Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, korakios είπε

Καλά έκανες , μόνο η elpedison ,με την προυπόθεση να κάνανε δέσμευση την έκπτωση συνέπειας , δίνει λίγο παραπάνω.
Αλλά κάνε αύριο κιόλας αίτηση για νυχτερινό μιας και έχεις μεγάλες καταναλώσεις . Μόνο με τη διαφορά των ρυθμιζόμενων χρεώσεων του νυχτερινού μπορεί να δεις 10-30% διαφορά επιπλέον (ανάλογα και το πόσο καις στο νυχτερινό), ακόμα και αν έχεις ίδια χρέωση κιλοβατώρας σε μέρα και νύχτα
Αρκεί να σου δίνει το πρόγραμμα δυνατότητα νυχτερινού

Eχω ηδη νυχτερινο ξεχασα να το αναφερω

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Για να καταλάβω, αυτο της nrg χωρίς οτσ αν ξεπεράσεις τις 2000 kwh θα πληρώσεις 6,5Χ4=26 ευρώ πάγιο και 4Χ4=16  ευρώ για την υπηρεσία fixed,δηλαδή 42 ευρώ συνολικά πάγια το τετράμηνο! Έτσι είναι ή κάνω λάθος?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, giorgosvet είπε

Για να καταλάβω, αυτο της nrg χωρίς οτσ αν ξεπεράσεις τις 2000 kwh θα πληρώσεις 6,5Χ4=26 ευρώ πάγιο και 4Χ4=16  ευρώ για την υπηρεσία fixed,δηλαδή 42 ευρώ συνολικά πάγια το τετράμηνο! Έτσι είναι ή κάνω λάθος?

Ναι ,αλλά και πάλι συμφέρει λόγω χαμηλής κιλοβατώρας

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, giorgosvet είπε

Στις 2000 kwh το 0,0638 γίνεται 0,0848.Δεν το λές και ευκαιρία.

Πολύ καλή τιμή το λες πάντως . Και είναι μέσα με τις υπόλοιπες στα 150-170Ε κέρδος σε σχέση με ΔΕΗ ,αν και σίγουρα θα προτιμούσα μια αντίστοιχη εταιρία χωρίς δέσμευση ...
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα φαίνεται σούπερ για 3-4MW το τετράμηνο (αντλίες θερμότητας , κλιματιστικά κτλ)

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ άλλο θέλω να ρωτήσω. Το fixed σε ποια περίπτωση συμφέρει να το αφαιρέσεις;

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, korakios είπε

Πολύ καλή τιμή το λες πάντως . Και είναι μέσα με τις υπόλοιπες στα 150-170Ε κέρδος σε σχέση με ΔΕΗ ,αν και σίγουρα θα προτιμούσα μια αντίστοιχη εταιρία χωρίς δέσμευση ...
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα φαίνεται σούπερ για 3-4MW το τετράμηνο (αντλίες θερμότητας , κλιματιστικά κτλ)

Αν και δεν το δικαιουμαι λογω ΚΟΤ κι εμενα μου βγαινει φθηνο το συγκεκριμενο προγραμμα.

Μετα την elpedison το φθηνοτερο.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, bvb7 είπε

Εγώ άλλο θέλω να ρωτήσω. Το fixed σε ποια περίπτωση συμφέρει να το αφαιρέσεις;

Γενικά μπλέκεις με ΟΤΣ. Θα μπορούσες να το βγάλεις τους μήνες που δεν χρειάζεται κατανάλωση όπου και τότε η ζήτηση πέφτει μαζί με τη χοντρική που αγοράζει ο προμηθευτής σου

Αλλά πρέπει να δεις κάθε πότε μπορείς μπορείς να το ενεργοποιείς ,εξαρτάται απο τον πάροχο. Στην περίπτωσή σου

https://www.nrg.gr/sites/default/files/2020-10/Ειδικοί όροι_nrg fixed.pdf

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, greekn1c είπε

Έχεις κάποιος γνώμη για protergia genius ή το αποφεύγεται επειδή έχει 24μηνη σύμβαση?

Το σκεφτόμουν, αλλά θέλει να καις στα ανώτερα όρια του πακέτου για να βγαίνει η κιλοβατώρα ~0,085 .Αν πχ καις 3200Kw το χρόνο δε συμφέρει

Δημοσ.

Καίω 4500-5000 Kwh  το χρόνο και αν το υπολόγισα σωστά, στην μεσαία κατηγορία με έξτρα χρέωση για άνω τις 4000 kwh  μου βγαίνει €100-120 φθηνότερα απο ΔΕΗ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους.

Επειδή θα αποχωρήσω από την elpedison,  είμαι σε διαδικασία σύγκρισης παρόχων. Οπως ήταν αναμενόμενο διαπίστωσα για μία ακόμη φορά ότι τα οφέλη σε σχέση με τη ΔΕΗ δεν είναι τεράστια και τα οποία εξανεμίζονται όσο ανεβαίνει η ΟΤΣ.

Με βαση το energycost.gr, για τις δικές μου καταναλώσεις ( τελευταίο τετράμηνο Η: 1977 kWh, N: 792 kWh, τριφασικό), προκυπτουν τα εξής:

Χωρίς ΟΤΣ και χωρίς δεσμεύσεις:  Η πλέον οικονομική λύση είναι το πρόγραμμα ΕΛΤΑ ΟΙΚΙΑ(Ν), με κόστος τετραμήνου 341 € προ ΦΠΑ. Ακολουθεί το "Σπίτι Μου V1Ν»  της Voltera που είναι ακριβότερο κατά 30  €  περίπου eνώ το πιο ακριβό πρόγραμμα  είναι το Γ1Ν της ΔΕΗ κατά 68 €.

Λύση με ΟΤΣ  και χωρίς δεσμεύσεις:  Πάλι προκύπτει η ΕΛΤΑ ΟΙΚΙΑ (Ν) ώς η οικονομικότερη επιλογή.

Στην περίπτωση δε που η ΟΤΣ αυξηθεί και άλλο, η διαφορά μεγαλώνει.

Επεξ/σία από stsp
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, giannis22k είπε

Εγω εκλεισα τελικα με Volterra home  χωρις ΟΤΣ,παγιο και δεσμευση με 0,0850 με συνεπεια

https://www.volterra.gr/gia-to-spiti/ilektriki-energia/spiti-mou-v1-v1n/

https://www.volterra.gr/wp-content/uploads/2020/06/FORM.085-58_ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ_ΟΙΚΙΑΚΟΥ_ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ_V1_V1N_2020.pdf

επειδή και εγώ εκεί ήμουν πελάτης και λόγω μετακόμισης ψάχνομαι έχω μιλήσει μαζί τους και βλέπω στους όρους πως έχουν ΟΤΣ. έχω στείλει email να μου το διευκρινίσουν αλλά από χτες δεν έχω πάρει απάντηση (λογικό μέσα στην περίοδο των γιορτών.)

Εσυ στην σύμβαση που υπέγραψες δεν έλεγε πουθενά για ΟΤΣ; 

δες παρακάτω τι γίνεται στην δίκη μου τουλάχιστον περίπτωση:

Στις 23/12/2020 στις 12:44 ΜΜ, pananton είπε

λόγω μετακόμισης ακύρωσα την παροχή ρεύματος στο παλιό σπίτι. ήμουν στην volterra 3 χρόνια τώρα και ποτέ δεν είχα χρεωθεί (ούτε πιστωθεί) κάποια ρήτρα. μίλησα μαζί τους λοιπόν για την μετακόμιση και μου στείλανε 2 pdf. ένα με τον τιμοκατάλογο και ένα με την σύμβαση. υποτίθεται ότι πρέπει να υπογράψω και στα 2. εκεί υπάρχει και το μπέρδεμα τώρα. στο μεν τιμοκατάλογο αναφέρει ρητά πως “Η τιμη του προγράμματος είναι σταθερή και δεν επηρεάζεται από τις διακυμάνσεις της ΟΤΣ η από οποιαδήποτε άλλη χρέωση προμηθευτή.” αλλά στους όρους της σύμβασης αναφέρει πως “ρητά συμφωνείται μεταξύ των μερών ότι καθόλη την διάρκεια της παρούσης ο προμηθευτής δύναται να αναπροσαρμόζει τις χρεώσεις προμήθειας όπως αυτές αναγράφονται στους εκάστοτε ισχύοντες τιμοκαταλόγους του μέσω της ενεργοποίησης ρήτρας αναπροσαρμογής βάσει της διακυμάνσεως του κόστους προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας για έκαστη περίοδο κατανάλωσης του πελάτη -και ακολουθεί ένας μαθηματικός τύπος που συνυπολογίζει την ΟΤΣ”....

επισης αναφέρει “Μετά δε την θέση σε λειτουργία του μοντέλου στόχος (target model) η τιμη της ΟΤΣ της προ-ημερήσιας ενεργειακής αγοράς θα δημοσιευτεί καθημερινά στο site του Ελληνικού Χρηματηστηριου Ενέργειας.”

μακρά γραφόμενα είναι ΑΚΡΙΒΩΣ μέσα από τα pdf που μου στείλανε. πιστεύετε να περιμένω κανέναν μήνα ακόμα η να συνεχίσω σε volterra? 

Επεξ/σία από pananton
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...