Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

Με ποιο σκεπτικο; Αφου βγαινει φθηνοτερα με ρητρα

Για τον Αύγουστο σίγουρα... αλλά εάν π.χ ένα πρωινό του Οκτωβρίου πουν ότι άδειασε το ταμείο και οι επιδοτήσεις θα δίνονται με εισοδηματικά κριτήρια, καταναλώσεις, κτλ., θα τρέξουν όσοι μείνουν στην απ'έξω να πάνε στα σταθερά με την ελπίδα ότι θα έχουν μείνει στις ίδιες τιμές τα myHome online/enter. Γι'αυτό μου προκάλεσε εντύπωση η κίνηση της elpedison να πάει το σταθερό της από τα 0,30 στα 0,46 ανά kWh, αν δούμε κι άλλες τέτοιες κινήσεις ίσως ξέρουν κάτι και προετοιμάζονται... Φυσικά αυτό δεν βασίζεται σε κάποια οικονομική ανάλυση, μέσα στις επόμενες βδομάδες θα δείξει...

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

29 λεπτά πριν, fredd0 είπε

Αν πας σε συμβολαιο με κυμενομενη τιμη, τουλαχιστον για 1 χρονο απο σημερα, καθε μηνα 20 του μηνος θα ανακοινωνεται η χρεωση του καθε παροχου για τον επομενο μηνα. Βλεπεις χρεωσεις και πας σε οποιο παροχο θες, ατελως

Δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό έτσι που τα έκαναν. Από τη μια σου λένε ότι πλέον ξέρεις ακριβώς τι χρεώνεσαι και είσαι ελεύθερος να φύγεις. Από την άλλη κάθε μήνα θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι θα αλλάξει η τιμή παρόχου και πρέπει να μπεις στο κυνήγι των προσφορών. Εντωμεταξύ με τόσες αλλαγές παρόχων που θα γίνουν, θα χτυπήσουν πολλά καμπανάκια στο δεδδηε για ληγμένες υδε. Άσχετο αλλά μετράει στα αρνητικά για όσους έχουν ληγμένο. 

Για σταθερά τιμολόγια με τις τωρινές τιμές, νομίζω δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν. Αν δεν τα χαμηλώσουν πολύ, ποιός να ξανακάνει;

3 λεπτά πριν, paulpierce89 είπε

Για τον Αύγουστο σίγουρα... αλλά εάν π.χ ένα πρωινό του Οκτωβρίου πουν ότι άδειασε το ταμείο και οι επιδοτήσεις θα δίνονται με εισοδηματικά κριτήρια, καταναλώσεις, κτλ., θα τρέξουν όσοι μείνουν στην απ'έξω να πάνε στα σταθερά με την ελπίδα ότι θα έχουν μείνει στις ίδιες τιμές τα myHome online/enter. Γι'αυτό μου προκάλεσε εντύπωση η κίνηση της elpedison να πάει το σταθερό της από τα 0,30 στα 0,46 ανά kWh, αν δούμε κι άλλες τέτοιες κινήσεις ίσως ξέρουν κάτι και προετοιμάζονται... Φυσικά αυτό δεν βασίζεται σε κάποια οικονομική ανάλυση, μέσα στις επόμενες βδομάδες θα δείξει...

Πολύ χλωμό σε προεκλογική περίοδο. Ξέρουν ότι το ρεύμα θα τους κοστίσει στις εκλογές οπότε, γνώμη μου, προς το χειρότερο δεν θα γίνει καμία αλλαγή. 

1 λεπτό πριν, 1comment είπε

Για σταθερά τιμολόγια με τις τωρινές τιμές, νομίζω δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν. Αν δεν τα χαμηλώσουν πολύ, ποιός να ξανακάνει;

αυτος που δεν θελει να ψαχνει καθε μερα εδω μεσα η στα σαιτ παροχων γιατι εχει και ΖΩΗ εκτός απο το να ψαχνει επιδοματα και φεκ και voucher και και και...

• Like 2

1 λεπτό πριν, 1comment είπε

Δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό έτσι που τα έκαναν. Από τη μια σου λένε ότι πλέον ξέρεις ακριβώς τι χρεώνεσαι και είσαι ελεύθερος να φύγεις. Από την άλλη κάθε μήνα θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι θα αλλάξει η τιμή παρόχου και πρέπει να μπεις στο κυνήγι των προσφορών. Εντωμεταξύ με τόσες αλλαγές παρόχων που θα γίνουν, θα χτυπήσουν πολλά καμπανάκια στο δεδδηε για ληγμένες υδε. Άσχετο αλλά μετράει στα αρνητικά για όσους έχουν ληγμένο. 

εγω το ξαναλεω, το 90% που θα ασχοληθει θα παει ΔΕΗ. Στους ιδιωτες θα μεινουν οσοι χρωστανε ΔΕΗ και δε μπορουν να γυρισουν. Αμφιβαλω οτι ο κοσμος θα κανει προβαιντερ σερφινγκ για να παει στη ταδε που βγαινει 0.2 σεντς φθηνοτερα. Μονο η φασαρια υπεγραφε συμβασεις ξοφλα, προκαταβολες, δεν θα ασχοληθουν, ουτε η ημικρατικη ΔΕΗ θ'αρχισει να ανεβαζει αβερτα τιμες.  Οι παροχοι χασανε τον κραχτη της χαμηλης αρχικης τιμης κ αι τεραστιας ρητρας

• Like 2

Παντως τωρα που το σκεφτομαι - δε ξερω αν κανω καποιο λογικο σφαλμα νομιζω πως πολλοι θα δουν αυξηση στις τιμες.

Πολυς κοσμος εχει χαμηλες καταναλωσεις και η επιδότηση ηταν υψηλη για χαμηλες καταναλώσεις. Τωρα ομως θα παει fixed .15. Αρα θα δουν μια μικρη διαφορα

14 λεπτά πριν, paulpierce89 είπε

επίσης τα πάγια έχουν εκτιναχθεί και νομίζω από εκεί θα ισοφαρισθεί η διαφορά με τα σταθερά! Στον ήρων πλήρωνα 2,8€ το μήνα και τώρα πήγε 9,9€. Όπως και να'χει όπως έγραψα νωρίτερα δεν εμπιστεύομαι σε βάθος χρόνου αυτά που τάζουν με τις επιδοτήσεις. Ήδη σε power pass/fuel pass/allazosiskevi είδα τι έγινε και δεν ξέρω αν θέλω να το ρισκάρω. Άλλωστε έχω μικρή κατανάλωση στο ρεύμα, ούτε 1500 ετησίως διότι χρησιμοποιώ φυσικό αέριο, το οποίο είναι άλλη ιστορία...ο καθένας (ανα)λαμβάνει το ρίσκο του σύμφωνα με το δικό του σενάριο...και βλέπουμε

10 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

αυτος που δεν θελει να ψαχνει καθε μερα εδω μεσα η στα σαιτ παροχων γιατι εχει και ΖΩΗ εκτός απο το να ψαχνει επιδοματα και φεκ και voucher και και και...

ίσως και να βασίζονται σε αυτό το γεγονός και να ωθούν την αγορά στα σταθερά τιμολόγια ώστε να μη χρεωθούν τελικά με το ποσό των επιδοτήσεων...φαντάζεστε; χαχαχχαχαχαχα

Ο πατέρας μου είναι στην nrg επαγγελματικό που τώρα βγαίνει στα 0,548 και 7€ πάγιο. Άρα με επιδότηση 0,30 θα του πάει 0,248. Να του αλλάξω για we energy λέτε; Δεν έχει μεγάλες καταναλώσεις. 

31 λεπτά πριν, 1comment είπε

Πολύ χλωμό σε προεκλογική περίοδο. Ξέρουν ότι το ρεύμα θα τους κοστίσει στις εκλογές οπότε, γνώμη μου, προς το χειρότερο δεν θα γίνει καμία αλλαγή. 

Αυτό ακριβώς. Μέχρι τις εκλογές έτσι θα πάμε. Είμαι με το online 0.17-0.13. Σε περίπτωση που έπρεπε να επιλέξω τώρα, θα πήγαινα στην ΔΕΗ μέχρι νεωτέρας και θα ξεμπέρδευα. Είναι πολύ απλό. 

Στη δεη στα κυμαινόμενα οι τιμές οικιακών-επαγγελματικών είναι σχεδόν ίδιες. Στο επαγγελματικό με μικρότερο πάγιο κατά 2€ αλλά 0,01Ε παραπάνω η ώρα.

1 ώρα πριν, PC Booster είπε

image.png.53bec14ad5224eeabe68f65670c2cfaf.png

Μια σύνοψη για τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Για την κατανόησή μου, η τελική τιμή που αναγράφεται πχ 16,1 σεντς/kWh για τη ΔΕΗ για καταναλώσεις άνω των 2000 kWh, δεν περιλαμβάνει το πάγιο σωστά; Άρα για το μήνα Αύγουστο με 3000 kWh κατανάλωση κάποιος θα πλήρωνε (3000*16,1) + 3,5 ? Εκτός των υπολοίπων χρεώσεων φυσικά.

21 λεπτά πριν, HERTHAN είπε

Με τετοιες τελικες τιμες δεν βγαινει ο λογαριασμος στα Γ22.

Οχι οτι βγαινει στα υπολοιπα αλλα εδω μιλαμε οτι οι τιμες αυτες ειναι απαραδεκτες.

0.20 τελικη το γ22 στη we... υποθέτω συν τη ΧΖ;

5 λεπτά πριν, ekrepali είπε

0.20 τελικη το γ22 στη we... υποθέτω συν τη ΧΖ;

Tο θεμα ειναι οτι καθε μηνα αλλαζουν κι εγω δεν μπορω ν'αλλαζω καθε μηνα παροχο στις εταιριες.Αυτον τον μηνα η We μπορει να ειναι στο 0,20 αλλα τον επομενο μπορει να ειναι 0,28.

Προτιμω να πληρωνω 50-100 ευρω παραπανω τον μηνα και να μεινω καπου σταθερα παρα ν'αλλαζω καθε μηνα.

Τωρα ειμαι στο 0,16 και ειμαι με το ζορι που ειναι και καλοκαιρι.Αν παει παραπανω δεν βγαινω ειδικα καλοκαιρι.

• Like 2

30 λεπτά πριν, balarinio είπε

Για την κατανόησή μου, η τελική τιμή που αναγράφεται πχ 16,1 σεντς/kWh για τη ΔΕΗ για καταναλώσεις άνω των 2000 kWh, δεν περιλαμβάνει το πάγιο σωστά; Άρα για το μήνα Αύγουστο με 3000 kWh κατανάλωση κάποιος θα πλήρωνε (3000*16,1) + 3,5 ? Εκτός των υπολοίπων χρεώσεων φυσικά.

2000*0,149+1000*0,161+3,5 =462,5 + τελη + ερτ + ρυθμιζομενες

• Like 2

Δηλαδη για να καταλαβω...καθε μηνα το κρατος θα δινει 1.2 δις στους παροχους για να πληρωνουμε εμεις και καλα φθηνο ρευμα οπως πριν;

Καλα θα παει αυτο....

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...