Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, tsiou9 είπε

Δεν έχω εικόνα για το πόση κατανάλωση θα έχω, διότι μένω με την οικογένεια μου στην επαρχία. Οι ενεργειακές ανάγκες του σπιτιού θα είναι οι εξής για ένα άτομο: υπολογιστής, ψυγείο, κουζίνα, πλυντήριο/στεγνωτήριο ρούχων και κλιματιστικό (9αρι) κατά τους θερινούς μήνες. Το χειμώνα, η θέρμανση θα γίνεται με καλοριφέρ (φυσικό αέριο) και αν χρειάζεται θα χρησιμοποιώ το κλιματιστικό. 

Θεωρείτε πως η κατανάλωση μου θα είναι αρκετή, ώστε να ψάξω για πάροχο πέραν της ΔΕΗ; 

Δεν μπορεί κανείς να σου πει κατά προσέγγιση κατανάλωση, επομένως και να σου απαντήσει στο ερώτημα.

Από 'κει και πέρα, ακόμα και με μικρές καταναλώσεις υπάρχουν πακέτα που θα έχεις κέρδος σε σχέση με ΔΕΗ, απλά αυτό θα είναι μικρότερο αναλογικά.

Σημείωσε επίσης ότι ένα καλό στο να μην πας ΔΕΗ είναι ότι θα γλυτώσεις την εγγύηση των 130€ που ζητάει. Οι περισσότεροι πάροχοι έχουν μικρότερη εγγύηση, συν ότι συνήθως αν βάλεις πληρωμή με πάγια εντολή στην επιστρέφουν κι όλας ήδη από το δεύτερο μήνα.

Σημαντικό είναι και αυτό που σου είπε ο HERTHAN για το νυχτερινό μετρητή. Από μόνο του το νυχτερινό σου γλυτώνει ένα καθόλου αμελητέο ποσό. Θα έλεγα μάλιστα ότι σε περιπτώσεις μικρών καταναλώσεων, είναι το ίδιο ή και περισσότερο σημαντικό από το αν θα πας σε εναλλακτικό πάροχο ή θα κάτσεις ΔΕΗ.

Επεξ/σία από DownUNDERground
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

28 λεπτά πριν, tsiou9 είπε

Θεωρείτε πως η κατανάλωση μου θα είναι αρκετή, ώστε να ψάξω για πάροχο πέραν της ΔΕΗ; 

Εφόσον δεν έχεις καθόλου εικόνα της κατανάλωσης κοιτάς για εταιρίες που δεν έχουν δέσμευση όπως Volterra, Solar & Elin .Η τελευταία είναι και πιο γνωστή στο χώρο . Μετά βλέπεις και την κατανάλωση που έχεις και ξαναβλέπεις.

Νυχτερινό εννοείται θα έβαζα μιας και μια φορά μπαίνει με 42 ευρώ ,αλλά η απόσβεση είναι μακροχρόνια...

• Like 1

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. 

Σχετικά με το νυχτερινό, αν ζητήσω ας πούμε το Ελίν Fixed Νυχτερινό και δεν υπάρχει μετρητής νυχτερινού που αναφέρετε, θα πρέπει εγώ να επικοινωνήσω με ΔΕΔΔΗΕ για την εγκατάστασή του ή το αναλαμβάνει η Ελίν κατά τη διαδικασία έναρξης τροφοδότησης; 

στο excel έχω βάλει 6000 κιλοβατορες που βγαίνουν τον χρόνο στο περίπου και χοντρικά 4000 ημερήσια 2000 νυχτερινό και μου βγάζει της καλύτερες τιμές nrg Save 40% 495€ και elpedison ElectricityHome Night fixed 492€ ε θα πάω για nrg Που προτείνετε καλύτερα. 

Στο συμβόλαιω παίζει να έχει καμία παγίδα κάτι συγκεκριμένο να προσέξω?

1 λεπτό πριν, tsiou9 είπε

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. 

Σχετικά με το νυχτερινό, αν ζητήσω ας πούμε το Ελίν Fixed Νυχτερινό και δεν υπάρχει μετρητής νυχτερινού που αναφέρετε, θα πρέπει εγώ να επικοινωνήσω με ΔΕΔΔΗΕ για την εγκατάστασή του ή το αναλαμβάνει η Ελίν κατά τη διαδικασία έναρξης τροφοδότησης; 

απο τη στιγμή που έχεις ημερήσιο , σε ημερήσιο πρόγραμμα θα πας .

όταν ολοκληρωθεί απο ΔεΔΔΗΕ η αίτηση θα αλλάξει αυτόματα και το πρόγραμμα σε νυχτερινό

2 λεπτά πριν, tsiou9 είπε

Εσύ αναλαμβάνεις για νυχτερινό μετρητή.

https://www.deddie.gr/el/upiresies/nikterino-timologio/

1 λεπτό πριν, DownUNDERground είπε

Εσύ αναλαμβάνεις για νυχτερινό μετρητή.

https://www.deddie.gr/el/upiresies/nikterino-timologio/

πάνω που θα συμπλήρωνα "περισσότερες πληροφορίες στο sticky" 😁

4 λεπτά πριν, valantis123 είπε

Στο συμβόλαιω παίζει να έχει καμία παγίδα κάτι συγκεκριμένο να προσέξω?

στην elpedison έχει και αναφέρεται στο excel στα σχόλια

στο save 40% δεν έχει κάτι ,εκτός και φυσικά αν αλλάξανε τίποτα πρόσφατα

• Like 2

Με κάλεσαν από Elpedison σήμερα, κλασικά πολύ ωραία προσφορά στο πρώτο άκουσμα, 50άρι ευρώ δώρο, κιλοβατώρα στο χώμα πρωί-βράδυ. Αφού τελείωσε το παραμυθάκι έκανα τη μαγική ερώτηση για ΟΤΣ και ρήτρες. Δε έντ.
Μετά άρχισε δεύτερος γύρος με ιστορίες για φίδια, "και στη ΔΕΗ χρεώνεται ΟΤΣ, στις μικρές καταναλώσεις δε χρεώνεται ΟΤΣ" και άλλες ομορφιές.
Ευτυχώς που ψάχνομαι για αλλαγή εδώ και μήνες και έχω λιώσει να σας διαβάζω, χαλαρά την πατάς με αυτά που σου αραδιάζουν. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από μένα, να'στε καλά!

• Like 1

1 ώρα πριν, idak22 είπε

Με κάλεσαν από Elpedison σήμερα, κλασικά πολύ ωραία προσφορά στο πρώτο άκουσμα, 50άρι ευρώ δώρο, κιλοβατώρα στο χώμα πρωί-βράδυ. Αφού τελείωσε το παραμυθάκι έκανα τη μαγική ερώτηση για ΟΤΣ και ρήτρες. Δε έντ.
Μετά άρχισε δεύτερος γύρος με ιστορίες για φίδια, "και στη ΔΕΗ χρεώνεται ΟΤΣ, στις μικρές καταναλώσεις δε χρεώνεται ΟΤΣ" και άλλες ομορφιές.
Ευτυχώς που ψάχνομαι για αλλαγή εδώ και μήνες και έχω λιώσει να σας διαβάζω, χαλαρά την πατάς με αυτά που σου αραδιάζουν. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από μένα, να'στε καλά!

Αν βαλεις το add on fixed δεν υπαρχει ΟΤΣ https://www.elpedison.gr/files/1/Terms/LVR TERMS FEB 21/Αdd-on Yπηρεσία_ElpedisonFixed.docx.pdf

Εμενα ληγει τωρα το συμβολαιο και σκεπτομαι ποιο να διαλεξω 

Υπαρχει πιο οικονομικη προταση και σε αλλη εταιρεια ?

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετα απο λιγο ψαξιμο, καταληξαμε με τον γνωστο μου που εψαχνε τι να βαλει στο nrg save 40%.

ειχε μια ακρη με τον μεσιτη που του νοικιασε το διαμερισμα με nrg και τον πηραν απο την e-solutions.gr για προσφορα της nrg για το save 40% με τιμη στα 0,06265 και μπορω να πω αν δεν ειχα home enter με το 100 εκπτωση την δεσμευση για 2 χρονια, θα ελεγα οτι μου ακουγεται δελεαστικοτατο. +25 ευρω εκπτωση στον 1ο λογαριασμο

Αυριο που θα του βαλουν το ενοικιοστασιο στο taxis θα στειλει τα χαρτια. Του ειπα επειδη θα το ξεχασει να το κανει fixed, να το βαλει και απο τον 1ο μηνα, χαλαλι τα 16 σε βαθος χρονου.

Επεξ/σία από jimakos234

3 ώρες πριν, valantis123 είπε

στο excel έχω βάλει 6000 κιλοβατορες που βγαίνουν τον χρόνο στο περίπου και χοντρικά 4000 ημερήσια 2000 νυχτερινό και μου βγάζει της καλύτερες τιμές nrg Save 40% 495€ και elpedison ElectricityHome Night fixed 492€ ε θα πάω για nrg Που προτείνετε καλύτερα.

Τοσο σου βγαζει κερδος η τελικη τιμη με ΦΠΑ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

θέλω να ρωτήσω κάτι γενικότερο, ελπίζοντας ότι δεν βγαίνω εκτός θέματος: Από πού τραβάνε οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας/ρεύματος τις τιμές των τετραγωνικών για τον υπολογισμό των Δημοτικών Τελών (ΔΤ) / Δημοτικού Φόρου (ΔΦ) και ΤΑΠ?

Ρωτάω γιατί είδα ότι στους τελευταίους 3 λογαριασμούς της Nova Energy, ξεκινώντας από τον εκκαθαριστικό του Δεκέμβρη 2020, τα τετραγωνικά για τα ΔΤ/ΔΦ αυξήθηκαν κατά 10 τ.μ. ενώ για τον ΤΑΠ έχουν παραμείνει σταθερά, όσο ήταν και για τα 10 περίπου χρόνια που ήμουν στη ΔΕΗ.

Στη δήλωση που έκανα το Σεπτέμβρη για τη διόρθωση των τετραγωνικών η διαφορά που δηλώθηκε ήταν 0,15 τ.μ. και δεν δικαιολογεί την αύξηση κατά 10 τ.μ.

Επεξ/σία από Geoponer

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...