΔΜΗΕ στα νησιά;

Επεξ/σία από naive

25 λεπτά πριν, naive είπε

Η μέση τιμή ΟΤΣ για το διάστημα τιμολόγησης του λογαριασμού σου (24/11/2019 - 28/12/2019) είναι 58,725

Σου βάζω το σχετικό αρχείο δεδομένων, και έχω κάνει και τον υπολογισμό της μέσης τιμής (το κίτρινο κελί)
Για να το βρεις και μόνος σου, πας εδώ: http://www.admie.gr/leitoyrgia-dedomena/leitoyrgia-agoras-ilektrikis-energeias/anafores-dimosieyseis-agoras/

Ζήτησέ τους γραπτώς τον τρόπο υπολογισμού και την πηγή για τον ισχυρισμό τους ότι ήταν 85. 

ExAnte_SMP_2019_11_24-2019_12_28.xls 134 kB · 1 download

Ο ΑΔΜΗΕ δεν μεταφέρει το ρεύμα που αγοράζουν; Άρα στα νησιά που δεν είναι συνδεμένα και παράγουν ρεύμα με λυγνιτη η δε ξέρω εγώ πως, γιατί χρεώνονται την ρήτρα;

αφού δεν φτάνει σ' αυτά το ρεύμα που αγόρασαν..

5 λεπτά πριν, guzel είπε

Ο ΑΔΜΗΕ δεν μεταφέρει το ρεύμα που αγοράζουν; Άρα στα νησιά που δεν είναι συνδεμένα και παράγουν ρεύμα με λυγνιτη η δε ξέρω εγώ πως, γιατί χρεώνονται την ρήτρα;

αφού δεν φτάνει σ' αυτά το ρεύμα που αγόρασαν..

Νομίζω ισχύει γενικά διαφορετικό καθεστώς για αυτά τα νησιά. Δεν ξέρω αν έχουν ρήτρα ΟΤΣ, αλλά ένα μέρος των ΥΚΩ που πληρώνουμε στους λογαριασμούς μας πηγαίνει για να επιδοτείται η παραγωγή εκεί (αφού γίνεται με πετρέλαιο που είναι ακριβό)

5 λεπτά πριν, naive είπε

Νομίζω ισχύει γενικά διαφορετικό καθεστώς για αυτά τα νησιά. Δεν ξέρω αν έχουν ρήτρα ΟΤΣ, αλλά ένα μέρος των ΥΚΩ που πληρώνουμε στους λογαριασμούς μας πηγαίνει για να επιδοτείται η παραγωγή εκεί (αφού γίνεται με πετρέλαιο που είναι ακριβό)

Άρα εγώ γιατί να χρεωθώ ρήτρα ΟΤΣ αφού δεν θα φτάσει ποτέ το ρεύμα αυτό σπίτι μου;

3 ώρες πριν, giorgos_76 είπε

45 λεπτά πριν, naive είπε

ExAnte_SMP_2019_11_24-2019_12_28.xls 134 kB · 1 download

Επειδή κι εγώ στην ίδια κατάσταση είμαι, αν σε πουν για το πως ακριβώς βγάλαν την μέση τιμή τόσο υψηλή, θα σου ήμουν ευγνώμων αν μου έλεγες κι εμένα, έστω και με προσωπικό μήνυμα. 

1 λεπτό πριν, guzel είπε

Άρα εγώ γιατί να χρεωθώ ρήτρα ΟΤΣ αφού δεν θα φτάσει ποτέ το ρεύμα αυτό σπίτι μου;

Αν μένεις σε μη διασυνδεδεμένο νησί, ψάξε και βρες το ειδικό καθεστώς που ισχύει για ξέρεις τι ισχύει και τι όχι. 

• Like 1

7 λεπτά πριν, guzel είπε

γιατί πληρώνεις μια εταιρεία που δεν παρήγαγε την ενέργεια που κατανάλωσες;

Ψαξτε το καλα παιδες γιατι απο οτι φαινεται η τιμη 85 καπως βγηκε και δεν ειναι μεμονωμενη περιπτωση,παντως λογικα θα εχει εξηγηση η προτεργια θεωρειται σοβαρη εταιρια...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...