Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 minutes ago, stsp said:

Ασφαλώς και ο ιδιώτης οφείλει να βγάζει κέρδος, αλίμονο δεν είμαστε η οικονομία της Σοβιετίας,  αλλά οφείλει παράλληλα να είναι και ξεκάθαρος στους ορους του, γιατί εάν δεν είναι, το   κέρδος θα μετακομίσει από αυτόν.

IMG-6112.jpg.b61ec7d698f8aeb8b25cf095bd1529e2.jpg.

H Σύμβαση λέει ότι « ...θα ανανεώνεται αυτόματα γι αχρονικό διάστημα (1) έτους , ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ 15 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ...ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΒΑΛΛΛΟΜΕΝΑ ΜΕΡΗ ΔΗΛΩΣΕΙ ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ, ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΣΤΟ ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟ ΜΕΡΟΣ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ. Στην περίπτωση....., γεγονός που θα επάγεται αυτομάτως αντίστοιχη τροποποίηση της παρούσας...».

1. Στο sms  μιλάνε για αυτοματη ανανεωση της συμβασης για 2 ετη. Εδω ομως προβλέπεται αυτοματη ανανεωση για (1) ετος.

2. Δεν μου δηλωσαν με επιστολη ότι δεν επιθυμουν την ανανέωση της συμβασης 15 μέρες πριν. Μου εστειλαν ενα sms  60 μερες πριν στο οποιο δεν αναφερουν οτι δεν επιθυμουν την ανανεωση αλλά ότι επιθυμουν την αυτοματη ανανεωση όχι για 1 ετος που προβλεπει η συμβαση μου αλλα γι α 2 ετη επειδή ετσι θελουν.

Πουθενα αλλου στη συμβαση δεν προβλεπεται κατι αλλο.

Με βαση τα παραπάνω επιμένω ότι η συμπεριφορα τους κινειται μεταξυ νομιμου και κοροιδίας. Δεν θα ασχοληθω αλλο ομως γιατί ψάχνω για΄ άλλο παροχο.

Δεν είναι κάπου παράνομοι. Μπορούσαν να μη σε ενημερώσουν καν και να σου στείλουν την επιστολή 15 μέρες πριν. Σε ενημέρωσαν αρκετά νωρίτερα ώστε να ξέρεις τι γίνεται. Να είσαι 100% σίγουρος ότι θα σε ενημερώσουν και γραπτώς στο προβλεπόμενο διάστημα. Από εκεί και πέρα ελέυθερη αγορά έχουμε ευτυχώς.. αυτοι χάνουν έναν πελάτη και εσύ θα βρεις κάτι παρόμοιο ή καλύτερο.

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, stsp είπε

Ασφαλώς και ο ιδιώτης οφείλει να βγάζει κέρδος, αλίμονο δεν είμαστε η οικονομία της Σοβιετίας,  αλλά οφείλει παράλληλα να είναι και ξεκάθαρος στους ορους του, γιατί εάν δεν είναι, το   κέρδος θα μετακομίσει από αυτόν.

IMG-6112.jpg.b61ec7d698f8aeb8b25cf095bd1529e2.jpg.

H Σύμβαση λέει ότι « ...θα ανανεώνεται αυτόματα γι αχρονικό διάστημα (1) έτους , ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ 15 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ...ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΒΑΛΛΛΟΜΕΝΑ ΜΕΡΗ ΔΗΛΩΣΕΙ ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ, ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΣΤΟ ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟ ΜΕΡΟΣ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ. Στην περίπτωση....., γεγονός που θα επάγεται αυτομάτως αντίστοιχη τροποποίηση της παρούσας...».

1. Στο sms  μιλάνε για αυτοματη ανανεωση της συμβασης για 2 ετη. Εδω ομως προβλέπεται αυτοματη ανανεωση για (1) ετος.

2. Δεν μου δηλωσαν με επιστολη ότι δεν επιθυμουν την ανανέωση της συμβασης 15 μέρες πριν. Μου εστειλαν ενα sms  60 μερες πριν στο οποιο δεν αναφερουν οτι δεν επιθυμουν την ανανεωση αλλά ότι επιθυμουν την αυτοματη ανανεωση όχι για 1 ετος που προβλεπει η συμβαση μου αλλα γι α 2 ετη επειδή ετσι θελουν.

Πουθενα αλλου στη συμβαση δεν προβλεπεται κατι αλλο.

Με βαση τα παραπάνω επιμένω ότι η συμπεριφορα τους κινειται μεταξυ νομιμου και κοροιδίας. Δεν θα ασχοληθω αλλο ομως γιατί ψάχνω για΄ άλλο παροχο.

Στο αρχικο σου μηνυμα εγραψες οτι το συμβολαιο σου ειναι χωρις δεσμευση.Αυτο που μας δειχνεις ειναι οτι το συμβολαιο σου εχει 1 χρονο δεσμευση και προχωρησαν σε καταγγελια της συμβασης οπως ακριβως ανεφερα και σε προηγουμενο μηνυμα μου και σου ειπαν οτι με νεο συμβολαιο η δεσμευση θα ειναι 2 ετη και με αλλη τιμολογιακη πολιτικη.

Αν θες προχωρας αν οχι πας παρακατω.

Η κοροιδια που ειναι?

Δημοσ.
14 ώρες πριν, korakios είπε

Για volterra φεύγω και τρέχοντας
Το μόνο πρόβλημα είναι δεν ξέρω πότε να κάνω την αίτηση. Φοβάμαι μήπως αν την κάνω νωρίτερα και γίνει πρόωρη διακοπή στη Ζενιθ  ,μη φάω και καμια ρήτρα αποχώρησης....

Ένα καλό ερώτημα που προκύπτει είναι το πότε ακριβώς ενεργοποιείται μια νέα σύμβαση. Αν πχ. θεωρείται η μέρα που υπογράφεις τις συμβάσεις, ίσως να μπορούσες και να το "ελέγξεις" έτσι ώστε να φύγεις ακριβώς την επόμενη μέρα της λήξης του συμβολαίου.

Είναι κάτι που θα μπορούσε να ερωτηθεί σε έναν ιδιώτη πάροχο για να μάθουμε πως ορίζεται.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, HERTHAN είπε

Στο αρχικο σου μηνυμα εγραψες οτι το συμβολαιο σου ειναι χωρις δεσμευση.Αυτο που μας δειχνεις ειναι οτι το συμβολαιο σου εχει 1 χρονο δεσμευση και προχωρησαν σε καταγγελια της συμβασης οπως ακριβως ανεφερα και σε προηγουμενο μηνυμα μου και σου ειπαν οτι με νεο συμβολαιο η δεσμευση θα ειναι 2 ετη και με αλλη τιμολογιακη πολιτικη.

Αν θες προχωρας αν οχι πας παρακατω.

Η κοροιδια που ειναι?

Ναι ειναι χωρις δεσμευση και αναφερεται στους ειδικους ορους παρακατω σε ξεχωριστο φυλλο.

IMG-6113.jpg.1ef215f9e066206c5b9b397c60b36a59.jpg

Αυτό που σας δείχνω ΔΕΝ είναι ότι το συμβολαιο μου με δεσμευει για ενα χρονο παραμονής και ως εκ τουτου οτι υπαρχουν ρητρα εαν φυγω, αλλά ότι το συμβόλαιο αυτό μπορει να  ανανεωθεί μετά την παρέλευση ενός έτους για ενα χρόνο αυτόματα ή ότι μπορει να καταγγελθει εγγραφως με επιστολή 15 μερες πριν την παρελευση του ετους, που θα λεει ότι δεν επιθυμείται η ανανεωση της συμβασης.

Εδω δεν καταγγελεται η συμβαση αλλά λενε απλά ότι σταματαμε αυτό το πρόγραμμα και επέλεξε εάν θελεις άλλο (ακριβοτερο φυσικα)  απο αυτα που εχουμε.

Στη συμβαση δεν προβλεπεται καταργηση προγραμματος. Προβλεπεται καταγγελία ή κατάργηση της έκπτωσης 15%, όπω ςφαινεται στους ειδικου ςόρους παρακατω.

79530530_15.jpg.d7e477315553c337d8515a74a84a5272.jpg

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, stsp είπε

Αυτό που σας δείχνω ΔΕΝ είναι ότι το συμβολαιο μου με δεσμευει για ενα χρονο παραμονής και ως εκ τουτου οτι υπαρχουν ρητρα εαν φυγω, αλλά ότι το συμβόλαιο αυτό μπορει να  ανανεωθεί μετά την παρέλευση ενός έτους για ενα χρόνο αυτόματα ή ότι μπορει να καταγγελθει εγγραφως με επιστολή 15 μερες πριν την παρελευση του ετους, που θα λεει ότι δεν επιθυμείται η ανανεωση της συμβασης.

Εδω δεν καταγγελεται η συμβαση αλλά λενε απλά ότι σταματαμε αυτό το πρόγραμμα και επέλεξε εάν θελεις άλλο (ακριβοτερο φυσικα)  απο αυτα που εχουμε.

Σου απάντησαν.

1 ώρα πριν, baskon είπε

Δεν είναι κάπου παράνομοι. Μπορούσαν να μη σε ενημερώσουν καν και να σου στείλουν την επιστολή 15 μέρες πριν. Σε ενημέρωσαν αρκετά νωρίτερα ώστε να ξέρεις τι γίνεται. Να είσαι 100% σίγουρος ότι θα σε ενημερώσουν και γραπτώς στο προβλεπόμενο διάστημα.

Αν ΔΕΝ σου στείλουν την εν λόγω επιστολή, τότε θα έχεις δίκιο να διαμαρτύρεσαι και , γιατί όχι, να τους κάνεις καταγγελία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, DownUNDERground είπε

Ένα καλό ερώτημα που προκύπτει είναι το πότε ακριβώς ενεργοποιείται μια νέα σύμβαση. Αν πχ. θεωρείται η μέρα που υπογράφεις τις συμβάσεις, ίσως να μπορούσες και να το "ελέγξεις" έτσι ώστε να φύγεις ακριβώς την επόμενη μέρα της λήξης του συμβολαίου.

Είναι κάτι που θα μπορούσε να ερωτηθεί σε έναν ιδιώτη πάροχο για να μάθουμε πως ορίζεται.

Αυτό εννοούσα, αλλά μάλλον δε θα ρισκάρω και θα κάνω αίτηση μια μέρα μετά τη λήξη.

8 ώρες πριν, takoulou είπε

Καλημερα... Απο εδω και περα θα  παρους αυξησεις οι τιμες ρευματος λογω target model..Υπομονη..

https://bankingnews.gr/index.php?id=537769

https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/oikonomia/afxisis-sto-revma-ferni-to-chrimatistirio-energias/

Στον τελευταίο λογαριασμό, σίγουρα κάνανε λάθος , δεν μπορεί να βγαίνει 104-50=54MW.
Άσε που νομικά έπρεπε να μου στείλουν σε λογαριασμό ενημέρωση αλλαγής υπολογισμού ρήτρας*******

Τύπος Υπολογισμού

ΑΘΡΟΙΣΜΑm (€/MWh) = (A * ΟΤΣm) + B

Όρια: 40 – 50 €/MWh

Όπου:

ΑΘΡΟΙΣΜΑm: το αποτέλεσμα του αθροίσματος για το υπό εξέταση διάστημα κατανάλωσης m, σε €/MWh
    ΟΤΣm: η μέση Οριακή Τιμή Συστήματος για το υπό διάστημα κατανάλωσης m σε €/MWh
    α: ο συντελεστής προσαύξησης 1,17
    β: η τιμή 19,0 €/MWh (
*****wtf??)

5 ώρες πριν, pananton είπε

Σπίτι μου (νυχτερινό).

θα τους πάρω τηλ σήμερα απόγευμα να το διευκρινίσουμε γιατί είναι λίγο μπέρδεμα...

Και εγώ volterra θα πάω, όχι τηλ ,email να τα έχεις γραπτώς

*****Τελικά με ενημέρωσαν ,αλλά σαν μπούφος δεν το πρόσεξα, στο λογαριασμό Σεπτεμβρίου

Έτσι όπως το κάνανε για να μην υπάρχει επιπλέον χρέωση πρέπει η ΟΤΣ να είναι μικρότερη των ~26,5!!!! Ποτέ δηλαδή....

Επεξ/σία από korakios
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, stsp είπε

Ναι ειναι χωρις δεσμευση και αναφερεται στους ειδικους ορους παρακατω σε ξεχωριστο φυλλο.

IMG-6113.jpg.1ef215f9e066206c5b9b397c60b36a59.jpg

Στη συμβαση δεν προβλεπεται καταργηση προγραμματος. Προβλεπεται καταγγελία ή κατάργηση της έκπτωσης 15%, όπω ςφαινεται στους ειδικου ςόρους παρακατω.

79530530_15.jpg.d7e477315553c337d8515a74a84a5272.jpg

Mε τοσα που βαζεις μας μπερδεψες.

Αν ειχες συμβαση με δεσμευση θα εκαναν καταγγελια της συμβασης ενω τωρα που εχεις αοριστου εκαναν αλλαγη και σ'ενημερωσαν οπως προβλεπεται απο την συμβαση και στο ανακοινωσαν.

Δεν υπαρχει καμια κοροιδια εκαναν αυτο που επρεπε να κανουν και πολυ σωστα μαλιστα.Το λαθος η κοροιδια και το παρανομο θα ηταν αν δεν σ'ενημερωσουν καθολου.

Ναι μια χαρα ειναι κι αυτο το τελευταιο που εβαλες δεν υπαρχει καμια κοροιδια.

5 λεπτά πριν, korakios είπε

Και εγώ volterra θα πάω, όχι τηλ ,email να τα έχεις γραπτώς

Εννοειται γραπτως.

Κι εγω λογικα για εκει με βλεπω αλλα θα περιμενω να μου απαντησουν πρωτα στο email και εν συνεχεια θα το προχωρησω απο εκει.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, pananton είπε

“Μετά δε την θέση σε λειτουργία του μοντέλου στόχος (target model) η τιμη της ΟΤΣ της προ-ημερήσιας ενεργειακής αγοράς θα δημοσιευτεί καθημερινά στο site του Ελληνικού Χρηματηστηριου Ενέργειας.”

Έχει ασχοληθεί κανείς;

20200101_EL-DAM_CMWO1_EN_v01.JPG

Πτώση λέει..

https://energyfeed.gr/xrhmathsthrio-energeias/23-12-meiosi-kata-24-gia-ti-mesi-chondreboriki-timi-ilektrikou-revmatos/

Η σελίδα είναι εδώ

https://www.enexgroup.gr/el/home

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Doubt είπε

Αν ΔΕΝ σου στείλουν την εν λόγω επιστολή, τότε θα έχεις δίκιο να διαμαρτύρεσαι και , γιατί όχι, να τους κάνεις καταγγελία.

Επιστολη θα στειλουν 15 μερες πριν, εαν δεν ανανεωσω τη συμβαση με 2ετες συμβολαιο που θελουν αυτοι.

Από τη μερια μου δεν θα ξανασχοληθω με αυτους ουτε καταγγελια θα κανω γιατι τυποις ειναι νομιμοι. Δεν θα ξανασχοληθω  με αυτους.

13 λεπτά πριν, HERTHAN είπε

Αν ειχες συμβαση με δεσμευση θα εκαναν καταγγελια της συμβασης ενω τωρα που εχεις αοριστου εκαναν αλλαγη και σ'ενημερωσαν οπως προβλεπεται απο την συμβαση και στο ανακοινωσαν.

Αυτά που προβλέπονται είναι ή αυτόματη ανανεωση για ενα χρόνο , η καταγγελία της συμβασης 15 μερες πριν  και η παύση της εκπτωσης του 15%.

Αυτοι πονηρα σκεπτομενοι όμως, εστειλαν sms ( που δεν προβλεπεται) ωστε να τσιμπησω και να πάω πρόγραμμα,  ωστε στη συνεχεια να μη χρειαστει να μου κανουν καταγγελια 15 μερες πριν, αφου θα ειμαι καλο παιδι και θα εχω παει σε αλλο προγραμμα με τη θεληση μου μάλιστα!!!

Αν δεν ακουσω όνως τη «συμβουλη « τους να υπογράψω σύμβαση σε άλλο προγραμμα τότε ναι, 15 μερες πριν θα ερθει η καταγγελια.

Αυτό δεν είναι κοροιδία herthan?

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, stsp είπε

Αυτά που προβλέπονται είναι ή αυτόματη ανανεωση για ενα χρόνο , η καταγγελία της συμβασης 15 μερες πριν  και η παύση της εκπτωσης του 15%.

Αυτοι πονηρα σκεπτομενοι όμως, εστειλαν sms ( που δεν προβλεπεται) ωστε να τσιμπησω και να πάω πρόγραμμα,  ωστε στη συνεχεια να μη χρειαστει να μου κανουν καταγγελια 15 μερες πριν, αφου θα ειμαι καλο παιδι και θα εχω παει σε αλλο προγραμμα με τη θεληση μου μάλιστα!!!

Αν δεν ακουσω όνως τη «συμβουλη « τους να υπογράψω σύμβαση σε άλλο προγραμμα τότε ναι, 15 μερες πριν θα ερθει η καταγγελια.

Αυτό δεν είναι κοροιδία herthan?

Ρε αδερφε μου δεν σου εκαναν κατι γιατι δεν σε γουσταρουν η γιατι δεν τους αρεσει η φατσα σου.Εκαναν αυτο που προβλεπεται να κανουν και κανουν σε ολους τους πελατες καθως το επιπτρεπει και η συμβαση.

Εκατσαν αυτοι λες εσυ σε ενα γραφειο 10 πονηροι τυποι και ειπαν ελατε να συζητησουμε τι θα κανουμε με τον ταδε πελατη γιατι δεν μας αρεσει?

Δεν γινονται αυτα.

Απο την στιγμη που η συμβαση σου ειναι αοριστου δεν προβλεπεται καμια αυτοματη ανανεωση οποτε θες φευγεις.Και οπως λεει και η συμβαση οχι μονο τις Volterra αλλα και απο αλλους παροχους μπορουν οποτε θελουν να κοψουν να αλλαξουν να χεσουν κιολας τις τιμες.Κι εγω αν παω τωρα και κανω συμβολαιο την Δευτερα μπορουν αυτοι αν θελουν την Τριτη να μου το αλλαξουν.Το ηξερα οταν υπεγραφα ασχετα αν θα νευριασω η οχι.

Ουτε σε κοροιδεψαν ουτε εκαναν κατι παρανομα.

Ξερω εισαι νευριασμενος τωρα και δεν μπορει να το καταλαβεις αλλα ετσι ειναι οπως σου το λεω.

Η επιλογες σου ειναι να πας στο αλλο προγραμμα της Volterra που ειναι στο excel χωρις δεσμευση και χωρις ΟΤΣ και μετα μενει η Solar και η Ελιν.

Στη θεση σου θα εφευγα αν εβρισκα σιγουρα αν εβρισκα κατι καλυτερο αλλα οχι γι'αυτο τον λογο.Αλλα εσυ αποφασιζεις.

Φιλικα στα λεω δεν εχω κατι μαζι σου.

8 λεπτά πριν, korakios είπε

Αυτόματη ανανέωση είναι η κοροϊδία . Κανονικά οι συμβάσεις μετατρέπονται σε αορίστου

Εννειται δεν υπογραφουμε με την Μπαρτσελονα.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, korakios είπε

Αυτόματη ανανέωση είναι η κοροϊδία . Κανονικά οι συμβάσεις μετατρέπονται σε αορίστου

Σωστό αυτό.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Doubt είπε

Έχει ασχοληθεί κανείς;

20200101_EL-DAM_CMWO1_EN_v01.JPG

Πτώση λέει..

https://energyfeed.gr/xrhmathsthrio-energeias/23-12-meiosi-kata-24-gia-ti-mesi-chondreboriki-timi-ilektrikou-revmatos/

Η σελίδα είναι εδώ

https://www.enexgroup.gr/el/home

Εδώ είναι ολη η ουσία, να μπορείς να "προβλέψεις" που θα πάει το πράγμα. Γιατί, εφόσον μιλάνε για εξομάλυνση της αγοράς στις τιμές (θεωρητικό είναι αυτό, δεν το πιστεύω, αλλά υπόθεση εργασίας...), υπάρχει και ένα ανάποδο σενάριο από αυτό που κυνηγάμε (της οικονομίας δηλαδή). Να δεσμευτεί κανείς 24 μήνες με ένα συμβόλαιο όταν θα είναι οι τιμές στο peak τους. Δε νομίζω ότι τότε θα κάτσει ο πάροχος να του μειώσει τα κόστη της κιλοβατώρας εντωμεταξύ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, stsp είπε

Παιδιά μπορεί καποιος  το excelακι?

Νύχτας
https://drive.google.com/file/d/1ML9TRg1zz4uRlCYchnJoxIMK370iaOrW/view?usp=sharing

Ημέρας
https://drive.google.com/file/d/1dBcV9v0qeenuHLsZ0KngrRDSNpUeB9sd/view?usp=sharing

Πήγα να βάλω τη watt&volt αλλά με 0,094 και 6Ε πάγιο έδειχνε και τη ΔΕΗ πιο φθηνή και το έβγαλα...
Το ίδιο για Volton Unique Flat .

Επεξ/σία από korakios
  • Like 1
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...