Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Kate1234 είπε

AF586D19-9639-4E7F-8802-4CDBCB72815D.jpeg

Είναι για 31 μέρες.

Σήμερα που μίλησα με nrg δεν μου το ανέφεραν, παρόλο που ζήτησα γενική ενημέρωση.

Έχουμε κάνει αίτηση για νυχτερινό μετρητή εδώ και ένα μήνα, αλλά ακόμα δεν έχει προχωρήσει.

Επεξ/σία από Kate1234
  • Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, nixi είπε

armaanid στο excel σου έχεις ανω όριο για το Φυσικο οικιακο Μαξι το 55. Στο allazorevma το εχει 30-40. Έχεις μιλήσει μαζί τους? Από που βρήκες το 55 αν μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε. Μιλάω με κάποια συνεργάτη τους αλλα δυσκολευόμαστε... να βγάλουμε άκρη.  

Στη ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Αν έρθεις ξανά σε επαφή μαζί τους, ζήτησέ τους σε παρακαλώ αν μπορούν να στο επιβεβαιώσουν, καθώς και να σου πουν το τι συντελεστές προσαύξησης έχουν (α και β αν υπάρχει) καθώς και το μοντέλο υπολογισμού που χρησιμοποιούν. Από χθες που ψάχνω αδυνατώ να βρω κάπου δημόσια τις μέσες μοναδιαίες χρεώσεις των λογαριασμών προσαυξήσεων (ΛΠ). Χωρίς αυτό η επιλογή του Φ.Α. στο εξελ μου πολύ πιθανώς να έχει μεγάλη απόκλιση από τη πραγματικότητα.

Προσπαθώ να βρω τη σωστή φόρμουλα για να περάσω στο εξελ και το nrg 4u+fixed λόγω του κλιμακούμενου παγίου και ίσως -σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί ότι είναι legit η προσφορά της MBC και μπορεί να συνδυαστεί και με το fixed να προστεθεί και αυτή.

Επεξ/σία από armaanid
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Kate1234 είπε

Είναι για 31 μέρες.

Σήμερα που μίλησα με nrg δεν μου το ανέφεραν, παρόλο που ζήτησα γενική ενημέρωση.

Έχουμε κάνει αίτηση για νυχτερινό μετρητή εδώ και ένα μήνα, αλλά ακόμα δεν έχει προχωρήσει.

9,25Ε θα γλύτωνες απο τις ρυθμιζόμενες αν το 1/4 του ρεύματος ήταν νυχτερινό...το χρόνο βγαίνει 100άρι άνετα :)

και αν είχες στη ΔΕΗ ενεργοποιημένο το νυχτερινό

απο τα 153,27 θα πλήρωνες 142,31 , σύνολο ένα 20άρι το μήνα

Εννοείται όσο αξιοποιείς το νυχτερινό τόσο καλύτερα

Επεξ/σία από korakios
Δημοσ.

Για το "Fixed! Οικιακό Νυχτερινό" της Ελίν έχουμε πρωτότυπη αίτηση πελάτη που να έχει αναλυτικά του όρους; Θέλω να δω αν και υπό ποιες συνθήκες έχουν δικαίωμα να αλλάξουν μονομερώς τους όρους της σύμβασης.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, DownUNDERground είπε

Για το "Fixed! Οικιακό Νυχτερινό" της Ελίν έχουμε πρωτότυπη αίτηση πελάτη που να έχει αναλυτικά του όρους; Θέλω να δω αν και υπό ποιες συνθήκες έχουν δικαίωμα να αλλάξουν μονομερώς τους όρους της σύμβασης.

60 μέρες ,αλλά έχει παράθυρο στον επόμενο λογαριασμό .

https://energy.elin.gr/media/yuwpf0aw/electricon-genikoi-oroi_05-11-20.pdf

Γ.8.2

Βέβαια η Ελιν ακόμα διατηρεί παλιούς πελάτες με καλύτερο πρόγραμμα και γενικότερα είναι απο τις καλές εταιρίες...

Αίτηση έκανε ηλεκτρονικά φίλος μου , δεν έγραφε κάτι διαφορετικό

• Thanks 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, korakios είπε

9,25Ε θα γλύτωνες απο τις ρυθμιζόμενες αν το 1/4 του ρεύματος ήταν νυχτερινό...το χρόνο βγαίνει 100άρι άνετα :)

και αν είχες στη ΔΕΗ ενεργοποιημένο το νυχτερινό

απο τα 153,27 θα πλήρωνες 142,31 , σύνολο ένα 20άρι το μήνα

Εννοείται όσο αξιοποιείς το νυχτερινό τόσο καλύτερα

Ευχαριστώ. Θα επικοινωνήσω ξανά αύριο μαζί τους να ρωτήσω και για το νεότερο. Πάντως το excel και το allazorevma μου δείχνουν την nrg ως πιο οικονομική γι τέτοια κατανάλωση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Kate1234 είπε

Ευχαριστώ. Θα επικοινωνήσω ξανά αύριο μαζί τους να ρωτήσω και για το νεότερο. Πάντως το excel και το allazorevma μου δείχνουν την nrg ως πιο οικονομική γι τέτοια κατανάλωση.

Θα σου πρότεινα να πας στο NRG Save αντί του 4U

Άσχετο αλλά δε νομίζω να είσαι στις 18000Kw . Έστω οτι τώρα και αρκετά, δε θα καις τόσο όλους τους μήνες. Όχι οτι αλλάζει τίποτα φυσικά στις επιλογές σου ,μιας και είσαι στις >10000Kw

Edit: SOS βεβαιωθείτε πρώτα και το κόστος του fixed, μπορεί να διαφέρει σε αυτό το πρόγραμμα

Επεξ/σία από korakios
Δημοσ.

5 λεπτά πριν, korakios είπε

60 μέρες ,αλλά έχει παράθυρο στον επόμενο λογαριασμό .

https://energy.elin.gr/media/yuwpf0aw/electricon-genikoi-oroi_05-11-20.pdf

Γ.8.2

Βέβαια η Ελιν ακόμα διατηρεί παλιούς πελάτες με καλύτερο πρόγραμμα και γενικότερα είναι απο τις καλές εταιρίες...

Αίτηση έκανε ηλεκτρονικά φίλος μου , δεν έγραφε κάτι διαφορετικό

Μεταφέρω τους σχετικούς τους όρους της Solar Energy (τους έχω ανεβάσει εδώ): α) οι τιμές μπορεί να αλλάξουν για "σπουδαίους λόγους" (αλλαγή νομοθεσίας κλπ. όπως λέει και η Ελίν) με 60 ημέρες πρότερη ενημέρωση, β) αν αλλάξουν οι όροι γενικότερα πρέπει να ενημερώσουν 30 ημέρες πριν (όπως και η Ελίν) και τέλος γ) ότι εγγυώνται 6 μήνες χωρίς αλλαγές. Για το τελευταί οδε γίνεται αναφορά στην Ελίν.

Η σκέψη μου ήταν η εξής για να σας δώσω να καταλάβετε...:
Έστω ότι υπογράφω Solar Energy, που μου έρχεται φθηνότερα αυτή τη στιγμή, αντί της Ελίν. Φοβάμαι το εξής σενάριο: Πχ. σε 3-4 μήνες λόγω αύξησης της τιμής ρεύματος χονδρικής, οι πάροχοι καταργούν τα υπάρχοντα πακέτα για νέους πελάτες και βγάζουν νέα με χειρότερους όρους. Μετά την πάροδο του εξαμήνου μου λοιπόν, έστω ότι η solar energy δεν μπορεί να υποστηρίξει τις υπάρχουσες χρεώσεις και μου ζητάει να κάνει αύξηση. Η Ελίν δεν κάνει το ίδιο για τους υφιστάμενους πελάτες και κρατάει χαμηλά τις τιμές. Εγώ αν θέλω να πάω στην Ελίν πλέον θα είναι με ακριβότερο πρόγραμμα και θα έχω χάσει την καλή τιμή.

Εν ολίγοις, σημασία για την επιλογή παρόχου έχει και το πόσο κρατάνε τις τιμές ίδιες στα πακέτα χωρίς δέσμευση. Και η Ελίν, αν θυμάμαι καλά περιπτώσεις που διάβασα εδώ, αποφεύγει τις αυξήσεις γενικά. Καλό θα ήταν αν υπάρχουν άτομα εδώ με συμβάσεις χωρίς δέσμευση από την Ελίν για αρκετό καιρό, να μας αναφέρουν πόσο καιρό είναι και αν τους έχουν ενημερώσει ποτέ για αλλαγή όρων προς το χειρότερο.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, DownUNDERground είπε

Καλό θα ήταν αν υπάρχουν άτομα εδώ με συμβάσεις χωρίς δέσμευση από την Ελίν για αρκετό καιρό, να μας αναφέρουν πόσο καιρό είναι και αν τους έχουν ενημερώσει ποτέ για αλλαγή όρων προς το χειρότερο.

Και με σύμβαση 24μηνη να είσαι δε σημαίνει οτι ο πάροχος αν θέλει δε προχωρά σε τροποποίηση, έχει συμβεί (το είχα ξαναναφέρει) αρκετές φορές στη τηλεφωνία...

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, DownUNDERground είπε

Μεταφέρω τους σχετικούς τους όρους της Solar Energy (τους έχω ανεβάσει εδώ): α) οι τιμές μπορεί να αλλάξουν για "σπουδαίους λόγους" (αλλαγή νομοθεσίας κλπ. όπως λέει και η Ελίν) με 60 ημέρες πρότερη ενημέρωση, β) αν αλλάξουν οι όροι γενικότερα πρέπει να ενημερώσουν 30 ημέρες πριν (όπως και η Ελίν) και τέλος γ) ότι εγγυώνται 6 μήνες χωρίς αλλαγές. Για το τελευταί οδε γίνεται αναφορά στην Ελίν.

Η σκέψη μου ήταν η εξής για να σας δώσω να καταλάβετε...:
Έστω ότι υπογράφω Solar Energy, που μου έρχεται φθηνότερα αυτή τη στιγμή, αντί της Ελίν. Φοβάμαι το εξής σενάριο: Πχ. σε 3-4 μήνες λόγω αύξησης της τιμής ρεύματος χονδρικής, οι πάροχοι καταργούν τα υπάρχοντα πακέτα για νέους πελάτες και βγάζουν νέα με χειρότερους όρους. Μετά την πάροδο του εξαμήνου μου λοιπόν, έστω ότι η solar energy δεν μπορεί να υποστηρίξει τις υπάρχουσες χρεώσεις και μου ζητάει να κάνει αύξηση. Η Ελίν δεν κάνει το ίδιο για τους υφιστάμενους πελάτες και κρατάει χαμηλά τις τιμές. Εγώ αν θέλω να πάω στην Ελίν πλέον θα είναι με ακριβότερο πρόγραμμα και θα έχω χάσει την καλή τιμή.

Εν ολίγοις, σημασία για την επιλογή παρόχου έχει και το πόσο κρατάνε τις τιμές ίδιες στα πακέτα χωρίς δέσμευση. Και η Ελίν, αν θυμάμαι καλά περιπτώσεις που διάβασα εδώ, αποφεύγει τις αυξήσεις γενικά. Καλό θα ήταν αν υπάρχουν άτομα εδώ με συμβάσεις χωρίς δέσμευση από την Ελίν για αρκετό καιρό, να μας αναφέρουν πόσο καιρό είναι και αν τους έχουν ενημερώσει ποτέ για αλλαγή όρων προς το χειρότερο.

Είμαι ίσως από τους πρώτους πελάτες της Ελίν, έχω το παλιό electricon οικιακό (0,0755 χωρίς ΟΤΣ χωρίς πάγιο χωρίς ρήτρα αποδέσμευσης) δε μου έχει γίνει η παραμικρή αύξηση. Δε ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον προφανώς.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, armaanid είπε

Αναμένω για το Φυσικό Αέριο λεπτομέρειες διόρθωσης

Το allazorevma αν βγάλεις πάγια και προσθέσεις εκπτώσεις βγάζει τελική τιμή κιλοβατώρας 0,0735 δηλαδή 0,0146 επιβάρυνση . Δεν ξέρω αν βοηθά

Edit: απλά τονίζω οτι το περισσότερο ρεύμα το καις όταν είναι και υψηλή η ρήτρα

Επεξ/σία από korakios
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, korakios είπε

Το allazorevma αν βγάλεις πάγια και προσθέσεις εκπτώσεις βγάζει τελική τιμή κιλοβατώρας 0,0735 δηλαδή 0,0146 επιβάρυνση . Δεν ξέρω αν βοηθά

Έχω επικοινωνήσει 2 φορές (χωρίς απάντηση) ηλεκτρονικά με το Φυσικό Αέριο, μου είπαν θα με πάρουν τηλέφωνο. Για κάποιο λόγο δεν είμαι 100% σίγουρος για την εγκυρότητα όσων γράφονται είτε στο allazorevma είτε στο energy-market είτε οπουδήποτε online. Όπως είχα ξαναγράψει, όσο ψάχνω βρίσκω πολλές διαφορές σε φάση που δε γνωρίζεις τι ισχύει πραγματικά. Αύριο ελπίζω να το έχω ολοκληρώσει και να κλείσω σε νέο πάροχο. Τείνω προς την nrg προς το παρόν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, korakios είπε

Και με σύμβαση 24μηνη να είσαι δε σημαίνει οτι ο πάροχος αν θέλει δε προχωρά σε τροποποίηση, έχει συμβεί (το είχα ξαναναφέρει) αρκετές φορές στη τηλεφωνία...

Εννοείται. Απλά γίνομαι πρακτικός και προσπαθώ να "ψυχανεμιστώ" που είναι πιθανότερο να φας αύξηση σύντομα και που όχι.

9 λεπτά πριν, armaanid είπε

Είμαι ίσως από τους πρώτους πελάτες της Ελίν, έχω το παλιό electricon οικιακό (0,0755 χωρίς ΟΤΣ χωρίς πάγιο χωρίς ρήτρα αποδέσμευσης) δε μου έχει γίνει η παραμικρή αύξηση. Δε ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον προφανώς.

Όταν λες από τους πρώτους, από πότε περίπου; Δεν έχω ιδέα πόσο καιρό είναι στην αγορά η Ελίν.

Επεξ/σία από DownUNDERground
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, korakios είπε

Θα σου πρότεινα να πας στο NRG Save αντί του 4U

Άσχετο αλλά δε νομίζω να είσαι στις 18000Kw . Έστω οτι τώρα και αρκετά, δε θα καις τόσο όλους τους μήνες. Όχι οτι αλλάζει τίποτα φυσικά στις επιλογές σου ,μιας και είσαι στις >10000Kw

Edit: SOS βεβαιωθείτε πρώτα και το κόστος του fixed, μπορεί να διαφέρει σε αυτό το πρόγραμμα

Ο εκκαθαριστικός αφορούσε και τον Οκτώβριο, γι αυτό είναι τόσο χαμηλά. Αυτή την περίοδο καίμε περίπου 50 kWh τη μέρα, μπορεί και λίγο παραπάνω.

θα τους ρωτήσω αύριο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...