Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

55 λεπτά πριν, naive είπε

Δεν είναι σωστό, διότι στο τέλος του τετραμήνου τα ίδια θα πληρώσεις όταν βγει ο εκκαθαριστικός.
Δίνοντας μέτρηση  κατανέμεις το ποσό στους μήνες με βάση την πραγματική κατανάλωση και όχι την εκτιμώμενη και αποφέυγεις έναν φουσκωμένο εκκαθαριστικό. 

Όταν ήμουν ΔΕΗ παλιότερα κι έδινα μετρήσεις στο δίμηνο γινόταν πάντα αναγωγή αυτών που δηλωνες σε τετράμηνο.Αν π.χ έβαζες 1050 kwh τότε χρεωνωσουν με τιμές σαν να είχες κάψει 2100 και στη τιμή kwh και στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, giorgosvet είπε

Όταν ήμουν ΔΕΗ παλιότερα κι έδινα μετρήσεις στο δίμηνο γινόταν πάντα αναγωγή αυτών που δηλωνες σε τετράμηνο.Αν π.χ έβαζες 1050 kwh τότε χρεωνωσουν με τιμές σαν να είχες κάψει 2100 και στη τιμή kwh και στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις.

Σωστό.
Το ερώτημα εδώ του φίλου είναι:  αν πχ σου εκτιμήσουν στον έναντι ανά μήνα 400, 400, 400 και όταν μετρήσουν στο τέλος δουν ότι τελικα είχες σύνολο 2200KWh στο τετράμηνο, αν θα πληρώσεις τη μεγάλη κλίμακα μόνο για τις τελευταίες 1000 και τη μικρή για τα 400ρια.
Και η απάντηση είναι ότι στον τελευταίο μήνα που θα βγει ο εκκαθαριστικός, θα σου μετρήσουν τα ποσά που αντιστοιχούν στα 2200, δηλαδή τη μεγάλη κλίμακα και θα σου κάνουν μια εκκαθάριση με χρέωση που αντιστοιχεί στη συνολική κατανάλωσή σου των 2200.

Επεξ/σία από naive
  • Thanks 1

49 λεπτά πριν, naive είπε

Σωστό.
Το ερώτημα εδώ του φίλου είναι:  αν πχ σου εκτιμήσουν στον έναντι ανά μήνα 400, 400, 400 και όταν μετρήσουν στο τέλος δουν ότι τελικα είχες σύνολο 2200KWh στο τετράμηνο, αν θα πληρώσεις τη μεγάλη κλίμακα μόνο για τις τελευταίες 1000 και τη μικρή για τα 400ρια.
Και η απάντηση είναι ότι στον τελευταίο μήνα που θα βγει ο εκκαθαριστικός, θα σου μετρήσουν τα ποσά που αντιστοιχούν στα 2200, δηλαδή τη μεγάλη κλίμακα και θα σου κάνουν μια εκκαθάριση με χρέωση που αντιστοιχεί για τη μεγάλη κλίμακα επί 2200, μείον ό,τι έχεις πληρώσει ήδη έναντι.

Αυτό στα bold δεν ισχύει, μόνο οι 200 θα χρεωθούν στη μεγάλη κλίμακα, οι πρώτες 2.000 θα χρεωθούν με τη μικρή.

17 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Αυτό στα bold δεν ισχύει, μόνο οι 200 θα χρεωθούν στη μεγάλη κλίμακα, οι πρώτες 2.000 θα χρεωθούν με τη μικρή.

Έχεις δίκιο. Ξέχασα ότι έχει αλλάξει ο τρόπος και πάει κλιμακωτά η χρέωση. Θα το τροποποιήσω.
(οι κλίμακες είναι 0-1600, 1600-2000, 2001-3000, >3000)

Σας παραθέτω το τμήμα του εγγράφου ιδιώτη παρόχου, βάσει του οποίου φίλος ασφαλιστής με συμβούλευσε να μη στέλνω (και συνεπώς ζητώ) μηνιαίο εκκαθαριστικό τους χειμερινούς μήνες κατανάλωσης που προφανώς κατανάλωνα άνω των 2000 kWh.

Αν ήταν λάθος μου, μου λέτε

(όπως βλέπετε υπήρχαν κλιμακούμενοι συντελεστές 0,0069 - 0,050 - 0,085 για το ημερήσιο και ανάλογα για το νυχτερινό)

xx.pdf

4 λεπτά πριν, Joe22 είπε

Σας παραθέτω το τμήμα του εγγράφου ιδιώτη παρόχου, βάσει του οποίου φίλος ασφαλιστής με συμβούλευσε να μη στέλνω (και συνεπώς ζητώ) μηνιαίο εκκαθαριστικό τους χειμερινούς μήνες κατανάλωσης που προφανώς κατανάλωνα άνω των 2000 kWh.

(όπως βλέπετε υπήρχαν κλιμακούμενοι συντελεστές 0,0069 - 0,050 - 0,085 για το ημερήσιο και ανάλογα για το νυχτερινό)

xx.pdf 572 kB · 2 downloads

εννοείται ισχύει ο πίνακας , δεν είπε κανένας το αντίθετο (οι ΥΚΩ είναι ίδιες για όλους τους πάροχους.)

Απλά ότι παραπάνω ή παρακάτω χρεωθείς λόγω λάθος εκτίμησης τους πρώτους μήνες του τετραμήνου ,θα αφαιρεθεί ή θα προστεθεί αντίστοιχα  στον τελευταίο λογαριασμό του τετραμήνου

Στο τέλος δηλαδή στα ίδια θα έρθεις

• Like 1
  • Thanks 1

2 ώρες πριν, Joe22 είπε

xx.pdf 572 kB · 7 downloads

Η χρέωση ΥΚΩ ακόμα και σήμερα έχει κλιμακούμενους συντελεστές.

Όσο για τον φίλο σου τον ασφαλιστή, προφανώς του διαφεύγει ότι όλες οι κλίμακες - όπου υπάρχουν - αφορούν 120 ημέρες και όχι οποιοδήποτε διάστημα μεταξύ 2 εκκαθαριστικών λογαριασμών. Αν για οποιοδήποτε λόγω βγει εκκαθαριστικός για μεγαλύτερο ή μικρότερο διάστημα τότε αναπροσαρμόζεται και η κλίμακα.

Πχ με τα τιμολόγια που ισχύουν σήμερα οι πρώτες 1.600KWh του τετραμήνου χρεώνονται ΥΚΩ με 0,00690€ έκαστη, αν όμως εκδοθεί εκκαθαριστικός λογαριασμός για 30 ημέρες τότε με 0,00690€ θα χρεωθούν οι πρώτες 400KWh, ή αν εκδοθεί εκκαθαριστικός για 45 ημέρες τότε με 0,00690€ θα χρεωθούν οι πρώτες 600KWh.

Ελπίζω να καταλαβαίνεις τώρα πως δεν έχει διαφορά αν παίρνεις εκκαθαριστικό κάθε μήνα ή δίμηνο ή τετράμηνο.

• Thanks 1

40 λεπτά πριν, coyote2 είπε

Αν δηλώνεις μηνιαία λιγότερο όταν το ΟΤΣ είναι υψηλό; Όσο;

όντως εκεί κάτι γλυτώνεις σε προγράμματα με ΟΤΣ , αλλά μη ξεχνάς οτι τα στοιχεία που δημοσιεύονται καθυστερούν αρκετά . Πχ τώρα δείχνει του Ιανουαρίου και δεν είναι οριστικός .

Υπάρχουν πίνακες ημερήσιοι , τους είχα βρει κάποτε απο σπόντα , αλλά δε νομίζω να κάθεται κάποιος να τους παρακολουθεί

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

Άρα καταλήγουμε στο ότι καλό είναι να στέλνουμε (ανεξαρτήτως της κατανάλωσης) τακτικά (πχ κάθε 30 μέρες) τις ενδείξεις του μετρητή, οκ;

6 ώρες πριν, Joe22 είπε

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

Άρα καταλήγουμε στο ότι καλό είναι να στέλνουμε (ανεξαρτήτως της κατανάλωσης) τακτικά (πχ κάθε 30 μέρες) τις ενδείξεις του μετρητή, οκ;

Όχι, αλλού καταλήξαμε, στο ότι η συνολική χρέωση στο τετράμηνο ΔΕΝ αυξάνεται αν δίνεις ένδειξη κάθε μήνα.

Επίσης το να στέλνουμε κάθε μήνα ενδείξεις είναι καλό μόνο για όσους δεν θέλουν να χρεώνονται κάθε μήνα έναντι και να γίνεται εκκαθάριση κάθε δίμηνο ή τετράμηνο, για τους υπόλοιπους είναι τζάμπα κόπος.

2 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Όχι, αλλού καταλήξαμε, στο ότι η συνολική χρέωση στο τετράμηνο ΔΕΝ αυξάνεται αν δίνεις ένδειξη κάθε μήνα....

Και αυτό. Ευχαριστώ

Στις 5/3/2021 στις 11:48 ΠΜ, nullindex είπε

Καλημέρα και από εμένα,

Αρχικά να πω ευχαριστώ για το excel και όλες τις πληροφορίες, είναι πραγματικά πολύ βοηθητικές.

Στην δικιά μου περίπτωση βλέπω οτι με συμφέρει να πάω σε μία εκ των NRG, Voltera, Solar energy ή Ελίν. 

Ποιόν πάροχο να διαλέξω από αυτούς από άποψη αξιοπιστίας?

Αν δεν έχεις μεγάλες διαφορές θα έλεγα να πας σε πρόγραμμα χωρίς δέσμευση

Η solar είναι σχετικά καινούρια εταιρία ,χωρίς να σημαίνει βέβαια οτι δεν είναι αξιόπιστη (κάποια παιδιά έχουν κάνει ήδη αίτηση)

Οι υπόλοιπες είναι καιρό στο χώρο .

• Thanks 1

Καλησπέρα.

Με πρόγραμμα που μας δίνει ίδια τιμή για ημερήσιο-νυκτερινό υπάρχει λόγος που να θέλω να καταναλώσω στην χρονική διάρκεια που υπάρχει το νυκτερινό ή δεν παίζει πλέον κανένα ρόλο?

3 λεπτά πριν, doll είπε

Καλησπέρα.

Με πρόγραμμα που μας δίνει ίδια τιμή για ημερήσιο-νυκτερινό υπάρχει λόγος που να θέλω να καταναλώσω στην χρονική διάρκεια που υπάρχει το νυκτερινό ή δεν παίζει πλέον κανένα ρόλο?

ναι , φυσικά , λόγω ρυθμιζόμενων .Μπορείς να δεις και το κέρδος μάλιστα , διάβασε το sticky :)

• Like 3

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...