Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για τσεκάρετε για ΚΟΤ (μονοφασικό-νυχτερινό) να μου πείτε λάθη. Θα ενσωματωθεί σε άλλη σελίδα-φύλλο στα υπάρχον excel .

https://drive.google.com/file/d/1Ag_WeyIxUCbdnPMhvM3bB0ODaKPHoayF/view?usp=sharing

Κρατάμε ΚΟΤ απορίες που αφορούν αποκλειστικά άλλους πάροχους και όχι περι ΚΟΤ γενικότερα και κάνουμε αναφορά άκυρα ποστς

Έβαλα και ΕΛΤΑ να υπάρχουν και τη voltera αν και η τελευταία δε δείχνει πρόθυμη για πελάτες με ΚΟΤ

συμπληρώνουμε τα πορτοκαλί κελιά

την έκπτωση 0,045 για ΚΟΤ Β ή 0,075 για ΚΟΤ Α

το όριο που δικαιούται κάποιος πχ 1400

και τα τετράμηνα ημέρας νύχτας

Δεν έχει ακόμα υπολογισμό για περίπτωση μηχανική υποστήριξης

Απορίες συζήτηση για υπολογισμούς-όρια, 10% , πως υπολογίζονται μέρας νύχτας κτλ στο άλλο θέμα που αφορά για ΚΟΤ (ήδη έχω μια απορία)

Επεξ/σία από korakios
  • Like 3
  • Thanks 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μόλις τώρα, korakios είπε

Μονοφασικό . (έτυχε και το ξεκίνησα απο εκεί)

ok για να μην γινει καποιο μπερδεμα το ρωτησα.

Εγω ξερω τι να κανω για τους υπολοιπους πιο πολυ.

Μπραβο παντως για την δουλεια που εκανες και γενικοτερα κανεις.

• Like 1

Έχει ξεμείνει το 1Φ  απο την επικόλληση 😁

Βασικά γλυτώνει κάποιος τα τεφτέρια και κομπιουτεράκια αν υπερβαίνει κατανάλωση κάποιο τετράμηνο και μπορεί να δει τι παίζει.

Μου άρεσε όπως βγήκε μιας και αν βάλεις μηδέν στο όριο ΚΟΤ βγαίνουν τα ίδια αποτελέσματα με τα κανονικά προγράμματα. Ίσως όταν τελειώσει να μοντάρω τα άλλα excel και αν κάποιος δικαιούται ΚΟΤ απλά να συμπληρώνει το όριο

• Like 2

3 λεπτά πριν, korakios είπε

Μου άρεσε όπως βγήκε μιας και αν βάλεις μηδέν στο όριο ΚΟΤ βγαίνουν τα ίδια αποτελέσματα με τα κανονικά προγράμματα.

Ηθελα να σου κανω ερωτηση πανω σ'αυτο γιατι μου βγαζει αλλα νουμερα αλλα μετα καταλαβα οτι ειναι για μονοφασικο και γι'αυτο σε ρωτησα κιολας παραπανω.

5 λεπτά πριν, korakios είπε

Ίσως όταν τελειώσει να μοντάρω τα άλλα excel και αν κάποιος δικαιούται ΚΟΤ απλά να συμπληρώνει το όριο

Ναι θα ηταν το ιδανικο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σήμερα μού απάντησαν από Solar Energy (ερώτημα είχε απευθυνθεί τη Κυριακή) και επαλήθευσαν και γραπτώς ότι ισχύει ΚΟΤ + Συνέπεια.

Η μη εφαρμογή της έκπτωσης 10% στο νυχτερινό - που αναφέρθηκε σε προηγούμενη σελίδα - ισχύει και σε άλλους παρόχους, τουλάχιστον όπως το δείχνει το energycost, αν ειναι σωστό.

Από ΕΛΤΑ απάντησαν ότι σε πρόγραμμα με ΚΟΤ-Α δεν θα πάρει κανείς έκπτωση Συνέπειας, ακόμη και στους λογαριασμούς που - λόγω υπέρβασης - δεν εφαρμόζεται το ΚΟΤ....
...από τα μερικά ερωτήματα που έστειλα (μη αποστολή έντυπου λογαριασμού, δυνατότητα ολοκλήρωσης της αίτησης ψηφιακά/μέσω mail κ.α.) απάντησαν μόνο στο θέμα της Συνέπειας/ΚΟΤ, τους ξανάστειλα  τα ερωτήματα Δευτέρα πρωί.

Μάλλον για S.E. με βλέπω, τουλάχιστον τώρα για αρχή, να μην έχω πολύμηνα συμβόλαια...

Αν τα ΕΛΤΑ επέτρεπαν τη χρήση έκπτωσης συνέπειας, όταν χάνεται το ΚΟΤ, θα συνέφεραν για κανά 40€ αν θυμάμαι καλά.

....ίσως μετά δω το NRG Save 40%, αν και έχω αμφιβολίες για πρόγραμμα που δεν αναφέρεται στην ιστοσελίδα (δλδ αν θα τηρηθούν οι όροι, όπως έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής)

Θα προτιμούσα τα ΕΛΙΝ, αλλά με τόσο υψηλή χρέωση ημέρας δε συμφέρει τόσο για μένα...

Για τους πόντους στην ΕΛΙΝ, ξέρει κανείς, πώς εξαργυρώνονται στα πρατήρια βενζίνης; Χρειάζεται επίδειξη του κινητού (εφαρμογής κ΄ πόντων) ή αρκεί η αναφορά του αριθμού κινητού και βρίσκουν αυτή τί έκπτωση μπορεί να χορηγηθεί;

Εγώ δεν έχω ΙΧ και θα με ενδιέφερε μόνο αν μπορούσε να το αξιοποιήσει ο πατέρας μου (που δεν έχει smartphone).

Επεξ/σία από definitio

49 λεπτά πριν, definitio είπε

Από ΕΛΤΑ απάντησαν ότι σε πρόγραμμα με ΚΟΤ-Α δεν θα πάρει κανείς έκπτωση Συνέπειας, ακόμη και στους λογαριασμούς που - λόγω υπέρβασης - δεν εφαρμόζεται το ΚΟΤ....

καλά ,μη δίνεις και πολύ σημασία στο τι λένε , δεν ξέρουν την τύφλα τους . Απλά έχουν καλές τιμές τα ΕΛΤΑ, μέχρι εκεί

50 λεπτά πριν, definitio είπε

...ίσως μετά δω το NRG Save 40%, αν και έχω αμφιβολίες για πρόγραμμα που δεν αναφέρεται στην ιστοσελίδα (δλδ αν θα τηρηθούν οι όροι, όπως έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής)

τι αμφιβολίες έχεις ? υπογράφεις κανονικά συμβόλαιο που γράφει τους όρους για το συγκεκριμένο πρόγραμμα

αλλά έχε υπόψιν οτι δεν υποστηρίζει ΚΟΤ και θα χρεώνεσαι κανονικά ρυθμιζόμενες χρεώσεις ακόμα και σε μικρές καταναλώσεις

54 λεπτά πριν, definitio είπε

Θα προτιμούσα τα ΕΛΙΝ, αλλά με τόσο υψηλή χρέωση ημέρας δε συμφέρει τόσο για μένα...

Για τους πόντους στην ΕΛΙΝ, ξέρει κανείς, πώς εξαργυρώνονται στα πρατήρια βενζίνης; Χρειάζεται επίδειξη του κινητού (εφαρμογής κ΄ πόντων) ή αρκεί η αναφορά του αριθμού κινητού και βρίσκουν αυτή τί έκπτωση μπορεί να χορηγηθεί;

Εγώ δεν έχω ΙΧ και θα με ενδιέφερε μόνο αν μπορούσε να το αξιοποιήσει ο πατέρας μου (που δεν έχει smartphone).

https://www.elin.gr/wp-content/uploads/2021/02/ELIN_CATALOGUE_2021_DIGITAL_SPREADS.pdf

δες σελίδα 7 , λογικά σε πρατήριο που υποστηρίζει δείχνεις κωδικό sms

• Like 1

Είχα κάνει κάποια στιγμή μετά από πολλές ερωτήσεις προς την Nrg για τις χρεώσεις της ΟΤΣ  και χωρίς καμία ουσιώδης απάντηση καταγγελία γραπτός προς την ΡΑΕ.

Είπα ότι δεν θα το δώσουν και πολύ σημασία αλλά σήμερα μου ήρθε αυτό:

Screenshot_20210224-151327.png.1521be4f56d4e04d9f6d8c4c4daa8a57.png

Screenshot_20210224-151305.png

Screenshot_20210224-151339.png

Screenshot_20210224-151403.png

Screenshot_20210224-151424.png

Screenshot_20210224-151449.png

Screenshot_20210224-151507.png

Screenshot_20210224-151535.png

Εντωμεταξύ γράφουν και πράγματα που δεν είναι αληθές όπως και για το ότι η καταγγελία αφορά την αδιαφάνεια χρεώσεων της ΟΤΣ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Kzaxas είπε

Είπα ότι δεν θα το δώσουν και πολύ σημασία αλλά σήμερα μου ήρθε αυτό:

Ναι , τα βάζουν όλα μα όλα μέσα

https://www.admie.gr/sites/default/files/attached-files/type-file/2021/01/202012_-_Mesostathmiki_Timi_Agoras_Ilektrikis_Energeias_sto_Diasyndedemeno_Systima_v1.pdf

Στην NRG είναι το "ΣΥΝΟΛΟ" και οχι "ΑΓΟΡΑ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ", επομένως φαρμακείο .....

Αν έγραφε κάτι διαφορετικό το συμβόλαιο και δε σε ενημέρωσαν για αλλαγή ίσως μπορέσεις να διεκδικήσεις μια επιστροφή

Ώπα, τώρα είδα οτι στο σύνολο βάζουνε και συντελεστή απωλειών δικτύου, δεν ξέρω το κατα πόσο νόμιμο είναι

Μήπως να βάλω το fixed απο τώρα για καλό και για κακό?!

Επεξ/σία από korakios

Με  εξέπληξε το γεγονός ότι ασχολήθηκαν από την ΡΑΕ,δεν μου είχαν απαντήσει τότε στην ηλεκτρονική υποβολή της καταγγελίας.

Το θέμα είναι πάλι ότι δεν απάντησαν στο ερώτημα της αναλυτικής αναγραφής χρεώσεων!!!

Θα δω τώρα τι θα χρεώσουν σαν πρόωρη αποχώρηση για να απαντήσω όπως πρέπει.

4 ώρες πριν, korakios είπε

Ναι , τα βάζουν όλα μα όλα μέσα

https://www.admie.gr/sites/default/files/attached-files/type-file/2021/01/202012_-_Mesostathmiki_Timi_Agoras_Ilektrikis_Energeias_sto_Diasyndedemeno_Systima_v1.pdf

Στην NRG είναι το "ΣΥΝΟΛΟ" και οχι "ΑΓΟΡΑ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ", επομένως φαρμακείο .....

Αν έγραφε κάτι διαφορετικό το συμβόλαιο και δε σε ενημέρωσαν για αλλαγή ίσως μπορέσεις να διεκδικήσεις μια επιστροφή

Ώπα, τώρα είδα οτι στο σύνολο βάζουνε και συντελεστή απωλειών δικτύου, δεν ξέρω το κατα πόσο νόμιμο είναι

Μήπως να βάλω το fixed απο τώρα για καλό και για κακό?!

Δεν ξέρω αν το γράφει η σύμβαση ,θα το τσεκαρω.

Αφού έχεις δικαίωμα να αλλάξεις μετά την περίοδο χωρίς χρέωση ΟΤΣ νομίζω θα είσαι οκ, φτάνει μόνο μην το αλλάξουν για αλλαγή προγράμματος

2 λεπτά πριν, Kzaxas είπε

Με  εξέπληξε το γεγονός ότι ασχολήθηκαν από την ΡΑΕ,δεν μου είχαν απαντήσει τότε στην ηλεκτρονική υποβολή της καταγγελίας.

Το θέμα είναι πάλι ότι δεν απάντησαν στο ερώτημα της αναλυτικής αναγραφής χρεώσεων!!!

Κάνε καταγγελία στο ΣτΚ όταν έρθει και ο τελευταίος λογαριασμός ζητώντας αναλυτικά τις χρεώσεις και πως προέκυψαν, αλλιώς ζητάς επιστροφή του ποσού. Το ίδιο θα κάνω στη Ζενιθ αλλά ακόμα δεν εκδώσαν τον τελευταίο λογαριασμό

Πάντως εξακολουθώ να έχω επιφυλάξεις με το τι θεωρούν ρήτρα αναπροσαρμογής στην NRG ,δηλαδή βάζουν το σύνολο και επιπλέον πολλαπλασιάζουν με συντελεστή .  Ίσως να έκανες μια ερώτηση στη ΡΑΕ

8 λεπτά πριν, Kzaxas είπε

Δεν ξέρω αν το γράφει η σύμβαση ,θα το τσεκαρω.

αυτό είναι και το πιο σημαντικό

10 λεπτά πριν, Kzaxas είπε

για ρήτρα πρόωρης αποχώρησης λογικά δικαιώνεσαι απο ΣτΚ

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...