Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, korakios είπε

Σου είπανε πόσο καιρό κάνει η ολοκλήρωση ?

Σε 24 μηνες......οταν δηλαδη ληξη η συμβαση σου απο το nrg save.😜 

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Doubt είπε

Ίσως αξίζει το ρίσκο να μείνω όπως είμαι.

Πρέπει να δεις πως τα υπολογίζει , τα όρια απο μόνα τους δε λένε τίποτα , αν πχ βάζει ΛΠ και άλλα μαζί με την ΟΤΣ ,έχει τεράστια διαφορά

1 λεπτό πριν, HERTHAN είπε

Σε 24 μηνες......οταν δηλαδη ληξη η συμβαση σου απο το nrg save.😜 

🤣😂 έλιωσα!

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, vsk είπε

Παρεμπιπτόντως, ανανέωσα το excel, άλλαξα τον τρόπο υπολογισμού της Elpedison (που χρεώνει με βάση την μεσοσταθμική τιμή αγοράς) και τα έβαλα όλα με αλφαβητική σειρά. Παραμένει στο ίδιο link: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1UuBbZonruZuwWXDh8lgUr52jRUSsF5_g0iN26TuYsr4/edit?usp=sharing

Οι τιμες στο Γ1Ν της ΔΕΗ πρεπει να ειναι 0,11058 στο ημερησιο και 0,07897 στο νυχτερινο?

Δημοσ.

Αντιγραφω απο το συμβολαιο μου στην Protergia.

8.8 Οι προ ΦΠΑ Χρεώσεις Προμήθειας θα υπολογίζονται βάσει των ανταγωνιστικών
χρεώσεων του τιμολογίου, στο οποίο έχει ενταχθεί ο Πελάτης, και βάσει των διακυμάνσεων στο άθροισμα (i) της μέσης
(κατά το επίμαχο διάστημα) ΟΤΣ, προσαυξημένης επί τον συντελεστή προσαύξησης 1,15, και (ii) της τιμής 8,7 €/MWh.
Η ΟΤΣ δημοσιεύεται καθημερινά στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας (http://www.enexgroup.gr/
agora/proimerisia-agora/apotelesmata/). Οι Χρεώσεις Προμήθειας θα υπολογίζονται ειδικότερα ως εξής: Αν το άθροισμα
(Ι) της μέσης ΟΤΣ, προσαυξημένης επί τον συντελεστή προσαύξησης 1,15, και (ΙΙ) της τιμής 8,7 €/MWh κατά την Περίοδο
Κατανάλωσης (εφεξής το «Άθροισμα») κυμαίνεται εντός των ορίων 40 και 50 €/ΜWh, δεν θα πραγματοποιείται αύξηση
ή μείωση των Χρεώσεων Προμήθειας. Αν το Άθροισμα κατά την Περίοδο Κατανάλωσης είναι κάτω του ορίου των 40 €/
ΜWh, οι Χρεώσεις Προμήθειας θα μειώνονται κατά τη διαφορά των 40€/ΜWh με το Άθροισμα. Αν το Άθροισμα κατά την
Περίοδο Κατανάλωσης είναι άνω του ορίου των 50 €/ΜWh, οι Χρεώσεις Προμήθειας θα αυξάνονται κατά τη διαφορά
του Αθροίσματος με το όριο των 50€/ΜWh. Αυτές οι αυξομειώσεις των Χρεώσεων Προμήθειας θα εμφανίζονται ως
διακριτές χρεώσεις ή πιστώσεις στους λογαριασμούς κατανάλωσης, που θα αποστέλει ο Προμηθευτής στον Πελάτη, όταν
τα πραγματικά δεδομένα καθίστανται διαθέσιμα από τον αρμόδιο διαχειριστή. Ο παρών Γενικός Όρος δεν εφαρμόζεται
πριν από την πάροδο εξαμήνου από την έναρξη της εκπροσώπησης του μετρητή της Εγκατάστασης του Πελάτη από
τον Προμηθευτή.

Αυτο πρακτικα σε τι μεταφραζεται μετα την παρελευση του εξαμηνου ;

Υπαρχει κανενα φυλλο υπολογισμου οπου να μπορεις να επιβεβαιωσεις την χρεωση που τυχον θα σου επιβληθει ;

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, skiace είπε

Αντιγραφω απο το συμβολαιο μου στην Protergia.

8.8 Οι προ ΦΠΑ Χρεώσεις Προμήθειας θα υπολογίζονται βάσει των ανταγωνιστικών
χρεώσεων του τιμολογίου, στο οποίο έχει ενταχθεί ο Πελάτης, και βάσει των διακυμάνσεων στο άθροισμα (i) της μέσης
(κατά το επίμαχο διάστημα) ΟΤΣ, προσαυξημένης επί τον συντελεστή προσαύξησης 1,15, και (ii) της τιμής 8,7 €/MWh.
Η ΟΤΣ δημοσιεύεται καθημερινά στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας (http://www.enexgroup.gr/
agora/proimerisia-agora/apotelesmata/). Οι Χρεώσεις Προμήθειας θα υπολογίζονται ειδικότερα ως εξής: Αν το άθροισμα
(Ι) της μέσης ΟΤΣ, προσαυξημένης επί τον συντελεστή προσαύξησης 1,15, και (ΙΙ) της τιμής 8,7 €/MWh κατά την Περίοδο
Κατανάλωσης (εφεξής το «Άθροισμα») κυμαίνεται εντός των ορίων 40 και 50 €/ΜWh, δεν θα πραγματοποιείται αύξηση
ή μείωση των Χρεώσεων Προμήθειας. Αν το Άθροισμα κατά την Περίοδο Κατανάλωσης είναι κάτω του ορίου των 40 €/
ΜWh, οι Χρεώσεις Προμήθειας θα μειώνονται κατά τη διαφορά των 40€/ΜWh με το Άθροισμα. Αν το Άθροισμα κατά την
Περίοδο Κατανάλωσης είναι άνω του ορίου των 50 €/ΜWh, οι Χρεώσεις Προμήθειας θα αυξάνονται κατά τη διαφορά
του Αθροίσματος με το όριο των 50€/ΜWh. Αυτές οι αυξομειώσεις των Χρεώσεων Προμήθειας θα εμφανίζονται ως
διακριτές χρεώσεις ή πιστώσεις στους λογαριασμούς κατανάλωσης, που θα αποστέλει ο Προμηθευτής στον Πελάτη, όταν
τα πραγματικά δεδομένα καθίστανται διαθέσιμα από τον αρμόδιο διαχειριστή. Ο παρών Γενικός Όρος δεν εφαρμόζεται
πριν από την πάροδο εξαμήνου από την έναρξη της εκπροσώπησης του μετρητή της Εγκατάστασης του Πελάτη από
τον Προμηθευτή.

Αυτο πρακτικα σε τι μεταφραζεται μετα την παρελευση του εξαμηνου ;

Υπαρχει κανενα φυλλο υπολογισμου οπου να μπορεις να επιβεβαιωσεις την χρεωση που τυχον θα σου επιβληθει ;

Δες εδώ https://www.admie.gr/agora/enimerotika-deltia/mesostathmiki-timi-agoras

το μήνα που σε ενδιαφέρει πχ Νοέμβριο 57,284

{1,15*(57,284+8,7) - 50}/1000 = 0,026

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, HERTHAN είπε

Οι τιμες στο Γ1Ν της ΔΕΗ πρεπει να ειναι 0,11058 στο ημερησιο και 0,07897 στο νυχτερινο?

Με την έκπτωση 5% για τους συνεπείς, το ημερήσιο γίνεται: 0,11058*0,95=0.105051 μέχρι τις 2000 kWh και 0,11936*0,95= 0,113392 για τις >2000 kWh. Αντίστοιχα στο νυχτερινό γίνεται 0,07897*0,95=0,0750215. Αυτές έχω στο excel. Γενικά στο excel, έχω συμπεριλάβει σε όλα τα προγράμματα τις εκπτώσεις συνέπειας.

Επεξ/σία από vsk
  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας για το δικό μου θέμα που έχω. Έχω διαβάσει σχεδόν όλο το θέμα εδώ είδα και τους πίνακες που ανεβάσατε θέλω λοιπόν οποίος μπορεί να μου πει μια γνώμη . Έχω ένα σπίτι 145 τετραγωνικά με αντλία θερμότητας μονοφασική και τώρα θα βάλω νυχτερινό μετρητή καταναλώνω περίπου τον χρόνο 11.000 με 12.000 κιλοβατώρες είμαι στην nrg 4u με τιμή κιλοβατώρας 0,063 και θέλω να μειώσω όσο γίνεται ΟΤΣ και να είμαι όσο πιο save γίνεται σε όλα η δέσμευση σε πρόγραμμα δεν με πειράζει. Από ότι έχω δει φθηνότερο μου βγαίνει πάλι η nrg με το save 40% έχει κάποιος καμία άλλη άποψη ; 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, nikosperis είπε

Καλησπέρα παιδιά ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας για το δικό μου θέμα που έχω. Έχω διαβάσει σχεδόν όλο το θέμα εδώ είδα και τους πίνακες που ανεβάσατε θέλω λοιπόν οποίος μπορεί να μου πει μια γνώμη . Έχω ένα σπίτι 145 τετραγωνικά με αντλία θερμότητας μονοφασική και τώρα θα βάλω νυχτερινό μετρητή καταναλώνω περίπου τον χρόνο 11.000 με 12.000 κιλοβατώρες είμαι στην nrg 4u με τιμή κιλοβατώρας 0,063 και θέλω να μειώσω όσο γίνεται ΟΤΣ και να είμαι όσο πιο save γίνεται σε όλα η δέσμευση σε πρόγραμμα δεν με πειράζει. Από ότι έχω δει φθηνότερο μου βγαίνει πάλι η nrg με το save 40% έχει κάποιος καμία άλλη άποψη ; 

Με τοσες κιλοβατωρας για μενα πρεπει να βαλεις σιγουρα το nrg save 40%.

Θα σου βγαινει φθηνοτερα απο αυτο που εισαι τωρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, korakios είπε

Δες εδώ https://www.admie.gr/agora/enimerotika-deltia/mesostathmiki-timi-agoras

το μήνα που σε ενδιαφέρει πχ Νοέμβριο 57,284

{1,15*(57,284+8,7) - 50}/1000 = 0,026

αρα η protergia βαζει ενα προσθετο ποσο 8,7€ πλεον του επιπλεον του οριου των 50€.

οποτε η κιλοβατωρα πλεον θα διαμορφωνεται στα 0,08655€ Εφοσον κυμανθει σε αυτα τα επιπεδα δεν εχω κανει καποια χοντρη πατατα αφου θα ειναι κοντα στην τιμη που δινουν εταιρειες που δεν επιβαλλουν ΟΤΣ.

edit ¨μηπως εχεις κανει καποιο λαθος στον υπολογισμο ;

συμφωνα με την διατυπωση ο υπολογισμος νομιζω γινεται ως εξης.

{1.15*57.284 + 8.7 - 50}/1000 = 0,0245766€

Επεξ/σία από skiace
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, skiace είπε

αρα η protergia βαζει ενα προσθετο ποσο 8,7€ πλεον του επιπλεον του οριου των 50€.

οποτε η κιλοβατωρα πλεον θα διαμορφωνεται στα 0,08655€ Εφοσον κυμανθει σε αυτα τα επιπεδα δεν εχω κανει καποια χοντρη πατατα αφου θα ειναι κοντα στην τιμη που δινουν εταιρειες που δεν επιβαλλουν ΟΤΣ.

Κι εγω θεωρω οτι αν η τελικη τιμη με ολα μεσα ειναι απο 0,80 εως 0,87 ειναι σχετικα καλα.

Ακομα και σε προγραμματα με χαμηλη τιμη κιλοβατωρας που το παγιο ειναι λιγο μεγαλο αν το ενσωματωσεις στην τιμη κιλοβατωρας  θεωρω οτι εκει κοντα θα παιξει η τελικη τιμη απο 0,080 εως 0,087.

Η εκπτωση δηλαδη σε σχεση με την ΔΕΗ θα ειναι στο 20% με 30% σε συγκριση με το ημερησιο της ΔΕΗ.Καλα ειναι μια χαρα πιστευω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, vsk είπε

Με την έκπτωση 5% για τους συνεπείς, το ημερήσιο γίνεται: 0,11058*0,95=0.105051 μέχρι τις 2000 kWh και 0,11936*0,95= 0,113392 για τις >2000 kWh. Αντίστοιχα στο νυχτερινό γίνεται 0,07897*0,95=0,0750215. Αυτές έχω στο excel. Γενικά στο excel, έχω συμπεριλάβει σε όλα τα προγράμματα τις εκπτώσεις συνέπειας.

Τώρα που ξαναδιαβάζω την απάντησή μου, μήπως έχω κάνει πατάτα με την χρέωση του Γ1Ν της ΔΕΗ στο excel;

Ξέρει κανείς, όταν η κατανάλωση ημέρας είναι π.χ. 2500 kWh το τετράμηνο, χρεώνονται οι 2000 με την χαμηλότερη τιμή και οι υπόλοιπες 500 με την ψηλότερη ή όλες με την ψηλότερη; 

Επεξ/σία από vsk
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, vsk είπε

Τώρα που ξαναδιαβάζω την απάντησή μου, μήπως έχω κάνει πατάτα με την χρέωση του Γ1Ν της ΔΕΗ στο excel;

Ξέρει κανείς, όταν η κατανάλωση ημέρας είναι π.χ. 2500 kWh το τετράμηνο, χρεώνονται οι 2000 με την χαμηλότερη τιμή και οι υπόλοιπες 500 με την ψηλότερη ή όλες με την ψηλότερη; 

Στην protergia που το βλεπω στον λογαριασμο Ιανουριου σιγουρα ολες με την υψηλοτερη.

Η ΔΕΗ νομιζω το εφαρμοζε κλιμακωτα.

• Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, vsk είπε

Το τονισμένο

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

ΟΚ, πρέπει να το διορθώσω τότε, γιατί βάσει του Γ1Ν υπολογίζεται το όφελος στα άλλα προγράμματα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...