Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, armaanid είπε

Ευχαριστώ για το link
Με δεδομένο ότι ο μ.ο. ΛΠ είναι στα 5,665€ και σε συνάρτηση με τη σύμβαση προμήθειας του ηλεκτρικού ρευματος του φ.α. ο οποίος αναφέρει " ...το άθροισµα (Ι) της µέσης ΤΕΑ,(ΙΙ) και των µέσων µοναδιαίων χρεώσεων για τους ΛΠ προσαυξηµένο κατά τον εκάστοτε ισχύοντα συντελεστή απωλειών δικτύου..."
Τότε ο τύπος πρέπει να είναι :
Μέσο Προσαυξημένο Άθροισμα=( ΟΤΣ + ΛΠ  ) * ( Συντελεστής Απωλειών Δικτύου  ) σωστά; 

πχ Μ.Π.Α.=(60+5,665)*1,1348

Λοιπόν, καταρχήν ο πάροχος ΚΑΝΟΝΙΚΑ δεν μπορεί σε μικρούς πελάτες (οικιακοί και Γ21-Γ23) να εφαρμόζει ρήτρα προσαρμογής με συστατικά στοιχεία όπως τα ΛΠ, ΜΜΚΘΣΣ, ΜΜΑΕ κτλ. Υπάρχει συγκεκριμένη οδηγία από ΡΑΕ από φέτος τον Απρίλιο. Θα πρέπει ο τύπος προσδιορισμού της ρήτρας να περιλαμβάνει σταθερούς συντελεστές με μόνο άγνωστο την ΟΤΣ (ή λίαν προσφάτως ΤΑΕ). Εάν σε τιμολογήσει με ΛΠ δεν θα χρησιμοποιήσει τον Μ.Ο. του έτους αλλά της περιόδου τιμολόγησης...άρα εάν σε τιμολογήσει με ΛΠ Νοεμβρίου τότε....την πάτησες (και να ξέρεις πως θα το κάνει). Κάνε ένα τηλέφωνο στην ΡΑΕ και κατήγγειλε όποιον προμηθευτή χρεώνει σε οικιακούς καταναλωτές ΛΠ2,3, ΜΜΚΘΣΣ κτλ κτλ...

• Like 2
  • Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο energycost δείχνει την ΟΤΣ διαφορετική απο την ΑΔΜΗΕ ....

Επίσης η "φυσικό αέριο" έχει εξαφανίσει τη ρήτρα απο τον τιμοκατάλογο.
Σε συνδυασμό με υπαρκτές δηλώσεις εταιριών τύπου

"Χωρίς κρυφές χρεώσεις" "σταθερή τιμή"

όπου δεν αναφέρουν ΟΤΣ ,όχι μόνο στη σελίδα ,αλλά και σε τιμοκαταλόγους είναι για συνήγορο καταναλωτή , ΡΑΕ , δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και εισαγγελέα ....

Επεξ/σία από korakios
  • Like 2
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, korakios είπε

όπου δεν αναφέρουν ΟΤΣ ,όχι μόνο στη σελίδα ,αλλά και σε τιμοκαταλόγους είναι για συνήγορο καταναλωτή , ΡΑΕ , δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και εισαγγελέα ....

Korakie, χαλάρωσε....εδώ είναι Ελλάδα δεν πιανουν αυτά

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, stsp είπε

Korakie, χαλάρωσε....εδώ είναι Ελλάδα δεν πιανουν αυτά

Χαλαρά τα λέω ,μην αγχώνεσαι :)

Αλλά μια επιστολή θα τη γράψω στο ΣτΚ και ότι θέλουν ας κάνουν

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, MasterBlaster είπε

Λοιπόν, καταρχήν ο πάροχος ΚΑΝΟΝΙΚΑ δεν μπορεί σε μικρούς πελάτες (οικιακοί και Γ21-Γ23) να εφαρμόζει ρήτρα προσαρμογής με συστατικά στοιχεία όπως τα ΛΠ, ΜΜΚΘΣΣ, ΜΜΑΕ κτλ. Υπάρχει συγκεκριμένη οδηγία από ΡΑΕ από φέτος τον Απρίλιο. Θα πρέπει ο τύπος προσδιορισμού της ρήτρας να περιλαμβάνει σταθερούς συντελεστές με μόνο άγνωστο την ΟΤΣ (ή λίαν προσφάτως ΤΑΕ). Εάν σε τιμολογήσει με ΛΠ δεν θα χρησιμοποιήσει τον Μ.Ο. του έτους αλλά της περιόδου τιμολόγησης...άρα εάν σε τιμολογήσει με ΛΠ Νοεμβρίου τότε....την πάτησες (και να ξέρεις πως θα το κάνει). Κάνε ένα τηλέφωνο στην ΡΑΕ και κατήγγειλε όποιον προμηθευτή χρεώνει σε οικιακούς καταναλωτές ΛΠ2,3, ΜΜΚΘΣΣ κτλ κτλ...

Στον τελευταίο λογαριασμό που μου έστειλε η nrg μου γράφει τα εξής:"Από 01.11.2020, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4425/2016 και των άρθρων 93 - 95 του Κανονισμού Εξισορρόπησης, αντικαθίστανται οι Λογαριασμοί Προσαυξήσεων των περ. ii και iii του όρου 6.4. των Γενικών Όρων της σύμβασής σας από Α) τον Λογαριασμό Προσαυξήσεων Οικονομικής Ουδετερότητας «ΛΠ-3», Β) τον Λογαριασμό Προσαυξήσεων Ισχύος Εξισορρόπησης «ΛΠ-2», αντίστοιχα και προστίθεται περ. vi η οποία έχει ως εξής «vi. του Λογαριασμού Προσαυξήσεων Απωλειών ΕΣΜΗΕ ΛΠ-1». Περισσότερες πληροφορίες στο σύνδεσμο: https://www.admie.gr/agora/rythmistiko-plaisio-agoras/kanonagoras-eksisorropisis "

Πρώτον δεν γίνεται να μου αλλάζεις τους όρους από 1/11/20 και να με ενημερώνεις γι αυτό αφού τους έχεις εφαρμόσει στις 12/12/20.

Δεύτερον δεν γίνεται να μου χρεώνεις ΛΠ2, ΛΠ3 και ΛΠ1 όπως λέει η ΡΑΕ. 

Προτείνω να αναρτούμε μαζικά λογαριασμούς με παράνομες προσαυξήσεις και να ανακοινώνουμε την τιμή της kWh για κάθε εταιρεία μετά τις προσαυξήσεις ώστε να γίνει το ξεβράκωμα των εναλλακτικών που χρεώνουν τους καταναλωτές παράνομα και παραπλανούν αποκρύπτοντας τις τελικές  χρεώσεις.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, cinrtc είπε

Στον τελευταίο λογαριασμό που μου έστειλε η nrg μου γράφει τα εξής:"Από 01.11.2020, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4425/2016 και των άρθρων 93 - 95 του Κανονισμού Εξισορρόπησης, αντικαθίστανται οι Λογαριασμοί Προσαυξήσεων των περ. ii και iii του όρου 6.4. των Γενικών Όρων της σύμβασής σας από Α) τον Λογαριασμό Προσαυξήσεων Οικονομικής Ουδετερότητας «ΛΠ-3», Β) τον Λογαριασμό Προσαυξήσεων Ισχύος Εξισορρόπησης «ΛΠ-2», αντίστοιχα και προστίθεται περ. vi η οποία έχει ως εξής «vi. του Λογαριασμού Προσαυξήσεων Απωλειών ΕΣΜΗΕ ΛΠ-1». Περισσότερες πληροφορίες στο σύνδεσμο: https://www.admie.gr/agora/rythmistiko-plaisio-agoras/kanonagoras-eksisorropisis "

Πρώτον δεν γίνεται να μου αλλάζεις τους όρους από 1/11/20 και να με ενημερώνεις γι αυτό αφού τους έχεις εφαρμόσει στις 12/12/20.

Δεύτερον δεν γίνεται να μου χρεώνεις ΛΠ2, ΛΠ3 και ΛΠ1 όπως λέει η ΡΑΕ. 

Προτείνω να αναρτούμε μαζικά λογαριασμούς με παράνομες προσαυξήσεις και να ανακοινώνουμε την τιμή της kWh για κάθε εταιρεία μετά τις προσαυξήσεις ώστε να γίνει το ξεβράκωμα των εναλλακτικών που χρεώνουν τους καταναλωτές παράνομα και παραπλανούν αποκρύπτοντας τις τελικές  χρεώσεις.

Απο τη στιγμή που δεν κάνεις καταγγελία στο ΣτΚ για τον ίδιο σου το λογαριασμό , τι να πω....

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, cinrtc είπε

Το link δε δουλεύει. Έστειλαν χαλασμένο link ή το έβαλες λάθος;

Το βρήκα, εδώ είμαστε:
https://www.admie.gr/agora/rythmistiko-plaisio-agoras/kanonismos-agoras-eksisorropisis

Επεξ/σία από DownUNDERground
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, cinrtc είπε

Ψάχνοντας στο  site της ΔΕΗ βρήκα τον προπληρωμενο με 2% εκπτωση.Εστειλα ερώτημα αν συνδυάζεται με my home enter https://www.dei.gr/el/oikiakoi-pelates/programma-proplirwmenos-logariasmos

δεν αξιζει με τη καμια να τους δωσεις λεφτα μπροστα ενος ετους για μολις 2% εκπτωση για φυσιολογικες καταναλωσεις

στο link σου αμα πας σε ορους και προυποθεσεις

4. Δεν επιτρέπεται η μεταφορά ποσού που καταβλήθηκε για την ένταξη στο Πρόγραμμα, σε άλλα ισχύοντα εμπορικά
προγράμματα.
5. Στην περίπτωση που κατά την διάρκεια ισχύος του Προγράμματος, ισχύουν και άλλα εμπορικά
προγράμματα/εκπτώσεις λαμβάνονται υπόψη και αυτά σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις αυτών, εκτός εάν
αναφέρεται ρητώς ότι δεν ισχύουν. 

Επεξ/σία από greengr21
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://energypress.gr/news/ta-5-simeia-diafonias-dei-viomihanias-stis-diapragmateyseis-gia-ta-nea-timologia-dimini

19 λεπτά πριν, korakios είπε

Απο τη στιγμή που δεν κάνεις καταγγελία στο ΣτΚ για τον ίδιο σου το λογαριασμό , τι να πω....

Θα κάνω απλά θέλω χρόνο να την συντάξω.Τι λες για τον όρο που έβαλαν αναδρομικά μέσα στον λογαριασμό;Και για τα ΛΠ1 ΛΠ2 ΛΠ3 ΜΚΘΘΕΣ και δεν συμμαζεύεται;

Τέλος σε δημοσίευμα είδα πως η ΔΕΗ τα στήλωσε με την βιομηχανία και δεν ανανεώνει τις συμβάσεις με τους βιομήχανους κάτω από το όριο που θέτει η ίδια.Γιατι άραγε δεν άδραξαν την ευκαιρία της εμπλοκής των διαπραγματεύσεων οι εναλλακτικοί που προσφέρουν το πολυδιαφημιζόμενο "φτηνό " ρεύμα και να πιάσουν πελάτες τους βιομήχανους  που κανουν λογαριασμους  ρεύματος εκατομμυρίων ευρω παρά τρέχουν να μαζέψουν πελατεία μαζευοντας πενταροδεκάρες από τις φτωχές οικογένειες που ελπίζουν σε φθηνότερο ρεύμα; Και οι βιομήχανοι γιατί άραγε δεν χτυπούν την πόρτα των "φθηνών " εναλλακτικών;https://energypress.gr/news/ta-5-simeia-diafonias-dei-viomihanias-stis-diapragmateyseis-gia-ta-nea-timologia-dimini

Επεξ/σία από cinrtc
Δημοσ.

Τι λες για τον όρο που έβαλαν αναδρομικά μέσα στον λογαριασμό;Και για τα ΛΠ1 ΛΠ2 ΛΠ3 ΜΚΘΘΕΣ και δεν συμμαζεύεται;

Τίποτα δε λέω γιατί

Τέλος σε δημοσίευμα είδα πως η ΔΕΗ τα στήλωσε με την βιομηχανία και δεν ανανεώνει τις συμβάσεις με τους βιομήχανους κάτω από το όριο που θέτει η ίδια.Γιατι άραγε δεν άδραξαν την ευκαιρία της εμπλοκής των διαπραγματεύσεων οι εναλλακτικοί που προσφέρουν το πολυδιαφημιζόμενο "φτηνό " ρεύμα και να πιάσουν πελάτες τους βιομήχανους  που κανουν λογαριασμους  ρεύματος εκατομμυρίων ευρω παρά τρέχουν να μαζέψουν πελατεία μαζευοντας πενταροδεκάρες από τις φτωχές οικογένειες που ελπίζουν σε φθηνότερο ρεύμα; Και οι βιομήχανοι γιατί άραγε δεν χτυπούν την πόρτα των "φθηνών " εναλλακτικών;

Το έχεις κουράσει με το "οι κακοί" ιδιωτικοί πάροχοι.
Δεν προσφέρεις και κάτι ουσιαστικό
Καταλαβαίνω οτι σε έτσουξε που πλήρωσες λογαριασμό με ίδια χρέωση ΔΕΗ Γ1Ν και οτι αλλάξανε τους όρους τελευταία στιγμή, αλλά ούτε απάντηση για τον υπολογισμό έχεις πάρει ακόμα ωστε να αποκλειστεί περίπτωση λάθους, ούτε καταγγελία στο ΣτΚ έκανες για την αλλαγή όρων και οτι δεν έχεις λάβει ανάλυση των χρεώσεων

• Like 1
Δημοσ.

Χρόνια Πολλά!Προσπαθώ να καταλήξω σε πάροχο και δυσκολεύομαι όπως όλοι. Αν μπορείτε να βοηθήσετε θα ήταν σούπερ μιας και τελειώνει η προσφορά της δεη με το enter και το 100αρι.

Πρόκειται για γκαρσονιέρα 30τμ kw μαλλον μαξ 700 το 4ΜΗΝΟ  και δεν υπάρχει νυχτερινό να πάω τυφλά στο enter τι λέτε; Μέχρι 1000 kw συμφέρει καλύτερα το δεη εντερ? ευχαριστώ!

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, borealisnor είπε

Χρόνια Πολλά!Προσπαθώ να καταλήξω σε πάροχο και δυσκολεύομαι όπως όλοι. Αν μπορείτε να βοηθήσετε θα ήταν σούπερ μιας και τελειώνει η προσφορά της δεη με το enter και το 100αρι.

Πρόκειται για γκαρσονιέρα 30τμ kw μαλλον μαξ 700 το 4ΜΗΝΟ  και δεν υπάρχει νυχτερινό να πάω τυφλά στο enter τι λέτε; Μέχρι 1000 kw συμφέρει καλύτερα το δεη εντερ? ευχαριστώ!

Για χαμηλές καταναλώσεις μάλλον ναι. Αλλά καλό είναι να το επιβεβαιώσεις και μόνος σου στην πράξη συμπληρώνοντας τις καταναλώσεις σου στα κλασσικά:
https://allazorevma.gr/ 
https://www.energycost.gr/search-compare/el/search-compare/electricity/electricity/compare
και τα excel του korakios.

• Thanks 1
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, korakios είπε

Τίποτα δε λέω γιατί

Το έχεις κουράσει με το "οι κακοί" ιδιωτικοί πάροχοι.
Δεν προσφέρεις και κάτι ουσιαστικό
Καταλαβαίνω οτι σε έτσουξε που πλήρωσες λογαριασμό με ίδια χρέωση ΔΕΗ Γ1Ν και οτι αλλάξανε τους όρους τελευταία στιγμή, αλλά ούτε απάντηση για τον υπολογισμό έχεις πάρει ακόμα ωστε να αποκλειστεί περίπτωση λάθους, ούτε καταγγελία στο ΣτΚ έκανες για την αλλαγή όρων και οτι δεν έχεις λάβει ανάλυση των χρεώσεων

Μόλις έστειλα αυτό στην ΡΑΕ:

Από τον Μάρτιο 2020 και μετά εμφανίζονται στο λογαριασμό χρεώσεις αναπροσαρμογής χωρίς να φαίνεται από που προκύπτει το ποσό που με χρεώνουν ή γιατί δεν με πιστωνουν κάποιο ποσό αφού το εξάμηνο Απριλιου-Σεπτεμβριου του 20 η οριακή τιμή συστήματος ήταν κάτω από τα 45 ευρώ ανά mwh που είναι το κάτω όριο στο εύρος διακύμανσης 45-60€/mwh που έχει το συμβόλαιο μου με την nrg.Παρα τις επανειλημμένες εκκλήσεις μου προφορικές αλλά και γραπτές δεν πήρα καμία απάντηση επί της ουσίας πέραν του ότι το ερευνούν το θέμα.Επισης στον τελευταίο λογαριασμό που επισυνάπτω υπαρχει αλλαγη των ορων της σύμβασης από 1/11/20 ενώ ειδοποιηθηκα για αυτό μέσω του λογαριασμού που εκδόθηκε στις 16/12/2020 και σας επισυνάπτω,  δηλαδη 46 μέρες μετά και όχι 2 μηνες νωρίτερα οπως έλεγε η σύμβαση μου.Και επίσης επιβλήθηκε σ αυτόν τον λογαριασμό ρητρα ύψους 37% επί των χρεώσεων, χωρίς να φαίνεται από που προκύπτει.

Παρακαλώ να απαιτησετε από την nrg να μου αναλύσει στις ρήτρες αναπροσαρμογής πως προκύπτουν τα ποσά και εφόσον είναι λάθος να επιστραφούν τα ποσά που τους κατεβαλα καθώς επίσης να διορθώσει τους λογαριασμούς στους οποίους εφάρμοσε νέους όρους χωρίς να υπάρξει δίμηνη προειδοποιηση

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, MasterBlaster είπε

Μπορώ να σου φτιάξω πρόγραμμα με 0 πάγιο, τιμή kWh 0,01€ και ρήτρα ΤΕΑ = 1,5*ΤΕΑ+50 και να βγαίνω ο φθηνότερος στο allazorevma...θα είμαι όμως?

Καλημέρα...στο site του ΑΔΜΗΕ

https://www.admie.gr/sites/default/files/attached-files/type-file/2020/12/202011_-_Mesostathmiki_Timi_Agoras_Ilektrikis_Energeias_sto_Diasyndedemeno_Systima_v1.pdf

Όταν θα πας να υπογράψεις το συμβόλαιο θα το δεις!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...