Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατι δεν εχει επιλεγμενη την επιλογη για σταθερη τιμη ημερησιας και νυχτερινης καταναλωσης; Σε τι αναφερεται;

image.png.af204941896d692233c125e87d23023d.png

Επεξ/σία από Lazostat
  • Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
11 ώρες πριν, korakios είπε

Μήπως εννοείς 238,43Ε ?

Περίεργο πάντως , για δες στα 3 έναντι πόσο συνολικά χρεώθηκες ρήτρα αναπροσαρμογής

Όταν ο πάροχος αγοράζει ακριβά το ρεύμα και συμβαίνει όταν υπάρχει ζήτηση όπου και η χοντρική τιμή του ρεύματος αυξάνεται . Δεν έχει σχέση με την ατομική κατανάλωση του πελάτη

Δεν εχει σχεση δηλ με την τιμη κιλοβατωρας του προγραμματος που εχει ενας πελατης;;; Δηλ εγω αν επιλεξω ενα προγραμμα με τιμη 0.085 θα χρεωθω ΟΤΣ;;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα , πελατης στη ΔΕΗ με ΚΟΤβ και ψαχνω νεο παροχο , με προχειρους υπολογισμους το οικονομικοτερο μου βγαινει Nova Energy Home N (ειναι fixed για ΚΟΤ) το οποιο περιλαμβανει και εκπτωση συνεπειας 12% , μετα των ELTA OIKIA N , και τελος Solar , Ελιν κλπ. 

Εχει κανεις εντυπωσεις για τα Nova Energy και την εξυπηρετηση ? Παροχος ρευματος αναγραφεται η Volton γι αυτο και ειμαι σκεπτικος βαση των κριτικων που διαβαζω. Μικρη διαφορα τα ΕΛΤΑ αλλα υπαρχει το ΟΤΣ των 6.5.

Επεξ/σία από Incepted
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Incepted είπε

Καλησπέρα , πελατης στη ΔΕΗ με ΚΟΤβ και ψαχνω νεο παροχο , με προχειρους υπολογισμους το οικονομικοτερο μου βγαινει Nova Energy Home N (ειναι fixed για ΚΟΤ) το οποιο περιλαμβανει και εκπτωση συνεπειας 12% , μετα των ELTA OIKIA N , και τελος Solar , Ελιν κλπ. 

Εχει κανεις εντυπωσεις για τα Nova Energy και την εξυπηρετηση ? Παροχος ρευματος αναγραφεται η Volton γι αυτο και ειμαι σκεπτικος βαση των κριτικων που διαβαζω. Μικρη διαφορα τα ΕΛΤΑ αλλα υπαρχει το ΟΤΣ των 6.5.

Εγώ είμαι στον Ήρων με αρχική 0.078 κ τελική 0.033 χωρίς ΟΤΣ μέχρι τώρα σε 2 εκκαθαριστικους

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Depeche3 είπε

Εγώ είμαι στον Ήρων με αρχική 0.078 κ τελική 0.033 χωρίς ΟΤΣ μέχρι τώρα σε 2 εκκαθαριστικους

Σ ευχαριστω για την απαντηση @Depeche3 νομιζω πρεπει να το διαβασα σε αλλα 6-7 μηνυματα ωστοσο :P Δεν ακουγεται ασχημο αλλα εχει υψηλη τιμη για "νυχτερινο" χωρις να εχεις πρακτικά νυχτερινο εξου και τις εκτπωσεις σε ρυθμιζομενες χρεωσεις που εχεις με το νυχτερινο.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Depeche3 είπε

Δηλ εγω αν επιλεξω ενα προγραμμα με τιμη 0.085 θα χρεωθω ΟΤΣ;;;

Ναι αν το πρόγραμμα εφαρμόζει ρήτρα, άσχετα με την τιμή κιλοβατώρας

4 ώρες πριν, Lazostat είπε

Γιατι δεν εχει επιλεγμενη την επιλογη για σταθετη τιμη ημερησιας και νυχτερινης καταναλωσης; Σε τι αναφερεται;

image.png.af204941896d692233c125e87d23023d.png

Το fixed οικιακό είναι με σταθερή τιμη

1 ώρα πριν, Incepted είπε

Εχει κανεις εντυπωσεις για τα Nova Energy και την εξυπηρετηση ?

Καλή τύχη με τις ρήτρες ,απο εξυπηρέτηση φαντάζομαι άριστη ,αν πληρώνεις αρκετά παραπάνω απο ΔΕΗ 😛 ('εχει και υψηλή αρχική τιμή και δείχνει οτι υπολογίζει ΟΤΣ+ΜΜΚΘΣΣ+ΛΠ2+ΛΠ3 που κανονικά έχει καταργηθεί ο συγκεκριμένος τρόπος)

1 ώρα πριν, Depeche3 είπε

Αυτό ξαναπέστο ! Το οτι δεν εφάρμοσε ρήτρα μέχρι τώρα δε λέει απολύτως τίποτα , στο εξάμηνο και μετά βλέπουμε , στη διετία που λήγει η δέσμευση βγάζεις μέσο όρο. Το ίδιο κάνει και η "φυσικό αέριο"

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, korakios είπε

Καλή τύχη με τις ρήτρες ,απο εξυπηρέτηση φαντάζομαι άριστη ,αν πληρώνεις αρκετά παραπάνω απο ΔΕΗ 😛 ('εχει και υψηλή αρχική τιμή και δείχνει οτι υπολογίζει ΟΤΣ+ΜΜΚΘΣΣ+ΛΠ2+ΛΠ3 που κανονικά έχει καταργηθεί ο συγκεκριμένος τρόπος)

Εχει συγκεκριμενο προγραμμα για ΚΟΤ χωρις ΟΤΣ και εφαρμοζει και εκπτωση συνεπειας 12% , οπως ειπα το μονο που με ανησυχει ειναι η εξυπηρετηση πελατων, κατεβα στο τελος της σελιδας σε ενα απ τα προγραμματα εχει αναλυτικο PDF.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα! Εχω ΗΡΩΝ ομιλικο 1 ετσι λεγεται εδω και 1 χρονο χωρις ΟΤΣ (γιατι με το προηγουμενο συμβολαιο μ εσκισαν με τη ρητρα) με παγιο ομως 4,5 ευρω τιμη kw 0.06590 μερα-νυχτα  και δεσμευση 2 ετη..Βλεπω σε κατι λογαριασμους περιεργα πραγματα, οπως το παγιο που ενα μηνα ερχεται 3,95, τον αλλο 4,90 και σ εναν εκκαθαριστικο απο ενδειξη πελατη ηταν 13 ευρω και στον εκκαθαριστικο απο ΔΕΔΔΗΕ 18,30 παρακαλω...στο τηλ που ζητησα εξηγησεις με κουρασαν σε σημειο που το κλεισα δεν ηθελα ν ακουσω αλλο! Συνολο εκκαθαριση ενος τετραμηνου θα σας πω 12/6 με 11/10 122 ημερες, συνολικες κιλοβατωρες 1198 (ημερησιος+νυχτερινος μετρητης) και κανοντας σουμα και τους 4 λογαριασμους πληρωσα 267,89ευρω..Δηλαδη 0,22/kw περιπου..Γιατι νομιζω πως ειναι αρκετα εσεις τι λετε; Το συμβολαιο ληγει 10/21.

Επεξ/σία από energy52
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, energy52 είπε

Καλησπερα! Εχω ΗΡΩΝ ομιλικο 1 ετσι λεγεται εδω και 1 χρονο χωρις ΟΤΣ

Έχεις λινκ για το πρόγραμμα?

5 λεπτά πριν, energy52 είπε

Βλεπω σε κατι λογαριασμους περιεργα πραγματα, οπως το παγιο που ενα μηνα ερχεται 3,95, τον αλλο 4,90 και σ εναν εκκαθαριστικο απο ενδειξη πελατη ηταν 13 ευρω και στον εκκαθαριστικο απο ΔΕΔΔΗΕ 18,30 παρακαλω...

Τσέκαρε τις ημέρες , μπορεί να ήταν 25 μπορεί 40 κτλ

7 λεπτά πριν, energy52 είπε

συνολικες κιλοβατωρες 1198 (ημερησιος+νυχτερινος μετρητης) και κανοντας σουμα και τους 4 λογαριασμους πληρωσα 267,89ευρω..Δηλαδη 0,22/kw περιπου..

Ελπίζω να έκανες λάθος και να έβαλες ρυθμιζόμενες , δημοτικά τέλη κτλ

8 λεπτά πριν, energy52 είπε

Γιατι νομιζω πως ειναι αρκετα εσεις τι λετε; Το συμβολαιο ληγει 10/21.

Αν δεν έκανες λάθος ψάξε μήπως συμφέρει να το σπάσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, korakios είπε

Το fixed οικιακό είναι με σταθερή τιμη

Αυτο που εχω γιατι δεν εχει σταθερη τιμη; Επειδη ειναι νυχτερινο; Στο προγραμμα λεει οτι δεν εχει ΟΤΣ και ειναι συγκεκριμενες κιλοβατωρες για ημερα και νυχτα.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Lazostat είπε

Αυτο που εχω γιατι δεν εχει σταθερη τιμη; Επειδη ειναι νυχτερινο; Στο προγραμμα λεει οτι δεν εχει ΟΤΣ και ειναι συγκεκριμενες κιλοβατωρες για ημερα και νυχτα.

Το ίδιο ισχύει και για το νυχτερινό

https://energy.elin.gr/ilektriki-energeia-new/gia-to-spiti-ilektriko-reyma-on/fixed-oikiako-nyxterino-reyma/

Το οτι δεν έχει επιλεγμένα τα κουτάκια η αίτηση δεν ξέρω . Συνοδευτικό pdf με όρους χρήσης που να αναφέρεται κάπου η μη εφαρμογή ρήτρας ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαιρετώ την παρέα και θα σας πω κι εγώ την δική ιστορία για το τελευταίο δίμηνο.

Λοιπόν ήταν αρχές Νοέμβρη όταν περιμέναμε να βγει το πρόγραμμα εξοικονομώ και κοιτούσαμε με τον μηχανικό τα δικαιολογητικά. Ένα από αυτά ήταν και ο λογαριασμός ρεύματος ο οποίος είναι στο όνομα του θανόντα πατέρα μου. Μου λέει ο μηχανικός οτι πρέπει να αλλάξει το όνομα και να περάσει η ΔΕΗ στο όνομα της μητέρας μου. Είχε ξεκινήσει και η καραντίνα οπότε επέλεξα να γίνει κάτι άμεσα και η ΔΕΗ έδινε την δυνατότητα να γίνει και ηλεκτρονικά. Ωραία λέω, κάνω την αίτηση και με παίρνει τηλ. μετά απο 2 μέρες μια ευγενέστατη κυρία και μου λέει τι πρέπει να κάνω και οτι αφού στείλω τα δικαιολογητικά με κούριερ θα γίνει ο έλεγχος τους κι αν ειναι όλα οκ θα αλλάξει το όνομα. Όντως 9 Νοεμβρίου στέλνω με κούριερ πληρωμένη απο την ΔΕΗ τα δικαιολογητικά. Στις 16/11 μου στέλνουν email οτι τα έχουν παραλάβει, οπότε θεώρησα οτι θα γίνει άμεσα και η αλλαγή ονόματος (γατάκι που είμαι).
Τέλος Νοέμβρη επικοινωνώ τηλεφωνικά και ρωτάω την πορεία της αίτησης και μου λένε οτι είναι σε τελικό στάδιο.
11/12 μου έρχεται ο τελικός λογαριασμός κι ακόμη αλλαγή ονόματος δεν έχει γίνει, τους παίρνω τηλ αλλά σύνδεση με Κάιρο (ευτυχώς που τελικά δεν έπαιζε ρόλο το όνομα στο εξοικονομώ...άσε που δεν μπήκα κιόλας με το γνωστό φιάσκο).
18/12 ρίχνω μια ματιά και με τραβάει ο Ήρων και τους παίρνω τηλ. για προσφορά. Παράλληλα άρχισα να διαβάζω κι εδώ και βλέπω το ΟΤΣ... τι είναι αυτό λέω ρε φίλε??? Ψάχνω και βρίσκω τι σημαίνει και το αναφέρω στον Ήρων και μου λέει η τιμή μας ειναι απο 45-55. Στο σάιτ το βρήκα απο 40-50 και όταν με πήραν τηλ. για ηχογράφηση και ρώτησα την κοπέλα, μου είπε οτι είναι από 35-45 και επίσης μου είπε οτι έχει πλέον και η ΔΕΗ. Αρχίζω και το ψάχνω περισσότερο και βλέπω οτι ο Ήρων λέει μπαρούφες και τον αποκλείω, επίσης είδα οτι τον κράζουν και στο fb, οπότε λέω άκυρο!
Μπαίνω στο αλλάζω ρευμα κτλ και βλέπω οτι σε κάποιες εταιρίες άλλα λέει στο αλλάζω ρεύμα και άλλα στο σάιτ των εταιριών όπως πχ για το πάγιο στο ελιν fixed νυχτερινό. Έχω την εντύπωση οτι προωθεί κάποιες εταιρίες και μάλλον αυτές που δίνει δώρο τα 20€.
29/12 έκανα αίτημα στα Ελτα ενέργεια και μου έστειλαν χθες τα δικαιολογητικά. Ξέρω οτι έχει ΟΤΣ αλλά είναι υψηλό το οριο. Το καλό είναι οτι έφυγε ο Χατζιδάκης και πιστεύω οτι τα πράγματα θα ισορροπήσουν και δεν θα χρειαστεί να μπει η ρήτρα. Πρέπει να προλάβω να αλλάξω πάροχο πριν μου έρθει ο πρώτος λογαριασμός της ΔΕΗ γιατί έχει εγγύηση 180€.

Ξέρει κάποιος αν η έκπτωση 10% στα ΕΛΤΑ οικία Ν ισχύει και για την νυχτερινή χρέωση ?

Αυτή τη στιγμή τη θεωρώ ως την πιο συμφέρουσα λύση και με μικρό ρίσκο.
Δεν έχει βέβαια καταχώρηση ένδειξης από καταναλωτή που θα το ήθελα...
Επίσης δεν θέλω δέσμευση που το έχει αυτό στα ΕΛΤΑ...

Ακούω γνώμες και προτάσεις... :)

Επεξ/σία από ababa641
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ababa641 είπε

Ακούω γνώμες και προτάσεις... :)

Ριξε αρχικα μια ματια στις προηγουμενες σελιδες στα excel του korakios και βαλε τις καταναλωσεις σου ωστε να βρεις τι σε συμφερει.

Ολα τα προγραμματα στα excel ειναι χωρις ΟΤΣ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...