Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

16 λεπτά πριν, korakios είπε

λογικά το save 40% θα σου βγαίνει πιο φθηνό αλλά έχει 24μήνες δέσμευση

Ναι αυτο του βγαινει.

Καταλαβα οτι κανει λαθος οταν μου ειπε την καταναλωση του.Δεν ξερω τι εκανε η τι μπερδεψε.

Αν διαβαζε το sticky κι αν ψαχνοταν λιγο θα εβρισκε ευκολα τι τον συμφερει και που θα εχει το μεγαλυτερο οφελος.

Επεξ/σία από HERTHAN
  • Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια εγω εχω 3 χρονια ΕΛΤΑ και με τοσες διαφημισεις και προσφορες στο fb και στην tv σκεφτομαι αν πρεπει να αλλαξω παροχο. Διαβασα αρκετα εδώ μεσα κι αλλου και πραγματικα μπερδευομαι. Βλεπω εδώ τη δουλεια του συμφορουμιτη korakios, βλεπω αλλους υπολογισμους σε ένα σαιτ «τσιγκουνης» αλλα στο «αλλαζωρευμα», αλλα αλλου και καπου χανω την μπαλα στους υπολογισμους, προφανως κατι κανω λαθος. Παραθετω τον εκκαθαριστικο τελευταιου 4μηνου αν καποιος εχει να προτεινει κατι. Για ΟΤΣ τα ελτα εχουν 65 κι δεν εχουν πατησει ποτε τη σκανδαλη. Για θεμα επικοινωνιας δεν ειχα όταν τους καλεσα (υπαρχει το 11135 και το 2103353250) γιατι ειχα απορια για την εκπτωση συνεπειας αλλα μου εξηγησαν ότι ειχα χασει καποιες μερες στη ληξη της πληρωμης. Τους πληρωνω μεσω e-banking αλλα e-bill μαλλον δεν εχουν.

Ερωτημα τι λετε για αλλαγη, αξιζει; Όπως βλεπετε 2370 και νυχτερινο 773 (τετραμελης οικογενεια). Αν υπαρχει προταση παρακαλω πειτε την.

20210411_113740.bmp 20210411_113807.bmp

Επεξ/σία από kleomenis76
Δημοσ.

@ababa641 βρήκαμε συμπαίκτη για  3-on-3!:lol:

@kleomenis76 δες το sticky μήνυμα του τόπικ και συμπλήρωσε στο excel τις ώρες σου για να δεις τι σε συμφέρει. Τα ΕΛΤΑ δεν είναι κακή επιλογή, απλά επειδή βλέπω μεγάλες καταναλώσεις ίσως κανα-δυο πακέτα που αναφέρονται συχνά στις τελευταίες σελίδες να σε συμφέρουν λίγο περισσότερο.
Βέβαια έτσι δε θα μπορεί να κατέβει η ομάδα σε τουρνουά μετά...

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, DownUNDERground είπε

@ababa641 βρήκαμε συμπαίκτη για  3-on-3!:lol:

@kleomenis76 δες το sticky μήνυμα του τόπικ και συμπλήρωσε στο excel τις ώρες σου για να δεις τι σε συμφέρει. Τα ΕΛΤΑ δεν είναι κακή επιλογή, απλά επειδή βλέπω μεγάλες καταναλώσεις ίσως κανα-δυο πακέτα που αναφέρονται συχνά στις τελευταίες σελίδες να σε συμφέρουν λίγο περισσότερο.
Βέβαια έτσι δε θα μπορεί να κατέβει η ομάδα σε τουρνουά μετά...

Φιλε, αν δεν κανω λαθος μού βγαζει την Solar Energy. Το θεμα ειναι σε αλλο site βγαινει η το Φυσικο Αεριο, αλλου η Nrg κοκ. Εμπιστευομαι τον kakioso περισσοτερο. Δεν ξερω να παω σε Solar; Ειπαμε εχω ημερησιο τετραμηνου 2370 και νυχτερινο 773. Το βλεπω ξανα ομως και μου βγαζει τελικη 327 ενω εγω πληρωσα 273 εχοντας χασει και την εκπτωση συνεπειας. Βεβαιως η Σολαρ ειναι fixed

Επεξ/σία από kleomenis76
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kleomenis76 είπε

Παιδια εγω εχω 3 χρονια ΕΛΤΑ και με τοσες διαφημισεις και προσφορες στο fb και στην tv σκεφτομαι αν πρεπει να αλλαξω παροχο. Διαβασα αρκετα εδώ μεσα κι αλλου και πραγματικα μπερδευομαι. Βλεπω εδώ τη δουλεια του συμφορουμιτη korakios, βλεπω αλλους υπολογισμους σε ένα σαιτ «τσιγκουνης» αλλα στο «αλλαζωρευμα», αλλα αλλου και καπου χανω την μπαλα στους υπολογισμους, προφανως κατι κανω λαθος. Παραθετω τον εκκαθαριστικο τελευταιου 4μηνου αν καποιος εχει να προτεινει κατι. Για ΟΤΣ τα ελτα εχουν 65 κι δεν εχουν πατησει ποτε τη σκανδαλη. Για θεμα επικοινωνιας δεν ειχα όταν τους καλεσα (υπαρχει το 11135 και το 2103353250) γιατι ειχα απορια για την εκπτωση συνεπειας αλλα μου εξηγησαν ότι ειχα χασει καποιες μερες στη ληξη της πληρωμης. Τους πληρωνω μεσω e-banking αλλα e-bill μαλλον δεν εχουν.

Ερωτημα τι λετε για αλλαγη, αξιζει; Όπως βλεπετε 2370 και νυχτερινο 773 (τετραμελης οικογενεια). Αν υπαρχει προταση παρακαλω πειτε την.

20210411_113740.bmp 527 kB · 5 downloads 20210411_113807.bmp 527 kB · 3 downloads

Διαβασε το sticky και δες τα excel τους korakios που δεν εχουν ρητρα ΟΤΣ.

Εκει θα καταχωρησεις την ετησια καταναλωση σε ημερησιες και νυχτερινες κιλοβατωρες.Επισης μπορεις να επιλεξεις στο excel αν εχεις μονοφασικο η τριφασικο. 

Mε τετοια καταναλωση λογικα θα σε συμφερει το προγραμμα της NRG το Save 40.Αρκετοι εδω μεσα το εχουμε βαλει που εχουμε σχετικα μεγαλη καταναλωση.Δες ομως καλυτερα και μονος σου.

4 λεπτά πριν, kleomenis76 είπε

Φιλε, αν δεν κανω λαθος μού βγαζει την Solar Energy. Το θεμα ειναι σε αλλο site βγαινει η το Φυσικο Αεριο, αλλου η Nrg κοκ. Εμπιστευομαι τον kakioso περισσοτερο. Δεν ξερω να παω σε Solar; Ειπαμε εχω ημερησιο τετραμηνου 2370 και νυχτερινο 773

Δεν θα καταχωρησεις την καταναλωση 4μηνου αλλα την ετησια καταναλωση.

Ποιος ειναι ο kakioso?

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, HERTHAN είπε

Διαβασε το sticky και δες τα excel τους korakios που δεν εχουν ρητρα ΟΤΣ.

Εκει θα καταχωρησεις την ετησια καταναλωση σε ημερησιες και νυχτερινες κιλοβατωρες.Επισης μπορεις να επιλεξεις στο excel αν εχεις μονοφασικο η τριφασικο. 

Mε τετοια καταναλωση λογικα θα σε συμφερει το προγραμμα της NRG το Save 40.Αρκετοι εδω μεσα το εχουμε βαλει που εχουμε σχετικα μεγαλη καταναλωση.Δες ομως καλυτερα και μονος σου.

ok φιλε θα το δω με την Nrg αν και δεν καταλαβαινω γιατι δεν υπαρχει πουθενα και πρεπει να παω σε τηλεφωνικη συννενοηση μαζι τους. Γιατι δεν αναρτουν τους όρους;  Κι αν ο υπαλληλος λεει τα δικα του; Μπερδεμα, μπερδεμα :)

Επεξ/σία από kleomenis76
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kleomenis76 είπε

ok φιλε θα το δω με την Nrg αν και δεν καταλαβαινω γιατι δεν υπαρχει πουθενα και πρεπει να παω σε τηλεφωνικη συννενοηση μαζι τους. Γιατι δεν αναρτουν τους όρους;  Κι αν ο υπαλληλος λεει τα δικα του; Μπερδεμα, μπερδεμα :)

Kαθολου μπερδεμα ειναι υπερβολικα απλο κι ευκολο.

Σε περιπτωση που τελικα ενδιαφερεσαι τους παιρνεις ενα τηλεφωνο και τους ζητας να σου στειλουν τους ορους μ'ενα email.Tους διαβαζεις κι αν συμφωνεις προχωρας με την συμβαση.Aν οχι κοιτας το αμεσως επομενο προγραμμα που σε συμφερει.

Ειναι προωθητικη ενεργεια οπως εχει υποθει και γι'αυτο δεν εχει αναρτηθει ακομα στο site.

Ενα απο τα βασικα που πρεπει να ξερεις αν δεν εχεις διαβασει καθολου σε προηγουμενα μηνυματα ειναι οτι στο προγραμμα με ebill εχεις 2,50 τον μηνα παγιο και με την ενεργοποιηση του fixed(τιμη 4 ευρω/μηνα) απο τον 4ο μηνα και μετα(γιατι τους 4 πρωτους δεν χρεωνει ΟΤΣ σαν νεος πελατης) το τελικο παγιο θα ειναι στα 6,50 ευρω τον μηνα οπως φαινεται και στο excel.H δεσμευση ειναι 24 μηνες οπως επισης γραφει και στο excel.  

Διαβασε τους ορους μετα ρωτα οτι απορια εχεις στην NRG και ρωτα κι εδω.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα στη παρεά.

Θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις, το ξέρω οτι πολλά απ'αυτά που θα ρωτήσω ισως να έχουν απαντηθεί, ξεκίνησα να διαβάζω (απο το sticky και μετα) αλλά χαθηκα τελειώς και δεν παιρνω σαφεις απαντησεις.

Λοιπον, σε σπιτι με μονοφασικό ΔΕΗ Γ1Ν και με ετησια καταναλωση 5400 (3600 + 1800), χρησιμοποιησα το excel (Παροχοι Νυχτερινο Χωρις ΟΤΣ), ειδα τις διαφορες ολα κομπλε. Το θέμα είναι, οτι πηγαίνοντας στα αντίστοιχα προγραμματα στα site των παροχων (απο τα λινκ του excel), οι περισσοτεροι θα αναφερουν κατι του στυλ "Υπάρχει πιθανότητα αναπροσαρμογής χρεώσεων, σύμφωνα με όσα ορίζονται στους όρους της Σύμβασης Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας." και σου δίνουν επιλογες για να είναι σταθερές οι χρεώσεις, ή να πληρωνεις ένα έξτρα πάγιο το μήνα ή να προπληρώνεις κλπ κλπ.

Αρα έχουν ή δεν εχουν ΟΤΣ αυτα; Ή δεν είναι αυτό το ΟΤΣ και μπερδεύομαι;

Δεύτερη ερώτηση, εκ πρώτης όψεως και βάσει της κατανάλωσης που σας έδωσα, υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να κουμπώνει καλά σε εμένα; Είδα το nrg save 40%.

Και μια τρίτη και ίσως χαζή ερώτηση, σε περίπτωση που η κατανάλωση μειωθεί αρκετα (ένα 20-30%), υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει "πέναλτι" επειδή δεν είναι στα συμφωνημένα "όρια" του εκάστοτε προγράμματος;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, z3et είπε

Καλησπέρα στη παρεά.

Θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις, το ξέρω οτι πολλά απ'αυτά που θα ρωτήσω ισως να έχουν απαντηθεί, ξεκίνησα να διαβάζω (απο το sticky και μετα) αλλά χαθηκα τελειώς και δεν παιρνω σαφεις απαντησεις.

Λοιπον, σε σπιτι με μονοφασικό ΔΕΗ Γ1Ν και με ετησια καταναλωση 5400 (3600 + 1800), χρησιμοποιησα το excel (Παροχοι Νυχτερινο Χωρις ΟΤΣ), ειδα τις διαφορες ολα κομπλε. Το θέμα είναι, οτι πηγαίνοντας στα αντίστοιχα προγραμματα στα site των παροχων (απο τα λινκ του excel), οι περισσοτεροι θα αναφερουν κατι του στυλ "Υπάρχει πιθανότητα αναπροσαρμογής χρεώσεων, σύμφωνα με όσα ορίζονται στους όρους της Σύμβασης Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας." και σου δίνουν επιλογες για να είναι σταθερές οι χρεώσεις, ή να πληρωνεις ένα έξτρα πάγιο το μήνα ή να προπληρώνεις κλπ κλπ.

Αρα έχουν ή δεν εχουν ΟΤΣ αυτα; Ή δεν είναι αυτό το ΟΤΣ και μπερδεύομαι;

Τα προγραμματα στα excel του korakios δεν εχουν ΟΤΣ η αλλη ρητρα αναπροσαρμογης.

Αν ο παροχος αλλαξει στην πορεια τους ορους του προγραμματος και θελει να βαλει ρητρες τοτε μπορεις να φυγεις αζημιως.

4 λεπτά πριν, z3et είπε

Δεύτερη ερώτηση, εκ πρώτης όψεως και βάσει της κατανάλωσης που σας έδωσα, υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να κουμπώνει καλά σε εμένα; Είδα το nrg save 40%.

Συμφωνα με την καταναλωση σου ειναι το NRG Save και της Solar το energy fixed.Tης NRG ειναι με 24μηνη δεσμευση και της Solar χωρις δεσμευση.

5 λεπτά πριν, z3et είπε

Και μια τρίτη και ίσως χαζή ερώτηση, σε περίπτωση που η κατανάλωση μειωθεί αρκετα (ένα 20-30%), υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει "πέναλτι" επειδή δεν είναι στα συμφωνημένα "όρια" του εκάστοτε προγράμματος;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Αν το προγραμμα δεν αναφερει κατι τετοιο στους ορους τοτε δεν υπαρχει πιθανοτητα να υπαρξει καποιο πεναλτι για μειωση της καταβαλωσης.

Και να υπαρξει πεναλτι θα το δουν στο VAR και θα το ακυρωσουν.:P:P

• Like 1
Δημοσ.

Αφορά πρόσφατους πελάτες της Nrg:

Καλησπέρα

Για όποιους από σας τσεκάρετε τις ενδείξεις των μετρητών σας, έχει τύχει να δείτε παράξενα νούμερα σε kWh στον 1ο λογαριασμό σας (βάσει των οποίων kWh έγινε η αλλαγή από τον προηγούμενο πάροχο στη Nrg και επίσης βάσει των οποίων σας ήρθε ο πρώτος λογαριασμός);

Συμβαίνει και σε μένα αλλά και σε συγγενή μου.

Ο πρώτος λογαριασμός που μας ήρθε (για 15 μέρες διάστημα από την αλλαγή του προηγούμενου παρόχου στη Nrg) αναγράφει κατανάλωση σε kWh που συνήθως γίνεται σε 1-1,5 μήνα... 

Μήπως φταίει κάτι άλλο;

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Joe22 είπε

Καλησπέρα

Για όποιους από σας τσεκάρετε τις ενδείξεις των μετρητών σας, έχει τύχει να δείτε παράξενα νούμερα σε kWh στον 1ο λογαριασμό σας (βάσει των οποίων kWh έγινε η αλλαγή από τον προηγούμενο πάροχο στη Nrg και επίσης βάσει των οποίων σας ήρθε ο πρώτος λογαριασμός);

Ο πρώτος λογαριασμός που μας ήρθε (για 15 μέρες διάστημα από την αλλαγή του προηγούμενου παρόχου στη Nrg) αναγράφει κατανάλωση σε kWh που συνήθως γίνεται σε 1-1,5 μήνα... 

Μήπως φταίει κάτι άλλο;

Ο δεδδηε μέτρα, έτσι και αλλιώς.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Joe22 είπε

Καλησπέρα

Μήπως φταίει κάτι άλλο;

Αν είναι έναντι μη δίνετε σημασία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, HERTHAN είπε

Ενα απο τα βασικα που πρεπει να ξερεις αν δεν εχεις διαβασει καθολου σε προηγουμενα μηνυματα ειναι οτι στο προγραμμα με ebill εχεις 2,50 τον μηνα παγιο και με την ενεργοποιηση του fixed(τιμη 4 ευρω/μηνα) απο τον 4ο μηνα και μετα(γιατι τους 4 πρωτους δεν χρεωνει ΟΤΣ σαν νεος πελατης) το τελικο παγιο θα ειναι στα 6,50 ευρω τον μηνα οπως φαινεται και στο excel.H δεσμευση ειναι 24 μηνες οπως επισης γραφει και στο excel.  

Διαβασε τους ορους μετα ρωτα οτι απορια εχεις στην NRG και ρωτα κι εδω.

Λοιπον με την ευκαιρια του φορουμ και κανοντας ανασκαφη στους λογαριασμους, βρηκα ότι ετησιως ειμαι στο πρωινο7986 Kwh και στο νυχτερινο 3139 . Πρωτη παρατηρηση ότι κανουμε οικογενειακως φιλοτιμες προσπαθειες για νυχτερινο, Δευτερη παρατηρηση ότι παρα τις ενεργειακες μεταβολες σε ολο το σπιτι (λαμπες λεντ, ηλιακος κλπ) οι κιλοβατωρες είναι στα υψη και αρχισε να μπαινει χερι σε ολη την οικογενεια να κλεισουν πια τα αεροθερμα. Τριτη και σοβαροτερη παρατηρηση ότι βαση του πινακα  του “korakios” – και τον ευχαριστουμε καρδιακα για τη δουλεια που εχει κανει—συμφεροτερη είναι αυτή που λεει και ο φιλος Herthan και υπονοει και ο DownUNDERground δηλαδη η Nrg save 40 οποτε θα παρω τηλ για να στειλουν τους ορους. Θα ενημεωσω για να μοιραστουμε τις πληροφοριες

Επεξ/σία από kleomenis76
  • Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, kleomenis76 είπε

Λοιπον με την ευκαιρια του φορουμ και κανοντας ανασκαφη στους λογαριασμους, βρηκα ότι ετησιως ειμαι στο πρωινο7986 Kwh και στο νυχτερινο 3139 . Πρωτη παρατηρηση ότι κανουμε οικογενειακως φιλοτιμες προσπαθειες για νυχτερινο

Η αναλογία σας είναι αρκετά καλή όντως.  

14 λεπτά πριν, kleomenis76 είπε

Δευτερη παρατηρηση ότι παρα τις ενεργειακες μεταβολες σε ολο το σπιτι (λαμπες λεντ, ηλιακος κλπ) οι κιλοβατωρες είναι στα υψη και αρχισε να μπαινει χερι σε ολη την οικογενεια να κλεισουν πια τα αεροθερμα.

Συμφωνώ ότι μάλλον αυτό σας έχει φάει. Τα αερόθερμα είναι από τις πιο κοστοβόρες πηγές θέρμανσης. Δεν έχετε εναλλακτικές;

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε

Ο δεδδηε μέτρα, έτσι και αλλιώς.

Ναι, ο ΔΕΔΔΗΕ φέρεται να μέτρησε αλλά δεν είμαι σίγουρος

1 ώρα πριν, alexiko είπε

Αν είναι έναντι μη δίνετε σημασία.

Δεν είναι έναντι.

Η nrg ζήτησε στις 15 μέρες να στείλουμε τις ενδείξεις των μετρητών και το κάναμε

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...