Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

16 λεπτά πριν, evitasot είπε

Καλησπέρα  σας. Έφυγα από Watt@Volt και μου ήρθε ο τελικός 1960 για κατανάλωση 85 ημερών (αρχες Ιανουαρίου ως τέλος Μαρτίου) με χρεωση ενεργειας 2923kwh και νυχτας 1478 kwh. Η ρήτρα αναπροσαρμογής ειναι 1136 και η κρατική επιδοτηση 147. Και φυσικα εκπτωση ΚΟΤ δεν υπάρχει αφου ξεπερνάω κατά πολυ το όριο. Στην ''αναφορά στο κείμενο'' λέει οτι κάνεις αμφισβήτηση πριν αλλάξεις πάροχο...άρα εγώ δεν μπορώ να κάνω λογικά τώρα  αφού έχω αλλάξει πάροχο, σωστά;  Αλλά δεν θέλω να τους αφήσω κι έτσι. Επίσης σημερα εκανα διακανονισμο. Μπορώ να κάνω κάτι άλλο; ΡΑΕ κατ'ευθείαν ίσως π.χ; Αν και σκέφτομαι και για ΙΝΚΑ.

Την επιδότηση στην έχουν αναλυτικά; Διότι αν ήταν τα ποσά που θα έπρεπε να βάλουν για το διάστημα που αναφέρεις, θα ήταν λιγότερη (127 περίπου), άρα κλασσικά εμπεριέχει (το "147") ποσά που σου χρωστάγανε (από επιδοτήσεις που δεν σου βάλανε από σωστά έως και καθόλου) από το διάστημα 1/9 - 31/12 (2021). Και το θέμα είναι τί ακριβώς σου είχαν βάλει το τελευταίο 3μηνο του '21 (και τί σου χρωστάγανε), για να δεις αν όντως το "147" ήταν ~+20 από το '21, ή αν τυχόν κάνανε καμμιά ματσακονιά και σου χρωστάνε κι άλλα από τις επιδοτήσεις του '22.... Υπολόγισε τα ποσά και από μόνη, με βάση τις επιδoτήσεις που σου υπέδειξε ο korakios (χοντρικά θα έπρεπε να είχες πάρει γύρω στα 120€ για το '21. Δες τον προηγούμενο εκκαθαριστικό, αν έχεις πάρει γύρω στο κατοστάρι εκεί, και σύνολο επιδοτήσεων γύρω στα 240...Εκτός κι αν στον προηγούμενο εκκαθαριστικό δεν είχες χάσει το ΚΟΤ, οπότε υπολόγισε γύρω στο 20% παραπάνω).

Κατά τ' άλλα μάλλον πιο πολύ νόημα έχει να περιμένεις ν' ανοίξει η πλατφόρμα (εάν θα είσαι δικαιούχος), μπας και πάρεις κάτι πίσω από τα ψίχουλα που προβλέπεται να δώσουν σαν "επιστροφή μέρους της αναπροσαρμογής" (το και καλά "μέχρι 600€").

Για ΙΝΚΑ που λες, εννοείς να λάβεις μέρος στην "συλλογική αγωγή"; Αν ναι, εκεί θα σου ζητάνε "σε κάθε βήμα της διαδικασίας", κάποια λεφτά για τα έξοδα....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

11 λεπτά πριν, washcloud είπε

Την επιδότηση στην έχουν αναλυτικά; Διότι αν ήταν τα ποσά που θα έπρεπε να βάλουν για το διάστημα που αναφέρεις, θα ήταν λιγότερη (127 περίπου), άρα κλασσικά εμπεριέχει (το "147") ποσά που σου χρωστάγανε (από επιδοτήσεις που δεν σου βάλανε από σωστά έως και καθόλου) από το διάστημα 1/9 - 31/12 (2021). Και το θέμα είναι τί ακριβώς σου είχαν βάλει το τελευταίο 3μηνο του '21 (και τί σου χρωστάγανε), για να δεις αν όντως το "147" ήταν ~+20 από το '21, ή αν τυχόν κάνανε καμμιά ματσακονιά και σου χρωστάνε κι άλλα από τις επιδοτήσεις του '22.... Υπολόγισε τα ποσά και από μόνη, με βάση τις επιδoτήσεις που σου υπέδειξε ο korakios (χοντρικά θα έπρεπε να είχες πάρει γύρω στα 120€ για το '21. Δες τον προηγούμενο εκκαθαριστικό, αν έχεις πάρει γύρω στο κατοστάρι εκεί, και σύνολο επιδοτήσεων γύρω στα 240...Εκτός κι αν στον προηγούμενο εκκαθαριστικό δεν είχες χάσει το ΚΟΤ, οπότε υπολόγισε γύρω στο 20% παραπάνω).

Κατά τ' άλλα μάλλον πιο πολύ νόημα έχει να περιμένεις ν' ανοίξει η πλατφόρμα (εάν θα είσαι δικαιούχος), μπας και πάρεις κάτι πίσω από τα ψίχουλα που προβλέπεται να δώσουν σαν "επιστροφή μέρους της αναπροσαρμογής" (το και καλά "μέχρι 600€").

Για ΙΝΚΑ που λες, εννοείς να λάβεις μέρος στην "συλλογική αγωγή"; Αν ναι, εκεί θα σου ζητάνε "σε κάθε βήμα της διαδικασίας", κάποια λεφτά για τα έξοδα....

Ναι, αυτό σκέφτομαι κι εγώ, μάλλον καλύτερα  να περιμένω να ανοίξει η πλατφόρμα... σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας για μια ακόμα φορά!

2 ώρες πριν, korakios είπε

ένα αρκετά ενδιαφέρον για τη WE

https://weenergy.gr/wp-content/uploads/2021/05/ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ-ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ-ΧΡΕΩΣΕΩΝ-01182022.pdf

έψαχνα πιο πρόσφατο έγγραφο γενικών όρων μιας και απο τα λινκ στα προγράμματα είχε παλιό του 3/21 και ήθελα να δω αν ισχύουν οι συντελεστές της ρήτρας . Βρήκα τους πρόσφατους γενικούς , όλα εντάξει αλλά και το παραπάνω λινκ που αναφέρει τη μη εφαρμογή ρήτρας στο 6μηνο .

Αμφιβάλλω αν ισχύει μιας και το έχουν ήδη καταργήσει όσοι πάροχοι το εφάρμοζαν

Πραγματικά ενδιαφέρον γιατί πλησιάζει ο καιρός αλλαγής από το fixed της solar.

1 ώρα πριν, Kzaxas είπε

Πραγματικά ενδιαφέρον γιατί πλησιάζει ο καιρός αλλαγής από το fixed της solar.

εστειλα σημερα στην we την αιτηση για Γ22.

αναμενω μεταφορα απο την solar.

• Like 1

17 λεπτά πριν, skiace είπε

εστειλα σημερα στην we την αιτηση για Γ22.

αναμενω μεταφορα απο την solar.

Καλα εκανες φιλε δεν υπαρχουν πολλες επιλογες.

• Like 2

6 ώρες πριν, korakios είπε

πρώτα αμφισβήτηση

για να μη τους ζαλίσουν απο εισπρακτική αναφέρουν οτι ενημερώθηκαν και περαιτέρω τηλεφωνήματα είναι ενόχληση

όχι , δεν πας σε κυμαινόμενο με δέσμευση

Τι εννοείς κυμαινόμενο; Δεν θα είναι Φιξ η τιμή όπως και τωρα με το 45%;

3 λεπτά πριν, stylish είπε

Τι εννοείς κυμαινόμενο; Δεν θα είναι Φιξ η τιμή όπως και τωρα με το 45%;

τώρα σε ποιο πρόγραμμα είσαι και με τι τιμές ?

όταν σου το αλλάξουν , σε ποιο θα σε πάνε ?

Ονομα προγράμματος δεν ξέρω αλλά υποτίθεται δεν είναι με σταθερή τιμή. Με σταθερή είναι πιο ακριβή η κιλοβατώρα και δεν έχεις νυχτερινό αν θυμάμαι καλά.

Αυτήν την στιγμή έχω 6λεπτα το βράδυ υποτίθεται με την εκπτωση συνέπειας. Συγκεκριμένα οι τιμές είναι 0,11 η κιλοβατωρα και 0,0785 το βράδυ -45% από τον προηγούμενο λογαριασμό. Δεν ξέρω αν σε κατατοπισα.

5 λεπτά πριν, stylish είπε

Αυτήν την στιγμή έχω 6λεπτα το βράδυ υποτίθεται με την εκπτωση συνέπειας. Συγκεκριμένα οι τιμές είναι 0,11 η κιλοβατωρα και 0,0785 το βράδυ -45% από τον προηγούμενο λογαριασμό. Δεν ξέρω αν σε κατατοπισα.

στο Ηρών up! είσαι με διαφημιζόμενες τιμές 0,0605  0,0432 (μετά την  έκπτωση 45%) και σε αυτές μπαίνει η ρήτρα μείον επιδότηση .

άρα δεν ισχύει το

38 λεπτά πριν, stylish είπε

Δεν θα είναι Φιξ η τιμή όπως και τωρα με το 45%;

μιας και ποτέ δεν ήταν σταθερή και πλήρωνες ρήτρες πάντα....

το σταθερό τώρα όταν βρεις ποιο είναι και τι τιμές θα έχει ποστάρεις για συγκριση μιας και δεν υπάρχει στο site σταθερό με 50% έκπτωση

14 λεπτά πριν, stylish είπε

και δεν έχεις νυχτερινό αν θυμάμαι καλά.

το αν είναι ίδιες οι τιμές μέρα και νύχτα δεν παίζει ρόλο . Στο νυχτερινό τιμολόγιο είναι πιο χαμηλές οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις

15 ώρες πριν, korakios είπε

πρώτα αμφισβήτηση

για να μη τους ζαλίσουν απο εισπρακτική αναφέρουν οτι ενημερώθηκαν και περαιτέρω τηλεφωνήματα είναι ενόχληση

όχι , δεν πας σε κυμαινόμενο με δέσμευση

Μόνο αυτό,δηλαδή κάποια καταγγελία σε ΡΑΕ πλέον είναι αργά?!

8 ώρες πριν, korakios είπε

στο Ηρών up! είσαι με διαφημιζόμενες τιμές 0,0605  0,0432 (μετά την  έκπτωση 45%) και σε αυτές μπαίνει η ρήτρα μείον επιδότηση .

άρα δεν ισχύει το

μιας και ποτέ δεν ήταν σταθερή και πλήρωνες ρήτρες πάντα....

το σταθερό τώρα όταν βρεις ποιο είναι και τι τιμές θα έχει ποστάρεις για συγκριση μιας και δεν υπάρχει στο site σταθερό με 50% έκπτωση

το αν είναι ίδιες οι τιμές μέρα και νύχτα δεν παίζει ρόλο . Στο νυχτερινό τιμολόγιο είναι πιο χαμηλές οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις

Οπότε αν ετσι εχω λογαριασμό περιπου 50€ το μηνα δεν θα ειναι καλύτερη η μεγαλύτερη εκπτωση; Τι προτείνεις να κανω;

3 ώρες πριν, Drake27 είπε

Μόνο αυτό,δηλαδή κάποια καταγγελία σε ΡΑΕ πλέον είναι αργά?!

όποια καταγγλεία και να κάνεις υποχρεούσαι πρώτα αμφισβήτηση

2 ώρες πριν, stylish είπε

Οπότε αν ετσι εχω λογαριασμό περιπου 50€ το μηνα δεν θα ειναι καλύτερη η μεγαλύτερη εκπτωση; Τι προτείνεις να κανω;

να ποστάρεις τις τιμές του σταθερού που σε πρότειναν , μετά τα kw που καις ανα μήνα και τέλος τελευταίο λογαριασμό χωρίς προσωπικά στοιχεία . Αλλά πρώτα το πρόγραμμα το σταθερό με τις χρεώσεις

Καλημέρα σε ολους. Διαβάζω το παρών θέμα εδώ και καιρό. Ειχα αποφασίσει να φύγω από ΗΡΩΝΑ και να παω ΔΕΗ. Ειπα ομως να περιμένω να δω τι θα γίνει με της επιδοτήσεις κ.τ.λ.π. Εκκαθαριστικός είχε να μου 'ρθει μήνες αρκετούς. Παίρνω τηλ στον ΔΕΔΗΕ και δίνω την μέτρηση. Προχθές λοιπόν μου έρχετε εκκαθαριστικός και ειναι αλήθεια οτι περιέμενα ποσά πάνω από 1000 ευρώ. 

Περίοδος κατανάλωσης από 19/7/21 - 15/3/22. Hμερες 240 και σύνολο kwh 2917. Με ΚΟΤ Α και με όλες της επιδοτήσεις το τελικό ποσό πληρωμής είναι στα 35,8 ευρώ! Μήπως να πάω να κανω κανένα τάμα??? 😙

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, dimitris_p είπε

Μήπως να πάω να κανω κανένα τάμα??? 😙

ναι , κοίτα είναι συνδυασμός οτι ο Ηρών δεν έβαζε ρήτρα σε ΚΟΤ παλιά και η επιδότηση σε ΚΟΤ ήταν πάντα ψηλή (και κάλυψε την κατανάλωσή σου)

Επεξ/σία από korakios

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...