Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, korakios είπε

πρέπει να το ρωτήσεις , θα χρεώνεσαι όλες τις κιλοβατώρες (και τις νυχτερινές) για την ταρίφα μεταφοράς / διανομής ?

δεν εχει να ρωτησει τιποτα,προφανως θα χρεωνεται τις ρυθμιζομενες χρεωσεις κανονικα για ημερησιο/νυχτερινο,χιλιοαπαντημενα πραγματα και οχι μονο απο εμενα...

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, greengr21 είπε

δεν εχει να ρωτησει τιποτα,προφανως θα χρεωνεται τις ρυθμιζομενες χρεωσεις κανονικα για ημερησιο/νυχτερινο,χιλιοαπαντημενα πραγματα και οχι μονο απο εμενα...

Δηλαδή και σε κανονικό νυχτερινό πρόγραμμα ,πάλι χρεώνεσαι τις ρυθμιζόμενες για τις νυχτερινές κιλοβατώρες σε εναλλακτικούς  ???

Επεξ/σία από korakios
Δημοσ.

στα προγράμματα διπλού τιμολογίου εννοείται ότι χρεώνονται οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις ανάλογα της ημερήσιας και νυκτερινής κατανάλωσης, στα "νυκτερινά" προγράμματα μονού τιμολογίου χρεώνονται οι ρυθμιζόμενες ως ημέρας και όχι ως νύκτας. 

• Like 2
Δημοσ.

Δεν θα σας κουρασω αλλο.. Αρα εγω που εχω 2 ρολογια (Ημερησιο- Νυκτερινο) θα πληρωνω την ενιαία τιμη της κιλοβατωρας αν προτιμησω το 365 Νυχτερινο της Ελλιν και στις ρυθμιζομενες χρεωσεις θα χρεωνομαι αναλογα τι εχω καψει την ημερα και αναλογα τι εχω καψει την νυχτα.

Ετσι το καταλαβα.  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, jgavaris είπε

Δεν θα σας κουρασω αλλο.. Αρα εγω που εχω 2 ρολογια (Ημερησιο- Νυκτερινο) θα πληρωνω την ενιαία τιμη της κιλοβατωρας αν προτιμησω το 365 Νυχτερινο της Ελλιν και στις ρυθμιζομενες χρεωσεις θα χρεωνομαι αναλογα τι εχω καψει την ημερα και αναλογα τι εχω καψει την νυχτα.

Ετσι το καταλαβα.  

Nαι σωστα καταλαβες,ΣΕ ΟΛΟΥΣ ετσι ειναι σε οποιοδηποτε προγραμμα σε οποιαδηποτε εταιρια,οι ρυθμιζομενες χρεωσεις ειναι οι ιδιες παντου,για αλλη μια φορα😊.

Επεξ/σία από greengr21
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, jgavaris είπε

Ετσι το καταλαβα.  

Ναι (τελικά!) και δεν συμφέρει καθόλου , καλύτερα στο κανονικό νυχτερινό της Ελιν , αλλά εννοείται ότι κανείς ότι θες :)

1 λεπτό πριν, greengr21 είπε

Nαι ΣΕ ΟΛΟΥΣ ετσι ειναι σε οποιοδηποτε προγραμμα σε οποιαδηποτε εταιρια,οι ρυθμιζομενες χρεωσεις ειναι οι ιδιες παντου,για αλλη μια φορα😊.

Ναι αλλά δεν έχεις καταλάβει ότι συζητάμε για πρόγραμμα το οποίο θα του χρεώσει τις ρυθμιζόμενες από το νυχτερινό ρολόι ,ενώ σε κανονικό νυχτερινό πρόγραμμα θα τις αποφύγει ....

Δημοσ.

Ωραια, ηθελα απλα επιβεβαιωση.. Θα παω για το κανονικο της Ελλιν και οχι για το μονιμο νυχτερινο μιας και εχω νυχτερινο ρολοι.

Σας ευχαριστω ολους και καλη χρονια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, korakios είπε

Ναι αλλά δεν έχεις καταλάβει ότι συζητάμε για πρόγραμμα το οποίο θα του χρεώσει τις ρυθμιζόμενες από το νυχτερινό ρολόι ,ενώ σε κανονικό νυχτερινό πρόγραμμα θα τις αποφύγει ....

Λοιπον για να το ξεκαθαρισω μια και καλη,στα προγραμματα "24ωρο νυχτερινο" στις ρυθμιζομενες χρεωσεις θα χρεωθεις οτι γραφει το ρολοι για ημερησιο/νυχτερινο.Αν εχεις καψει 1000kwh και οι 700 ειναι ημερησιο και οι 300νυχτερινο,η τιμη της kwh θα ειναι ιδια η ιδια "νυχτερινη" και στις 1000,αλλα στις ρυθμιζομενες θα εχεις χρεωση τις 700ημερησιες και τις 300 νυχτερινο,οτι γραφει ξανα το ρολοι.Δεν ειναι πυρηνικη φυσικη,ΟΙ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.

Επεξ/σία από greengr21
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, jgavaris είπε

Ωραια, ηθελα απλα επιβεβαιωση.. Θα παω για το κανονικο της Ελλιν και οχι για το μονιμο νυχτερινο μιας και εχω νυχτερινο ρολοι.

Σας ευχαριστω ολους και καλη χρονια.

Αν θέλεις, ενημερωτικά και μόνο ρώτησε τους αν είναι εφικτό αυτό που σε ενδιαφέρει, δηλαδή σε Γ1Ν να βάλεις 24 ώρες νυχτερινό (και καλά).

Δε νομίζω τεχνικά να είναι τόσο απλό.

Δημοσ.

Το "24ωρο νυχτερινό" είναι απλά μια εμπορική ονομασία του προγράμματος, που αντικατοπτρίζει την ενιαία χρέωση, δε σημαίνει ότι το ρολόι θα γράφει μόνο νυχτερινό,

Το ρολόι πότε γράφει ημερήσιο και πότε νυχτερινό είναι θέμα του δεδδηε, και είναι στάνταρ για όλους.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, greengr21 είπε

Λοιπον για να το ξεκαθαρισω μια και καλη,στα προγραμματα "24ωρο νυχτερινο" στις ρυθμιζομενες χρεωσεις θα χρεωθεις οτι γραφει το ρολοι για ημερησιο/νυχτερινο.Αν εχεις καψει 1000kwh και οι 700 ειναι ημερησιο και οι 300νυχτερινο,η τιμη της kwh θα ειναι ιδια η ιδια "νυχτερινη" σε ολες,αλλα στις ρυθμιζομενες θα εχεις χρεωση τις 700ημερησιες και τις 300 νυχτερινο,οτι γραφει ξανα το ρολοι.Δεν ειναι πυρηνικη φυσικη,ΟΙ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.

Διαφωνούμε στο “ανεξάρτητα προγράμματος” , νομίζω ότι σε κανονικό νυχτερινό πρόγραμμα δε χρεώνεσαι τις ρυθμιζόμενες (edit Μεταφορα&Διανομη τη νυχτα, )όπως πχ γίνεται στη ΔΕΗ 

Αυτο μπορεί να μας πει κάποιος που έχει νυχτερινό σε άλλο πάροχο ?

7 λεπτά πριν, Doubt είπε

Αν θέλεις, ενημερωτικά και μόνο ρώτησε τους αν είναι εφικτό αυτό που σε ενδιαφέρει, δηλαδή σε Γ1Ν να βάλεις 24 ώρες νυχτερινό (και καλά).

Δε νομίζω τεχνικά να είναι τόσο απλό.

Γίνεται τουλάχιστον σε 2 εναλλακτικούς που ρώτησε πρόσφατα κολλητός  μου . Απλά παίρνουν το άθροισμα.

Επεξ/σία από korakios
  • Confused 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, naive είπε

Το "24ωρο νυχτερινό" είναι απλά μια εμπορική ονομασία του προγράμματος, που αντικατοπτρίζει την ενιαία χρέωση, δε σημαίνει ότι το ρολόι θα γράφει μόνο νυχτερινό,

Το ρολόι πότε γράφει ημερήσιο και πότε νυχτερινό είναι θέμα του δεδδηε, και είναι στάνταρ για όλους.

και ξανα αλλη μια φορα.

Δημοσ.

Απολυτα κατανοητο.

Προσπαθουσαμε να καταλαβουμε τι υπαρχει πισω απο τα προγραμματα με την χρεωση της κιλοβατωρας για ολη την ημερα με την τιμη του νυχτερινου τιμολογιου.

Η λογικη λεει οτι θα πηγαιναμε ΟΛΟΙ σε αυτα βαση τιμης. Εγω  (και ολη η Ελλαδα) εχω την νυχτερινη χρεωση για τις ωρες που οριζει ο δεδδηε.

Για τις υπολοιπες ωρες γινεται ολη η κουβεντα και για τα σπιτια που εχουν 2 ρολογια.

Αν παρεις προγραμμα με τιμη κιλοβατωρας νυχτερινη για ολο το 24ωρο θα πληρωσεις 0,065 (πανω κατω) για οσο καψεις. Στις ρυθμιζομενες χρεωσεις ομως θα ερθει και θα σου πει ποσο εκαψες απο το ενα ρολοι (Το ημερησιο) , τοσο επι τοσο ισον τοσο. Ποσο εκαψες απο το αλλο ρολοι (Το νυχτερινο) , τοσο επι τοσο ισον τοσο.

ΕΜΑΘΑ γρηγορα τελικα !!! (Μπορει και οχι ??)

• Thanks 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Satanic είπε

Πολύ κούραση αυτές οι μετρήσεις.

Αν δεν υπάρχουν απλές και ευδιάκριτες χρεώσεις ο κόσμος θα μείνει στην ΔΕΗ.

Πιστεύω τρολαρεις. 2 νούμερα σημειώνεις, δε λύνεις καμία εξίσωση. Που και αυτό δε χρειάζεται να το κάνεις γιατί το κάνει κάθε 4μηνο ο δεδδηε. Και ισχύει ακριβώς το ίδιο για τη ΔΕΗ.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...