Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Lazostat είπε

Τι εννοεις; Τι ειναι η καταχωρηση ενδειξης του μετρητη;

Για να μην μου ερχεται εναντι λογαριασμος θελω να καταχωρω εγω τις ενδειξεις του μετρητη και να μου ερχεται συνεχεια εκκαθαριστικος.

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Lazostat είπε

Τι εννοεις; Τι ειναι η καταχωρηση ενδειξης του μετρητη;

Πας ο ίδιος στο ρολόι σου σε κάποιο προκαθορισμένα διαστήματα, σημειώνεις πόσο γράφει και στέλνεις τη μέτρηση στη ΔΕΔΔΗΕ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, DownUNDERground είπε

Πας ο ίδιος στο ρολόι σου σε κάποιο προκαθορισμένα διαστήματα, σημειώνεις πόσο γράφει και στέλνεις τη μέτρηση στη ΔΕΔΔΗΕ.

Αυτο το κανεις για να μη σου ερχονται εναντι;

Μα αν παω σε αλλο παροχο οπως στην ΕΛΙΝ, ο λογαριασμος δεν θα μου ερχεται μηνα-μηνα αναλογα με τις ενδειξεις του μετρητη;

Μετακομιζω σε σπιτι που εχει γινει διακοπη ρευματος, πριν ειχαν Voltron.

Επεξ/σία από Lazostat
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Lazostat είπε

Αυτο το κανεις για να μη σου ερχονται εναντι;

Μα αν παω σε αλλο παροχο οπως στην ΕΛΙΝ, ο λογαριασμος δεν θα μου ερχεται μηνα-μηνα αναλογα με τις ενδειξεις του μετρητη;

Μετακομιζω σε σπιτι που εχει γινει διακοπη ρευματος, πριν ειχαν Voltron.

Δεν έχω καταλάβει ούτε εγώ αν είναι για να μη σου έρχονται έναντι ή απλά για να μην υπάρχουν μεγάλες αποκλείσεις μεταξύ εκκαθαριστικών και έναντι.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Lazostat είπε

3 λεπτά πριν, DownUNDERground είπε

Δεν έχω καταλάβει ούτε εγώ αν είναι για να μη σου έρχονται έναντι ή απλά για να μην υπάρχουν μεγάλες αποκλείσεις μεταξύ εκκαθαριστικών και έναντι.

Δεν δίνουν όλοι οι πάροχοι δυνατότητα καταχώρησης ένδειξης ανα μήνα .
Τουλάχιστον μέσω ΔΕΔΔΗΕ γίνεται ανα δίμηνο

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, korakios είπε

Δεν δίνουν όλοι οι πάροχοι δυνατότητα καταχώρησης ένδειξης ανα μήνα .
Τουλάχιστον μέσω ΔΕΔΔΗΕ γίνεται ανα δίμηνο

Ναι οπως ειναι και στην ΔΕΗ ανα διμηνο.

Λογικα και στην Ελιν αναδιμηνο θα ειναι μιας και δινει την δυνατοτητα μεσα απο το site του ΔΕΔΔΗΕ.

Διαβαζω τωρα σε αλλο forum οτι οσοι εχουν ΚΟΤ δεν χρεωνονται ρητρα ΟΤΣ.

Ειναι αληθεια αυτο?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, HERTHAN είπε

Διαβαζω τωρα σε αλλο forum οτι οσοι εχουν ΚΟΤ δεν χρεωνονται ρητρα ΟΤΣ.

Ειναι αληθεια αυτο?

Όχι, απάντησα κιόλας

"Ο κάθε πάροχος υποχρεούται να έχει πρόγραμμα για ΚΟΤ . Σε αυτό το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν εφαρμόζει ΟΤΣ .
Συνήθως σε προγράμματα τυράκι με χαμηλές κιλοβατώρες και ΟΤΣ αναφέρουν οτι ΔΕΝ προσφέρεται για ΚΟΤ "

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, korakios είπε

Όχι, απάντησα κιόλας

"Ο κάθε πάροχος υποχρεούται να έχει πρόγραμμα για ΚΟΤ . Σε αυτό το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν εφαρμόζει ΟΤΣ .
Συνήθως σε προγράμματα τυράκι με χαμηλές κιλοβατώρες και ΟΤΣ αναφέρουν οτι ΔΕΝ προσφέρεται για ΚΟΤ "

Κι εγω αυτο ηξερα και μου κανει εντυπωση που ανεφεραν οτι εχουν ΚΟΤ δεν χρεωνονται ΟΤΣ.

Το ειπαν λες και ειναι γενικο για ολα τα προγραμματα με ρητρα.

Δηλαδη αν ενα προγραμμα με ΟΤΣ δεχεται πελατες με ΚΟΤ τοτε και αυτοι θα χρεωθουνε κανονικα την ρητρα ετσι δεν ειναι?

1 λεπτό πριν, Lazostat είπε

Ελιν έχει κανείς να μας πει εντυπώσεις ή θα είμαι πειραματόζωο; 

Οι περισσοτεροι που διαβαζω μεσα στα forum στην Ελιν ειναι μιας και δεν ειχε ΟΤΣ σε προηγουμενα προγραμματα και ειχε και ακλη τιμη.

Και τωρα φυσικα δεν εχει ΟΤΣ αλλα η τιμη ειναι λιγο πιο ανεβασμενη.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Lazostat είπε

Είμαι εγώ ελιν από τον Οκτώβριο του 2019 με παλιό πρόγραμμα.Τι θες νά ρωτήσεις; Ότι συμφώνησα πληρωνω

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, HERTHAN είπε

Δηλαδη αν ενα προγραμμα με ΟΤΣ δεχεται πελατες με ΚΟΤ τοτε και αυτοι θα χρεωθουνε κανονικα την ρητρα ετσι δεν ειναι?

Κανονικά δεν τους δέχεται ,αλλά τους βάζει στα προγράμματα που έχει ειδικά για ΚΟΤ

5 λεπτά πριν, Lazostat είπε

Μα εσένα περιμένουμε να μας πεις εντυπώσεις !
(πλάκα κάνω!)

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, korakios είπε

Κανονικά δεν τους δέχεται ,αλλά τους βάζει στα προγράμματα που έχει ειδικά για ΚΟΤ

Αν ομως μπει καποιος σε προγραμμα που εχει ρητρα ΟΤΣ και ειναι πελατης ΚΟΤ θα εφαρμοσουν την ρητρα?

Αυτο ειναι το ερωτημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, HERTHAN είπε

Αν ομως μπει καποιος σε προγραμμα που εχει ρητρα ΟΤΣ και ειναι πελατης ΚΟΤ θα εφαρμοσουν την ρητρα?

Αυτο ειναι το ερωτημα.

Δε θα μπει στο πρόγραμμα βασικά , μην το ψάχνεις ...

Αυτή είναι η απάντηση :)

Επεξ/σία από korakios
  • Like 1
Δημοσ.

Παιδια θα πω μια εμπειρια μου με εναλλακτικο πάροχο, και γιατι τελικα έκατσα στην Δεη, κάτι "βρωμούσε".

Ένας ενοικιαστής μου είχε ενα προβλημα και εβαλα το ρευμα του στο ονομα μου, οσο εκατσε στο σπιτι(καποιους μηνες)

Οταν ηρθε η στιγμη να αποχωρησει, εκανε αιτηση διακοπης και του ηρθε τελικος λογαριασμος.

Εγω περιμενα να μου δωσει τα χρηματα αυτος, για να πληρωσω το ρευμα, οποτε εκανε περιπου 2 μηνες να πληρωθει ο τελικος λογαριασμος. Και τωρα ερχεται το περιεργο...

Μετα την διακοπη, ερχεται ο τελικος εκκαθαριστικος. δεν θυμαμαι το ποσο, ας πουμε 100ε.

Δεν το πληρωνω γιατι περιμενω να με πληρωσει ο αλλος, μετα απο ενα μηνα ερχεται κι αλλος λογαριασμος παλι εκκαθαριστικος, ο οποιος διορθωνει τον προηγουμενο, και ειναι πιο λιγα! 90ε.

Τον επομενο μηνα ερχεται και αλλος, ακομα πιο φτηνος. Σε καθε λογαριασμο τελικο-εκκαθαριστικο, το ρευμα ηταν ιδιο, και αφαιρουσαν απο τις λοιπες χρεωσεις(αυτα τα διαφορα, τελη δημου κτλ)

Αφου 2 μηνες δεν πληρωθηκε λοιπον, ο τελικος λογαριασμος ηταν πιο λιγα. Εαν τα πληρωνα στην ωρα μου, θα ηταν πιο πολλα, και κανεις δεν θα ελεγε: Επρεπε να πληρωσεις πιο λιγα. Θα εμπαιναν στην τσεπη τους.

Οταν τους ρωτησα, μου ειπαν οτι ειχε γινει λαθος στην χρεωση των εξτρα. Επισης περιεργο ειναι οτι καθε φορα που εβγαινε ο επομενος λογαριασμος, αλλαζαν την ημερομηνια και φαινοταν οτι ο λογαριασμος αυτος εκδοθηκε την μερα μετα την διακοπη, ενω ηταν πχ ο 3ος λογαριασμος, δύο μήνες μετα! 3λογαριασμοι μετα την διακοπη, καθε ενας μειωνε τις εξτρα χρεωσεις.

Με λιγα λόγια, αυτοι οι τυποι κάνουν άνετο μαγείρεμα των εξτρά χρεώσεων.τί 30 τί 35 σου λεει, κανεις μας δεν ξερει ποσο ειναι πραγματικα αυτες οι εξτρα χρεωσεις, μονο τιμη για ρευμα ξερουμε και τις κιλοβατωρες. Δεν θα πω ποιος ηταν ο εναλλακτικος, αλλα προσοχη. Δινουν εκπτωση και τα παιρνουν απο αλλου μαλλον.

Εγω μετα απο αυτο φοβηθηκα, και εκατσα δεη.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...